Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(ohara @ 2009 12 06, 02:08)
kaip soko iakis..jetus.. pirma uodega apšilk SM tada kažkiokia žinove vaidink... juk nieko tokio,visiem visko pasitaiko... schmoll.gif  iškart kimba i atlapus... mad.gif

jo jo, negalima grieztai cituot su nuotraukom- iskart patrauks i baudziamaja atsakomybe unsure.gif
lotuliukas.gif
Manyciau, tai gali buti rekomenduotino pobudzio, bet ne diktatas, nes forumas tikrai neisnyks del vienos-kitos ne vietoje pacituotos nuotraukos. Bet anokia cia tragedija
Atsakyti
QUOTE(*Amelie* @ 2009 12 05, 21:42)
Gal tikrai geriau į šią temą nebelįsk, jei nežinai, kad negalima cituoti su nuotraukomis  unsure.gif

Miela *Amelie*, cituoti zinute su nuotrauka ar ne nera taisykliu. Jau buvo pasakyta, kad nuo zinuciu dydzio temos ilgis nepriklauso, priklauso nuo zinuciu kiekio.
Galime suirzti tik ant kai kuriu zmoniu, kad jie ideda nesutvarkytas nuotraukas, kurios istempia puslapi, bet velgi, tai nedaroma su tikslu, tad jei nervai ima del nereiksmingu dalyku gal reiketu isgerti valerijonu ir baigti bobutiskus uzgauliojimus.
Senstam ir tobulejam, kiekvienas forume laukiamas ir isklausomas.
gadget3, ar man jau vaidenasi, ar matau mazus pirstukus i zuvyte besikesinancius? biggrin.gif lekiu marinuoti zuvytes, puiki ideja pietums, kaip tik visko turiu ax.gif 4u.gif
Atsakyti
mazhulinka, nesivaidena biggrin.gif
Atsakyti
mielos auksarankes gal verciau kritikavus daugiau gaminam rolleyes.gif as seniai jau cia minciu semiuos ir pastebejau kad sios temos favorites nesiskundzia kad nuotrauka ne tokia ideta ar dar kas ne taip, o kritikuoja tos daugiausia kurios pacios neturi ka gero idet
as tai pvz niekaip nemoku nuotrauku ikelt, tikra nevala, todel ir esu tik temeles stebetoja, blush2.gif bet ir nekritikuoju kad ir kaip kartais sunku susilaikyt doh.gif
Atsakyti
QUOTE(RDA @ 2009 12 06, 13:58)
mielos auksarankes gal verciau kritikavus daugiau gaminam  rolleyes.gif  as seniai jau cia minciu semiuos ir pastebejau kad sios temos favorites nesiskundzia kad nuotrauka ne tokia ideta ar dar kas ne taip, o kritikuoja tos daugiausia kurios pacios neturi ka gero idet
as tai pvz niekaip nemoku nuotrauku ikelt, tikra nevala, todel ir esu tik temeles stebetoja,  blush2.gif  bet ir nekritikuoju kad ir kaip kartais sunku susilaikyt  doh.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
o stebeti neverta, jei turi nuotraukyciu savo sedevru kreipkis ir tikrai padesim/ paaiskinsim kaip jas ikelti mirksiukas.gif kuo daugiau recepteliu ir ideju, tuo geriau visoms ir visiems mirksiukas.gif
Atsakyti
Manau, net į pirmą lapą galimą būtų įdėti info, kaip įkelti nuotrauka mirksiukas.gif
Atsakyti
Siandienos improvizacija ir vakariene is esanciu likuciu...

