Įkraunama...
Įkraunama...

Keksai ir keksiukai

Sveikos 4u.gif Noriu prie jusu prisijungti blush2.gif Esu pradedanti vireja, nors man jau netoli 30 ax.gif Iki tortu man dar toli, tad nutariau pradeti nuo keksu sokiai.gif Siandien maximoj bandziau nusipirkti silikonines formeles, bet pagalvojau, kad dar reikia Rimi ir IKI apeiti ir paziureti, gal ten pigiau bus (maximoj silikonines 6 keksiuku formeles apie 30 lt kainuoja, tai nusipirkau siam kartui popierines rolleyes.gif Keksiukus bandysiu kepti Joninems, o kol kas noriu pasidalinti keliais savo keptu keksu receptais ax.gif Abu is knygos "Vegetariski patiekalai"

"Pikantiskas morku ir razinu keksas"
Labai isgirtas ir pamegtas mano draugu, o man paciai jis pasakiskai skanus essen.gif

Reikia:
2 kiausiniu,
0,5 saukstelio sodos,
1 saukstelis maltos aitriosios paprikos (esminis ingridientas!)(kas nemegsta astriai, dekit maziau),
2 dideles morkos,
6 saukstai sviesto (minksto),
150 gr cukraus,
180 gr miltu,
1 saukstelis kepimo milteliu,
truputis druskos,
120 gr razinu,
4 saukstai pieno.

I maisytuva reikia imusti kiausinius, suberti kepimo soda, aitrosios paprikos miltelius ir susmulkintas morkas. Viska suplakti iki vientisos mases. Ispejimas - isplaktos mases neraugauti - TOO HOOOOT! blink.gif (sakau is patirties rolleyes.gif

I suplakta mase dedame sviesta ir cukru ir ismaisome iki vientisos mases. Tada dedame miltus, kepimo miltelius, druska. Veliau razinas ir piena. Vel viska atsargiai ismaisome ir kepame 45-55 min (orkaite pries tai turi buti ikaitinta iki 180 C).

Rezultatas:

user posted image
Atsakyti
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 13, 18:18)
"Pikantiskas morku ir razinu keksas"


bet jis kaip saldus patiekalas, ar kaip, nes astrokas turetu buti paprikos idejus smile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(KibirVibir @ 2010 06 13, 20:51)
bet jis kaip saldus patiekalas, ar kaip, nes astrokas turetu buti paprikos idejus  smile.gif  ?


Nu jis toks umn.gif hihihi.gif Reikia pabandyti mirksiukas.gif Is pradziu, kai valgai saldus, o paskui ziuri huh.gif kad aitrumas pareina bigsmile.gif Tik keliu reakcija i tokia kombinacija buvo mazdaug tokia : swoon.gif surrender.gif bet daugelio - thumb_yello.gif ok.gif "pakartot!" ploja.gif essen.gif
Papildyta:
O cia kitas receptukas:

"Razinu ir riesutu keksas"

Reikes:
120 gr razinu,
225 gr miltu,
1,5 saukstelio kepimo milteliu,
1/4 saukstelio druskos,
100 gr cukraus,
125 ml pieno,
1 kiausinis,
4 saukstai sviesto (minksto),
75 gr lazdyno riesutu (susmulkintu),
50 gr migdolu (susmulkintu),
kitu riesutu papuosimui (as dejau graikisku wink.gif

Razinas apmerkti pusvalandziui, ikaitinti orkaite iki 180 C. I dubeni isijoti miltus, kepimo miltelius, druska. Po truputi pilti piena, deti cukru, kiausini ir sviesta, imaisyti riesutus ir razinas. Neturejau laiko, kada smulkinti riesutu, tai juos tik apiplikiau, kad minkstesni butu ir sudejau neskaldytus blush2.gif Sukretus mase i skarda, ant virsaus uzdeti likusius riesutus. Kepti 40-50 min.

Rezultatas:
user posted image

Truputi sausokas gavosi, bet vistiek skanus (ir sotus!) clap_1.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 13 birželio 2010 - 19:13
Aš vakar kepiau pirmą kartą keksiukus sesutės gimtadieniui, gavosi super thumbup.gif dariau vienus pagal Beatos receptą su bananais ir šokoladu, kitus vietoj bananų ir šokolado dėjau kakavos ir razinų, man labiau patiko su bananais, bet kitiems ragavusiems patiko abeji smile.gif net nesitikėjau, jog taip paprasta juos išsikepti bigsmile.gif ypač, kai pyragai, tortai pabodę, keksiukai- puikiausias desertas wub.gif ir improvizuot galima įvairiai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolančiukė: 13 birželio 2010 - 20:41
O kaži kaip įkomponuot į keksiukus šaldytas vyšnias, kad jos neliktų rūgščios? g.gif 4u.gif

anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo.... verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 06 14, 12:27)
O kaži kaip įkomponuot į keksiukus šaldytas vyšnias, kad jos neliktų rūgščios?  g.gif  4u.gif

anąkart kai kepiau, tai man rūgštoka buvo.... verysad.gif


porą minučių pakaitinkit su cukrumi arba su cukrum+uogienių tirštikliu; tada atvėsintas dėkite į tešlą.
Galima mėginti ir tik atšildytas, bet reikėtų gerai nuvarvinti ištirpusį ledą ir jas apvolioti cukruje ir mesti į tešlą (cukruotų nebelaikyti atskirame inde,nes cukrus toliau tirps).





