Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(daividija @ 2009 09 10, 21:09)
Tortas su mangu kremu ir sokoladiniu-karameliniu musu

Oi, daividija, pritrenkei vietoje wub.gif jau taip skaniai ir gundančiai gabalėlis atrodo wub.gif Labai įdomūs ir originalūs tavo skanėstai, visų norisi paragauti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 09 10, 22:09)
Sveikos,as vel su tortuku,imesiu tik gabaliuka,bet galiu pasakyt-skonis

Man cia klausimas pasistojo del tos mangu piure ,kazi kokia pirktine naudojot(jei tokia aisku egzistuoja blush2.gif ) ar tiesiog vaisius blenderyje sumakalojat? labai idomus torto receptukas,tikrai kepsiu
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 09 11, 05:04)
Man cia klausimas pasistojo del tos mangu piure ,kazi kokia pirktine naudojot(jei tokia aisku egzistuoja  blush2.gif  ) ar tiesiog vaisius blenderyje sumakalojat?  labai idomus torto receptukas,tikrai kepsiu

As naudojau pirktu mangu tyre,bet siaip visda stengiuosi susiblenderiuoti sviezius,bet neradau pirkti prinokusiu,tai teko sudeti pirktus,bet skonis nenukentejo.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 09 10, 22:09)
taigi,Tortas su mangu kremu ir sokoladiniu-karameliniu musu


ohmy.gif isivaizduoju jo skoni... Daividija tu nerealiai skanius tortus kepi thumbup.gif isivaizduoju ir sito skoni, man kas su musu tas uoga wub.gif
Atsakyti
Aviečių tortas.

Biskvitui:
3 kiaušiniai
1 stiklinė cukraus (pas mane stiklinė 250 ml.)
1 stiklinė miltų. ( taip pat 250 ml.)

Kiaušinius plakam su cukrum, kol masė padideja ir pabala, kokias 10 minučių, tada sijojam miltus ir viską išmaišom. Ant kepimo skardelės dugno dedu kepimo popieriaus. Biskvitą pjaunam i tris dalis.

Sulaistymui:
sumaišiau aviečių sirupą su vandeniu ir sulaisčiau biskvitus.

Pertepimas:
aviečių (kiekis - pagal pageidavimą)
500 g. mascarponės sūrio
didelis indelis Žemaitijos pieno grietinėlės 36 %
citrinos sulčių ir cukraus pagal skonį.

Išplakam grietinėlę su cukrum ir citrinos sultimis, taip pat apskirai isplakam mascarponę su cukrum ir citrinos sultimis, tada sumaišom grietinėlę ir mascarponę.

Dedam biskvitą, sulaistom, patepam kremu, išdėliojam avietes, vėl patepam kremu, dedam antrą biskvitą, sulaistom, kremas, avietės, kremas ir vėl biskvitas. Viršutinio nelaistom, puošiam kaip mokam smile.gif

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Misko uoga ,Šaunuolė tu , Balionėlis tau 4u.gif Tik glavoju iš kur dbr gauti aviečių ir žemuogių doh.gif
O aš nesu kepėjėle didelė , bet paskutiniu metu labai ,,pasinešiau'' ant to , tai ir vakar ir šiandien kepiau sausainius savo broliukui blush2.gif
Tai vat pirmieji sudėtingesni ir reikalauja daug produktų ir darbo nemažai prie jų , bet gaunasi labai didelis kiekis pavadinau juos ,,Karališkais sausainiais'' biggrin.gif Jie labai saldūs, tai tinka TIK labai dideliems smaližiams blink.gif
Receptas
Sausainiai su šokoladu

400g miltų
7g keipimo miltelių (maždaug 1 arbatinis šaukštelis)
žiupsnis druskos
225g sviesto
260g smulkaus cukraus
170g rudojo cukraus
3 kiaušinių
400g šokolado gabaliukų

Persijokite miltus į indą, suberkite druską bei kepimo miltelius.Sviestą, smulkų bei rudąjį cukrų sudėkite į kitą indą ir plakite, kol pasidarys puri masė. Per kelis kartus į sviesto masę supilkite kiaušinius, kiekvieną kartą pilant gerai išmaišykite, kol susidarys vientisa masė. Į šią išplaktą masę supilkite likusius produktus: persijotus miltus, druską, kepimo miltelius ir viską gerai išmaišykite. Supilkite šokolado gabaliukus ir atsargiai sumaišykite. Padalinkite tešlą į 75g porcijas ir išdėliokite jas ant kepimo popieriaus. Aš prieš sverdamas tešlą palaikiau ją šaldytuve, kad kiek sustandėtų, bet to daryti nebūtina, galite paprasčiausiai kabinti šaukštu ir krėsti ant skardos. Įkaitinkite orkaitę iki 180°C. Kepkite sausainius įkaitusioje orkaitėje, kol sausainių kraštai paruduos, maždaug 15-20 minučių. Neperkepkite sausainių, jie turėtų būti minkštoki, o ne sausi ir trapūs. Ištraukite sausainius iš orkaitės ir atvėsinkite ant grotelių. Nepamirškite , kad kaip dedate sausainius reikia juos dėti toliau vienas nuo kitos nes jie labai pliačiasi smile.gif
Aš juos dar iki pusės pirkiau į karštą šokoladą ir apibarsčiau pabarstais smile.gif Bet tai yra visiškai nebūtina schmoll.gif

user posted image


O kiti sausainukai labai primityvus, trbt visi juos kepate drinks_cheers.gif
Cukrinukai su cinamonu
Receptas iš čia http://forelle.bloga...namonu-226.html
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo matrica_2: 11 rugsėjo 2009 - 11:55
QUOTE(matrica_2 @ 2009 09 11, 11:53)
Misko uoga ,Šaunuolė tu , Balionėlis tau  4u.gif  Tik glavoju iš kur dbr gauti aviečių ir žemuogių  doh.gif



Aciu uz balioneli smile.gif . O avieciu dabar galima laisvai gauti, prasidejo antras derlius.



Karaliski sausiainiai labai viliojanciai atrodo thumbup.gif
Atsakyti
Atsiprasau, bet as cia su klausimu? blush2.gif
Ar galima kepti vyniotini ispylus ant folijos? Labai prasau atskymo. Aciu 4u.gif

Pvz user posted image
Atsakyti
Bandeles su vaniliniu pudingu receptas cia http://www.supermama...;#entry21071239

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo April-Aries: 11 rugsėjo 2009 - 15:07
kepiau pagal kažkurios mamytės receptą daryti šokoladiniai sausainiai, pamiršau kurios ax.gif
Kadangi orginalus receptas išsaugotas darbe kompe, o namie labai nekrovė SM, tai truputį su sviestu nukrypau ax.gif , bet šiaip manau skonio labai nepagadino, bent jau suvalgė mygom bigsmile.gif
jei kas galit orginalų įdėti būčiau dėkinga, tiesiog internetas namie doh.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Aistee:) @ 2009 09 11, 12:54)
Atsiprasau, bet as cia su klausimu?  blush2.gif
Ar galima kepti vyniotini ispylus ant folijos? Labai prasau atskymo. Aciu  4u.gif


Geriau nerizikuok,tau gali prikepti ir nenukrapstysi schmoll.gif
bjaurybe,cia
receptas
Atsakyti
QUOTE(April-Aries @ 2009 09 11, 15:06)
Bandeles su vaniliniu pudingu receptas cia http://www.supermama...;#entry21071239

atrodo pasakiskai wub.gif
Atsakyti