Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

truputuka nesupratau - 18 cm apvalioje formoje?
ar keturkampeje skardoje ?





QUOTE(Olesta @ 2009 09 26, 19:35)
Kadangi labai atsirado nemažai susidomėjusių  svočios torto sudėtimi, tai rašau, bet nežinau kokio pavadinimo, gal tiesiog vaisinis tortas g.gif  receptuką davė Asseni  4u.gif

Grietinininiams biskvitams:

1 kiaušinis
3/4 stiklinės cukraus
1 stiklinė miltų
200 g grietinės
1 a.š. sodos

kiaušinį išplakti su cukrumi, sodą nugesinti grietinėje ir supilti į plakinį, dar paplakti ir pabaigoj susijoti miltus , lėtai išplakti, į skardą tiesti kepimo popierių, kepti 180 laipsnių temperatūroje 25-30 minučių... man asmeniškai labai skanu, kai įlašinu vanilės ekstrakto....

pertepimui: Jūsų mėgiami vaisiai (žali, konservuoti) ir grietinėlė (1,5 indelio pertepimui ir kažkur 300 g puošimui jei puošiame ja). Dideliam indeliui grietinėlės dedu 60-80 g cukraus priklausomai nuo vaisių rūgštumo ar saldumo, truputėlį citrinos rūgštelės....

torto surinkimas: biskvitas, vaisiai, grietinėlė, biskvitas, vaisiai, grietinėlė, taip kol sutepu 4 biskvitus smile.gif iš vienos normos gaunasi 1,5 kg tortukas

paprasta, bet greita ir skanu, pakankamai gaivu:

atsiprašau bet pjūvį turiu tik nepuošto torto  blush2.gif
user posted image
iš vienos normos tešlos gaunasi 4  biskvito sluoksniai 18 cm skersmens . Kepu per du kartus, tiksliau turiu dvi skardeles ir kepu jose per pusę padalinusi tešlą  4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo meduolytee: 26 rugsėjo 2009 - 19:57
apvalioje, čia tik pavyzdys kaip torto vidus atrodo, keturkampiui svočios tortui kepiau iš trigubos normos, ir svoris tada jau buvo 4 kg paties torto, plius danga kažkiek ax.gif o šiaip kepant normaliai tai 18-inei skardai viena normytė iš vieno kiaušinio, kepam per pusę ir gaunam 4 biskvitukus, iškyla labai lygiai, laistyti nereikia, o skonis primena medaus - manęs visi klausia, medaus dėjot į biskvitą, na nėra ten medaus, tiesio karamelizuojasi šiek tiek cukrus kai kepa ir gaunasi toks skanus, minkštas biskvitas.....
Atsakyti
Sveikutes,nezinau ar jau bandete si tortuka.
SURIO TORTAS
1,5 stiklines maltu sausainiu
4 indeliai lydito surio su grietinele
6 saukstai istirpinto sviesto
2 kiausiniai
0,5 stiklines cukraus
3 saukstai kukuruzu krakmolo
vaniles
0,5 stiklines grietineles

Sumaltus sausainius sumaisyti su sviestu,gauta mase iskloti kepimo formos dugna,kepti 180 temperaturoje 10min, po to ji atvesinti.Suplakti suri,kiausinius su cukrumi,i suri supilti plaktus kiausinius,krakmola ,vanilini cukru,grietinele ir dar karta viska perplakti. Gauta mase supilti ant jau atvesusiu sausainiu. 220 temperaturoje kepti 40mit,20min pakepus kepimo popieriumi pridengti torto virsu ir kepti 20 min.
Mano komentaras:labai nesudetinga ir gan greitai pasigaminti,labai skanus.Suri pirkau 3 ind MILDUTES tepamas be priedu,2ind Rokiskio rikotos surio.1 pok selgos sokoladiniu sausainiu ir 1 mais javaines aviziniu meduoliu(visko truputi daugiau,nes dariau didesni torta.Jau atvesusi torta aptepiau sokoladu ir papuosiau braskem. Kurios nebande,sulau isbandyti. Skanaus!!!!!!!!

user posted image

user posted image
Atsakyti
daividija, vo čia tai tortas bigsmile.gif jau pjūvis tai iš koto verčiantis swoon.gif jamu prie kavos dabar pat essen.gif

wiwi, labai skaniai atrodo tavo sūrio tortas wub.gif o braškės kaip gražiai apšokoladintos wub.gif

Olesta, ačiū už receptą biskvitų, tortuko pjūvis laaaaaaaabai aptetitą žadinantis essen.gif:

QUOTE(mamkaa @ 2009 09 26, 09:08)
Kepiau sokoladini pyraga su varske  ax.gif
receptas is "IKI receptai". kepiau is puses normos, pabandymui ir tikrai skanus, kita karta kepsiu is visos normos.
Tešla
Margarinas - 250 g
Vanduo - 50 ml
Kakavos milteliai - 30 g
Kiaušinių baltymai - 4 vnt.
Kvietiniai miltai - 400 g
Cukrus - 370 g


