Įkraunama...
Įkraunama...

Hebė

Mačiau prie Maximos parduodamus augalus pavadintus hebe. Jų ten buvo įvairių, visi tokie maži žali krūmeliai, vieni primena buksmedį, kiti mirtą, tują. kaina nuo 5 iki 10 Lt Iš pirmo žvilgsnio atrodo gana dailiai, tačiau radau mažai info apie juos. Radau lietuviškam internete tik vienoje vietoje, ten ir paveikslėlis kurį prisegu, tačiau čia tik vienas variantas ir pagal tai ką mačiau ne pats gražiausias... kažin ar visiems augaliuko variantams tinka tie patys komentarai. Galbūt kažkas auginate ir žinote šio augalio kaprizus, ar jis mūsų sąlygomis sėkmingai žiemoja?
Pagalvojau, kad galbūt ant kapų galėtų gražiai atrodyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(jolaxus @ 2005 10 03, 14:14)
Mačiau prie Maximos parduodamus augalus pavadintus hebe. ir žinote šio augalio kaprizus, ar jis mūsų sąlygomis sėkmingai žiemoja?
Pagalvojau, kad galbūt ant kapų galėtų gražiai atrodyti g.gif

Pagal literatūrą neatsparūs šalčiui. Bandyti galima tik H.cupressoides "Nana", H.rakaiensis, H.pinguifolia.
Čia rusiškam detaliau aprašyta:

http://home.onego.ru...other/hebe.html
Atsakyti
QUOTE(elos @ 2005 10 03, 15:45)
Pagal literatūrą neatsparūs šalčiui. Bandyti galima tik H.cupressoides "Nana", H.rakaiensis, H.pinguifolia.
Čia rusiškam detaliau aprašyta:

http://home.onego.ru...other/hebe.html

ačiū ačiū 4u.gif tikrai čia apie tai kas mane sudomino. Bet gaila, kad jie nelabai pakenčia žiemos sad.gif O kaip ten rašo suteikti sąlygas žiemai šviesu ir +5..6 laipsniai temperatūros tai jau reikia visą žiemos sodą turėti g.gif
Man labai patiko ta, kur tavo, elos, nurodytam puslapyje yra nuotrauka "Green globe". Ir man atrodo ten dar buvo "Hebe pinguifolia" pilksvais lapeliais kur man pasirodė i mirtą panaši ir Hebe buxifolia - akurat, aš gi ir sakiau, kad buksmedį primena, o čia ir vardas jos pasirodo vos ne toks pat.
Atsakyti
Radau seną tema apie šią gėlytę, norėčiau paklausti gal kas kambary auginate?
Atsakyti
Nusipirkau buvo nukainuotos maxima tai gal klas zinot kas čia per daiktas?
Atsakyti
as auginu dvi hebes lauke
user posted image
pirkau tik si pavasari,todel nelabai ka galiu papasakot...tik pasigirt, kad turiu blush2.gif
Atsakyti
Tai kad atrodo pas mane paveiksliuke ne tokia g.gif nes labai jau apvytus yra tai jei išgyvens tai bus labai puiku. Kažkur radau tokią info 6+ čia gal tos zonos, bet aš gyvenu dzūkijoje tai net nežinau kokiai zonai priklaisau. Bendradarbė išverte aprašymą tai kaip ir tinka, bet apie žiemą nebuvo nieko pasakyta.
Atsakyti
Sveikos. Nusipirkau Hebe Veronica ir neysivaizduoju kaip ja auginti. unsure.gif Gal zinot kokios informacijos, pasidalinkit ir su manimi ja. Ačiū. blush2.gif 4u.gif
Atsakyti