Įkraunama...
Įkraunama...

Pigi ir brangi kosmetika, kremų ingredientai

Visai smagus straipsnis angliškai, kaip mokslininkai bando iššifruoti pseudomokslinius kosmetikos priemonių reklaminius lozungus smile.gif Baffled by the beauty adverts? So is a Nobel prizewinner.
Atsakyti
Perkeliu iš aliejų temos.

QUOTE(bobute369 @ 2010 11 05, 17:52)
Ir mane stebina toks ismanymas. Tai gal galit pasakyti kodel rafinuoto aliejaus litras kainuoja 10 kartu pigiau negu salto spaudimo? Rafinuota alieju galima sulyginti su pvz pienu MU kuris galioja puse metu. Tik naudos is jo kaip is ozio pieno. Dar galima palyginti su uzsienietiskais jogurtukais kuriu nebutina laikyti saldytuve ir kurie galioja puse metu.
Esme tame, kad pas mus Lietuvoj mazai kas iperka gerus salto spaudimo aliejus todel cia ju beveik ir nera. Perkam ka galim ipirkti.
Pries koki 10-15 metu dauguma naudojom Baby oil kaip labai gera alieju skirta kudikiams. Kai kas ir dabar naudoja. Tik niekas nepaaiskino kad Baby oil mineralinis aliejus gaunamas gaminant benzina is naftos ir pridedant kvapniuju medziagu. Pries 30-40 metu toks aliejus buvo populiarus V. Europoj ir JAV. Dabar tose salyse si alieju naudoja nebent vargingiausias sluoksnis.

Cia vienas is pavyzdziu kaip mes esame mulkinami.

Linkiu rinkti info, dometis ka naudojat ir pasikliauti blaiviu protu.

Kaip sakoma geriau badauti negu valgyti š...

smile.gif  smile.gif  smile.gif



QUOTE(himalaia @ 2010 11 05, 18:47)
Aišku, bus kas su manimi nesutinka, bet... Mano, kaip ir daugelio dermatologų nuomone, mineralinis aliejus, kaip ir vazelinas yra vieni geresnių barjerą sudarančių drėkiklių, emolientų ypatingai sausai odai, prakriškai nesukeliantys dirglumo, nekemšantys porų, "nedusinantys odos" ir nesukeliantys vėžio, kaip visur yra skalambijama. Būtent dėl apsauginio barjero ir nedirginimo mineralinis aliejus yra tinkamas ypatingai jautriai, alergiškai odai, dėl to ir kūdikiams tinkamas. Kad kvapų gali būti pridėta- tiesa, bet yra pilna ir bekvapio. Ir tikrai JAV jis nėra naudojamas tik vargingų sluoksnių. Prabangiose priemonėse (Sisley, Shiseido, La Mer, La Praire (aišku, tai nereiškia, kad jos būtinai geros, nes prabangios) jo galima rasti apsčiai.
Reiktų skirti, kas yra industrinis ir kosmetinis mineralinis aliejus- industrinis yra problematiškas, komedogeniškas- nuo jo visi mitai ir prasidėjo... Juk geriamas mineralinis aliejus kaip švelni vidurius laisvinanti priemonė yra puikiai tinkama...



QUOTE(bobute369 @ 2010 11 07, 04:47)
Taip pat man labai keistas auksciau pasisakiusios dermatologes postas, kad labai gerai jog mineralinis aliejus padengia oda apsaugine plevele ir neleidzia odai kvepuoti. Tai gerbiama dermatologe gali oda apsisupti maistine plevele nereikes pirkti net aliejaus.
smile.gif  smile.gif  smile.gif



