Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

QUOTE(lile @ 2005 12 11, 14:59)
Gal kas kepe Lukutis varskines teslos bandeles su obuoliais, ar jos nepridega.

Bandelės labai skanios ir kepant nepridegė. Gali drąsiai bandyti. Skanaus smile.gif
Atsakyti
gal galite parasyti kaip daryti ta lasinuku idara? blink.gif
Atsakyti
QUOTE(vota @ 2005 12 20, 17:57)
gal galite parasyti kaip daryti ta lasinuku idara? blink.gif

Kokį būtent tą???
aš darau taip: lašinukus vos vos paskrudinu keptuvėj, tada įdedu svogūnų, jie kartu pasiskrudina dar, įmetu grietinės ir pasitroškina. dar juodų pipirų, druskos jei reikia ir viskas.
Atsakyti
Jau darau badeles. Dabar kildau tesla. Paziuresiu kas cia gausis.
Atsakyti
QUOTE(bea @ 2004 11 18, 10:34)
Aš antrąkart nekildinau, o padarytas bandeles sudėjau į skardą ir įkišau į šiltą orkaitę (šiltą tai reiškia vos šilta), kad pakiltų. Kai pakilo, tada kepiau.


O tešlą užminkytą kildini ar ne?
Ir ar turi įtakos (minkštumui, skoniui), pakildinimas ne tešlos, o jau suformuotų bandelių?
Gal kas galėtų parašyti kopūstų įdaro receptą? Nes temos apie bandeles su kopūstais nerandu. rolleyes.gif
Ir kaip manote ar galima įdarui naudoti sūdytus ar marinuotus grybus (nes džiovintų neturiu)? ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kozete: 22 gruodžio 2005 - 11:17
QUOTE(Bitulka @ 2004 11 10, 12:31)
Prasom rasau: o buvo taip:
Uzminkau mieline tesla:
mieles istrinu su trupuciu cukraus, kol pasileidzia, pasidaro tokia skysta tyrele. Pasildau siek tiek pieno ir jame islydau sviesta. Viska supilu i dubeni su mielem, ipilu miltu, imusu kiausini, siek tiek druskytes. Minkau - ilgai ir nuobodziai. Minkant reikia vis dadeti miltu, bet ne per daug, nes tesla nepakils kaip reikiant. Zodziu minkau tol kol nelimpa prie ranku. Is teslos suformuoju kamuoli, palieku tame paciame dubenyje tik uzdengiu, kokiu ranksluosteliu ir padedu i silta vieta, kad pakiltu. Geriausiai tai pakaitinu siek tiek orkaite, isjungiu ir tesla i orkaite.

Idaraui:
Pakepinu mazyciais spirguciais lasiniukus, kopustus dar susmulkinu peiliu, jei labai rukstus truputi nuplaunu vesiu vandeniu vadinamam"drushlioke" laugh.gif . Tad sudedu i keptuve su spirgiukais, uzdengiu dangti ir patroskinu kokias 20-25 min, kad suminkstetu visai. Galima ideti siek tiek vegetos (jei reikia).

Pakiluse tesla siek tiek atsargiai perminkau, suskirstau i mazdaug vienodo dydzio gumuliukus. Stala pabarstau miltais, dedu viena tarp delnu suvoliota i kamuoliuka gabaleli teslos, su kocelu siek tiek pakocioju, i viduri dedu kopustu ir sulenkiu kaip cebureka, tik kai uzspaudziu krastus, tarp delnu suformuoju lyg ir cepelino formos pyrageli ir dedu i pariebaluota ir dziuvesiais arba miltais pabarstyta skarda. tik reikia ziureti, kad siule pyrakelio butu po apacia, tada jie buna grazesni ir nepratruksta. Skarda su pyrageliais vel dedu i pasildyta orkaite, kad dar karta pakiltu, kai pakyla aptepu kiausinio plakiniu ir tada jau kepu. Kepu kol pasidaro graziai parude. Zodziu kai jau skaniai atrodo, tai ir traukiu  biggrin.gif  apytikaliai kepa apie 30-45 min.
Normu nerasiau, nes nezinau.As visada darau is akies, pas mus semoje svarbu nepamazinti  laugh.gif
Skanaus


