Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(Olesta @ 2009 09 09, 12:22)
nenoriu būti varna, bet kokio riebumo grietinėlę plakei?  rolleyes.gif

berods 30 procentu g.gif nepamenu jau,bet paplakiau-viskas normaliai biggrin.gif jau suteptas,saldytuve,valgysim rytoj rolleyes.gif negaliu sulaukt ax.gif
Atsakyti
tortukams naudojama 35 arba 36 PLAKAMOJI grietinėlė 4u.gif smagu, kad pavyko, lauksiu atsiliepinmų, daug kas sako, kad per saldus, dėl to bijau jį bandyti, aš gaiviamėgė ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 09, 20:18)
tortukams naudojama 35 arba 36 PLAKAMOJI grietinėlė  4u.gif smagu, kad pavyko, lauksiu atsiliepinmų, daug kas sako, kad per saldus, dėl to bijau jį bandyti, aš gaiviamėgė  ax.gif


bandyk drasiai mirksiukas.gif biskvitus negailedama suliek citrinu sultimis ir bus saldziarugstis toks wub.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ziwiliute @ 2009 09 09, 21:29)
bandyk drasiai mirksiukas.gif  biskvitus negailedama suliek citrinu sultimis ir bus saldziarugstis toks wub.gif  thumbup.gif

intriguojat 4u.gif nu reikės vis dėl to iškepti, anuž patiks ax.gif
Atsakyti
Na merginos aš irgi apie šią rafaelo svajone galvoju šiandien.... Kaip noriu paragauti siaubas blink.gif Tik sakykyt,kas darėte ar jis pakankamai tvirtas? Ar purus gaunasi,nes aš dar noriu mažą medutį ant viršaus dėti. Darysiu dukrytės gimtadieniui su animaciniais personažais,tai nežinau ar atlaikys.
Atsakyti
medutį dėk kaip pagrindą, o biskvitinį ant viršaus, stabilumas garantuotas 4u.gif
Atsakyti
Ačiū Olesta už atsakymą rolleyes.gif Tai tada man rafaelas ir netiks,nes aš jo labai norėjau paragauti, o iš medučio man reikia tik padaryti katino galvą. verysad.gif Ech kaip gaila... Šiaip medutis man labiausiai patinka figūrų pjaustymo darbams.
Atsakyti
pagalbos!!!!!!!
plaku grietinele (atsaldyta) 36% su cukrumi truputi paplakusi ipyliau zelatina istirpinta (silta) ir man nebesusiplaka grietinele plaku jau kokias 5min. ka ne taip padariau??? kazkodel jauciu kad kalta bus zelatina doh.gif o gal ji man pastovejusi sustings? noriu pertepti biskvitus blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(makalaika @ 2009 09 10, 13:35)
pagalbos!!!!!!!
plaku grietinele (atsaldyta) 36% su cukrumi truputi paplakusi ipyliau zelatina istirpinta (silta) ir man nebesusiplaka grietinele plaku jau kokias 5min. ka ne taip padariau??? kazkodel jauciu kad kalta bus zelatina  doh.gif  o gal ji man pastovejusi sustings? noriu pertepti biskvitus  blush2.gif

Pirmiausiai reikejo isplakti grietinele, o tik tada atsargiai supilti zelatina doh.gif Bandyk atsaldyti ir vel isplakti. Gal kas gausis. O siaip, truputi palaikius ziurek, stingsta ar ne - jei stingsta smarkiai, tepk, nelauk. Jei ne - tegu atsala ir bandyk plakt mirksiukas.gif Sekmes 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mazuliux @ 2009 09 10, 15:42)
Pirmiausiai reikejo isplakti grietinele, o tik tada atsargiai supilti zelatina  doh.gif Bandyk atsaldyti ir vel isplakti. Gal kas gausis. O siaip, truputi palaikius ziurek, stingsta ar ne - jei stingsta smarkiai, tepk, nelauk. Jei ne - tegu atsala ir bandyk plakt  mirksiukas.gif Sekmes  4u.gif

