Įkraunama...
Įkraunama...

Savaitgalio pietūs šeimai

Mes su draugėmis vos ne kiekvieną dieną viena kitai ėmėme uždavinėti klausimą, ką gaminsi vakarienei. O šaindien nusprendžiau paklausti ir jūsų, ką gaminsit savaitgalį? Juk smagu nusižiūrėti blush2.gif

Pasidalinkit, prašau patirtimi 4u.gif
Atsakyti
As, kasdien apklausiamoji drauge, atsakau, kad siandien vakarienei gaminsiu stai ka: kepsiu vistu sparnelius. smile.gif Orkaiteje. Pries tai apie valandziuke pamarinuosiu majoneze ir garstyciose. Prie sparneliu orkaiteje iskepsiu bulviu puseles ir cesnako skilteles. Cesnaka dek likus 15 min iki kepimo pabaigos. Nieko originalaus, aisku, cia nepateikiau ax.gif , ale skanu ir mazai krapstymosi cool.gif
Atsakyti
O as kopijuoju vienos drauges parasyta sriubos recepciuka. Pati darau toki, tik is parastos zuvies, ne rinkinuko (niekaip as jo negaunu, ar nerandu, nzn..) doh.gif


Lašišos sriuba

O aš neseniai išmokau virti labai skania lašišos sriubą smile.gif Rimi būna
tokie lašišos rinkinukai sriubai uz 2.99 lt. Nu šakės kaip skanu
Tame rinkinuke esančią žuvį verdi kokias 20 min, po to
išgriebi, sultini perkoši. Nuo žuvies nugramdai visas raudonas
mėsytes.
Tada į sultini įdedi bulvių, morkų, prieskoniu, kartais įdedu
šparaginiu pupelių su ankštimis (saldytu, supjaustytu). Kai bulves
išverda, sumetu ir žuvies gabaliukus. Šiaip galima nebaltinti, bet as
užbaltinu - stikline pieno ir 2 šaukštai miltų (sumaišius pilti i
verdančią sriubą). "Palčiki obližiš"
thumbup.gif
Atsakyti
Ačiū, mamos 4u.gif

Kenga, apie bulves. Žinau vieną kepimo orkaitėje plonybę, gal pritaikysi. Aš bulves prieš kepdama orkaitėje apverdu, jos tada minkštesnės tampa.

Na, kai pradėjau gamint sparnelius su soja ir n\medum, jaučiu man niekas namuose neleistų kitaip jų paruošt sad.gif

Rimukai, o tu nebandei tų rinkinukų sriubai didesniuose prekybos centruose ieškot? Akropolio Maximoj ir Bazėj tikrai būna.
Atsakyti
Nieko ypatinga. Vakar prisipirkau mėsytės, tai bus taip.
Šeštadieniui suskinsiu galų gale paprikas iš šiltnamio, prikimšiu jas faršo (kimšimui maišau su tarkuota morka) ir iškepsiu orkaitėje kartu su bulvių puselėmis. Vyras paprikos schmoll.gif , tai jam išskirtinis meniu - pridėsiu mėsytės į išskabtuotas bulves. O kol keps išvirsių daržovių sriubytę - morka, bulvė (nu reikia tą išskaptuotą dalį kažkur sudėti), kauliukas nuo mėsytės, brokolių likučiai iš daržo. Ir likusį faršą kotletams (standartiškai su trupučiu tarkuotos bulvės, nes su bulka maniškiai nemėgsta). Šeštadienį ir apkepsiu kotletus, kol keps kimštos paprikos. Tai sekmadienį liks tik puodą ant ugnies ir patroškinti. Salotėlės prie kotletų paprastos - morkytė tarkuota su majonezu ir česnaku. Dar pomidorų galima šiltnamyje parinkti. Sriubos sekmadienį nebus - tingėsiu terliotis.
Tai va toks ir meniu - neišrankūs mano šeimyna.
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 09 16, 10:39)
Na, kai pradėjau gamint sparnelius su soja ir n\medum, jaučiu man niekas namuose neleistų kitaip jų paruošt sad.gif


hmmm maniškiai lik šiol "lepinasi" majoneze marinuotais. Laukiu receptėlio tų "gurmaniškų" su soja ir medum. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karambola @ 2005 09 16, 10:39)

Rimukai, o tu nebandei tų rinkinukų sriubai didesniuose prekybos centruose ieškot? Akropolio Maximoj ir Bazėj tikrai būna.



Kazkaip ziurejau tik Mindaugo ir Pasilu maxsimose ir Savanoriu Rimi, ziurejau saldytos zuvies skyriuse... cry.gif
Atsakyti
O as tai visa savaite ruosiausi daryti makaronu apkepa su grybais, bet taip ir nepadariau, tai darysiu gal siandien arba rytoj: 4u.gif
tik gal pomidoru padazo nedesiu, man kazkaip neskaniai skamba ohmy.gif)


