Įkraunama...
Įkraunama...

Bandelės, pyragėliai

Reiks sitas pabandyti,ziuriu-nera mieliu.
Nezinau ,kodel,bet mielines teslos bandeles ar pyragai man gaunasi
kieti,langus galeciau dauzyti smile.gif
Gal miltu per daug, gal ko,
bet mieline tesla man kol kas-aukstasis pilotazas. smile.gif
Atsakyti
Gal galit kas pasakyt Lukucio varskes bandeles kiek laiko kept ir kokio karstumo orkaitej?
Atsakyti
QUOTE(neaiski @ 2006 02 28, 11:11)
Reiks sitas pabandyti,ziuriu-nera mieliu.
Nezinau ,kodel,bet mielines teslos bandeles ar pyragai man gaunasi
kieti,langus galeciau dauzyti  smile.gif
Gal miltu per daug, gal ko,
bet mieline tesla man kol kas-aukstasis pilotazas. smile.gif


Jei tešla minkštesnė, tai ir bandelės gaunasi minkšos, nereikia per daug miltų pridėti.
Atsakyti
nemoku nei pyragu nei bandeliu kept bet be galo megstu bandeles ar pyragus kur yra varskes tai tenka nuvaziuot i maxima ir nusipirkt kiek esu bandzius tiek nesigauna
Atsakyti
[quote=Sonatina,2006 02 28, 10:02]
Vakar kepiau bandeles iš varškinės tešlos su grybų - kumpio - kiaušinių įdaru. Gavosi tikrai liuks 4u.gif

user posted image

rytoj sitas bandysiu kepti ax.gif jau taip skaniai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mami-papi: 12 kovo 2006 - 20:21
Kaip reikia pasidaryti skanu bandeliu su kopustais idara ? kad nereiketu kopustu troskinti ? blush2.gif
Atsakyti
Šiandien kepiau mielines bandeles smile.gif

user posted image

BANDELĖS SU SŪRIU IR ČESNAKAIS

- 500 g miltų
- 250 ml vandens
- 7 g sausų mielių
- 2 - 3 a. š. druskos
- 1 - 1 1/2 v. š. cukraus
- 2 v. š. aliejaus
- 100 g sūrio (Ementalio, Čedaro, Gouda)
- 4 skiltelės česnako, susmulkintos ( 1 - 1, 5 a. š. sauso)
- 1 kiaušinio trynys

- Išmaišyti mieles šiltame vandenyje su cukrumi. Leisti pastovėti 5 minutes
- Įdėti česnaką
- Persijoti miltus ir užminkyti elastingą tešlą, galiausiai sudėjus druską ir aliejų. Minkyti apie 10 min.
- Suformuoti rutulį, dėti į aliejumi išteptą dubenį, uždengti ir šiltai kildinti apie 1 val., kol pakils dvigubai.
- Lengvai išminkyti, suberti smulkiai supjaustytą sūrį ir dar kartą išminkyti
- Suformuoti bandeles. Padalinti tešlą į 30 dalių. Kiekvieną gabaliuką suvynioti į ~25 cm ilgio volelį ir surišti mazgeliu

user posted image

- dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą, uždengti ir dar kildinti apie 40 min.
- Patepti bandelių viršų kiaušinio tryniu, išplaktu su 1 v. š. vandens. Dėti į orkaitę, įkaitiną iki 210C ir kepti 15 - 18 min, kol pagels.

P. S. labai skanios minkštutėlės bandelės 4u.gif

user posted image
Atsakyti
Šiandien iškepiau minkštučių bandelių su cinamonu smile.gif

user posted image

BANDELĖS SU CINAMONU

Tešla

500 ml pieno
25 g šviežių mielių
150 ml cukraus
1 v. š. malto kardamono
800 - 1000 ml miltų
150 g margarino ar sviesto
1 a. š. druskos

Įdaras

3 v. š. minkšto margarino ar sviesto
3 v. š. malto cinamono
3 v. š. cukraus
1 a. š. vanilės

1 kiaušinis

Ištirpinti mieles šiltame piene. Suberti cukrų, druską, kardamoną. Persijoti į tešlą pusę miltų. Išmaišyti, suberti likusius miltus ir sudėti minkštą sviestą. Užminkyti tešlą (minkyti ne mažiau kaip 10 min.), uždengti ir šiltai kildinti 30 - 40 min., kol pakils dvigubai.