Aš praeitais metais kepiau iš panašios tešlos, bet gavosi labai kietos. Gal kas žinote dėl ko taip atsitiko? Kai kurios šeimininkės sakė, kad nereikėjo antrą kartą minkyti. O gal miltų per daug idėjau, bet jei mažiau, tai prie rankų limpa. Kaip nutaikote miltų normą?
Atsakyti
QUOTE(vilda @ 2004 03 30, 12:55)
Skaitinėjau, skaitinėjau, bet apie bulkutes nieko neradau....

Taigi, ar kepate bulkutes? Jei taip - tai pasidalinkite tais paprastais receptukais, o tai noriu kept - o receptėlių nežinau...

O AS TAI TRUPUTI TINGIU ZAIST SU TOM TESLOM g.gif . AS NUSIPERKU GATAVOS biggrin.gif MANTINGOS TESLYTES( SLUOKSNIUOTA, BEMIELE IR T.T.) IR IMPROVIZUOJU. TAI SU VARSKYTE, OBUOLIUKAIS TAI SU DESRELEM. NIAMU NIAMU. ZINOKIT IR GREIT, IR SUPER SKANU thumbup.gif .
Atsakyti
o as tai jau kelintas savaitgalis iseiles vis ke[u bandeles su lasinukasi irfarsu, nu fantastika, dvi dienos bandeliu ir nebera, o kepu tikrai nemazai thumbup.gif thumbup.gif
tesla darau pacia paprasciausia:miltai ziupsnelis druskos, sviestas arba margarinas, pienas ir mieles, isminkau iskildinu du kartus ir kepu. nu nezinau, visi pistelius laizo thumbup.gif gal negrazu taip girtis bet tikrai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kozete @ 2005 12 22, 11:14)

Ir kaip manote ar galima įdarui naudoti sūdytus ar marinuotus grybus (nes džiovintų neturiu)?  ax.gif

tai aišku mirksiukas.gif tik biškį pamirkyk vandenyje(kokią val)
Atsakyti
Taip noriu užgavėnėms iškepti mielinių bandelių, o peržiūrėjusi visas temas neradau nei vieno receptuko.
Gal galite pasidalinti receptukais? 4u.gif
Atsakyti
na, bet siek tiek nesamone, su grybais bandele tikrai ne saldumynas smile.gif o temos sujungtos...
vistiek aciu smile.gif
Atsakyti
Vakar kepiau bandeles iš varškinės tešlos su grybų - kumpio - kiaušinių įdaru. Gavosi tikrai liuks 4u.gif

user posted image


Varškinės tešlos bandelės


500 g varškės be kruopelių (aš dėjau 3 indelius Mūsų švelniosios varškės)
3 kiaušiniai
1 stiklinė aliejaus
2 a. š. cukraus
3 pakeliai kepimo miltelių (pakelyje 13 gramų)
1 a. š. druskos
650-700 g miltų

Išmaišyti varškę, kiaušinius, aliejų, cukrų, druską. Miltus persijoti su kepimo milteliais ir dalimis įmaišyti į tešlą. Užminkyti nekietą tešlą. Tešlos per daug neminkyti.
Tešlą 2 valandas palaikyti kambario temperatūroje.
Tešlą iškočioti į 0,5 cm storio lakštą ir stikline išpjauti apskritimus.
Tada šaukšteliu dėti įdarą (pagal savo norus ir galimybes) ir daryti pyragėlį. Dabar prispausti pyragėlį ranka. Pyragėlius dėti siūle į apačią ant kepimo popieriumi išklotos skardos, aptepti išplaktu kiaušinio tryniu ir kepti orkaitėje, įkaitintoje iki 180ºC, apie 15 – 18 min. arba kol parus.
Tokias bandeles galima daryti ir saldžias. Tuomet cukraus dėti 1 stiklinę, dėti mažiau druskos arba visai nedėti, dėti 1 pakelį vanilinio cukraus. Įdaras gali būti labai įvairus.

Atsakyti