Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

agnuole isvarysi mane is proto su savo skanumynais essen.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 13:06)
Isbandziau man rodos Sroves  g.gif  zuvies su plutele recepta


Kazkaip neatgaminu blush2.gif user posted image

QUOTE(Neila+69 @ 2009 11 17, 16:03)

kazkur puse kg farso, visas batonas ismirkytas su vandenuku 



Visa batona maisei su puskiliu farso? blink.gif O gal ne taip ka supratau blush2.gif

QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 19:33)
dar greiciau susivalgo  lotuliukas.gif
megiamu makaronu



As padesiu suvalgyti user posted image

Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta, su druska gerai nutrinta isorine vegeles puse, isimtos kepeneles ir ikriukai, supjaustyta, padruskinta, papipirinta, pamiltuota biggrin.gif ir iskepta ant aliejaus, kol apskrunda.Sudejau i lekste, o i keptuve pora svogunu pusziedziais, kai gerokai apkepe, truputuka grietineles ir svalios surio lengvai.Uzdejau po truputi ant zuvytes.

user posted image
Atsakyti
SROVES vegele labai jau skaniai atrodo mmm megstu zuvi....
Atsakyti
QUOTE(Evelincik @ 2009 11 16, 22:56)
Kazkokius siaubiakus cia pasakojat  blink.gif Vis gi manau jus valget triusiuka,nenoriu tiket,kad tokie dalykai gali detis musu turguose  schmoll.gif


Labai teisingai pasakė, bent jau anksčiau tai visuomet turėdavo likt kailiukas ant galūnių, nes katino ir kraliko skerdenas atskirt gali labai retas.
Atsakyti
Siek tiek graikiskos virtuves ax.gif
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu cool.gif

Kadangi viska darau is akies, tai proporciju nerasau, i keptuve pilam alyvuogiu aliejaus, metam supjaustus svogunu laiskus, pakepinam, dedam nemazai pjaustytu petrazoliu, metu, ismaisom. Tada farsa, gerai ismaisom, pilam pomidoru pasta (ne kecupa!), uzverdam, pilam ryziu, druskos, pipiru, viska gerai ismaisom ir paliekam atvesti. Cia bus idaras.
Imam vynuogiu lapus, as naudojau konservuotus, kuriuos uztenka tik gerai nuplauti, tiesiam i lekste blizgancia puse zemyn, dedam idara ir vyniojam, tai atrodo mazdaug taip

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

Puodo dugna padengiam keletu vynuogiu lapu, ir rikiuojam balandelius, juos spaudziam viena prie kito, kad verdant nesugalvotu issivynioti

user posted image

Kai baigiam, ant virsaus dedam keleta citrinos griezineliu, truputi alyvuogiu aliejaus ir vandens, kad viska apsemtu. Ant virsaus dedam lekste ir ka nors paslegimui, balandeliai neturi tureti laisvos vietoj, galima ant lekstes uzdeti puodeli, kuris remtusi i puodo dangti ax.gif Verdam ant silpnos ugnies, virimo laikas priklauso nuo vynuogiu lapu, as viriau valanda, paragavau, buvo ok, tai ir isjungiau. Gali buti, kad reikia trumpesnio laiko, nes lapai minksti, arba ilgesnio, ziurekit pagal skoni.

Gaminame padaza - gerai isplakam du kiausinius su dviem saukstais miltu, pilam vienos arba puses citrinos sultis (priklausomai nuo kiekio), as visa laika naudojau mikseri, ir po truputi pilam karsta nuovira nuo balandeliu. Tada padaza pilam i puoda ir truputi pakaitinam, kol sutirstes, dedam druskos, ragaujam.
Ir galu gale valgom, mano vienas skaniausiu graikisku patiekalu ax.gif

user posted image
Atsakyti
Shalimar, iš kur tu tų lapų gauni? g.gif receptuką įsitraiksiu į valgeraštį
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2009 11 18, 16:42)
Shalimar, iš kur tu tų lapų gauni? g.gif  receptuką įsitraiksiu į valgeraštį

itariu,kad nuo medzio pasiskina g.gif biggrin.gif
Receptas tikrai puikus, tik beda, kad pas mus jau visi lapai nukrite, ne tik vynuogiu verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(brashke77 @ 2009 11 18, 14:48)
itariu,kad nuo medzio pasiskina  g.gif  biggrin.gif


biggrin.gif
Is tikruju tai galima naudoti sviezius, kiek skaiciau, Lietuvoj jie buna geguzes pabaigoj - birzelio pradzioj, ir galima konservuoti. As niekada nesu konservavus, bet reikia daryti taip

