Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 05, 00:44)
gal autorė ar kuri kita šeiminikė pasakys kaip teisingai apkept koldūnus aliejuje?? 4u.gif  jų prieš tai apvirt nereikia? ištraukus iš kameros reik atšildyt ar tiesiai  jau į keptuvę? g.gif  bej , ar aglima su kepstuve apseit ar tai tik fritiūrinėj gaminama spatieklas? kažakip nesinori,kad koldūnai žali gautųs.. beje, kokios firmos koldūnus perkate, kad skaniai iškeptų? blush2.gif
uoj kiek daug klausimų blush2.gif  nu bet kadangi skaniai atrodo, išbandyt uj kaip noris bigsmile.gif

Koldunu apvirti tikrai nereikia, galima deti tiesiai i verdanti alieju is saldymo kameros. Svarbu, kad temp nebutu per didele, nes tada apskrus virsus, o vidus liks zalias. Procesas panasus verdant spurgas tongue.gif Okame bus kepami, fritiurinej, keptuvej ar puode, tai juk jokio skirtumo, svarbu, kad prieitume iki tikslo.
Firma kiekvienas, manau, pasirenka pagal savo skoni thumbup.gif
As tai tokius koldunus is kart porcijinius kepu ir padaziuko bei pagardu varijaciju gali buti ivairiausiu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Blyneliai su spinatais ir lasisa
Iskepiau lietinius kaip iprastai. Puode apkepiau smulkiai pjaustyta karsto rukymo sonine, bet galima ir salto. Sudejau susmuklintus sviezius spinatu lapus, as sunaudojau visa poka. Jie tuoj pat susmenga ir gaunasi nedidelis kiekis. Ipyliau grietineles, prieskoniu, siek tiek vandenuko ir trumpai patroskinau. Idaras turi gautis tirstas. Deti gera sauksta i blynelius, formuoti trikampius ir puosti lasisa.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pukiena: 05 sausio 2010 - 11:12
Man nesigauna gera lietinių tešla sad.gif Gal išduotumėt paslaptį, kaip ją pasigaminti...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2010 01 05, 13:49)
Man nesigauna gera lietinių tešla  sad.gif Gal išduotumėt paslaptį, kaip ją pasigaminti...

As irgi vargdavau su tais lietiniais, bet mane anyta ismokino thumbup.gif , pasirodo reik pilt tik pieno, jokiu budu neskiest su vandeniu, nes su vandeniu jie gaunasi kieti ir trapus. Zodziu reikia det kiausini, druskos, as pilu aliejaus siek tiek ir pienuko ir viska su miltais gerai ismaisai, tikrai rezultatas gaunas puikus ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Esprit: 05 sausio 2010 - 13:11
QUOTE(Esprit @ 2010 01 05, 13:10)
As irgi vargdavau su tais lietiniais, bet mane anyta ismokino  thumbup.gif , pasirodo reik pilt tik pieno, jokiu budu neskiest su vandeniu, nes su vandeniu jie gaunasi kieti ir trapus. Zodziu reikia det kiausini, druskos, as pilu aliejaus siek tiek ir pienuko ir viska su miltais gerai ismaisai, tikrai rezultatas gaunas puikus  ax.gif


aš irgi visada tik taip darau. pilu šiek tiek aliejaus i tešlą,o ant keptuvės nebe. jokio vandens, tik miltai pienas ir kiaušiniai.
Atsakyti
QUOTE(Esprit @ 2010 01 05, 14:10)
As irgi vargdavau su tais lietiniais, bet mane anyta ismokino  thumbup.gif , pasirodo reik pilt tik pieno, jokiu budu neskiest su vandeniu, nes su vandeniu jie gaunasi kieti ir trapus. Zodziu reikia det kiausini, druskos, as pilu aliejaus siek tiek ir pienuko ir viska su miltais gerai ismaisai, tikrai rezultatas gaunas puikus  ax.gif



QUOTE(julya @ 2010 01 05, 14:40)
aš irgi visada tik taip darau. pilu šiek tiek aliejaus i tešlą,o ant keptuvės nebe. jokio vandens, tik miltai pienas ir kiaušiniai.