Papildyta:
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 22:20)
Tikrai laaabai puikiai atrodo  wub.gif  wub.gif
Norėjau paklaust, o kur pirkote tokių spalvotų popierėlių keksiukams? tikriausia kepėte metalinėje formoje?  4u.gif



Papildyta:
QUOTE(Jolančiukė @ 2010 06 11, 22:30)
Tikrai, gi tos spalvotos silikoninės  doh.gif  blush2.gif  nekepus aš keksiukų, tik ruošiuosi, todėl ir nusišnekėjau  blush2.gif Dabar suprantu, jog atskiros silikoninės, ačiū už paprotinimą  4u.gif
O gal žinot kur tokių yra pirkt ?  rolleyes.gif


taip, čia atskiros silikoninės formelės. Siunčiausi jas iš UK internetinės parduotuvės, jau senokai rolleyes.gif
Labai patogios kepti, labai patogios išimti.



Papildyta:
QUOTE([fillette] @ 2010 06 12, 17:17)
nu bet kaip skaniai atrodo  bigsmile.gif


dėkui, skanūs beje jie iš tiesų drinks_cheers.gif

Atsakyti
Mergaites, noreciau tokiu keksiuku Nergiuku, kaip buna parduotuvese - sokoladiniai sokoladinia ir dregni bigsmile.gif , gal kas turi receptuka. Aciu 4u.gif
Atsakyti
help.gif Joninems zadu kepti keksiukus (pirma karta), tad turiu klausima 4u.gif Nusipirkau is parduotuves glajaus (kur pasildyti reikia, o paskui ant kepinio uzpilti). Kaip ji uzpilti ant keksiuko, kad tik ant virsaus laikytusi, o nenuvarvetu ant popieriuko ar keksiuko sonu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 16 birželio 2010 - 09:07
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 16, 09:06)
help.gif Joninems zadu kepti keksiukus (pirma karta), tad turiu klausima  4u.gif  Nusipirkau is parduotuves glajaus (kur pasildyti reikia, o paskui ant kepinio uzpilti). Kaip ji uzpilti ant keksiuko, kad tik ant virsaus laikytusi, o nenuvarvetu ant popieriuko ar keksiuko sonu?  g.gif

esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet skonio reikalas ... irnesakyk.gif
o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis g.gif
bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli thumbup.gif kiekvienas skirtingai ir tuo paciu originaliai wub.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 06 16, 12:20)
esu siaip nusistacius pries tuos visus pirktinius glajus, bet  skonio reikalas ...  irnesakyk.gif
o tau graziai uztepti reikia su didesniu peiliu ir niekas nenubegs arba su konditeriniu maisu uzspausti, ko man nesitiki kad su pirktine mase iseis  g.gif
bet siaip tai daug graziau kai glajus nuvarva bent truputeli  thumbup.gif  kiekvienas skirtingai ir tuo paciu originaliai  wub.gif


Aciu, Aguonele 4u.gif As tik pradzioj su dirbtiniu (prisipirkau kaip durna noro apimta visokiu papuosimu, glaju ir t.t. doh.gif ), o paskui jau savo glaju darysiu bigsmile.gif Prisirinkau receptu thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo miss_candy: 16 birželio 2010 - 11:32
QUOTE(miss_candy @ 2010 06 16, 11:31)
prisipirkau kaip durna noro apimta visokiu papuosimu, glaju ir t.t.  doh.gif ),

pazystamas jausmas hihihi.gif
Atsakyti
Jau dejau recepta i Saldzius receptus su nuotraukomis, bet idesiu ir cia, jei jau Keksu tema smile.gif

Marmurinis kondensuoto pieno keksas

user posted image

200 gr. minkšto sviesto
190 gr. miltų
3/4 a.š. kepimo miltelių
50 gr. cukraus
1/2 a.š. vanilinio cukraus
1/2 a.š. druskos
3 v.š. kakavos
2/3 indelio saldinto kondensuoto pieno
3 kiaušiniai

Cukrų, vanilinį cukrų, druską ir minkštą sviestą išplakti mikseriu iki purumo (2-3 min.). Supilti kondensuotą pieną, išmaišyti iki vientisos masės. Įmaišyti išplaktus kiaušinius. Padalinti masę per pusę. Miltus sumaišyti su kepimo milteliais. Padalinti miltus per pusę ir į vieną pusę įmaišyti kakavą. Suberti miltus į tešlas - su kakava į vieną tešlos pusę, paprastus į kitą. Viską gerai išmaišyti. Kekso formą iškloti kepimo popieriumi. Supilti baltą tešlą, ant viršaus kakavinę ir šiek tiek pamaišyti (giliau, kad susimaišytu balta ir kakavinė tešlos). Kepti iki 170 C ikaitintoje orkaitėje apie 1 val. Skanaus!

P.S. Neapsakomai skanus, šlapias ir purus keksas!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 16 birželio 2010 - 13:40