QUOTE(himalaia @ 2010 11 07, 13:45)
Prieš ironizuojant rekomenduoju paskaityti apie sausos odos problemas, jos veikimo principus, TEWL ir "occlusive" tipo drėkiklius.
Kadangi neteisingai interpretavote mano žodžius, pacitavau jums ir savo senesnę žinutę. Tad...
1. Nesakiau, kad esu dermatologė, tik kad pritariu jų nuomonei. Teisingumo dėlei išsiplėsiu truputį. Iš Leslie Baumann knygos "Cosmetic Dermatology Principles and Practice", 2nd Edition, 2009, psl. 273-274: An occlusive is one of the best choices to treat dry skin because it provides an emollient effect as well as decreases TEWL. Two of the best occlusive ingredients currently available are petrolatum and mineral oil. [...] Nearly 20 years ago, investigators found that an emulsion containing mineral oil was more effective than several linoleic acid emulsions in diminishing skin vapor loss induced in volunteers by the topical application of the surfactant sodium lauryl sulfate. In 2004, a randomized, double-blind, and controlled trial showed that mineral oil and extra virgin coconut oil were equally efficacious and safe as moisturizers in treating mild-to-moderate xerosis in 34 patients, with surface lipid level and skin hydration significantly enhanced in both groups. Because of its source, though, several criticisms, and some myths, have emerged regarding mineral oil. [...] Cosmetic grade mineral oil has never been associated with cancer etiology. Furthermore, a recent study suggested that even though industrial grade mineral oil may be comedogenic, cosmetic grade mineral oil patently is not, and, consequently, should not be excluded from appropriate cosmetic formulations because of lingering myths or extrapolations from industrial grade mineral oil regarding comedogenicity.)

2. Kaip tik rašiau, kad mineralinis aliejus nedusina odos. Barjero sudarymas ir jos dusinimas yra skirtingi dalykai. Alyvuogių aliejus, pvz., veikia tokiu pačiu principu, tik tiek, kad jis turi papildomų odai naudingų medžiagų.

Atsiprašau už off topic, išsakiau savo nuomonę, daugiau šita tema nesiplėsiu. Jei norite diskutuoti- kviečiu kraustytis į kosmetikos mitų temą, kur šitą diskusiją ir pacitavau.

Atsakyti
As gal ne i sita tema rasau, bet idomu kuri sudetis turi geriausius ingredientus?

http://www.sourcenat...roducts/GP1761/

http://www.revivalab...p?idproduct=176

http://www.iherb.com...113-g/7002?at=0
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 12 10, 07:53)


Balsuoju už antrą. Pirmame labai į akis lenda kvėpikliai ir kad hialiuronas link sąrašo vidurio, o trečio pakuotė neužtikrina, kad visi antioksidantai išliks serume.
Atsakyti
QUOTE(fashion @ 2010 12 10, 07:53)



O kaip cia juos butu galima isigyti? Pati siusies ar kas platina? blush2.gif
Atsakyti
Kaip mane žavi tokie bajeriai, kaip sudėtyje (berods antram kreme) esantis glycerin (veg). kaži, kaip tas riebalas realiai turėtų vadintis? arba pvz. kai būna augalinis silikonas biggrin.gif bigsmile.gif nugi pats tas silikono terminas nurodo, kad tai yra dirbtinis polimeras, tai ką turėtų reikšti tas augalinis silikonas?
Atsakyti
Uzsisakiau sita http://www.iherb.com...113-g/7002?at=0

aij, gal tiks smile.gif
O sakiausi per toki berniuka, nes pati nelabai moku rolleyes.gif , nes ten reikia sakytis kazkaip kad butu bent 2 kg, nesiuncia vieno indelio. Tai gaunasi 75lt doh.gif Brangoka biski, bet gal tiks mano veideliui bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(darganos @ 2010 12 11, 09:49)
Kaip mane žavi tokie bajeriai, kaip sudėtyje (berods antram kreme) esantis glycerin (veg). kaži, kaip tas riebalas realiai turėtų vadintis? arba pvz. kai būna augalinis silikonas  biggrin.gif  bigsmile.gif  nugi pats tas silikono terminas nurodo, kad tai yra dirbtinis polimeras, tai ką turėtų reikšti tas augalinis silikonas?