Konservuoti vynuogių lapai

1 l vandens

120 g druskos

vynuogių lapų, kiek tilps
Paruošti stiklainius konservavimui. Jaunus vynuogių lapus išplauti, palikti išdžiūti. Sausus sudėti vieną ant kito, lygia puse į vidų. Surišti ryšulėlius lininiu arba medvilniniu siūlu, sudėti į stiklainį vieną šalia kito. Vandenį užvirinti, įberti druskos, išmišyti, kol ištirps. Karštu tirpalu užpilti lapus, uždengti plastikiniais dangteliais. Laikyti šaltoje vietoje. Prieš naudojant vynuogių lapus užmerkti šiltame vandenyje.


Mano pastebejimai - cia lapus susuka kaip cigarus ir sudeda i stiklaini, kai uzpila verdanciu vandeniu, jie truputi pakeicia spalva, ir as tai uzdaryciau metaliniais dangteliais. Pries naudojant - nuplauti.
Taip pat galima ir uzsaldyti - pries tai nuplauti, susukti ir nuplikyti verdanciu vandeniu.
Jei gaminama su svieziais lapais, juo reiktu nuplikyti arba pavirti kokias pora minuciu, kad suminkstetu 4u.gif


Beje, as manau, kad vynuogiu lapu turetu buti lietuviskose parduotuvese, jei jau atsirado phyllo teslos, tai ir lapu gali buti g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shalimar: 18 lapkričio 2009 - 15:00
Shalimar,kaip skaniai atrodo wub.gif
Cia mano vienas megstamiausiu patiekalu biggrin.gif
Teks MB i graiku restorana tempt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ikristute @ 2009 11 17, 15:36)
Patikėk būna taip,  verysad.gif esu girdėjus tokių istorijų, o ir vienas draugas kurio tėvai kaime gyvena, pasakojo, kad kaimiečiai, kaimynai taip buvo padare, vietoj triušio, kates pardavinėjo, sakė nė kuo nesiskiria nulupti blink.gif , nežinau, kiek sąžinės reikia neturėt, kad taip daryt doh.gif . Todėl ir mums patarė žiurėt į uodegyte jei kada pirksim, bet mes tokių dalykų nevalgom, sąžinė neleidžia schmoll.gif , nes namie auginam dekoratyvinį triušiuką ax.gif

swoon.gif swoon.gif
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2009 11 17, 12:06)
Isbandziau man rodos Sroves  g.gif  zuvies su plutele recepta .labai patiko

Kaip skanu, ta plutelė, tai niam wub.gif
QUOTE(Srove @ 2009 11 17, 19:17)
Atsiminiau, kad ir as siandien zuvi kepiau, bet kokia skanule-vegele, labai paprastai ruosta,

Tokio skanumyno, tai iš vis nesu ragavus ax.gif bet jau kaip gundo bigsmile.gif bigsmile.gif
QUOTE(Shalimar @ 2009 11 18, 13:45)
Siek tiek graikiskos virtuves ax.gif
Dolmadakia avgolemono, arba lietuviskai - Balandeliai vynuogiu lapuose su kiausiniu - citrinu padazu cool.gif

Dievinu balandėlius thumbup.gif man jie visokie skanūs 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mamkaa @ 2009 11 09, 06:02)
Labas rytelis smile.gif
Kepti sparneliai
2 kg sparneliu, cesnako galvute, morka didele, 3 svogunai, druska, pipirai, kmynai. Visais siais prieskoniais itriname sparnelius ir paliekame pasimarinuoti 2 val. Tada dedame i skrada, uzpilame vandenuko ir kepame pie 1 val. Bekapant vandenukas isgaruoja, ir sparneliai graziai apkepa. Patiekiau kaip karsta patiekala, su darzovem ir vrtom bulvem. bulves galima kepti ir kartu su sparneliais orkaitej, bet kadangi kepiau daug sparnu tai netilpo bulves.
user posted image
Papildyta:

niu kaip skaniai tarodo, kai tik pamaciau kazkaip pagalvojau, kad tai pica  ax.gif . Labai viliojanciai spalvos atrodo, kazkaip beziurint atrodo, kad valgyciau valgyciau ir sustoti negaleciau.

niam,niam lotuliukas.gif turiu sparneliu saldikli,tai receptuku pasinauduosiu 4u.gif niu labai skaliai atrodo. lotuliukas.gif thumbup.gif
Atsakyti