Zemaitiski blynai su tunu, spinatais ir konservuotais sparagais
user posted image
atsiprasau uz kokybe, apsvietimas prastas verysad.gif

Idarui:
1 skardine vandenyje konservuoto tuno
3 cesnako skilteles
1 svogunas
100g saldytu spinatu
6 konservuotu sparagu stiebai
150g tepamo surio su krevetemis arba grybais
Druskyte, kajenai, pipiriukai

Blynui:
Virtos bulves, krakmolas, kiausinis, kajenai, darzoviu sultinio kubelis

Smulkiai supjaustome svogunus ir cesnakus, apkepiname, tada dedam nusausinta tuna, apkepinam, dedam atsildytus spinatus ir smulkiai pjaustytus sparagus. Kai visas skystis isgaruoja barstome prieskonius ir dedame suri. Apkepinam apie minute, mase turi gautis standi.
Blynus turbut visos mokat padaryti blush2.gif

Patiekiau su grudeta varskyte ir pomidoriuku...
Atsakyti
Visiškai niekieno neįtakotas projektas

Vegetainis STEBUKLO BELAUKIANT
arba
ką turiu namie, tas ir skanu

user posted image

50 g sviesto
125 g riebios varškės {ėmiau pusę pakuotės, iš čia tokis tikslumas}
1 cukinija
1 pomidoras
sprindis poro
5 ar 6 pievagrybiai
50 g fermentinio sūrio
4-5 šaukštai pieniškos ryžių košės
druskos, pipiriukų

pagardui
šviežių bazilikiukų keli lapiukai
kininio kopūsto lapų 5-6
1 mandarino

Ne pagardo daržoves pjaustom ir kepinam svieste {eiliškumas - cukinija, poras, pievagrybiai, pomidoras}, pasūdom, papipirinam. Apibarstom varške. Sumetam ryžius. Išmaišom. Kai varškė patampa tįsaliuku, dar pabarstom patarkuotu sūriu, ir paliekam, kol pagardus sudėliosim į lėkštes, ant lėtos ugnies arba šiaip - išjungtos kaitlentės.

Plėšom kininį kopūstą, dėliojam mandariniuko skilteles{tiktų ir dumplainis}, verčiam vegetainį, papuošiam bazilikiukais, ir niammmmmmm.

Skanaus biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gadget3: 06 gruodžio 2009 - 18:45
nu ir skanumynu prisiziurejau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(mikaela @ 2009 12 06, 16:32)
Manau, net į pirmą lapą galimą būtų įdėti info, kaip įkelti nuotrauka mirksiukas.gif

o as manau jog tai nereikalinga, kadangi tam yra atskira tema forume.kas nori tas susiranda mirksiukas.gif
Atsakyti
Bulvių plokštainis
Bulvės šiam plokštainiui tarkuojamos su burokinė tarka.Jei jos labai sultingos reikia biški nuspausti.Dedame smulkinto svogūno,prieskonių,druskos.Įpilame aliejaus,išmaišome.Dedame į kepimo indą ir kepame orkaitėje apie valandą...

user posted image


Višta pagal Oliverį
Originalus receptas.Aš tik kumpio nenaudojau...ir dar įdėjau prie bulvių porą obuoliukų..

4 PORCIJOMS REIKĖS
viščiuko (apie 2 kg)
jūros druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų
2 kg nuskustų bulvių
1 didelės citrinos, geriau - chemiškai neapdorotos
1 česnako galvutės, padalytos i skilteles
saujos šviežių čiobrelių
alyvuogių aliejaus
saujos šviežių rozmarinų šakelių (nuskinkite lapelius)
nebūtinai: 8 plonų griežinėlių rūkyto sluoksniuoto kumpio

