Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

QUOTE(laurindre @ 2009 10 25, 13:14)
As irgi kaip Daividija supratau, kad jis turi buti skystos konsistencijos, nes komentaruose ji raso
посему размазывать по пекарской бумаге было ну очень проблематично  и проблема еще была - что пока корж выпекается тесто приходится продолжать держать на водяной бане, так как иначе оно застывает.
Kaip suprantu tesla skysta turi gautis.

tai taip ir turi gautis,nes jei daugiau miltu,visai kitokio skonio tortas gaunasi. mirksiukas.gif
Atsakyti
tai čia kaip plikytos tešlos tortas su braškėmis, tokiu pat principu g.gif tai koks čia medutis lotuliukas.gif nu man gavosi medutis, tada suprantu kodėl joms užtenka 300 g grietinės, aš ten tą sakinuką kažkaip nedaskaičius praleidau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2009 10 25, 15:56)
tai čia kaip plikytos tešlos tortas su braškėmis, tokiu pat principu  g.gif  tai koks čia medutis  lotuliukas.gif  nu man gavosi medutis, tada suprantu kodėl joms užtenka 300 g grietinės, aš ten tą sakinuką kažkaip nedaskaičius praleidau  blush2.gif

O man labai patiko kepti tokio principo biskvitukus. Kepiau su kondensuotu pienu, lyg Aseni, o gal kazkurios kitos receptelis. Tortukas gavosi wub.gif tirpo burnoje thumbup.gif Ir Sonatinos Menulis panasus. thumbup.gif
Atsakyti
Dariau kažkurios mamytės šlapią keksą
user posted image
ten viršus gavosi iškilęs, tai greitai nukramtytas buvo biggrin.gif

Šlapias keksas


150 g sviesto
4 kiaušiniai
2 stiklines miltų
200 gr. cukraus
200 gr grietinės
0,5 a.š. sodos
3 š. kakavos


Kiaušinius išplakti su cukrumi, supilti ištirpintą ir šiek tiek atvėsintą sviestą, grietinę, nugesintą sodą, miltus. Tešla turi būt grietinės tirštumo.
Kepam 180 laipsnių temperatūroje apie 40-50 min.

Atsakyti
QUOTE(bjaurybe @ 2009 10 25, 18:46)

Kaip suprast nugesintą sodą? Atrodo skaniai. thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Hrista*: 25 spalio 2009 - 18:23
QUOTE(Olesta @ 2009 09 19, 00:15)
nebežinau ant staigiųjų, kur įdėta, tiesiog įmetu nukopijuotą iš savo užrašinės:

„Rafaelo svajone

5 dideli kiausiniai
230 gr.cukraus
230 gr. miltu
65gr.aliejaus
1 did.pakelis vanilinio cukraus
20 gr.kepimo milteliu

Kremui:

1 indelis kondensuoto
200 gr.sviesto gero
450 gr.grietineles
2 pakeliai tirstiklio
50 kokoso drozliu

Kiausinius plakti mikseriu su cukrumi ir vanilinu apie 5 min., kol mase patrigubes ir pabals, beplakant supilti alieju plona srovele ir dar minute paplakti, sudeti miltus, sumaisytus su kepimo milteliais ir ismaisyti nuo dugno link virsaus lengavai, bet gerai.
190 temp.ikaitintoje orkaiteje kepti apie 10 min., kol vos parausta.(tesla pasidalinti i keturias dalis ir pilti po viena ant riebalais istepto kepimo popieriaus)23cm. formoje.

Suplakti grietinele su standikliu, padeti i saldytuva, kambario tempraturos sviesta suplakti su kondensuotu, sudeti kokosa, dar paplakti, padeti pusvalandziui i saldytuva.Po to sudeti grietinele ir sumaisiu suplakti abi mases.
Pasidaryti puse netoli puse litro sulaistymui skyscio: pora citrinu sulciu ir saukstelis cukraus, gerai sulaistyti biskvitus, sutepti torta.
Apibudinimui pasakysiu, kad tiesiog tirpsta burnoje  “




Noreciau issikepti sita torta, bet va sitos vietos nesuprantu. Cia reiskia, kad reikia tesla padalint i 4 dalis ir kiekviena dali kepti atskirai?
Atsakyti
QUOTE(kristij @ 2009 10 25, 17:15)
Noreciau issikepti sita torta, bet va sitos vietos nesuprantu. Cia reiskia, kad reikia tesla padalint i 4 dalis ir kiekviena dali kepti atskirai?

na taip,kepti po viena biskvitus,is viso keturis.
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 10 25, 20:52)
na taip,kepti po viena biskvitus,is viso keturis.



