Sveikutės supermamos
Pagaliau ir aš sulaukiau tos dienos....kada galėsiu pasireikšti čia ir pabendrauti su jumis.Atradusi laisva minutėlę,bent trumpam užsukau čia. smile.gif Taigi mano istorija:
Savo vaikeli planavome ir labai laukėme.Sužinoję džiugią naujieną-sprendėme kur gimdysime.Kadangi vyras dirba Airijoje. ir čia gyvename ne vieneri metai....nusprendėm,kad gimdysim čia, Dubline.Mano data buvo nustatyta Birželio 22d.....tačiau po skano ..nustatė kad birželio 12.Žinoma mamytė ir tėvelis žino,kada pasikvietė mažutėlį-tad nesitikėjau ankstesnes datos mirksiukas.gif
Tėvelis visa nėštumą rūpinosi ir mamyte....ir vaikeliu.Vis spėliojome,kas pasibels i musu gyvenimą-ar mergyte,ar berniukas. Gydytojai-sakė kad berniukas.Na ir Lietuvoje tikrinomės-berniukas smile.gif Bet nepalikom ir procentėlio mergaitei,juk visko būna.Todėl visą laukimą-buvo tiesiog musu Perliukas nestuke.gif
Pagaliau birželis......birželio 12....nieko, ramu,mama aktyvi kaip visada,rami, tik nežino kada viskas prasidės.....
Palaukiam dar dvi savaitėlės......žinoma suėjo 42 savaites....na ir sekančią dieną mane Airiai guldė....
Sakė teks visa savaitgali praleisti ligoninėje...skatinamoji želė....pirmą...antrą kartą, ledai nejuda.Gydytojas patikrinęs penktadienio vakarą sako: gimdysi tikriausiai sekmadieni ryte....ledai nejuda...o jei pagimdytum šiąnakt-tai prilygtu stebuklui doh.gif Na ką..vyrą išleidžiu namo....pati nuobodžiauju, liepiau rytdienai atsinešti "monopoli", nes labai jau nuobodu.
Apie 22val pakalbėjau su vyru....labos nakties palinkėjau ir aš pradėjau snausti....ir ką gi...
Prasidėjo skausmai....lengvi, ot tokie-galvoju veikia žele. Čia seseles tikrina labai dažnai...sako ne,neatsidarinėja...Palaukiau keletą valandų...1.00 h nakties....sakau man skauda, jau stipriau, lyg sąrėmiai,patikra-nieko,nejudam...
Toliau guliu...ai....jau man skauda....3.00h sakau man skauda,duokit kokiu vaistu doh.gif ,patikra-neatsidarinėja. Tik suleido kažką nuo skausmo...
Na ir man prasidėjo skausmas staiga-stipriai, bet kas 5...3....2...minutes,patikrina 3.30h sako nejuda....čia skausmas nuo skatinamosios žele,o sąremiai nepastovus....na gerai galvoju....bet įspėjau-kai prasivers bent vienas centimetras-noriu epidūro! Nes man labai jau skaudėjo paskutine valanda...
Pralaukus 30min....nuslinkau iki jų posto...sakau darykit ką norit-man skauda blink.gif
Ji sako-nueik į dušą...pabūk...tada vėl patikrinsiu.Sakau ne..į dušą jau neisiu,tikrink ohmy.gif
Ji patikrina-sako skambink vyrui,einam i gimdyklą!
Oho galvoju...pagaliau...gal pajudėjo ledai.Skambinu-dar neatsiliepia.O ji sako:duok man vyro nr.,aš skambinsiu, o tu eik su kita sesele i gimdykla.Pakeliui užklumpa pora sąremių,ji mane jau glosto,palaiko.... mellow.gif
Pasiekėme gimdyklą....4.00h...ant lovos...patikrina-sako 2 cm...aš iškart: Epidūrą...prašau epidūrą, kiša duju-sakau nenoriu,bijau neturėti jėgų...bet vis tiek paėmiau.Ji nulekė "ieškoti" epidūro...aš puškuoju, skauda žiauriai....Tada po kelių akimirkų-įeina gydytojas (tas kur mane tikrino dieną.ir minėjo kažką apie stebuklą lotuliukas.gif ). Patikrina...sako 8 cm!!!!!! Aš vos nenualpau....ką tik sakė 2cm...o dabar 8 cm???? ( Na šito iki dabar nesuprantu....gal jau aš nuėjau iki gimdyklos su 8 cm...o buvo likę 2cm....aišku aš supratau,kad tik 2 cm atsidarę doh.gif
Ir.....patikrinęs gydytojas pareiškė-vaikutis labai pavargęs, Cezaris! Ot tai šokas man buvo, nuvežė į trečią aukštą, tiesiog žaibiškai, jau prijungė kateterius, seselių 6! gydytojas vienas,iš visų pusių visko klausia! Sąmyšis didžiulis,bet mane ramina,glosto ir liepia klausyti jų.Aš stengiuosi nusiraminti ir gydytojas pasakė:bandysim stumti,gal pavyks. Klausau seselių...jos padeda....vienas sąrėmis...nieko....-aš visas jėgas sukaupusi kiek galiu...juk ateina mano kūdikis į šį pasaulį....antras sąrėmis-stūmimas iš paskutiniųjų.seselės glosto mano galvą....kita koją....trečia ranką.....taip....užgimė mano sūnus!!!!! thumbup.gif
Su antru sąrėmiu 5.02 h gimė mano sūnus Grantas.....per 9 minutes......
Atodūsis.....visa mane sutvarko....duoda sūnų.....nuostabus.....angelas.....musu perlas....
ploja.gif ploja.gif
Taigi....visai įtampai atslūgus.....mane parveža į palatą.....viskas kaip turi būti.priežiūra ideali-gimdymas super...
Kortelėje įdomi atsidarinėjimo kreivė- 0-1h.....visi 10 cm......
Gimdymas-9 min...
Be epidūro...be nuskausminamųjų...pirmas vaikas!...
Bendrai paskaičiavus...nuo lengviausio sąrėmio(kas 10-15min.),viskas truko max 6-7val....
Išeidamas iš gimdyklos Gydytojas paspaudė ranką ir pasveikino-o aš jam pasakiau...va štai ir Stebuklas įvyko! Jis palingavęs galvą atsake: įvyko:netikėtas,greitas ir galingas!
Tai vat.....tokia mano istorija, a tiesa, apie teveli: Jis nedalyvavo, niekaip nespėjo atvažiuoti, nes viskas įvyko per vieną valandą cool.gif
Žinoma,planuoti gali viska....bet tikriausiai taip turėjo įvykti. Laiminga esu-kad pasirinkau gimdyti Airijoje,tikrai nenuvylė,nors labai bijojau.Jei gimdyčiau-ir antrą kartą čia....retai sulauksi 6 seselių,kurios glosto kaip mamos.....ir tokios šaunaus Daktaro...kuris nepjovė,(aišku atsižvelgė į situacija),suteikė galimybe gimti musu Grantui pačiam. thumbup.gif thumbup.gif
p.s. gerai,kad jau mane paguldė į ligoninę iš vakaro,sako vyras; tikrai būtum mašinoje pagimdžius musu sūnų thumbup.gif