mamkaa, pyragas gavosi thumb_yello.gif vat šitą pyragiuką ir aš nusižiūrėjau išsikept blush2.gif bet sakyk kaip su tais kepimo milteliais, tu jų dėjai į tešlą ar ne g.gif per teliką kai rodė tai tiiiiiiiiiikrai jų dėjo (net pasižymėjau blush2.gif ), bet kiek nepasakė doh.gif o recepte duotam iš vis jie nenurodyti blink.gif Ir kaip manai, kokio dydžio formoj kept reikėtų pilną porciją blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 26, 18:56)
apvalioje, čia tik pavyzdys kaip torto vidus atrodo, keturkampiui svočios tortui kepiau iš trigubos normos, ir svoris tada jau buvo 4 kg paties torto, plius danga kažkiek  ax.gif o šiaip kepant normaliai tai 18-inei skardai viena normytė iš vieno kiaušinio, kepam per pusę ir gaunam 4 biskvitukus, iškyla labai lygiai, laistyti nereikia, o skonis primena medaus - manęs visi klausia, medaus dėjot į biskvitą, na nėra ten medaus, tiesio karamelizuojasi šiek tiek cukrus kai kepa ir gaunasi toks skanus, minkštas biskvitas.....

klausyk Olesta, o jeigu forma 25 cm, tai is kokios man normos kepti, kad gautusi 4 biskvitai? g.gif turbut vienos nepakaks...?
Atsakyti
QUOTE(pumpica @ 2009 09 27, 14:30)
klausyk Olesta, o jeigu forma 25 cm, tai is kokios man normos kepti, kad gautusi 4 biskvitai?  g.gif turbut vienos nepakaks...?

kepčiau iš 2 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 09 27, 13:30)
kepčiau iš 2  4u.gif

Dekui tau uz atsakymus sitoje ir kitose temose biggrin.gif 4u.gif dabar jau viskas aisku mirksiukas.gif
Atsakyti
Kadangi buvo sugedes kompas, taip ilgai pas jus nebuvau verysad.gif O jus tiek skanumynų prikepėt! bigsmile.gif Kokie tortai, keksiukai, pyragai wub.gif Šaunuolės thumbup.gif Kibsiu į darbą ir aš dabar jau, taip norisi išmėgint viską bigsmile.gif
Atsakyti
Uzseivintas lotuliukas.gif


Vat kiek Daividijos bandziau receptu - visada pavykdavo Aciu uz issamius ir tikslius receptukus
















QUOTE(daividija @ 2009 09 26, 13:58)


Tortas "bounty".
Recepta radau rusaiciu forume ir labai apsidziaugiau,kad pabandziau ji iskepti,nors jis gal labiau panasu i pyraga negu i torta,bet apsivalgymas essen.gif labai skani trapi tesla ir tas kremas skanus.Nu visumoj tikrai vertas demesio,ypac jei megstate kokosus wub.gif
user posted image
user posted image

papuosimas nekoks,bet skirtas greitam suvalgymui,vaikai gelytes suvalge tikrai greitai,jos atlaike tik fotosesija lotuliukas.gif

Tesla:
150g minksto sviesto,
1 trynys,
100g cukraus,
1 pakelis kepimo milteliu,
2v.s. kakavos,
1 stikline miltu.

Bounty:
6 baltymai,
1 stikline cukraus,
200g kokosu drozliu,

Kremui;
5 tryniai,
4v.s.be kaupo cukraus,
1 stikline pieno,
200g sviesto,
vanilino,konjako arba romo.

Glazura:
150g grietineels,
150g sokolado.

1.Torto forma isklojame kepimo popieriumi.
2.darome tesla:Inde sumaisome tryni,cukru ir minksta sviesta.Supilame miltus sumaisytus su kakava ir kepimo milteliais.Suminkome tesla.
3.I torto forma dedame 2/3 teslos,paskirstome,truputi uzkeliame krastyelius,likusia tesla ikisame i saldymo kamera.
4.gaminame bounty.baltymus isplakti iki putu,po truputi berti cukru ir plakti,kol baltymai taps standus,kaip morengams.Pabaigoj supilti kokosus irsaukstu ismaisyti.
5.baltymu mase uzkreciame ant teslos ir kisame i ikaitinta 180C orkaite valandai.
6.Istraukiame is orkaites ir paliekame atvesti.
7.gaminame krema:trynius,cukru ir pirna isplakti ir kaitinti vandens voneleje,kol sutirstes,taps kefyro tirstumo.
Atvesiname iki kambario temperaturos.
8.Minksta sviesta issukame iki purumo,po to dedame po sauksta tryniu kremo ir vis plakame,kol bus sudeta vias kremas,ideda vaniles,konjako arba romo(duoda labai gera skoni).
9.Kremu aptepame jau atvesusi pyraga ir dedame saldytuvan,kad kremas sustingtu,po to aptepame glajumi.galite gaminte savo megiama,as dariau ganasa,ir buvo labai skanu.
10.Grietinele uzviriname,suberiame sokolada ir maisome,kol sokoladas istirps,kai atsals,juo aptepame torta.geriausia palaikyti per nakti,bet pas mus nesulaukia,prapjovem vakare,buvo laaaabai skanu ax.gif

Atsakyti
Nu labai kvailas klausimas, bet pirma kart naudoju kazkokius kvapus -sakykit kiek apytiksliai lasiuku reikia ilasint i tesla vaniles kvapu, kepant biskvita? blush2.gif
Atsakyti
Šliūkštelėk iš akies keletą lašiukų ir viskas mirksiukas.gif
Atsakyti
Kepu as ta grietinini biskvita, nu bet man toookia kepure ten iskilo, nors popieriu tiesiau tik ant dugno ir jokiais riebalais sonu netepiau schmoll.gif unsure.gif
Atsakyti