Greitas ir sotus patiekalas. Jeigu negalite gyventi be mėsos, pagardinkite apkepą kumpio gabalėliais.
Gaminimo laikas: 45min. Porcijoje: apie 340 kcal (4 porcijos)
500g didelių vamzdelio formos makaronų,
500g pievagrybių,
750g pomidorų padažo,
250g tarkuoto fermentinio sūrio.
1. Ištepame sviestu kepimo formą. Dideliame puode išverdame makaronus, vandenį nupilame, tačiau makaronų šaltu vandeniu neperliejame.
2. Keptuvėje įkaitintame svieste apkepiname smulkiai supjaustytus grybus, nuolat maišydami.
3. Į kepimo formą sudedame pusę makaronų, ant viršaus uždedame pusę pomidorų padažo, pusę grybų ir užberiame pusę sūrio. Sluoksniuojame dar kartą, paskutinis sluoksnis - sūrio.
4. Kepame neuždengę 180˚ C karštumo orkaitėje 25 minutes.
Drauges pastabos: mirksiukas.gif Pakepinau šoninę, svogūnus, pievagrybius, supyliau i išvirtus makaronus, tada dar grietinės ir į orkaitę. Pakepiau 20 min, tada užbarsčiau sūrio. Niam niam niam buvo:)

Atsakyti
QUOTE(aifa @ 2005 09 16, 10:45)
hmmm maniškiai lik šiol "lepinasi" majoneze marinuotais. Laukiu receptėlio tų "gurmaniškų" su soja ir medum.  4u.gif

Sparnelių receptas
Reikės:
1 kg vistienos sparneliu (geriausiai tinka sparneliai, bet galima gaminti ir kitas vistos kuno dalis:)
3-4 susmulkintos skilteles cesnako (galite deti daugiau arba maziau, kaip patinka)
1,5 cm smulkiai supjaustyto imbiero saknies (milteliai irgi tiktu, bet skonis tikrai ne tas)
1/3 puodelio (maniskis 200 ml) tamsaus soju padazo
2/3 puodelio sauso vyno
2 saukstai medaus
2 saukstai aliejaus kepimui

Sparnelius supjaustyti i tris dalis, galiukus pasidedu i saldikli sultiniui virti. Gilioje keptuveje ikaitinam 2 saukstus aliejaus, sudedam sparnelius ir apkepam 3-4 min ant stiprios ugnies, kad pakestu spalva, gali siek tiek paskrusti, tada sudedam smulkinta cesnaka ir imbiera, pakepam dar 2-3 min, supilam soja, vyna, sudedam medu, traskinam 30 min ant silpnos ugnies uzdengus. Tada nuimam dangti ir ant stiprios ugnies isgarinam skysti, kad padazas pasidarytu tirstas. Tik reikia nuotat maistyi, nes labai lengvai pridega.
Valgom su ryziais. Ryzius mes verdam be druskos, o prie ju pasidarom tokio soju padaziuko su cesnaku. Isspaudiam kokis 4-5 skilteles cesnako ir padazinej uzpilam soju padazu. Tokiu padazu apslakstom ryzius. Skanaus!

QUOTE(Rimukas @ 2005 09 16, 10:45)
Kazkaip ziurejau tik Mindaugo ir Pasilu maxsimose ir Savanoriu Rimi, ziurejau saldytos zuvies skyriuse...  cry.gif

Taigi čia ne šaldyta, čia šviežia mirksiukas.gif Nors šiose maximose žuvies skyriai mažiukai, gali ir nebūt. Karoliniškių Maximoj irgi neteko tų rinkinių matyt, tik karpių rinkiniai, o lašišų schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Rimukas @ 2005 09 16, 10:52)
Drauges pastabos:  mirksiukas.gif  Pakepinau šoninę, svogūnus, pievagrybius, supyliau i išvirtus makaronus, tada dar grietinės ir į orkaitę. Pakepiau 20 min, tada užbarsčiau sūrio. Niam niam niam buvo:)

mirksiukas.gif thumbup.gif
Atsakyti
Bandziau as blauzdeles gaminti su soja ir medumi, man thumbup.gif thumbup.gif ... o vyrui sake skanu, taciau kita karta marinuoti majoneze, prieskoniuose ir daug cesnako deti sad.gif ...... nesutapo musu skoniai, siandien gal blauzdeliu nusipirksiu bus rytdienai pietus seimai.... idomu tie cesnakai.... reikes pabandyti ir bulviu gal idesiu kepdama, vis kitoniskai mirksiukas.gif .... norejau daryto grybu blynelius, bet vyras sake jau atsibodo jam..... ko gero tikrai per daznai darau, reikes pertrauka ilgesne padaryti, bet man taip skanu, o dar ir pigu... ax.gif ax.gif
Atsakyti
Taip, savaitgalis... g.gif
Mes vieną savaitgalio dieną pietaujam mieste.Tai jau reiks tik vakarienės, ir pusryčių.Pusryčiams šeštadieniais pas mane omletas arba karšti sumuštiniai, o sekmadienį košė, kokia nusprendžia balsavimas. O pietums šį savaitgalį bus grybų sriuba ir vištiena su cukinijomis.
Vištienai paruošti imu krutinelę, užmarinuoju su visokiais prieskoniais ir palieku valandai kokiai.Tada imu daug morkų ( nes mėgstu labai) pjaustau rutuliukais, apkepinu.Į apkepintas morkas dedu svogūnų, dar pakepinu.Sudedu ant viršaus vištieną, uždengiu ir kepu. Cukinijas nulupu, pjaustau griežinėliais, pabarstau druskos, pipirų ir sudedu ant vištienos. Nuo cukinijų atsiranda skysčio ir viskas labai gražiai troškinasi.Pabarstau daug žalumynų, galima sojos įpilti.Kas mėgsta galima dėti pomidorus arba pomidorų padažą.
Atsakyti