Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis, 30 tema

[

Valgyt noriu baisiai, o ant saldytuvo jau spyna uzdeta sad.gif
[/quote]

Tikrai, jau velus laikas, bet cia taip viskas skanu ir vaizdinga 4u.gif
Savaitgaliui jau turiu ideju smile.gif
Atsakyti
mazhulinka, tavo pyragas išėjo super thumbup.gif drinks_cheers.gif isbandysiu mirksiukas.gif
Atsakyti
VARŠKĖČIAI

Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu

Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.

user posted image
user posted image

Padaziukui melyniu uogiene su grietine
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2009 10 22, 18:28)
grange, kaip atrodo ir kas yra kurkumos?



QUOTE(Bitulka @ 2009 10 23, 13:25)
Nors klausimas skirtas ne man, bet atsakysiu ax.gif  kurkuma yra ciberzole, ryskiai geltoni milteliai. Skonio ipatingo jokio nesuteikia, bet suteikia grazia - "skania" spalva patiekalui. As kartais siu milteliu iberiu i bulviu kose, tai ji buna taip "apetitnai" geltona essen.gif . Arba ryzius galima "nuspalvint" ir labai graziai gaunasi kai ryziai kaip garnyras buna pateikiami suspausti puodelyje ir isvozti i lekste. Tada dedam puse puodeliu paprastu virtu ryziu, o puse "nuspalvintu" krkumos/ciberzoles milteliais thumbup.gif  liuks vaizdelis. Dar galima naudoti padazu gamybai. Vat  blush2.gif


na va jau atsakė, kol atėjau..

Tik ,kad neduoda jokio skonio, tai kažkaip drįstu ginčytis, man kaip tik duoda skonį g.gif tokį savitai aštrų g.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2009 10 24, 17:44)

Tik ,kad neduoda jokio skonio, tai kažkaip drįstu ginčytis, man kaip tik duoda skonį  g.gif  tokį savitai aštrų  g.gif


skonis tikrai yra nuo sio prieskonio drinks_cheers.gif bent mes jauciame biggrin.gif
Atsakyti
Aciu visoms uz komplimentus wub.gif

Musu vakriene...

Galima turbut butu pavadinti cottage pie.... tongue.gif

user posted image

Jums reikes:
150g maltos mesos, man labiausiai patinka kalakutiena...
2 salieru stiebu
1 poro
8 vidutiniu sampinjonu
1 vidutinio dydzio svoguno
1 stiklines saldytu zirneliu
3 dideliu bulviu
1 skardines konservuotu pupeliu
1skardines konservuotu pomidoru
2 raudonuju cili pipiru
50ml grietineles
Prieskoniu pagal skoni.
Tarkuoto surio

Bulves nuskuskite, supjaustykite kubeliais ir uzpyle vandeniu su 1v.s. vegetos ar druskos virkite tol, kol bus tinkamos trinti bulviu kosei.

Supjaustykite: 1 raudonaji cili, puse svoguno ir visas likusias sviezias darzoves.
user posted image

Keptuveje apkepinkite malta mesyte pertrindamos, kai jis pakeis spalva, berkite visas darzoves, is vis pamaisydamos troskinkite, kol darzoves suminkstes. Tada, supilkite skardine smulkintu konservuotu pomidoru ir pupeles.
Gardinkite ivairiais prieskoniais ir druska.

Mano naudoti prieskoniai:
user posted image
Pavirkite pora minuciu ant dideles liepsnos, kad misinys prarastu didziaja dali skysciu.

Idaras baigtas. Viska sudekite i kepimo inda, mazdaug iki puses.
user posted image

Palikite atausti.
Bulves turetu buti gerai isvire, laikas trinti bulviu kose. Nupildamos vandeni jo truputi palikite, as grietinele pilu i puoda, ji vel uzdedu ant ugnies kol ji uzverda ir tada trinu kose.
Kai kose paruosta, smulkiai supjaustykite likusia dali svoguno. Apkepinkite kol graziai pagels, ir suverskite visa kose i keptuve kartu su svogunais. Maisykite ant dideles ugnies. Smulkiai supjaustykite antraji cili pipiriuka ir sviezias petrazoles, viska suberkite i kepancia bulviu kose. Jei reikia, idekite daugiau druskytes ar vegetos.
Kagi, grizkim prie kepimo indo su paruostu misiniu. Pavirsiu padengiam tarkuotu suriu, graziai tepam bulviu kose. Pabarstom pipiriukais.
user posted image
25min 200laipsniu temp. po grilium ir vakariene paruosta...

Labai skanu. Jei darysiu kita karta, desiu daugiau salieru ir grybu, nes jie puikiai dera.
Galima daryti su grietinele vietoj pomidoru, bet as nemegstu nebutinu kaloriju. Taip pat galima nedeti mesos. As ir taip jos mazai dejau...
I bulviu kose galima butu imaisyti pastarnoku, taip pat butu super!!!