Dekui. Is pradziu isvis pagalvojau, kad jau pakepta mase reikia dalinti i 4 dalis doh.gif .
Atsakyti
as pyragine... su jusu visu tortu kepimo tempais nepasivysiu vistiek blush2.gif

grietineles - migdolu pyragas


user posted image

200 g grietineles 30%
300 g cukraus
1 pak.vanilinio cukraus
ziupsnelis druskos
3 kiausiniai
210 g miltu
1/2 pak.kepimo milteliu
125 g sviesto
3 v.s. pieno
200 g migdolu juosteliu

>grietinele isplakti su 200 g cukraus, van.cukrumi bei druska iki standumo.
>Imaisyti kiausinius.
>Miltus sumaisyti su kepimo milteliais ir isijoti i grietinele.Viska sluotele issukti.
>pilti i kepimo skarda visa mase ir pasauti i ikaitinta orkaite 175° ~ 15 min.
>i ta laika pasiruosti migdolu juosteles : Sviesta islydyti puodely, 100 g cukraus bei piena imaisyti. migdolu juosteles sujungti su sviesto mase. si gauta misini paskleisti ant teslos ir toliau kepti ~ 15 min, na kol parus graziai.Skanaus 4u.gif

P.S. labai labai skanus pyragas.dregnas ir kvepiantis karamele wub.gif kepiau is puses normos, nes tokios dideles skardos neturiu ... tik kita karta desiu truputeli maziau cukraus, nes man ciut ciut per saldu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 25 spalio 2009 - 21:24
Merginos, gal patarsit ką daryti su plakamąja grietinėle? Vyrą išsiunčiau į parduotuvę, kad nupirktų grietinėlės gaminimui, o jis man partysė tą plakamąją, o mes jos nemėgstam nei su žele nei vienos, nesugalvoj kur ją sunaudot būtų galima doh.gif
Atsakyti
aguonėle, mmmmmmmm koks pyragas

QUOTE(Olesta @ 2009 10 25, 14:41)
ką tik išsikepiau šituos lakštus pagal šitą receptą, ką galiu pasakyti, kad produktai dedasi tie patys, bet skonis visai skirtingas, lakšteliai gavosi švelniai karamelinio skonio ir gražiai rudi  vat man truputį klausimas, man gavosi 5 lakštai po 26 cm ir dar šiek tiek trupinukams, bet ar 300 g grietinės ne per mažai  aš planuoju pertepti kaip ir įarastą Cipciuko medutį, nes man čia to kremo nebent vienam lakštų tarpui pertepti tokio kiekio..... tešla tikrai kaitinant pakeičia spalvą, bet norint ją iškočioti, teko dasidėti nepilnai dvi stiklines miltų


Olesta, nereikėjo tau miltų daugiau dėt unsure.gif dabar būsi išvedus naujo karamelinio medučio receptą, o vdrug pasiteisins biggrin.gif čia ir esmė, kad blynai tokie a'le plikyti gaunas, jausmas lyg lengvai guminiai, atrodo lyg ir drėgni, bet nesausi. Aš irgi jį šiandien kepiau, neištvėriau tongue.gif buvau gi prižadėjus merginoms recepto vertimą - tai nusprendžiau savo kailiu išmėgint, kas čia per stebuklas biggrin.gif Taip tas žodis "raskatat" verčia suabejoti kaip daryt. Aš miltų papildomai nedėjau schmoll.gif kiek skaičiau rusaičių komentarų apie šį tortą tai visos lakštelius išlygina formoje tiesiog su šlapia ranka g.gif tai ir aš taip dariau kiek tepėsi su šaukštu tepiau po to šlapia ranka išlyginau, nu ir visai nieko - tikrai įveikiama mirksiukas.gif
Dar kilo viena idėja (ko nei viena rusaitė nebandė, bent jau aš nemačiau) kaži jei kept iš ataušusios tešlos, ji tuomet sustandėja (gal netgi šaldytuve palaikyt nepamaišytų). Aš pabandžiau tešlos likutį, kai tešla jau buvo ataušusi ir sustandėjusi, paimti miltuotomis rankomis (bet neįminkant miltų!!!) ir iškept trupiniams blynuką - tai kepimo popierių pamiltavau gausiau (nes kitaip lips, be to iškepusį bus problematiška nukrapštyt nuo popieriaus doh.gif ) na ir tešlos paviršių ir kočėlą pamiltuodama nesunkiai iškočiojau thumbup.gif bigsmile.gif GAL BŪT ŠITAIP IR REIKIA DARYT g.gif blynas kepdamas stipriai pučiasi ir pūslėjasi blink.gif bet jo dydis liko toks pat kaip ir prieš kepimą thumbup.gif Iškepęs - subliūkšta ir gaunas normaliausias lakštelis bigsmile.gif esant reikalui galima ir paslėgt būtų. Tiesa jei jau taip kept - tai nereik tešlos kočiot iki laikraščio plonumo, nes struktūra labai įdomi viduj - stiiiiiiiipriai akyta ir korėta, jei per plonai iškočiosi - pats blynas bus vietom skylėtas unsure.gif tad kočiot reiktų plonai, bet nepermatomai mirksiukas.gif Bet šlapia ranka išlyginti blynai man labiau patiko blush2.gif va čia tas mano eksperimentas ir įrodymas, kad įmanoma ir iškočiot blush2.gif

user posted image user posted image

Dėl grietinės - kadangi kepiau iš dviejų normų, gavosi 14 lakštelių 24 cm, man pertepimui suėjo 900 g grietinės (gal reikėjo ploniau tept g.gif ) Dabar bręsta, ryt ragausim - tada parašysiu kaip skonis, įdėsiu receptą ir proceso fotoreportažą - mirksiukas.gif laukit...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 26 spalio 2009 - 03:28
QUOTE(*Hrista* @ 2009 10 25, 18:22)
Kaip suprast nugesintą sodą? Atrodo skaniai. thumbup.gif

šiaip čia yra nukopijuotas receptukas ax.gif , bet aš sodą dedu į grietinę ir išmaišau, tada pilu į masę rolleyes.gif . Berods, dar actu gesina, bet aš nebandžius schmoll.gif
Atsakyti