Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

Kepiau ir aš bandeles neseniai pagal universalų mielinių bandelių tešlos receptą. Vat kokios man gavosi bandelės:
Bandelės su apibarstytu cukrumi
user posted image

Bandelės su obuolių džemu ir razinom
user posted image

Bandelės su cinamonu+cukrus
user posted image

Apie pačias bandeles. Visų pirma dariau su šviežiom mielėm ( ne sausom), kilo labai gerai, tik vat su minkymu. Tešlą dariau ne per daug kietą, minkiau pagal čia pavaizduotus lankstymo būdus, bet jos man sukibo ir jokio rašto nesigavo. Tiesiog vientisas ir viskas (jei supratot ką turiu omeny). Kai dariau su cinamonu, tai prieš sukant į tūbelę patepiau kiaušinio plakiniu, apibarsčiau cinamonu+cukrus,tada jos man nesukibo ir gavosi gražiau. Beje, kitą kartą dėsiu daugiau cukraus, nes mums buvo per mažai blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tiosyte: 27 spalio 2008 - 16:48
aš kai darau bandeles su mėsą, tai mėsą išverdu kaip sultiniui, ją sumalu, keptuvėje pakepinu svogūniuką su prieskoniais ir jį sumaišau su mėsa ir dar įpilu šiek tiek sultinio, kad nebūtų tokia sausa smile.gif
Atsakyti
truputi patersiu eteri blush2.gif , bet noriu paklausti, gal gali kas pakonsultuoti , kaip pasidaryti sias bandeles Cinnabon. su pacia bandele , kaip ir butu aisku, bet kaip ta krema isgauti g.gif . ( su anglu k. sunkoka blush2.gif )teko jas valgyti , kai buvau JAV , nu nerealus skonis thumbup.gif
user posted image

http://images.google...htt...6lr=&sa=N

is tos pacios teslos daromi dar tokie pirteliai, jie valgomi mirkant i ta balta krema .
user posted image
Atsakyti
SUPER RECEPTUKAS thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE((Ericka) @ 2008 10 31, 15:56)
truputi patersiu eteri  blush2.gif , bet noriu paklausti, gal gali kas pakonsultuoti , kaip pasidaryti sias bandeles Cinnabon. su pacia bandele , kaip ir butu aisku, bet kaip ta krema isgauti  g.gif . ( su anglu k. sunkoka  blush2.gif )teko jas valgyti , kai buvau JAV , nu  nerealus skonis  thumbup.gif

Parasysiu vertima ir butinai isbandysiu sias bandeles thumbup.gif
1 puodelis silto pieno(110 tempereturos)
2 kambario temperaturos kiausiniai,
1/3 puodelio tirpinto margarino(sviesto),
4 1/2 puodelio miltu
1 a.s.druskos,
1/2 puodelio cukraus,
2 1/2 a.s. sausu mieliu,


1 puodelis rudo cukraus,
2 1/2 v.s.cinamono,
1/3 puodelio minksto sviesto,

1 indelis tepamo varskes surio,
1/4 minksto sviesto,
1 1/2 puodelio labai smulkaus cukraus,
1/2 a.s.vanilino ekstrakto,
1/8 a.s.druskos,

mieles su 1 a.s cukraus istirpinti piene,ir palikti 10 minuciu kol suputos.
I dubeni supilti mieliu misiniu,kiausinius,margarina,3 puodelius miltu,likusi cukru,druska ir mikseriu isplakti,kol viskas susimaisys.Po to antru mikserio greiciu maisyti tesla(teslos antgaliai),vis idedant po puse puodelio miltu,kol tesla taps elastinga ir atsoks nuo indo sieneliu.Kai beveik sudesite visus 41/2 puodelio miltu,miltus dekite po sauksta,kol tesla taps nebelipni,svarbiausia nepadauginti miltu,tesla turi buti minksta.tada tesla dekite ant stalo paminkykite truputi,ir dekite i riebaluota dubeni,uzdenkite dregnu ranksluosciu ir palikite 1val pakilti.
kai tesla padvigubes,isverskite ant miltuoto stalo ir uzdenge palaikykite 10min.
Tesla iskociokite,aptepkite 1/3 puodelio sviesto ir uzbarstykite cukraus cinamono misiniu.Susukite vyniotini ir supjaustykite bandeles.bandeles sudekite i riebalais istepta skarda,uzdenkite ir palikite kada pakiltu(apie 30min).Tada kepkite20 25min 200C.
Kol bandeles kepa sumaisykite tepama suri(toks kaip philadelphia),sviesta,cukru(cukraus pudra),vaniles ekstrakta,druska.Mase gerai issukite.Ir aptepkite dar karstas bandeles.
Tikiuosi pagelbejau,bandeles lengvai pagaminamos,butinai isbandysiu,ne stokiu nesu valgiusi.
Atsakyti
Taigi taigi, kepu siuo metu bandeles pagal pirmame puslapyje duota recepta mielines teslos...ir matau kad gaunasi visiskas shudas atsiprasant smile.gif rodos proporcijas sudejau daugmaz kaip ir reikia, miltu netgi daugiau, iskilo irgi visai neprastai, bet va ikisau ranka pamaisyt...ta tesla tokia, nu tokia skysta kazkokia, net nekalbu apie koki kociojima ar dar kazka biggrin.gif i ranka paemus, visa ranka aplimpa ir nieko nesuformuosi. Apvyniojau desreles ir tiek, kepa kazkas, bet isitikinus as kad gausis niekas ;] Noreciau atsakymo kieno nors, kame problema? ax.gif
Atsakyti
Na proporcijos tai ten geros duotos , ti as mieliu dedu 25 g. ..... 40 g. man per daug schmoll.gif , paskui labai mieliu skonis jauciasi , o jei lmpa tai gal rankas pasitepk aliejum , suminkyk vel ta tesla , suformuok bandeles , sudek i skardele ir joje pakildink , tada jau kepk mirksiukas.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(cipciukas @ 2008 11 01, 20:56)
Na proporcijos tai ten geros duotos , ti as mieliu dedu 25 g. ..... 40 g. man per daug  schmoll.gif , paskui labai mieliu skonis jauciasi  , o jei lmpa tai gal rankas pasitepk aliejum , suminkyk vel ta tesla , suformuok bandeles , sudek i skardele ir joje pakildink , tada jau kepk  mirksiukas.gif

