kelionės tikslas- livonijos ordino pilys, tiksliau tvirtovių likučiai, viduramžių ir šiaip gražios bažnyčios, dvarai ir Baltijos jūra antroj kelionės pusėj.
planuota buvo savaitę keliaut po Estiją, nes kažkodėl maniau jog man ji patiks mažiau nei Latvija, tai ją kaip ir desertą pasilikau... Beja, jei dabar reiktų rinktis dalinčiau kelionę į dvi atskiras šalis ir nevažiuočiau vienu važiavimu.
Viso prisukom 3500km, išbuvom 11 dienų, dvi naktis miegojom palapinėj, kitas nameliuose, tai kurui ir nakvynėms išleidom apie 2200lt.
Maisto kainos panašios, mėgstamiausia parduotuvė- Maxima, megstamiausias bankomatas- swedbanko, degalinė lukoil arba Statoil.. beja važiavom su dujikėmis, tai Estijoj teko mašinytę ir benzu pamaitint..
Važiuojant savarankiškai per Latviją pusė velnio su latviškomis nuorodomis, o va Estijoj i pabaigą ir kalbos pramokau.. po kelionės šios galutinai įsitikinom kad Estai yra tas statulas Velykų saloj pastatę.. nes tiek bendrų žodžių turi.. bet apie tai vėliau..
... Ankstų šeštadienio rytą.. apie septynias, palikome svetingą užupio respubliką ir po 2-3 valandų kirtome Latvijos respublikos sieną.
pirmasis apžvalgos objektas Bauska pilis... ( dar vienas nesuprantamas dalykas.. koks skirtumas tarp ''tvirtovės'', ''pilies'' ir ''dvaro', nes tai ka mes vadiname pilimis, kaip ir turėtų vadintis, tvirtovėmis, o ka latviai vadina pilimis, kaip ir dvarais reiktų vadinti, gerai kad estai turi savo ''Mois'' tai iškart aišku, kad dvaras bus )

man asmeniškai nelabai patiko pilies sienų apipavidalinimas, kai sudaromas iliuzinius nelygus paviršius.. abejoju ar taip buvo viduramžiais, bet iš šono atrodo gerai:

bevaikštant po pilį dažnai girdėjom lietuviškus balsus, o kai praėjo mūsų muzikantai supratom, kad Bauska pilį šiandien šventė- country musikos festivalis, smagu tik gaila kad kelionės pradžia taip knietėjo palatkę pasistatyt ir pašėlt per naktį, o šėlstančių buvo nemažai, visa pakrantė nusėta palapinėmis:

apžiūrėjom dar sv. Georgijaus ortodoksų cerkvę, jos nepaprastai gražios:

Papildyta:
toliau visai šalia esanti PilsRundalė ( Rundalės rūmai ). Prisimenu kažkada pamačius Rundalės nuotraukas nusistebėjau, kad taip panašu į peterburge jau matytus, pasirodo jog architektas tas pats.. tada supranti kodėl arabai savo rūmų kūrėjus apakindavo.. na bet gražūs tie rūmai.. galėjo ir lietuviai kopiją pasistatyt..
ir kas gi vyksta šeštadinį rundalėj? o gi vaikų šventė.. mašinų aikstelė pilna, dar kad pasistatyt pakelėj gerai pavažiuot teko.. O va kai tą patį kelią atgal išvažiuot apie pusę km , kai vietos tik vienai važiuojančiai mašinai...tai jau bėda, visa laimė kad aš važiavau į priekį o priešais esanti mašina atbula atgal.. kartais ir man pasiseka

Buvom oficialiai pakviesti užsukti.. nepasididžiuoti:

po muziejų nevaikščiojom, nes esu baisi muziejų nemėgėja.. na nebent jei jau pasaulinio lygio kaip koks Kairo ir t.t.
kvepėjo rožėmis:

akis margino paprastos laukų gėlės, bet lietuvoj jų tokių kilimų nesu mačius, svečioj šalį viskas gražiau