nu as dabar galvoju,papuosimu temoj du kartus kartojau klausima-tyla cia paklausiu-tyla nu ka
Mmergyte
Kepk Rugiageles Sokoladini keksa Negriuka Laabai skanus ir visada pavykstantis
Kepk Rugiageles Sokoladini keksa Negriuka Laabai skanus ir visada pavykstantis
jau iskepiau kazkoki labai labai sokoladini pyraga
na per tris dienas ir prikepėt skanumynų
norėjau cituot, bet labai jau nemažai gaunasi
labai gumdantys buvo sausainukai, keksas reikėjo čia man užeiti, kai gryžus po atostogų namie nė kasnelio kokio skanėsto
norėjau cituot, bet labai jau nemažai gaunasi
labai gumdantys buvo sausainukai, keksas reikėjo čia man užeiti, kai gryžus po atostogų namie nė kasnelio kokio skanėsto
QUOTE(TUSINA @ 2009 07 16, 18:57)
kas do daiktas "pjaustytos mandelos"
Norim sito skanumyno, bet nezinau visu ingridientu
jau radau atsakyma Jei teisingai supratau, tai migdolu plokstes?
Norim sito skanumyno, bet nezinau visu ingridientu
jau radau atsakyma Jei teisingai supratau, tai migdolu plokstes?
teisingai migdolu drozles
mandeln(vok.k)=migdolai
Stai mano juosteles su dzemu kaip dukryte priejus prie orkaites pasake: "O di-e" (o dieve tai reiskia), tai jau zinokit, kad jos nekaip atrodo
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
Nesuprantu, viena karta atidare nuoroda, kita karta neatidaro, tai imesiu visa receptuka. Cia berods Owly receptas
400 g sviesto
200 g cukraus
100 g grietinės
4 kiaušiniai (3 kiaušiniai tešlai + 1 aptepimui)
1/2 a.š. druskos
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba šiek tiek kvapniosios esencijos
Miltai (apie 700 g tikrai dėjau, tiek turėjau atsisvėrus, o toliau nežinau kiek suėjo, iš akies dėjau )
Smulkintų riešutų (gal apie 100-200 g)
Uogienės/džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo Supjaustyti norimo dydžio juostelėm.
1 kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio.
Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu (aš tingėjau žaisti su krašteliais, tai aptepiau visus apatinius sausainiukus baltymus ), per vidurį dėti po 1 a.š. uogienės/ džemo (aš dėjau slyvų džemą ir aviečių uogienę ), uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepti orkaitėje, +200 C, apie 20 min, arba kol pagels.
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
Nesuprantu, viena karta atidare nuoroda, kita karta neatidaro, tai imesiu visa receptuka. Cia berods Owly receptas
400 g sviesto
200 g cukraus
100 g grietinės
4 kiaušiniai (3 kiaušiniai tešlai + 1 aptepimui)
1/2 a.š. druskos
3 a.š. kepimo miltelių
1 a.š. vanilinio cukraus arba šiek tiek kvapniosios esencijos
Miltai (apie 700 g tikrai dėjau, tiek turėjau atsisvėrus, o toliau nežinau kiek suėjo, iš akies dėjau )
Smulkintų riešutų (gal apie 100-200 g)
Uogienės/džemo
Išsukti sviestą su cukrumi, dėti grietinė, kiaušinius, vaniliną, po kiek vieno ingrediento išmaišant. Berti miltus persijotus su kepimo milteliais. Miltų dėti tiek, kad tešlą galima būtų kočioti Stalą gausiai pabarstyti miltais, kočioti tešlą, vis pabarstant miltais, kad neliptų prie stalo Supjaustyti norimo dydžio juostelėm.
1 kiaušinio atskirti baltymą nuo trynio.
Dėti į skardą sausainiukus, kraštelius patepti kiaušinio baltymu (aš tingėjau žaisti su krašteliais, tai aptepiau visus apatinius sausainiukus baltymus ), per vidurį dėti po 1 a.š. uogienės/ džemo (aš dėjau slyvų džemą ir aviečių uogienę ), uždengti kitu sausainiuku, kraštelius truputi apspaudyti, viršų aptepti tryniu, pabarstyti smulkintais riešutais.
Kepti orkaitėje, +200 C, apie 20 min, arba kol pagels.
QUOTE(čikuraku @ 2009 07 18, 20:47)
didziosios kepejos,
reikalas yra, jau antra diena ieskau turbut vadinasi skareliu receptuko isziurejau bandeliu ir kt temas arba apakus arba ne madoj tokie kepinukai, gal kas turit ka nors panasaus ir galetumet pasidalinti
reikalas yra, jau antra diena ieskau turbut vadinasi skareliu receptuko isziurejau bandeliu ir kt temas arba apakus arba ne madoj tokie kepinukai, gal kas turit ka nors panasaus ir galetumet pasidalinti
radau sonatinos varskiniai rageliai bus ryt
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 18, 22:16)
Stai mano juosteles su dzemu kaip dukryte priejus prie orkaites pasake: "O di-e" (o dieve tai reiskia), tai jau zinokit, kad jos nekaip atrodo
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
As per storai iskociojau. Reikia koki tik 3 mm storio kociot.
Gera ta išvaizda jų
O kaip skonis?
QUOTE(čikuraku @ 2009 07 19, 01:53)
radau sonatinos varskiniai rageliai bus ryt
Tai Sonatinos "Varskiniai rageliai", tai tie su dzemu? Tai cia tos pacios skareles, kuriu ieskojai?
As dariau tuos ragelius, niu.....zinok man tai nerealiai skanus Dariau juos mazuliukus, tai gavosi kiekis nemazas, bet kadangi sveciuose turejau vaiku, tai susveite per 10min, o gal ir maziau. Dariau su dzemu skirtu kepiniams, persiku ir avieciu skoniais. Jau pati sau sakiau, jei kepsiu kita karta, tai darysiu is dvigubos normos
Sekmes!
Papildyta:
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 18, 22:16)
Stai mano juosteles su dzemu ...
Atrodo tikrai labai apetitnai As tai atsimenu, ot kapodavau jas vaikysteje!
O jos gavosi labai trapios, ar tokios pusminkstes?
Na jos gavosi visai skanios, tik gal noretusi daugiau dzemo, bet kad jis isbega, kai daugiau, arba kaip minejau reikia ploniau kociot tesla, nes issipucia. Jos tokios pustrapes. Na kandi, tai trupa, bet nera kietos. Siaip man patiko. Bet skanesniu uz pirktas "Rutos" parduotuvej neesu valgiusi
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 07 18, 22:16)
Stai mano juosteles su dzemu
mano skaniausi sausainiai laaaaaaaaabai skaniai atrodo
jei leis "salygos" bandysiu kept juo šiandien