user posted image


Dekui uz atsakyma ;] jos bekepdamos iskilo ir dabar ju forma pasidare kaip bandeles ;]] iki siol nesuprantu kaip taip nutiko, bet kol kas dziaugiuosi. As mieliu dejau 30 g, bet ta tesla..prakeikiau ja sivakar ;]
Atsakyti
QUOTE(linuta @ 2008 11 02, 00:04)
Dekui uz atsakyma ;] jos bekepdamos iskilo ir dabar ju forma pasidare kaip bandeles ;]] iki siol nesuprantu kaip taip nutiko, bet kol kas dziaugiuosi.  As mieliu dejau 30 g, bet ta tesla..prakeikiau ja sivakar ;]


Prieš mėnesį aš irgi kepiau bandeles pagal pirmo psl receptuką, bet jos man nepatiko, nes kai tik atvėsta pasidaro kiektos kietos, nes man nutiko toks pt variantas kaip ir tau, tešla buvo labai skysta ir aš įdėjau dar šiek tiek miltų. o šiandien susiradau SUPER RECEPTUKAS thumbup.gif ir dariau pagal II variantą, kur skirta bandelėms su įdaru, tai skonio nepalyginsi, jos gavosi tokios minkštutės purutės, o dabar jau pusė dienos prastovėjo ant stalo ir jos vis dar minkštos thumbup.gif . Kitą kartą tikrai kepsiu tik pagal šį receptuką. Nors išpradžių buvo keista, kad reikia kepti 230 laipsnių orkaitėj, bet nusprendžiau laikytis instrukcijos, bet po 10 min bandelės jau buvo iškepusios ir kaip minėjau gavosi puikiai. Beje, atkreipkit dėmesį į tai kaip reikia maišyti tešla blush2.gif

Sėkmės 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kristina599: 02 lapkričio 2008 - 00:02
QUOTE((Ericka) @ 2008 10 31, 18:56)
user posted image

Jau kaip skaniai atrodo wub.gif Ačiū, daividija, už vertimą 4u.gif O kažin tas kremas nesusigeria į jas? Ir vartojamos jos gal tik šiltos? g.gif ax.gif Labai noriu tokių....
Atsakyti
QUOTE(Vaivaiva @ 2008 11 02, 10:47)
Jau kaip skaniai atrodo  wub.gif  Ačiū, daividija, už vertimą  4u.gif  O kažin tas kremas nesusigeria į jas? Ir vartojamos jos gal tik šiltos?  g.gif  ax.gif  Labai noriu tokių....

aciu daividija uz vertima thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
tuo kremu bandeles tepamos karstos labai gausiai, ir valgoma su sakute ir peiliu. nes saltos ne tokios skanios. jas galima sildyti mikrobangu krosnelej . ir jos tokios laaaabai dideles, kaip geras gabalas pyrago.
bandysiu ir as issikepti, o kur gauti to varskes kremo? g.gif
Atsakyti
QUOTE(kristina599 @ 2008 11 01, 21:57)
Prieš mėnesį aš irgi kepiau bandeles pagal pirmo psl receptuką, bet jos man nepatiko, nes kai tik atvėsta pasidaro kiektos kietos, nes man nutiko toks pt variantas kaip ir tau, tešla buvo labai skysta ir aš įdėjau dar šiek tiek miltų. o šiandien susiradau SUPER RECEPTUKAS thumbup.gif ir dariau pagal II variantą, kur skirta bandelėms su įdaru, tai skonio nepalyginsi, jos gavosi tokios minkštutės purutės, o dabar jau pusė dienos prastovėjo ant stalo ir jos vis dar minkštos thumbup.gif . Kitą kartą tikrai kepsiu tik pagal šį receptuką. Nors išpradžių buvo keista, kad reikia kepti 230 laipsnių orkaitėj, bet nusprendžiau laikytis instrukcijos, bet po 10 min bandelės jau buvo iškepusios ir kaip minėjau gavosi puikiai. Beje, atkreipkit dėmesį į tai kaip reikia maišyti tešla blush2.gif

Sėkmės 4u.gif


Dekui, butinai isbandysiu. Tik dar norejau paklaust, as dejau desreles i vidu, o jos paeme ir nuo karscio issiplete, todel ir bandeles suluzo, nes jos visokiu formu pasidare. Cia desrele kalta? Gal yra kokiu specialiu pirkt, kurios neissiplecia ir nesuluzta i visas puses?
Atsakyti