Padalinti tešlą į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočioti į 50 - 40 cm dydžio 0,5 - 1 cm storio keturkampį. Ištepti minkštu sviestu ir pabarstyti cinamonu, sumaišytu su cukrumi ir vanile (jeigu mėgstate, galite pabarstyti razinų ar kitų mėgiamų džiovintų vaisių, migdolų, kokosų...).

Suvynioti tešlą kaip vyniotinį ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabaliukais.

Kiekvieną gabaliuką per vidurį prispausti pirštais.

Iškloti skardą kepimo popieriumi, sudėti bandeles "siūle" į apačią, patepti išplaktu kiaušiniu ir pabarstyti cukrumi.

Kepti iki 200C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

P. S. kepiau iš pusės normos, gavosi 13 bandelių. Kardamonas duoda gana specifinį skonį, jaučiu, kad kitą kartą jo nedėsiu... Miltų bėriau šiek tiek daugiau, kol tešla nebelipo prie rankų... Laabai skanu 4u.gif

user posted image

Atsakyti
Nu atrodo taip kaip TIKROS.. bigsmile.gif bigsmile.gif A jau skanumėėėėlis.. essen.gif essen.gif clap_1.gif clap_1.gif
Atsakyti
O aš vis dar džiaugiuosi išmokusi kepti mielines bandeles biggrin.gif Siūlau pabandyti išsikepti štai tokias

user posted image

BANDELĖS SU PUDINGU

Tešla:
500 g miltų
1 pakelis sausų mielių (7 g)
50 g cukraus
žiupsnelis druskos
2 kiaušiniai
125 ml šilto pieno
100 g ištirpinto ir praaušinto sviesto

Įdaras:
2 pakeliai (po 37 g) vanilinio pudingo miltelių
750 ml pieno
100 g cukraus
100 g razinų


Miltus persijoti ir kruopščiai sumaišyti su mielėmis. Dėti cukrų, druską, kiaušinius, šiltą pieną ir sviestą. Minkyti apie 10 min. Tešlą uždengti ir šiltai kildinti, kol padvigubės (~1 val.)

Paruošti įdarą: pagaminti pudingą pagal nurodymus ant pakelio (tik naudoti čia nurodytą pieno kiekį, kad pudingas būtų tirštas). Pudingas būtinai turi būti toks, kurį reikia virti (pvz., Dr. Oetker). Toks, kurį tereikia sumaišyti su karštu skysčiu (pvz., Slodka Mynutka) - netinka, nes kaitinamas jis tik dar labiau suskystės... Įmaišyti razinas.

Pakilusią tešlą šiek tiek paminkyti. Iškočioti 40 x 60 cm stačiakampį. Aptepti pudingu ir iš trumpesniojo galo susukti į vyniotinį. Supjaustyti 2 cm storio riekelėmis ir dėti į kepimo popieriumi išklotą skardą. Pridengti ir dar kartą kildinti, kol bandelės žymiai padidės.

Kepti iki 210C įkaitintoje orkaitėje 10 - 15 min.

Dar karštas aptepti 2 v. š. pakaitinto abrikosų džemo, sumaišyto su 1 v. š. vandens.

P. S. tiesą sakant tešlą dariau kaip bandelėms su cinamonu, nes labai jau ji man patiko (tik dėjau ne 1 v. š., o 1 a. š. kardamono). Antrą kartą bandelių nekildinau, o iškart kepiau. Labai skanios smile.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sonatina: 04 lapkričio 2006 - 10:20
Nu Sonatina blink.gif blink.gif blink.gif
Tu tikra profe! thumbup.gif thumbup.gif Kepciau ir kepciau jei tik i kuna neitu doh.gif Ale jauciu teks sugriesyt blush2.gif
Atsakyti
o dabar prasau paaiskinti tundrai kas tas kardamonas biggrin.gif o be jo iseitu, ar butinai rejk?
Atsakyti