na po teruputi stingsta tai imeciau i saldytuva truputi atves ir vel plaksiu unsure.gif aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
o kam į grietinėlę dedate želatiną??? maišote dar su kuo nors??? unsure.gif
Atsakyti
Sveikos,as vel su tortuku,imesiu tik gabaliuka,bet galiu pasakyt-skonis dieviskas wub.gif mano pilvukas dziaugesi ji valgydamas.
Neapsakomai skanus biskvitas,purus,tirpsta burnoj,o kremai...Na,zodziu,labai dziaugiuosi,kad ji suradau ir isbandziau.
user posted image

taigi,Tortas su mangu kremu ir sokoladiniu-karameliniu musu

Biskvitas:
9 kiausiniu tryniai,
120g cukraus,
4 kiausiniu baltymai,
25g cukraus,
50g kakavos milteliu,
68g miltu,
45 g istirpinto ir pravesinto sviesto.

Ikaitinti orkaite 185C.Istepti riebalais ir istiesti kepimo popieriumi torto forma(30Cm).

Persijoti miltus su kakava ir padeti i sali.

Isplakti kiausiniu trynius su 120g cukraus iki baltumo ir standumo,nepatingeti ir plakti,kol tryniai tikrai taps balti.

Isplakti baltymus iki standumo,letai suberti 25g cukraus ir plakti kol mase taps standi,kaip morengams.

1/3 baltymu sudeti i tryniu mase,is leto ismaisyti metaliniu saukstu,sudeti miltus su kakava,ismaisyti atsargiai,tada supilti likusius baltymus,viska ismaisyti ir supilti i paruosta forma.Kepti 10-12min.
Atsaldyti.

Sulaistymui
100ml vandens uzvirinti ideti cukraus pagal skoni ir ipliti romo.Atsaldyti.

Mango musui:
2 kiausiniu tryniai,
65g cukraus,
50ml vandens,
4g zelatinos,
300g mangu piure,
175g grietineles.

Uzmerkti zelatina su dviem saukstais vandens.
Grietinele isplakti iki standumo ir padeti i saldytuva.
Cukru ir vandeni supilti i maza puoda ant vidutines ugnies,uzdengti ir virti,kol cukrus istirps.Atidengti puoda ir virti sirupa,kol pasieks 238c,cia kaip beze darymui.

kai sirupas bus gatavas,istirpinti zelatina.

Trynius isplakti ir is leto plakant pilti karsta sirupa(tikrai trynius ne baltymus!),toliau supilti zelatina ir plakti,kol mase patrigubes ir taps tirsta.
Supilti mangu tyre,ismaisyti ir imaisyti isplakta grietinele.

Sokoladinis karamelinis musas:
150 g cukraus,
45 ml vandens,
42 g sviesto,(kambario temperaturos)
340 ml grietineles(atskirti-250 plakimui,90 uzkaitinimui)
255 g pienisko sokolado.

vandens voneleje istirpinti sokolada.Padeti sonan.

Uzkaitinti 90ml grietineles ir padeti siltai,kol isvirs cukraus sirupas.

Cukru ir vandeni uzkaisti ant vidutines ugnies ir virti,kol taps grazios auksines splavos,sudeti sviesta,tik atsargiai,sviestas ims spragseti,supilti karsta grietineles ir maisyti,kol viskas istirps ir bus karamele.
Supilti karamele i sokolada,ismaisyti kol taps lygi vientisa mase.

Atvesinti iki kambario temperaturos ir sudeti isplakta grietinele.

Torto surinkimas:

Biskvita perpjauti per puse.
Viena biskvita deti torto forma nuimamais krastais,sulieti sirupu,uzpilti mangu musa,padeti i saldytuva,kad apstingtu,tada uzpilti sokoladini karamelini musa ir uzdengti likusiu biskvitu,ji sulaistyti.
As niekuom nepuosiau,man ten jau visko pakanka.

I mangu musa dejau daugiau zelatinos,nes pasirode,kad bus skystoka ir neklydau,tai drasiai galite ideti ir 8 g.del viso pikto.



Atsakyti