Įkraunama...
Įkraunama...

Gelbėkim Kauno darželius!

QUOTE(pela @ 2010 09 24, 09:06)
dauguma lengvatų liko, tik gal kam teko susidurti...
***
ar tikrai atsisakymas tarkim vakarienės yra traktuojamas kaip lengvata? Ar negalima atsisakyti vakarienės ir nuo likusios sumos gauti lengvatą????
PATVIRTINTA
Kauno miesto savivaldybės tarybos
2010 m. liepos 9 d.
sprendimu Nr. T-349


MOKESČIO UŽ VAIKŲ IŠLAIKYMĄ IKIMOKYKLINĖSE IR PRIEŠMOKYKLINĖSE GRUPĖSE MOKĖJIMO TVARKOS APRAŠAS

I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Mokesčio už vaikų išlaikymą ikimokyklinėse ir priešmokyklinėse grupėse (toliau –mokestis) mokėjimo tvarkos aprašas reglamentuoja ikimokyklinio ir priešmokyklinio amžiaus vaikų maitinimo, ugdymo reikmių tenkinimo mokesčių, lengvatų taikymo ir pateikiamų dokumentų lengvatoms priėmimo Kauno miesto savivaldybės švietimo įstaigose, įgyvendinančiose ikimokyklinio ir priešmokyklinio ugdymo programas, sąlygas ir tvarką.
2. Mokestį nustato Kauno miesto savivaldybės taryba.

II. MOKESČIO NUSTATYMAS

3. Tėvai (globėjai) moka 100 procentų steigėjo nustatytos vaikų dienos maitinimo normos dydžio mokestį už kiekvieną vaiko lankytą ir nelankytą nepateisintą dieną.
4. Tėvai (globėjai) turi teisę pasirinkti maitinimų skaičių pagal tai, kiek valandų per dieną vaikas praleidžia įstaigoje, arba atsisakyti maitinimo paslaugų, jeigu vaikas švietimo įstaigoje praleidžia ne daugiau kaip 4 val. per dieną.
5. Ikimokyklines (lopšelio ir darželio) grupes lankančių vaikų (išskyrus priešmokyklinio amžiaus vaikus) tėvai (globėjai) moka 0,5 Lt mokestį ugdymo reikmėms ir kitoms grupės išlaidoms už kiekvieną vaiko lankytą ir nelankytą nepateisintą dieną.

III. MOKESČIO LENGVATŲ TAIKYMAS IR JAS PATVIRTINANČIŲ DOKUMENTŲ PATEIKIMAS

6. Mokesčio nemoka šeima, gaunanti socialinę pašalpą, jei pateikia tai patvirtinančią pažymą.

7. Tėvai (globėjai) mokesčio nemoka, jeigu vaikas nelanko grupės šiais atvejais:
7.1. dėl vaiko ligos, pateikus pažymą;
7.2. tėvų kasmetinių atostogų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
7.3. vaiko vasaros atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę (birželio–rugpjūčio mėnesiais), pateikus prašymą;
7.4. motinos nėštumo ir gimdymo atostogų metu ne trumpiau kaip vieną savaitę, pateikus prašymą ir pažymos kopiją;
7.5. tėvų nemokamų atostogų ar prastovų metu, pateikus prašymą ir darbovietės pažymą;
7.6. jeigu tėvai dirba pagal kintamą darbo grafiką, iš darbovietės pateikus darbo grafikus ir pažymas;
7.7. dėl ekstremalių įvykių ar esant 20ºC šalčio ir žemesnei oro temperatūrai;
7.8. kai švietimo įstaiga ar grupė uždaroma dėl remonto darbų, karantino, paskelbus epidemiją;
7.9. nelaimės šeimoje atvejais (artimųjų mirtis ir pan.) ne ilgiau kaip tris dienas.
8. Tėvų (globėjų) prašymu mokestis mažinamas 50 procentų, jeigu:
8.1. vaikas turi tik vieną iš tėvų (vienas iš tėvų miręs, nenurodytas vaiko gimimo liudijime, teismo pripažintas dingusiu be žinios, nežinia, kur esančiu, neveiksniu arba atlieka bausmę įkalinimo įstaigoje, vienam iš tėvų laikinai arba neterminuotai apribota valdžia), pateikus tai patvirtinančius dokumentus;
8.2. šeima augina tris ir daugiau vaikų iki 18 metų arba vyresnių, kurie mokosi bendrojo lavinimo mokyklose pagal nuosekliojo mokymosi programą, pateikus šeimos sudėtį patvirtinantį dokumentą;
8.3. šeimos, kurios vaikas yra ikimokyklinio amžiaus, vidutinės pajamos vienam šeimos nariui per mėnesį yra mažesnės kaip 1,5 valstybės remiamų pajamų dydžio;
8.4. vaikui nustatyta laikinoji arba nuolatinė globa;
8.5. vaikui nustatytas invalidumas, žymūs vystymosi sutrikimai (cerebrinis paralyžius, elgesio ir emocijų sutrikimai, aklumas ar silpnaregystė iki 0,3, kurtumas ar neprigirdimumas 41 dB, kompleksiniai sutrikimai), vaikas serga epilepsija, poliomealitu, diabetu, autizmu, yra protiškai atsilikęs;
8.6. vienas tėvų atlieka tikrąją karinę tarnybą, pateikus tai patvirtinančią pažymą;
8.7. vaikas auga moksleivių ar studentų šeimoje, kurioje vienas iš tėvų mokosi mokymo įstaigos dieniniame skyriuje, pateikus pažymas apie mokslo tęsimą vasario ir rugsėjo mėnesiais.
9. Tėvams (globėjams) taikoma tik viena mokesčio lengvata, ją tėvai (globėjai) turi pasirinkti ir nurodyti savo prašyme.
10. Tėvai (globėjai) dokumentus, reikalingus mokesčio lengvatai gauti, kartu su prašymu taikyti lengvatą pateikia priimant vaiką į grupę arba pasikeitus aplinkybėms. Jie atsako už pateikiamų dokumentų teisingumą. Jei tėvai (globėjai) laiku nepateikia reikiamų dokumentų, mokestis skaičiuojamas bendrąja tvarka.
11. Tėvams (globėjams), kurių vaikas yra priešmokyklinio amžiaus, mokestis atitinkamai mažinamas, kai vaikui paskirtas nemokamas maitinimas Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatyta tvarka.
12. Mokestis gali būti apmokamas kaip nepinigine forma teikiama socialinė pašalpa ar išmoka vaikui Kauno miesto savivaldybės tarybos nustatyta tvarka.

