Kai mūsų pirmąjam sūnui buvo beveik trys metukai, kai jau gyvenom savuose namuose emiau galvoti apie dar vieną mažylį. Prisipažinsiu, kad ir ankščiau pagalvodavau ir vyrui užsimindavau, bet jo griežtas NE atidėdavo šias mintis. Šį sykį buvo viskas kitaip, kalba savaime pasisuko apie vaikučius ir apie mūsų šeimos pagausėjimą. Tiesiog atėjo tas laikas kai abu sutikom planuoti šeimos pagausėjimą
Pati pradžia buvo su žaismingu laukimu ir viltimi, vėliau atsirado nerimo šešelis, kad jau tiek laiko, o aš nepastoju. Praėjus šiek tiek virš metų pamatau II, esu laiminga laiminga

Tiek planų, tiek svajonių, norisi šaukti visam pasauliui

Nėštumas nėra sunkus, pykina vos kelis kartus per dieną, o su pirmuoju - ištisai

Mano vyrai mane lepina

saugo

Bet pasaka trunka neilgai

12 sav. sužinau kad vaisius nustojo vystytis

prieš kelias savaites. Žemė ėmė slysti iš po kojų. Tiek svaonių, planų, džiaugsmo

Skaudžiausiai sureaguoja sūnus, kuris negali susitaikyti su sesės ar brolio praradimu

Pirmos dienos tarsi išsitrynė iš atminties, buvo labai sunku ir skausminga, bet laikas gydo

Pamažu aprimo skausmas, mažylio planavimas buvo nukeltas iki žiemos. Bandžiau negalvoti, neplanuoti, nors mintys apie mažylius kaip pašėlusios sukosi mano galvoje. Matyt bandydama pabėgti nuo jų įkalbėjau vyrą skirsti pas draugus į Airiją ir MB sesę į Angliją. Užsisakėm bilietus spalio viduryje, sesei ir draugams pranešėm kad už kelių mėnesių atskrisim pas juos paviešėti. Kelionės nuotaikomis ir gyvenau. Sau neleidau savęs gailėtis ar liūdėti.
Papildyta:Kelionė buvo puiki, kas gali smagiau už susitikimus su tau artimais žmonėmis, už svečias šalis ir atostogas

Kelias dienas paviešėjom pas draugus ir šiek tiek ilgėliau pas MB seserį. Atostogos pralėkė labai greitai, laikas į darbą

Ir aš pasibaisėju

mano nauji rūbai man netinka, veržia. Pastorėjau per vieną savaitę

Paskiriu sau treniruotes ir tikiuosi atgauti prarastas kūno linijas
Aš sportuoju, kasdien po darbo darau atsilenkimus, lipu ant dviračio ir minu minu

Bet mano pilvas toks pats

Matyt teks imtis dietos
Mano ciklas visuomet buvo ilgas ir dabar net nevėluoja mmm, dabar tik 30 diena. Namo parėjau ankščiau, išleidau auklę ir besidarydama arbatos užmačiau vieną pasislėpusį nėštumo testą

Nežinau kodėl aš jį nusprendžiau išbandyti

Nelaukiau nei ryto, nei mmm

matyt pabijojau, kad testas pabėgs

Įlašinu kelis lašus, matau kontrolinę juostelę ir čia pat ima ryškėti antroji

Man ima svaigti galvą, širdis daužos kaip pašėlus, esu laiminga ir nežinau ką toliau daryti

Šokas

Esu tikra kad laukiuos dviejų... Vyras sužino už kelių minučių, kitame laido gale įtartina tyla

ir po kelių akimirkų pasitikslinimas ar nejuokauju
Papildyta:Apie

sutariam niekam nesakyti, laukiam II trimestro. Žinią labai sunku nuslėpti, taip norisi su visais pasidalinti. Sunkiausia slėpti per šeimos pietus nuo tėvų
6 sav. pamatau mažylį, mažas mažas žmogeliukas

