Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis, 30 tema

QUOTE(vaidamile @ 2009 10 31, 19:33)
ax.gif o bulvytes zalei nusidaze taip nuo petrazoliu , ar ?



nu taip smile.gif dažų nepyliau

kažkaip neatkreipiau dėmesio lėkštėj
Atsakyti
Saldžios burokėlių salotos su pekano riešutais ir obuoliais

user posted image

1 V.Š. rudojo cukraus
2 a.š. sviesto
1/3 puodelio pekano riešutų puselių
3 V.Š. aliejaus
5 a.š. obuolių acto
1 skardinė marinuotų burokėlių skiltelių, nusausintų (411 g indelis)
1 vidutinio dydžio Golden obuolys, nuluptas ir supjaustytas kubeliais


Keptuvėje ištirpdykite sviestą ir cukrų, įdėkite pekano riešutus. Virkite ant mažos ugnies pamaišant apie 3-4 minutes, kol susidarys karamelė. Atvėsinkite.
Sumaišykite aliejų ir actą, užpilkite šį plakinį ant burokėlių ir obuolių ir išmaišykite.
Įdėkite pekanus tik patiekinat į stalą. Patiekti galima ant salotų lapų.

PS. Gamino jas MB. Padaugino acto, tad gavosi saldžiarūgštės. Dar truputėlį persvilino pekanus smile.gif Iš esmės - labai skanios salotos. Vietoj pekanų galit dėti graikiškus riešutus, turbūt jie bus pigesni. Jei naudosite marinuotus su actu burokėlius, atitinkamai pamažinkite acto kiekį užpile.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Katu: 01 lapkričio 2009 - 00:29
QUOTE(Katu @ 2009 11 01, 01:19)

Quiche ([B]Kyšis)[/b]


Pavadinimas geras hihihi.gif Tik nelabai supratau kur dingo sonine gaminimo eigoj blush2.gif Beje kieno virtuves sis patiekalas?Labai skaniai atrodo jis man wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 10 31, 23:49)
Pavadinimas geras  hihihi.gif Tik nelabai supratau kur dingo sonine gaminimo eigoj  blush2.gif  Beje kieno virtuves sis patiekalas?Labai skaniai atrodo jis man  wub.gif

Vokieciu arba Prancuzu... mirksiukas.gif man labai skanu su grybais, bekonu ir kalakutiena, kaledinis meniu... Reikes padaryti ir imesiu nuotraukyciu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 10 31, 18:49)
Pavadinimas geras  hihihi.gif Tik nelabai supratau kur dingo sonine gaminimo eigoj  blush2.gif  Beje kieno virtuves sis patiekalas?Labai skaniai atrodo jis man  wub.gif


Šonine pakepinam su svogūnais. Berods, parašiau tai, gal praleidot skaitydama wink.gif

"Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais."

Tai prancūzų virtuvės patiekalas. Man skanu, kai į vidų dedas apvirti brokoliai, pakepinta paprika. Deja, nei vienų, nei kitų neturėjau.
Deda net virtas bulvytes į vidų. Eksperimentuokit wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 01, 00:49)
Beje kieno virtuves sis patiekalas?Labai skaniai atrodo jis man  wub.gif


Prancūzų smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 10 31, 19:27)
drinks_cheers.gif Druska,pipirai ir citrinos sultys,po paros jau gatavas skanumelis ant sumustiniu ar kitokiem uzkandziam .Jei karstas patiekalas turetu but,tai man patinka toks greit ir lengvai paruosiamas:zuvies gabaliukus pamarinuojam su megiamais prieskoniais,paimam karsciui atsparu inda,ant dugno pritarkuojam morku ,kad padengtu dugna,dedam zuvies gabaliukus ir viska uzpilam grietinele,galima dar kokiu zalumynu pabarstyt ant virsaus ir i orkaite.Zuvys buna minkstute ir sultinga.Garnyras pagal jusu norus.Man net bulviu kose tinka .



