Klausimas turbūt aiškus. Šiandien nusprendžiau, kad reikia skirtis. Priežastis paprasta. Mano vyras alkoholikas. Ne šiaip alkoholikas, kiekvieną dieną išgerinėjantis, bet toks, kuris per mėnesį savaitę laiko prageria. Ir vienodai tada šviečia, kad į darbą reikia, kad nemokėti jo alimentai sūnui iš pirmos santuokos. Nusibodo viską nešti man. Kodėl aš turiu rūpintis žmogumi, kuriam nerūpiu? Aš moku mokesčius, tvarkau namus ir daugumą reikalų... Kodėl aš negaliu viso šito daryti viena? Atsakyti tik už save? Galu gale ir uždirbu aš gerokai už jį daugiau... Kam man jis? Durnas žodis meilė? Nebežinau ar myliu. Gal tiesiog pripratimas ir baimė ką nors keisti.. O priešistorė buvo labai graži...
Nuo pat pradžių visos mano draugės ir mama kalbėjo apie tai, kad jis netinka man. Išsilavinimu, amžiumi (jis 10 metų už mane vyresnis), požiūriu į gyvenimą. Negėrė jis tris metus prieš mums susipažįstant. Visi sakė - pradės gert. O aš netikėjau. Kaip? Juk TRIS METUS NEGERIA?

Metus pragyvenom kartu. Nė lašo.. Pirma kartą užgėrė per mūsų vestuves. Pasijutau.. Kaip kažkuri Lietuvos rašytoja pasakė "įkritau kaip musė į barščius"... Po to už dviejų mėnesiu dingo trim dienom, tada per Kalėdas ir Kūčias dingo 10 dienų.. Ir taip toliau.. Retai mes švenčiame kartu šventes. Atrodo turėtų būti kokios Kalėdos, visi kartu.. Bet ne.. Aš namie, o mano vyras švenčia.. Dabar išvažiavo šeštadienį.. Šiandien dar nėra. SKambinau, sakiau į darbą rytoj. O jam vienodai šviečia. Kodėl aš turiu jausti gėda, kai skambina jo darbdavys ir klausia ar jis išmiegojo jau, ar yra namie.. MAN GĖDA...
Bendrų vaikų neturime. Butas mano vardu, bet priklauso bankui ir dar ilgai priklausys.. Uždirbu pakankamai.. Turiu mėgstamą darbą, daug draugų (beje, draugai yra mano ir jo.. Galvojau, kad mūsų, kol vieną kartą nepareiškė - čia tavo draugai, aš su tokiais iš viso neturiu apie ką kalbėti).. Esu jauna.. Kažkaip galvoju, kad nepražūčiau.. Bet vis dėl to pagrindinis klausimas išlieka - KAIP MAN PASIRYŽTI?
Beje, ačiū visiems už nuomones ir patarimus.. Ir tiems kas netingėjo skaityt. Jei tingit nieko tokio.. Aš tik norėjau kur nors išsipasakoti..