Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Labuka,
Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:

Šokoladiniai sausainiai su šokolado įdaru

user posted image

Jums reikės (30-čiai sausainių):

140 g sviesto
140 g cukraus pudros
2 kiaušinių trynių
255 g miltų su kepimo milteliais
30 g kakavos miltelių
30 gabaliukų šokolado

Kaip viskas daroma:

Sviestą su cukraus pudra išmaišome iki baltumo, įmušam trynius, supilam miltus su kepimo milteliais bei kakavą ir išminkome tešlą (man dar teko įpilti porą šaukštų vandens, kad viskas iki galo sukibtų). Trumpam įdedam į šaldytuvą.

Paimame trečdalį (nors aš ėmiau kone pusę) tešlos, iškočiojame ant pamiltuoto paviršiaus ir apvalia (~5 cm skersmens) formele išpjaustome 30 apskritimų. Išdėliojame juos ant skardoje patiesto kepimo popieriaus ir ant kiekvieno dedame po šokolado gabaliuką. Iškočiojame likusią tešlą ir išpjaustome 30 didesnių nei prieš tai apskritimų (~6 cm skersmens). Dedame juos ant šokolado gabaliukų ir užspaudžiame kraštus. Kepam 10 min. 190ºC temperatūroje.

Mano sausainukai nesigavo tokie išvaizdūs, kaip Jamie'o (dėl to turbūt neturiu nuotraukos), bet skonis buvo fantastiškas. Visi, kurie ragavo, buvo apžavėti ir negalėjo patikėti, kad tai naminiai sausainiai - tai esančio viduje minkšto šokolado, kuris nesukietėja net atšalus sausainiams, nuopelnas mirksiukas.gif

Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ingaga: 10 lapkričio 2009 - 18:46
QUOTE(ingaga @ 2009 11 10, 19:45)
Labuka,
Kažkada naršydama Jamie Oliverio puslapį, aptikau nesudėtingų, bet labai efektingų sausainių receptą:



Cia spec. miltai yra jau su kepimo milteliais?Labai jau efektingai atrodo, rytoj pat pabandysiu kepti, nes kaip tik liks pora tryniu nuo biskvito.O sokolada balta dejai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 10 lapkričio 2009 - 19:01
QUOTE(Srove @ 2009 11 10, 20:00)
Cia spec. miltai yra jau su kepimo milteliais?Labai jau efektingai atrodo, rytoj pat pabandysiu kepti, nes kaip tik liks pora tryniu nuo biskvito.O sokolada balta dejai?


Matyt, užsieniuose būna ir tokių miltų, o šiuo atveju turbūt reiktų dėt 250 g miltų + 5 g kepimo miltelių (nežinau, kokios tikslios proporcijos, tai dedu iš akies) rolleyes.gif

O šokoladą išbandžiau įvairų, net ir keliasluoksnį Schogetten - visi puikiai tiko, bet baltas šokoladas, aišku, atrodo efektingiau mirksiukas.gif
Atsakyti
Merginos, gal kas turit nuorodą į varškinį tortą su snikers šokoladu 4u.gif
Atsakyti
[quote=ingaga,2009 11 10, 18:14]
Matyt, užsieniuose būna ir tokių miltų, o šiuo atveju turbūt reiktų dėt 250 g miltų + 5 g kepimo miltelių (nežinau, kokios tikslios proporcijos, tai dedu iš akies) rolleyes.gif

Taip buna mirksiukas.gif
Atsakyti
LARISSA aciu uz karamelizuotus riešutus 4u.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2009 11 10, 23:51)
LARISSA  aciu uz karamelizuotus riešutus     4u.gif  wub.gif

kad visada prašom mirksiukas.gif tongue.gif
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku blink.gif kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti blink.gif
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia tongue.gif mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis lotuliukas.gif labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi doh.gif bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.laikau tai tikrai super atradimu sau,nes labai mėgstu kreminę varškę ir pertepimus iš jos,o paprastos varškės net su geru blenderiu neišeina man sutrinti iki visiškai vientisos konsistencijos schmoll.gif
Atsakyti
ne nu aš sakau, lietuvių išradingumui ribos nėra thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif žinoma jei tai išmąstė lietuviai g.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 01:01)

nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia  tongue.gif mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis  lotuliukas.gif 


Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:

Šviežia, namie gaminta ricotta

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.
Atsakyti
As nelabai supratau kur ta kefira isivarvejusi dedi , blush2.gif ir su kuo jis galima valgyt , gal dar cukraus idedi,ATSIPRASAU ,kad nesuprntu,jai gali papasakok g.gif
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 00:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:

Šviežia, namie gaminta ricotta

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.