labai aciu uz atsakymus, merginos 4u.gif . sudomino tas sudymas, tikrai reiks pabandyt mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2009 11 01, 00:25)
nu taip smile.gif dažų nepyliau

bigsmile.gif ideja tai thumbup.gif vaikam bulves patiks
Atsakyti
Kepta pleksne, kalafiorai tesloje.
Zuvi nuvalyti, padruskinti, papipirinti, istrinti citrina, apvolioti miltuose ir kepti ant sviesto.Kalafiorus apvirti(apie 5min.).Pasidaryti tesla, kaip blynams, apvolioti, kepti ikatintame aliejuje pora min.Kam nepatinka miltai galima volioti i vien kiausini, tam reikia isplakti gerai baltymus ir imaisyti tryni, o kam nepatinka kepti, galima grauzti zalius lotuliukas.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2009 11 02, 15:01)
Kepta pleksne, kalafiorai tesloje.
Zuvi nuvalyti, padruskinti, papipirinti, istrinti citrina, apvolioti miltuose ir kepti ant sviesto.Kalafiorus apvirti(apie 5min.).Pasidaryti tesla, kaip blynams, apvolioti, kepti ikatintame aliejuje pora min.Kam nepatinka miltai galima volioti i vien kiausini, tam reikia isplakti gerai baltymus ir imaisyti tryni, o kam nepatinka kepti, galima grauzti zalius lotuliukas.gif


Vaje, kaip tos žuvytės norėčiau...ir garnyrą kartu paimčiau essen.gif
Atsakyti
Srove kaip graziai patiekta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Katu @ 2009 11 01, 01:19)
user posted image

Quiche (Kyšis)

Pagrindą dariau iš (galit naudoti ir šaldytą trapią tešlą):
300 ml miltų,
2-3 V.Š. vandens,
125 g sviesto

3 riekelės šoninės
3 kiaušiniai
Didelė svogūno galva
Druska, malti pipirai
Kupmio pora riekelių
Tarkuoto sūrio (naudojau 4 sūrio mišinį ir čedario sūrį)
Grietinėlės, grietinės ar pan.


Tešlai supjausčiau labai šaltą sviestą mažais gabaliukais, dėjau į sijotus miltus ir trupinau tarp pirstų, kol gavos vientisi trupinukai, tada įpyliau šalto vandens ir minkiau tol, kol tešla susilipdė į rutuliuką. Ją dėjau į šaldytuvą ir ruošiau įdarą.
Įdarui smulkiom juostelem supjausčiau šoninę, pakepinau, tada sudėjau pusžiedžiais pjaustytus svogūnus ir gerai juos sukepiau. Pabarsčiau druska ir pipirais.
Dubenyje išplakiau kiaušinius su grietinėle (pyliau gal 120 ml) ir sudėjau likusio kreminio sūrio likučius (gal kokį šaukštą). Tada įdėjau apie 120 g tarkuoto sūrių mišinio.
Įkaitinau orkaitę iki 180-200 C laipsnių, bandžiau iškočioti pyrago pagrindą, bet nesigavo, tad sulipdžiau jį (dėjau į išardomą formą, mat tos, kurios jam iš tikrųjų reiktų, čia dar neturiu, bet būtinai įsigysiu smile.gif ). Dugną subadžiau šakute ir dėjau 10 min. į orkaitę. Ištraukus sudėjau keptus svogūnus, ant viršaus dėjau pjaustytą juostelėm kumpį, apibarsčiau fetos sūriu ir galiausiai užpyliau kiaušinio-sūrio plakiniu. Kepiau apie 40 min. Tada dar apibarsčiau sūriu ir pakepiau 5 min.
Dariau tai vėlai vakate šiandienos pusryčiams. Skanus ir šaltas, ir pašildytas mikrobangų krosnelėje.


Quiche labai šaunus dalykėlis thumbup.gif
viešėdama Prancūzijoje išmokau gamint kiek kitokį variantą:

tešla trapi (kaip ir nurodyta recepte), tik aš jos atskirai nekepu o darau taip:

tešla iškloju skardą suformuoju aukšoką kraštelį, Dugną iškloju rūkytos šoninės/kumpio siaurais bryzeliais, užberiu nevirtų pievagrybių, nes juos mėgstu blush2.gif , tada kokius 5 kiaušinius plaku su 200 g 12 proc riebumo grietinės, įdedu druskytės, prieskonių, daug žolelių (labai tinka bazilikai), primaišau trakuoto sūrio (negailėdama), geriau kad jis būtų kuo ryškesnio skonio, tada visą plakinį atsargiai pilu ant šoninės su gybais ir į orkaitę kokioms 40 min. 4u.gif
Atsakyti