Gaunasi minksti ir su vandeniu g.gif Bent jau man tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 01 04, 11:33)

Faršo pyragas.



As darau panasiai, tik su pirktine tesla. Apatini sluoksni dedu mantingos teslos, ant jos dedu pakepintu morkyciu su svoguniukais, tada dar sluoksnis teslos ir tada jau farsas. Viska kepu orkaitej. Sunus pramine "mesos tortu" , nes skanus ir karstas ir saltas biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(pukiena @ 2010 01 05, 10:36)
Koldunu apvirti tikrai nereikia, galima deti tiesiai i verdanti alieju is saldymo kameros. Svarbu, kad temp nebutu per didele, nes tada apskrus virsus, o vidus liks zalias.


vadinasi aliejus neturi buti verdantis? Niekada nesu bandzius kepti koldunu pati, nors kavineje man jie buna labai skanus rolleyes.gif gal su jusu pagalba ismoksiu ir namie gaminti si skanesta bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 01 05, 14:53)
Gaunasi minksti ir su vandeniu  g.gif Bent jau man  tongue.gif

drinks_cheers.gif aš lietinius kepu be pieno - vanduo, kiaušinis, miltai ir druskytė. Gaunasi minkšti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jeta @ 2010 01 05, 16:28)
drinks_cheers.gif aš lietinius kepu be pieno  - vanduo, kiaušinis, miltai ir druskytė. Gaunasi minkšti  4u.gif

Svarbu padaryti ne per tirsta tesla. Ir dar viena paslaptis: padarius tesla, labai sveika ja kokia valandele palaikyti pries kepant.
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 01 05, 14:27)
vadinasi aliejus neturi buti verdantis?

O kaip ne verdanciam aliejuj isvirs koldunai? mirksiukas.gif
Verdantis, tik uzvirus sumazinti iki vidutines ugnies ar dar maziau, nes jei ant didziausios padalos, tai virsus apdegs, vidus liks zalias.
Atsakyti
QUOTE(nesuper @ 2010 01 05, 17:31)
Svarbu padaryti ne per tirsta tesla. Ir dar viena paslaptis: padarius tesla, labai sveika ja kokia valandele palaikyti pries kepant.


As irgi norejau ta pati pasakyti -teslos tirstumas svarbiausia, nes kartais kepu tik su pienu, o kartais ir vandens siek tiek ipilu, bet visad puikiai gaunasi. Tiesiog viena karta atitaikius kokio tirstumo tesla turi buti, daugiau problemu su lietiniais nebebus 4u.gif
Atsakyti
Siandien ant vakarienes stalo buvo picytes smile.gif, pirma karta kepiau picas, siandien kepiau bandeles su varske, ir galvoju, dar pasidarysiu teslos bandelems su lasinukais. Kol kilo tesla, pavarciau receptu knyga, kur uztikau picu receptus, galvoju, ka cia tos bandeles su lasiakais biggrin.gif, jei galiu picas pakept smile.gif, dejau, ka turejau saldytuve, ir tikrai skaniai gavosi smile.gif.
O teslos receptas toks: 500 g miltu, 125 ml silto pieno, 2 kiausiniai, 100 g islydyto ir praausinto sviesto, 50 g cukraus, ziubsnis druskos, ir pakelis 7 g sausu mieliu. Mieles gerai ismaisyti su persijotais miltais, sudeti likusius produktus, ismaisyti ir suminkyti tesla, minkyti apie 10 min. Ir kildinti apie valanda laiko. O kai pakils tesla, formuoti bandeles, ar picytes smile.gif. Picos padus tepiau su pomidoru padazu, o kai jis baigesi su saldziarugsciu cili padaziuku smile.gif.
Pica su kepintom paprikom, sonine ir svogunais.
user posted image
Pica su tom paciom paprikom vienoj pusej, o kitoje puseje pomidorai su svogunais smile.gif.
user posted image
Na ir galiausiai pica su raugintais agurkeliais, pomidorais, ir svogunais smile.gif.
user posted image
Atsakyti