Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis

Labai mmegstu namini saldu suri,pati nedarau,bet bendradarbe atnesa user posted image
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 00:01)
pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis  lotuliukas.gif  labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi  doh.gif bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.

Bandžiau šitą receptuką thumbup.gif radau rusaičių forume bigsmile.gif varškytė gaunasi tikrai labai minkšta, puri wub.gif pyragų pertepimams, tai nuostabi varškytė thumbup.gif o aš dar valgiau su česnakiuku, krapiukais, pipiriuku, druskyte ir su juoda duona, tai fantastika wub.gif

Bandykit, merginos, tikrai labai paprasta ir lengva pagamint 4u.gif

Ir dabar pas mane šaldiklyje įmestas kefyro pakelis, kai užsimanai varškytės, ištrauki, ir skanauji bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 01:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:
Šviežia, namie gaminta ricotta
1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.

aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti lotuliukas.gif o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 11 lapkričio 2009 - 08:47
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 08:46)
aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti  lotuliukas.gif o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato  thumbup.gif

Butinai pabandysiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 01:01)
kad visada prašom  mirksiukas.gif  tongue.gif
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku  blink.gif kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti  blink.gif
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia  tongue.gif mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis  lotuliukas.gif  labai pigiai ir praktiškai be jokių pastangų:
jamat kefyro poką,kišat į šaldyklį,laukiat kol jis visiškai sušals.išimat iš pakuotės,įdedat į švarų merliuką ir pakabinat nakčiai ant čiaupo virš kriauklės.per naktį nuvarvės viskas,ko jums nereikia ir liks ...negaliu pasakyti,ar tai tikrai panašu į ricotta,nes nesu jos tikros ragavusi  doh.gif bet labai švelnios,vientisos konsistencijos kažkas tarp standžios grietinės ir kreminės varškės.laikau tai tikrai super atradimu sau,nes labai mėgstu kreminę varškę ir pertepimus iš jos,o paprastos varškės net su geru blenderiu neišeina man sutrinti iki visiškai vientisos konsistencijos  schmoll.gif

O kefyras tinka 2,5%? Ar reikia to riebesnio, šaltibarštinio?
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 11 10, 22:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:

Šviežia, namie gaminta ricotta

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.

mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Kashaya @ 2009 11 11, 11:47)
O kefyras tinka 2,5%? Ar reikia to riebesnio, šaltibarštinio?

aš turėjau 2,5 ir viskas kuo puikiausiai gavosi thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 11:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka thumbup.gif

Žinoma kad norim mirksiukas.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo linaslau: 11 lapkričio 2009 - 11:11
QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 12:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka thumbup.gif

Dar klausiat? bigsmile.gif

Larissa, ačiū, būtinai bandysiu thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gitule @ 2009 11 11, 02:52)
RiMami, tu auksas oro_buckis.gif Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu  bigsmile.gif  Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi  rolleyes.gif


Su parduotuviniu pienu niekad nedariau, vadovaukis tuomet Srovės duotom proporcijom (ir parduotuvėje rinkis pieną įmanomai riebesnį) mirksiukas.gif aš darau visad iš naminio pieno, jo riebumas tarp 3,5-4 ax.gif tai va todėl ir reikia grietinėlės dadėt į parduotuvinį ax.gif Nepaminėjau, vakar rašydama, kad man skaniausias be jokių priedų tas sūris mirksiukas.gif O iš rūgusio pieno visiškai kitoks tas sūris būna, rūgštesnis, varškinis toks. Kartais darau ir tokį - imama maždaug lygiom dalim pieno ir kefyro. Pieną beveik užverdi, tuomet supilamas kefyras, įberi druskos pagal skonį, dar truputį pakaitinama, kol natūraliai atsiskiria išrūgos, kai tai įvyksta supili į sūrmaišį ir paslegi. Sėkmės jei bandysi 4u.gif

QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 08:46)
aš turiu bent dar 2 variantus nukopinusi..su obuolių actu be virimo ir su virimu (su grietinėle)..bet gi reik specialiai eiti,grietinėlę,citriną ar actą pirkti  lotuliukas.gif o čia turėjau kefyro mažą pakelį,tai ir įmečiau dėl bajerio..visai nesitikėjau tokio neprasto rezultato  thumbup.gif


Larissa bigsmile.gif įdomus čia tavo atradimas bigsmile.gif tempk čia ir kitus 2 variantus, plyyyyyyz blush2.gif

Daividija, dar klausi bigsmile.gif aišku norim blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo RiMami: 11 lapkričio 2009 - 11:23
QUOTE(Larissa @ 2009 11 11, 00:01)
kad visada prašom  mirksiukas.gif  tongue.gif
čia,forume,pasidalino geri žmonės dar įdomesniu dalyku  blink.gif kai skaitau tokius receptus visada pagalvoju:kažkas gi dasiprotėjo TAI padaryti  blink.gif
nors tai nėra saldumynas,bet dažnai naudojamas tortų pertepimams,tai surizikuosiu ir parašysiu čia  tongue.gif mano nuomone,tai pats beprotiškiausiai būdas pagaminti ricotta namų sąlygomis  lotuliukas.gif 

Aš šitaip pastoviai darau, kai kefyro atlieka kokio thumbup.gif labai skani varškytė gaunasi thumbup.gif

QUOTE(Srove @ 2009 11 11, 00:37)
Sis budas man labiau primena fetos suri, tik be druskos ir to skonio, o rikotos gamyba turiu nusikopinusi, bet niekaip neprisiruosiu isbandyti, sako, kad skanu:

Šviežia, namie gaminta ricotta

1 l pieno
120 ml grietinėlės
1 a. š. druskos
1,5 v. š. citrinos sulčių
Beveik uzvirti piena su grietinele ir kai suputoja sliukstelti citrinos sultis, truputi palaukti ir isjungti ugni.Gauta mase nukosti.

Bandžiau šitą, kaip tikra riccota gavosi wub.gif labai skanutėlė wub.gif

QUOTE(gitule @ 2009 11 11, 02:52)
RiMami, tu auksas oro_buckis.gif Tai is parduotuvinio pieno galima irgi padaryti suri? As dievinu baltus surius, o ju pas mus nera pirkti. Dievazi pasidaryciau. O jeigu parduotuvinio pieno 2litrai, kiek grietineles reikia pilti? Nu kaip idomu dabar, negaliu  bigsmile.gif  Mano mociute darydavo is kaimisko rugusio pieno, idomu kaip su parduotuviniu gautusi  rolleyes.gif

Su parduotuviniu irgi viskas puikiai man gaunasi mirksiukas.gif

QUOTE(daividija @ 2009 11 11, 11:04)
mergaites,jei noresit parasysiu ir mascarpones surio receptuka thumbup.gif

Norim norim bigsmile.gif
Atsakyti
mascarpone suris
600ml liesos grietineles(25 %) pasterizuotos
1 v.s. svieziu laimo sulciu

I platu puoda ipilti kokius 3cm vandens,uzvirinti ir sumazinti ugni,kad vanduo tik letai virtu.
grietinele supilti i karsciui atsparu inda,tada imerkti i vandeni.Uzvirinti grietinele,maisant.kaitinti 15min.
Supilti laimo sultis ir toliau kaitinti,maisant letai,kol grietinele sutrauks(pasidarys panasu i varske).grietinele taps tirsta ir kietoka.
kai taps labai tirsta isimti is vandens puodo ir atsaldyti 20min.Tuo tarpu isklokite sieteli su dregnu merliumi.Surio nespauskite,tik supilkite ir palikite.kai visiskai atsals,padekite i saldytuva,uzdenge maistine plevele 24 val.
user posted image
Nuotrauka ne mano
Atsakyti