Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

Gal žinote, kaip pasidaryti tokias bandeles (jas dažnai kavinėje patiekia prie sriubos ar šiaip kokio patiekalo), ten būna tokia kaip "3 kapeikos" ar kokios panašios bandelės pusė, tokia paskrudinta, viduje jaučiasi sviestas ir česnakas, o viršus pabarstytas žalumynais, labiausiai domina procedūra su česnaku, kaip ten daroma, ačiū 4u.gif
Atsakyti
as siandien bandysiu daryti,bandeles su grybais dirol.gif
Atsakyti
As sian kepiau bandeles su uogiene,su cukrumi ir aguonais. thumbup.gif
Atsakyti
bandeles isejo thumbup.gif tik per daug iskilo doh.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(kedute @ 2008 01 25, 19:34)
Dar klausimelis bandeliu myletojoms bigsmile.gif , kaip paruosti grybai geriausia tinka bandeles idarui?
turiu dziovintu bet juos dedu tik i barsciu sriuba, o i bandeles g.gif , gal tada pries tai pavirti ? ar gal geriau marinuotus deti, ar virtus? patarkite

nežinau ar tai tiesa, bet viena konditerė man aiškino, kad norint minkštų bandelių ir kad jos tokios išsilaikytų bent porą dienų, reikia padaryti du dalykus: pirmiausia, kildinti ir minkyti tešlą kelis kartus ir, svarbiausia, paruošus bandeles prieš pašaunant į orkaitę, dar pakildinti skardoje uždengus nuo skersvėjų g.gif
Atsakyti
na va smile.gif tik dabar bandeles iskepiau ir skanauju thumbup.gif negaliu atsidziaugt
Atsakyti
Turiu skanių prancūziškų pyragaičių (croissant) receptą smile.gif

½ puodelio (stiklinės) vandens
1/3 puodelio (stiklinės) sutirštinto pieno
3 desertiniai šaukštai sviesto
1 kambario temp. kiaušinis
1 ½ arbatinis šaukštelis druskos
3 desertiniai šaukštai cukraus
dar 1 kiaušinis ir 1 desertinis šaukštas vandens
1 puodelis miltų
2 ¼ sausų mielių
dar 2 puodeliai miltų

Į vieną dubenį įmaišyti mieles, druską, cukrų ir 1 puodelį (stiklinę) miltų. Kitame dubenyje sumaišyti vandenį ir pieną, pašildyti ant viryklės ar mikrobangų krosnelėje iki 27-30 laipsnių temp. Paimti gilesnį dubenį plakimui: jame sumaišyti sausą mišinį iš pirmojo dubens, sumaišyta vandenį ir pieną iš antrojo dubens ir taip pat sudėti sviestą. Viską plakti apie 4 minutes, vidutiniu plakiklio greičiu, naudojant platų plakiklio antgalį. Tada įmušti kambario temp. kiaušinį ir plakti dar 1 min. Paskui pakeisti plakiklio antgalį iš plataus į spiralinį ir palaipsniui įmaišyti likusius miltus. Plakti apie 5-7 minutes, kol tešla pasidarys vientisa, nekibi ir tąsi. Paimti dar vieną dubenį, jį ištepti (išpurkšti) aliejumi ir į jį patalpinti paruošta tešla taip, kad ji visa išsiteptų aliejumi. Uždengti tešlą rankšluosčiu ir palikti 2 valandoms. Po to tešlą padalinti į 3 dalis ir kiekvieną atskirai iškočioti iki 35 cm diametro skritulio. Skritulį su aštriu peiliu ar picos pjaustykle supjaustykite į 8 lygius trikampius. Kiekvieną trikampį susukite lyg rulonėlį pradėdami nuo plačiojo krašto viršūnės link. Išdėliokite juos skardoje išklotoje kepimo popieriumi taip, kad paskutinė klostelė būtų viršuje ir sulenkite iki pusmėnulio formos. Papildoma kiaušinį ir šaukštą vandens suplakite kartu ir plakiniu patepkite croissant‘us, kad jie iškepę įgautų auksinį atspalvį. Kepti 220 laipsnių temp. 15-20min, kol jie gražiai paruduos.

Labai skanu su sviestu ir džemu thumbup.gif
Skanaus smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

norėjau paklaust ar galima mielines bandeles užšaldyt? Kad būtų galima jas ilgiau valgyt...
Atsakyti
Viska GUVILE galima ussaldyti ,tik pas kui isemus pasildyk mikrobangej ,ir turesi svieziu bandeliu mirksiukas.gif mirksiukas.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 09 08, 16:24)
Viska GUVILE galima ussaldyti ,tik pas kui isemus pasildyk mikrobangej ,ir turesi svieziu bandeliu mirksiukas.gif  mirksiukas.gif  mirksiukas.gif


Dėkui už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
Vakar kepiau Sonatinos bandeles su cinamonu. Ir viskas gavosi kuo puikiausiai, tikros naminės bandelės, nepalyginsi su pirktinėm. Mielės buvo su besibaigiančiu galiojimo laiku, bet tešla iškilo kuo puikiausiai. Dėkoju Sonatinai už puikų receptą. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Guvilė @ 2008 09 09, 18:59)
Vakar kepiau Sonatinos bandeles su cinamonu. Ir viskas gavosi kuo puikiausiai, tikros naminės bandelės, nepalyginsi su pirktinėm. Mielės buvo su besibaigiančiu galiojimo laiku, bet tešla iškilo kuo puikiausiai. Dėkoju Sonatinai už puikų receptą.  mirksiukas.gif

aš irgi tik ką jas kepiau. tiesa, dar padarius bandeles jas palikau pusvalandžiui paklit šiltoje orkaitėje, tai labai iškilo ir minkštut minkštutėlės wub.gif sėdim visi apsiriję. Pirmą kartą kepiau bandeles ir laabai džiaugiuos, kad taip puikiai pavyko wub.gif Ačiū Sonatinai už receptuką 4u.gif
Atsakyti