P.S.: pagal recepta iseis mazdaug 6 porcijos, mano indas nelabai didelis, liko dalis uzsaldymui mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mazhulinka: 24 spalio 2009 - 18:49
QUOTE(***Žiogelis*** @ 2009 10 24, 16:33)
VARŠKĖČIAI

Pakelis vaskes
1 kiausinis
2 saukstai cukraus
Ziupsnelis druskos
Miltu

Viska suminkom,formuojame varsketukus ir verdame truputuka pasudytame vandenyje apie 15-20 min.

Padaziukui melyniu uogiene su grietine


O kas is ju lieka, pavirus 15-20 min? blink.gif as verdu max 3-5 minutes nuo sudejimo i verdanti vandeni. Arba tada miltu labai daug deta... nes as tai miltu tik nedaug dedu, kad virtinukai butu minkstuciai...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rugiagele26: 25 spalio 2009 - 11:05
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 12:04)
O kas is ju lieka, pavirus 15-20 min?  blink.gif as verdu max 3-5 minutes nuo sudejimo i verdanti vandeni. Arba tada miltu labai daug deta... nes as tai miltu tik nedaug dedu, kad virtinukai butu minkstuciai...

šiaip aš irgi virdavau apie 15 min o miltu tiek kad neliptu prie rankų, kaip kitaip juos suformuot?
Atsakyti
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 10 25, 11:37)
šiaip aš irgi virdavau apie 15 min o miltu tiek kad neliptu prie rankų, kaip kitaip  juos suformuot?


Neisivaziduoju kokio jie kietumo tada turi buti isvire, kad 15-20 min net verdama... smile.gif na man nesigauna taip ir tiek smile.gif nieko blogo nenorejau pasakyti, bet as verdu kaip minejau 3-5 min, kol iskyla i pavirsiu, ir buna minkstuciai puruciai. Nes keleta kartu padauginau miltu, tai kieti gavosi... tiesa, kai viriau ilgiau viena karta, tai istezo man biggrin.gif
Atsakyti
Greitas, paprastas makaronu su darzovemis troskinukas, dar garuojantis jums is mano virtuves:)
user posted image

Gaminimo laikas: 15min
2 zmonems reikes:
100g. maltos jautienos
Stiklines sausu makaronu
1 saliero stiebo
1/4 saliero saknies
1 poro
4 sampinjonu
2v.s. pomidoru pastos
2v.s. sojos padazo
Prieskoniu (Paprika, chili pudra, imbieras, pipirai), vegetos arba bulijono
Surio ir petrazoles sakele jei norisi ekstra kaloriju biggrin.gif

Makaronus supilti i pasudyta vandeni ir virti. Kol verda makaronai, i ikaitinta keptuve deti malta jautiena ir kepinti, kol pakeis spalva. Tuo tarpu smulkiais kubeliais supjaustykite saliero sakni, stieba ir pora pjaustykite grezineliais, sampinjonus kaip jums patinka. Viska supilkite i keptuve su mesyte, suberkite norimus prieskonius, pomidoru pasta, sojos padaza ir troskinkite...
user posted image
Kai makaronai jau beveik isvire, nupilkite vandeni ir juos suverskite i keptuve su mesa ir darzovemis. Viska ismaisykite ir patroskinkit dar minute ar dvi.

Skanaus!
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2009 10 25, 12:24)
Neisivaziduoju kokio jie kietumo tada turi buti isvire, kad 15-20 min net verdama... smile.gif na man nesigauna taip ir tiek smile.gif nieko blogo nenorejau pasakyti, bet as verdu kaip minejau 3-5 min, kol iskyla i pavirsiu, ir buna minkstuciai puruciai. Nes keleta kartu padauginau miltu, tai kieti gavosi... tiesa, kai viriau ilgiau viena karta, tai istezo man biggrin.gif

jie šiek tiek kietesni gaunasi aišku, aš ir norėčiau, kad jie būtų labiau varškiniai ir minkšti bet jei dedu mažai miltų, tai man limpa, gryna varškė, neina formuot g.gif tai nežinau kaip čia sumastyt, norėtųsi tokių varškėtukų, o gaunas tokie miltinukai
Atsakyti
QUOTE(mazhulinka @ 2009 10 23, 17:53)
Gaminti tikrai verta, jei suri neriebu naudojant ir teslytes kuo ploniau, labai nekaloringi pietus ar vakariene!

Koks tas neriebus mastau.gif Lietuviski tai visi 40-50 doh.gif
Papildyta:
QUOTE(Mazoji_s @ 2009 10 25, 13:58)
jie šiek tiek kietesni gaunasi aišku, aš ir norėčiau, kad jie būtų labiau varškiniai ir minkšti bet jei dedu mažai miltų, tai man limpa, gryna varškė, neina formuot  g.gif  tai nežinau kaip čia sumastyt, norėtųsi tokių varškėtukų, o gaunas tokie miltinukai

Dedu sauksta krakmolo bigsmile.gif verdu aisku ne ilgiau 3 min. mirksiukas.gif Visuomet gaunasi thumbup.gif
Atsakyti