Įkraunama...
Įkraunama...

Šaltų užkandžių receptai su nuotraukomis

user posted image

Štai kajeno arba raudonieji pipirai smile.gif

Abejoju, ar pas mus rasi, nes beveik niekas nebeprekiauja grynais prieskoniais, tik visokiai mišiniais jau su druska ir chemija... schmoll.gif
Bet galima juos pakeisti raudonaisiais čili milteliais, paprikos milteliais...

Atsakyti
Labai paprasta tačiau labai skanu- kepti duonos gabaliukai aptepti meksikietiškomis tuno salotomis (pirktinėmis)
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(LIAN @ 2006 09 17, 20:29)
Labai paprasta tačiau labai skanu- kepti duonos gabaliukai aptepti meksikietiškomis tuno salotomis (pirktinėmis)
Papildyta:
krepseliai idaryti tokiu įdaru ;tunas+tarkuotas sūris+tarkuotas kiaušinis+majonezas+konservuoti zirneliai
labai skanu thumbup.gif


kaip skaniai atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Scarlett @ 2005 10 09, 20:03)
user posted image
Pomidorai idaryti varske ir zalumynais

    Jums prireiks: 1 kg vidutinio dydzio prinokusiu pomidoru
                      400g varskes
                        2-ju skilteliu cesnako
                        2-ju saukstu alyvuogiu aliejaus
                        druskos
                        maltu kajano pipiru
                        sviezio baziliko

    Gaminimas: Pomidorus nuplaukite, nusausinkite, nupjaukite virsuneles, atsargiai isimkite minkstima. Varske sumaisykite su alyvuogiu aliejum, smulkintu cesnaku, smulkiai supjaustytu baziliku.Paskaninkite druska ir kajano pipirais. I paruostus pomidorus dekite varskes. Patiekalas lengvai gaminamas, tinka vegetarams.



QUOTE(kregzde @ 2006 09 05, 21:42)
Merginos, kas čia per pipirai? Žiūrėjau šiandien parduotuvėje ir nemačiau tokių g.gif  Gal jie kaip nors kitaip vadinasi, ar ką? HELP, noriu išbandyti šį receptuką šeštadienį angel_sadangel.gif

kankintis tikrai nereikia, jei neradote tų prieskonių, aš jau ne pirmus metus dariau tokį patiekaliuką, tik...

Pomidorus nuplauti, nupjauti viršūnėles, išimti minkštimą. Varškė sutrinti pvz., šakute, sumaišyti su sutarkuotų sūriu ,smulkintu česnaku ir majonezu (majonezo nedaug dėti, kad nebūtų skysta košė). Į paruoštus pomidorus dėkite arbatiniu šauktu paruoštą varškę. O gaunasi lygiai, kaip ant paveikslėlio. Skanaus 4u.gif

Jeigu liks taip paruošta varškė, jį galima dėti ant pakepintos duonos. Irgi labai skanu biggrin.gif

Atsakyti
Kadangi dabar pas mus labai išpopuliarėjo avinžirniai, siūlau pasigaminti humusą: 600g virtų avinžirnių, 100ml alyvų aliejaus (iš tikrųjų reikėtų tahini tyrės, bet kažin, ar jos pas mus yra. Kas norės ypatingai autentiško humuso, gali patys pasigaminti tahini tiesiog sumaldami kepintas sezamo sėklas), 150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai, vanduo. Papuošimui reikės smulkintų migdolų ir petražolių.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ciocia Polia @ 2007 06 17, 11:10)
Kadangi dabar pas mus labai išpopuliarėjo avinžirniai, siūlau pasigaminti humusą: 600g virtų avinžirnių, 100ml alyvų aliejaus (iš tikrųjų reikėtų tahini tyrės, bet kažin, ar jos pas mus yra. Kas norės ypatingai autentiško humuso, gali patys pasigaminti tahini tiesiog sumaldami kepintas sezamo sėklas), 150 ml šviežiai išspaustų citrinos sulčių, 2 susmulkintos česnako skiltelės, druska, pipirai, vanduo. Papuošimui reikės smulkintų migdolų ir petražolių.
Sudėkite visus produktus į smulkintuvą ir sumalkite, įpildami šiek tiek vandens, kol susidarys vientisa košė. Pagardinkite druska ir pipirais. Valgykite šaltą ir laikykite šaldytuve. Paprastai Rytuose humusas valgomas su duonos paplotėliais, tačiau galima valgyti ir su salotomis, vištiena, tepti ant duonos vietoje sviesto.

user posted image


skanu? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lakūdra @ 2007 06 17, 13:11)