Lietingas ruduo nušvinta. Už svaitės pajaučiu nemalonų skausmą, pradeda teplioti kraujingom išskyrom. Einu pas gydytoją, šis nuramina, bet iš atsargumo nusprendžia dar kartą apžiūrėti. Echoskopas senas, vaizdas neryškus, išgirstu jog gali vėl būti atsidalijimas. Ryt liepia važiuot į ligoninę. Netikiu, man viskas gerai, tiesiog pas mane du, todel ir atrodo taip

Iš ryto aš jau ligoninėj, gydytojas apžiūri antrąkart ir parodo dvi plakančias širdeles

Ar aš nesakiau
Nėštumas labai sunkus tik kelis kartus paguliu ligoninėj. Džiaugiuosi augančiu pilveliu, 21 sav. sužinau kad auga du berniukai

Artėjant pabaigai pasidaro sunku judėti, pilvukas labai didelis, dažnai sulaukiu replikų iš aplinknių, PC dažnas kuris mane nulydi žvilgsniu. Savaitei pasibaigus mintyse padėkoju ir pradedu laukti kitos savitės pabaigos. Sulaukiu 36 sav. Jau tiek daug, bet man reikia dar dvi savaites paauginti mažylius. Vaikštau toliau, jau tik namie

Išeiti labai sunku, pilvukas labai labai didelis. 38 sav. nusprendžiam kad gimdysiu už poros dienų, prašau cezario, neramu dėl mažylių

Gydytojas sušaukia pasitarimą, nuspresta, kad 06 18 ryte man bus atliktas cezaris. Liko visai nedaug

Dieną prieš mane guldo į ligoninę, išsiprašau namo nakčiai, anksti ryte pasižadu vėl ligoninėj. Paleidžia. Vakaras toks ramus, tylus ir šiltas. Prie namo kalbina kaimynai, pasisakau kad jau ryt, juokaujam, kalbam. Namo pareinamsu vyru jau po 22 val. Palendu po dušu, džiovinuosi plaukus ir jaučiu kaip nubėga vandenys. Pasimetu. Vaikštau po kambarį palikdama upelį paskui save, vyras eina iš paskos valydamas

Susiimu, paskambinu gydytojui, susitariam kad susitiksim už pusvalandžio GN. Rengiuos, vyras palaiko, ramina ir važiuojam.

Jau važiuoju gimdyti
Papildyta:GN dokumentai jau užpildyti, todėl belieka persirengti ir sulaukti savo gydytojo. Neužilgo einam į operacinę, vandenys ir toliau bėga, sąrėmiai gana stiprūs bet dar reti. Operacinė šviesi, didelė, kažkur už lango stovi vyras, o man labai nejauku. Tiek daug emocijų. Anesteziologė klausia ar jaučiu šilumą

Operaciją pradeda. Mano būsena nenusakoma, esu baltam rūke, per rūką matau veidus, girdžiu balsus. Tarsi pabundu tai ima mažylius. Išgirstu kad pirmas sūnus, po minutės gimsta antrasis mano sūnus

Tą akimirką dingo baimė. Aš vėl mama

Po kelių akimirkų aš vėl rūke, skausmo neliko, man ramu.
Du maži berniukai gimė 2008 06 18 01.04 min. ir 01.05 min. Mano nuojauta prašyti cezario pasitvirtino, antrasis mažylis buvo 4 kartus aplink kakliuką apsivyniojusia virkštele. Nuojauta išgelbėjo mažylį nuo komolikacijų

Mažyliai įvertinti gerai, gimė dideli abu virš 3000 g. Ligoninėj juos nuo pirmos dienos guldė šalia vienas kito ir jie tilpo mažutėj skaidrioj ligoninės lovelėj

Kažkada tikėjau, kad niekada neturėsiu dvynių, aš bijojau dvigubo sunkumo

o ir giminėj tik mano yra viena tolima dvynių pora

Gyvenimas pasisuko taip, kad praradus vieną sulaukiau dviejų ir esu labai laimingą

Dvynukai tai tikra dovana, juos auginanti šeima patiria dvigubą džiaugsmą
Dabar jau mes gerokai paaugę

P.S. ar aš jums sakiau, kad esu laiminga