Jūsų blogos žinios. Augalinių silikonų būna ir jis visiškai nieko bendra neturi su sintetiniu. Taip, kad mažiau juokitės cool.gif Bendram išprusimui iš kur gali būti išgaunamas http://www.ekolinija...-silikonas.html smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Girl_not4_you @ 2010 12 18, 12:13)
Jūsų blogos žinios. Augalinių silikonų būna ir jis visiškai nieko bendra neturi su sintetiniu. Taip, kad mažiau juokitės cool.gif  Bendram išprusimui iš kur gali būti išgaunamas http://www.ekolinija...-silikonas.html smile.gif


va, apie tai ir rašau. nu koks ten silikonas? iš grybų išgautas chitosano junginys nelabai ką bendro turi su silikono pavadinimu. o ir šiaip, ar grybas - augalas? biologijoje grybai - atskira nuo augalų karalystė, turinti tiek augalų, tiek gyvūnų savybių. taip kad vien dėl to tas produktas nėra augalinis.
realiai silikonas - sintezės produktas, nėra jo gamtoje.
pasiskaitykit kad ir čia



Papildyta:
o ir šiaip, bendram išprusimui gilinti pateikti reklaminį platintojo puslapį - juokinga biggrin.gif
ir dar, kaip manote, kokiu būdu tas chitinas iš to grybo išgaunamas? vėlgi biochemijos pramonė su visom savo sintezėm ir cheminėm medžiagom, naudojamom toms sintezėms, pasidarbuoja.
visa šita prakalba nenorėjau pasakyti, kad tas "augalinis" silikonas kuo nors blogesnis ar geresnis, o tik norėjau pabrėžti, kad begalė eko reikalų yra marketingo dalykas, ir totalus nusišnekėjimas realiai, iškriapant terminus taip, kad pirkėjui būtų patrauklu, ir realiai neatskleidžiant to, kas tam potencialiam eko vartotojui galėtų nelabai patikti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo darganos: 18 gruodžio 2010 - 12:35
Toks atsitiktinis atradimas...

Daugelio akyse Garnier antratūšė firma, Vichy- viršesnė. Abi priklauso L'Oreal. Tad tiekėjai, laboratorijos, chemikai tie patys...
Sudėtys iki Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone identiškos, o po jo ingredientai tiesiog sukeisti vietomis, į Garnier dar kofeino ir citrusų įmesta. Vichy turbūt didesnį kiekį pigmentų turi, nes tai skysta pudra.

Garnier Nutritioniste Skin Renew Sheer Tint Anti Dark Circle Roller
user posted image

Aqua/Water, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, PEG-10 Dimethicone, Squalane, Bis-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Magnesium Sulfate, Talc, Nylon-12, Maltitol, Disodium Stearoyl Glutamate, Aluminum Hydroxide, Sorbitol, Caffeine, Citrus Medica Limonum Extract/Lemon Fruit Extract. May Contain: CI 77891/Titanium Dioxide, CI 77491, CI 77492, CI 77499/Iron Oxides

Vichy Aera Teint Pure Fluid Foundation for Normal to Combination Skin SPF 20
user posted image

Aqua, Cyclopentasiloxane, Alcohol Denat., Butylene Glycol, Ethylhexyl Methoxycinnamate, Phenyl Trimethicone, Peg-10 Dimethicone, Squalane, BIS-PEG/PPG-14/14 Dimethicone, Sorbitol, Talc, Aluminium Hydroxide, Magnesium Sulfate, Nylon-12, Disodium Stearoyl Glutamate, Maltitol, (+/- May contain: CI 77891, CI 77492, CI 77491, CI 77491, CI 77499)
Atsakyti
kaip ir L'oreal Youth code serumas vs Lancome Genifique serumas http://ateliergal.on...earch/genifique
Atsakyti
QUOTE(prieblanda @ 2010 12 10, 10:35)
o trečio pakuotė neužtikrina, kad visi antioksidantai išliks serume.


Gal galima daugiau komentarų šiam Jūsų pasisakymui? Arba literatūros nuorodų? Kokia pakuotė ilgiau padeda išlaikyti eterinius aliejus, vitaminus, antioksidantus ir pan. smile.gif

Emm..nuo studijų laikų, kosmetikos modulio dėstytoja kaip rimtą/gerą/vertą dėmesio akcentavo šią kosmetiką: http://www.alkaitis.com/

Himalaia, o kaip iš tikrųjų? smile.gif iš cheminės pusės viskas lyg ir sertifikuota, nėra visokių nereikalingų priedų, galiojimo laikas nedidelis..gal ir nieko, mm? g.gif Bet kaina bigsmile.gif
Atsakyti