Nugi pagal skonį. Vieniems labai, kitiems- veu cool.gif
Atsakyti
Na mes savaitgalį atšokom popierines vestuves:)
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais smile.gif

vyras seniai svajojo apie Mėsos tortą thumbup.gif
user posted image
user posted image

Nelabai matosi, bet 4u.gif

Idėjų sėmiausi iš http://kuking.net/my...&...asc&start=0
Atsakyti
QUOTE(LIAN @ 2007 07 23, 15:53)
Na mes savaitgalį atšokom popierines vestuves:)
pasidalinsiu kulinariniu zaidimu rezultatais smile.gif

thumbup.gif šakes kaip atrodo wub.gif wub.gif gal gal lietuviškai pasakyt kaip darei blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2007 07 23, 12:59)
thumbup.gif šakes kaip atrodo  wub.gif  wub.gif gal gal lietuviškai pasakyt kaip darei  blush2.gif

Na šiam reikalui reikia:
duonos- minkštos- kadangi mano vyras juodos nevalgo tai pirkau balta duoną "Goją"- ji ypač minkšta
tepamo surelio- to tokio varškinio su prieskoniais (kaip Ramos) ir to tokio tepamo surelio
majonezo
agurkeliu- puikiai tinka ir marinuoti-tik ne rauginti- arba sviezi
desrytes, kumpelio- pagal skoni (as pirkau ta tokia berods virtas kumpis ir kur maximoj buna is kart supjaustytas itin plonais griezineliais)
suris- cia irgi labai saunu kai buna lapeliais tais tokiais supjausytas (kaip "Dvaro")
maistinės plėvelės
Sultinio (iš kubelio puikiai tinka)
Forma Tinka torto forma arba kitas indas- reikia bandyti isivaizduoti kokios formos gausis Jūsų toras iškračius iš pasirinktos formos....

Procesas:

Pasirinktą indą reikia iškloti maistine plėvele. tada nupjaustyti duonos plutelę ir riekelė prie riekelės iškloti dugną. susidariusius tarpelius taip pat užpildyti duonos gabaliukais. paruoštą pagrinda sulaistyti paruoštu sultiniu iš kubelio
Tepamą varškytę su prieskoniais sumaišyti su keliais šauktais majonezo ir ištepti pagrindą. Tada iškolti dešryte/kumpeliu, padėlioti itin plonai pjaustytų agurkėlių ir viską užkloti sūriu. Vėl išdėlioti duonytę, sulaistyti ją sultiniu, aptepti varškyte ir tt kaip ir pirmam sluoksnyje.
Tokių sluoksnių galima daryti kiek patinka. Pas mane gavosi tik 2 pertepimai, nes forma buvo žemoka sad.gif
Paskutinį duonytės sluksnį taip pat sulaistyti sultiniu. tada užkloti sandariai maistine plėvele, paslėgti ir 2 val laikyti šaldytuve. Iš šaldytuvo "išversti" į lėkštę, aptepti tepamu sūreliu (taip pat sumaišytu su majonezu) ir puošti kaip fantazija leidžia... šonams labai gerai tarkuotas sūris, visus puošimo nesklandumus puikiai paslepia petražolės, o į tą tepamą sūrelį ką nors "įtupdžius" (taip kaip ta kumpelio tūtelė pas mane)- labai gerai laikosi- prilimpa.

Aš kai padariau pati tortuką formoje man iki formos kraštų liko apie 0,5 cm- buvo keblu paslėgti. Tai mes uždėjome rankšluostuką- pats tortas gi plėvele apklotas- ir tada dėjome pjaustymo lentelę kad spaustų tolygiai tą rankšluostuką o ant lentelės jau svorius- stiklainį 3 ltr su skysčiu

Super efektingai atrodo, visiems neįprasta, įdomu....
Labai skanu- iš principo tai aišku sumuštinis didelis, bet kadangi sultinys sudrėkina duonytę tai toks labai šaunus skonis gavosi.
Tikrai orginalus patiekalas užkandžiams nepriklausomai nuo to kokie žmonės susirenka
Sėkmės thumbup.gif
Atsakyti
Čia toks paprastas užkandis:
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2007 07 25, 09:56)
Čia toks paprastas užkandis:
didelis avokadas, per pusė, išimt vidų ir supjaustyt smulkiai, krevetės, virtas kiaušinis, krapai ir majonezas ( aš dariau su Hellmans).

user posted image


bigsmile.gif graziai atrodo, o ne perdaug avokado kai valgai? neuzmusa kitu ingridientu skonio?
Atsakyti