Na aš laaaabai rimtą a'le juokelį parašysiu. Rikotos taip niekad ir nepasidariau, bet trūksta tik žingsnelio laugh.gif aš tokiu būdu darau saldaus pieno sūrį į savaitę kartą tikrai darau mirksiukas.gif tik iš naminio pieno tuomet grietinėlės nebūtinai pilt schmoll.gif Kartais pieno sutraukinimui (kai beveik užverda) pilu mažam vandens kiekyje išleistos citrinų rūgštelės arba acto - pilu po mažai pagal poreikį, kol sutraukia pieną ax.gif Tuomet karštą supilu į sūrmaišį ir t.p. karštą paslegiu mirksiukas.gif Turit tikrų tikriausią skanų naminį saldų sūrį lotuliukas.gif Iš 5 l pieno - gan nemažas sūris gaunas, druska pagal skonį, kad jaustųsi ax.gif Į sūresnį variantą galima kmynų įmaišyt, į saldesnį - razinų (bet druskos pradžioj verdant pieną visvien reikia dėt mirksiukas.gif ). Aš nebandžiau, bet kaimynė mano nuolat jį dar ir kepa bigsmile.gif aptepa lydytu sviestu ir įtrina vegeta (švelnesnis gaunas) arba galima aštresniais prieskoniais kokiais mėgstat įtrint (pvz. čili trupučiuku, česnakais) ir iškept orkaitėje - puikiausias užkandis prie vyno ax.gif

QUOTE
As nelabai supratau kur ta kefira isivarvejusi dedi ,  blush2.gif  ir su kuo jis galima valgyt , gal dar cukraus idedi,ATSIPRASAU ,kad nesuprntu,jai gali papasakok  g.gif
Papildyta:
gal as ir ziopla ,,bet kas ta ricotta  blush2.gif


Rikota tai saldaus pieno varškė, kiti sūriu vadina kartais rolleyes.gif cukraus dėt nereikia kai ją ruoši - paskui pridėsi kai pyragui kokiam naudosi ar pan.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 lapkričio 2009 - 02:19
QUOTE(RiMami @ 2009 11 11, 00:41)
Na aš laaaabai rimtą a'le juokelį parašysiu. Rikotos taip niekad ir nepasidariau, bet trūksta tik žingsnelio laugh.gif aš tokiu būdu darau saldaus pieno sūrį į savaitę kartą tikrai darau mirksiukas.gif tik iš naminio pieno tuomet grietinėlės nebūtinai pilt schmoll.gif Kartais pieno sutraukinimui (kai beveik užverda) pilu mažam vandens kiekyje išleistos citrinų rūgštelės arba acto - pilu po mažai pagal poreikį, kol sutraukia pieną ax.gif Tuomet karštą supilu į sūrmaišį ir t.p. karštą paslegiu mirksiukas.gif Turit tikrų tikriausią skanų naminį saldų sūrį  lotuliukas.gif Iš 5 l pieno - gan nemažas sūris gaunas, druska pagal skonį, kad jaustųsi ax.gif Į sūresnį variantą galima kmynų įmaišyt, į saldesnį - razinų (bet druskos pradžioj verdant pieną visvien reikia dėt mirksiukas.gif ).  Aš nebandžiau, bet kaimynė mano nuolat jį dar ir kepa  bigsmile.gif aptepa lydytu sviestu ir įtrina vegeta (švelnesnis gaunas) arba galima aštresniais prieskoniais kokiais mėgstat įtrint (pvz. čili trupučiuku, česnakais) ir iškept orkaitėje - puikiausias užkandis prie vyno ax.gif
Rikota tai saldaus pieno varškė, kiti sūriu vadina kartais  rolleyes.gif cukraus dėt nereikia kai ją ruoši - paskui pridėsi kai pyragui kokiam naudosi ar pan.

RiMami, tu auksas oro_buckis.gif Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu bigsmile.gif Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi rolleyes.gif
Atsakyti