Viščiuko vidų ir išorę įtrinkite druska (nepagailėkite) ir šviežiai maltais juodaisiais pipirais. Jei galite, padarykite tai ryte, tada uždenkite viščiuką ir įdėkite į šaldytuvą, kol būsite pasirengę jį gaminti pietums ar vakarienei. Taip paruošta mėsa bus tikrai skani. Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C temperatūros. Užvirinkite didelį prikaistuvį sūdyto vandens. Supjaustykite bulves golfo kamuoliukų dydžio (42-43 mm) gabaliukais, sudėkite į vandenį kartu su visa citrina, česnako skiltelėmis ir virkite 12 minučių. Nukoškite ir palikite nugaruoti 1 minutę (bulvės bus traškesnės), tada išimkite citriną ir česnako skilteles. Kol bulvės dar karštos, pakratykite jas prikaistuvyje, kad lengvai apsviltų iš visų pusių, - iškepusios bus traškios ir skanios.
Kol citrina tebėra karšta, atsargiai subadykite ją apie 10 kartų. Išimkite viščiuką iš šaldytuvo, lengvai nusausinkite popieriniu rankšluosčiu ir ištrinkite alyvuogių aliejumi. Į ertmę įdėkite visą citriną, česnako skilteles ir čiobrelius, tada dėkite viščiuką ant kepimo skardos ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 45 minutes. Iškelkite viščiuką į lėkštę. Skardoje turėtų likti kepimo metu išsiskyrusių riebalų, į kuriuos sudėkite bulves kartu su rozmarinų lapeliais. Krestelėkite skardą, tada centre padarykite vietos ir vėl įdėkite viščiuką. Jeigu naudojate kumpį, ant viščiuko krūtinėlės uždėkite keletą griežinėlių ir kepkite dar 45 minutes arba kol viščiukas visiškai iškeps, o bulvės gražiai apskrus. (Vištiena yra iškepusi, kai šlaunelių mėsa lengvai atsiskiria nuo kaulų, o tekančios sultys yra skaidrios.)
Paprastai kumpį nuo viščiuko nuimu ir sutrupinu ant bulvių. Tuomet iš viščiuko išimu citriną ir česnako skilteles; česnakų syvus išspaudžiu, skilteles sutrinu ir ištrinu visą viščiuką. Išmetu citriną ir rozmarinus, nešu viščiuką ant stalo ir pradedu pjaustyti.


user posted image



Žuvis orkaitėje


Žuvie filė apibarstome druska,prieskoniais,išspaudžiame biški citrinos sulčių ir paliekame marinuotis.Imame kepimo indą,ant dugno sudedame lauro lapus,svogūno griežinėlius,ant jų dedame žuvį.Mažas šaldytas morkytes reikia trumpai apvirti ir sudėti ant žuvies.Viską užpilame padažu.
Padažui: keptuvėje ištirpinkite sviestą, suberkite į jį miltus ir stipriai juos paskrudinkite. Po to, pastoviai maišydami, supilkite žuvies .Įberkite druskos, pipirų ir pamaišykite. Įpilkite grietinėlės ir išmaišykite.
Kepame orkaitėje apie pusvalandį.
Garnyrui apvirtos ir apkepintos bulvės,šviežių kopūstų salotos su aliejumi.

user posted image

Likučiai žuvies

Liko tos žuvies,tais sugalvojau suvynioti į bemielę tešlą,sutepiau kiaušinio plakiniu ir užkepiau orkaitėje...


Vištienos kepsniai.
Vištieną supjaustome smulkiais gabaliukais.Įtarkuojame morką,dedame smulkintus svogūnus,česnakus,petražolės,beriame prieskonių,druskos (bet nedaug) ir sudedame majonezo.Viską gerai išmaišome ir paliekame šaldytuve.Gali net naktį pastovėti.Prieš gaminimą įmušame kiaušinį ir dedame porą šaukštų krakmolo.Išmaišome.Imame šaukštu ir dedame į įkaitintą aliejų,Apkepame iš abiejų pusių.Aš kas liko po to šildžiau orkaitėje ant viršaus sudėjus tarkuoto sūrio.Valgėme su raugintais kopūstais.

user posted image

Omletas.

Į indą įmušami kiaušiniai, įdedama grietinė, įpilamas pienas,dedame pipirų,druskos (bet nedaug,nes lašiša sūdyta), šiek tiek svogūnų laiškų ir viskas išplakama. Masė įpilama į keptuvę ir kepama kelias minutes.Iškepusi omletą dedame ant lėkštes,sudedame ant jo sūdytos lašišos gabaliukus ir sulenkiame per pusę.

user posted image


Papildyta:
Viena nuotrauka neįsėdejo..pabandysiu vėliau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2009 12 07, 15:01)
.jpg[/img]
Višta pagal Oliverį




mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif mega_shok.gif
Maniau nukrisiu.
gerai, kad šiuo metu valgau. unsure.gif
Atsakyti