IV. MOKESČIO MOKĖJIMAS

13. Mokestis skaičiuojamas už einamąjį mėnesį.
14. Mokestis mokamas kiekvieną mėnesį ir turi būti sumokėtas iki einamojo mėnesio pabaigos.
15. Jeigu dėl nepateisinamos priežasties mokestis nesumokamas ilgiau kaip du mėnesius, švietimo įstaigos direktorius turi teisę išbraukti vaiką iš sąrašų, prieš tai raštu informavęs tėvus (globėjus).
16. Mokesčio skolos iš tėvų (globėjų) išieškomos Lietuvos Respublikos teisės aktų nustatyta tvarka.

***
Vieno maitinimo atsisakymas nėra lengvata. Atsisakę vakarienės tikrai turite teisę į mokesčio lengvatas. Tik atidžiai įsiskaitykite, kokiais atvejais tos lengvatos taikomos. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Agotukas @ 2009 11 05, 09:22)
Kauno mamos, ar žinote , kad rengiamasi panaikinti visus specialistus darželiuose (logopedus, mankštas ir pan.) ir palikti tik auklėtojas??? Tokį pakeitimą daro miesto taryba! Darom ką nors!!!!
Pacitavau pirmą temos žinutę, bet ne dėl to, kad vėl būtų rengiamasi taupyti spec. poreikių vaikų sąskaita.

Šįkart Kauno švietimo skyriaus vedėjas užsimojo išguiti iš darželių visą papildomą veiklą, t.y., būrelius. Pateikiu visą dokumento, kurį gavo Kauno darželiai, tekstą. Viską analizuoti nebūtina, tačiau atkreipkite dėmesį į 13 punktą, juo vadovaujantis būreliai darželiuose vyktų po 18/19 valandos.

PATVIRTINTA:
Kauno m. savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo
2011 m. spalio 19 d. įsakymu Nr. 35-607


RENGINIŲ IR NEFORMALIOJO ŠVIETIMO VEIKLOS, VYKDOMŲ Į KAUNO MIESTO SAVIVALDYBĖS ŠVIETIMO ĮSTAIGAS ATVYKSTANČIŲ PASLAUGŲ TEIKĖJŲ, ORGANIZAVIMO TVARKOS APRAŠAS


I. BENDROSIOS NUOSTATOS

1. Renginių ir neformaliojo švietimo veiklos, vykdomų į Kauno miesto savivaldybės švietimo įstaigas atvykstančių paslaugų teikėjų, organizavimo tvarkos aprašas (toliau – Tvarkos aprašas) reglamentuoja bendruosius reikalavimus mokinių renginiams ir neformaliojo švietimo veiklai, kuriuos savivaldybės bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo mokyklose vykdo atvykstantys paslaugų teikėjai.
2. Šios tvarkos privalo laikytis Kauno miesto savivaldybės bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo mokyklų (toliau –Mokyklų) vadovai, pedagogai ir jose pramoginius renginius bei neformaliojo švietimo veiklą vykdantys atvykstantys paslaugų teikėjai.
3. Tvarka nereglamentuoja pramoginių renginių, kuriuos organizuoja:
3.1. Kauno miesto savivaldybė;
3.2. Kauno miesto savivaldybės švietimo ir kultūros įstaigos (jei renginiai nekomerciniai);
3.3. šalies profesionalaus meno ir kultūros įstaigos (juridiniai asmenys);
3.4. fiziniai paslaugų teikėjai, jei jų programai pritarė Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija;
3.5. į renginį paslaugų teikėjai kviečiami renginį vykdančios mokyklos iniciatyva.
4. Tvarkoje vartojamos sąvokos:
Paslaugų teikėjas (toliau – Teikėjas) – fiziniai ir juridiniai asmenys, kuriems Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka leista teikti kultūros, švietimo paslaugas.
Pramoginis renginys – koncertas, spektaklis, literatūrinė, muzikinė popietė, cirko programa, reklaminė akcija ir kt.
Nekomercinis pramoginis renginys – renginys, kurio organizatorius nesiekia pelno ir už kurį iš renginio dalyvių ar ugdymo įstaigos neimamas mokestis.
Komercinis pramoginis renginys – renginys, kurio organizatorius siekia pelno ir už kurį reikia mokėti.
Neformaliojo švietimo veikla (toliau – NŠ veikla) – periodiškai vykdoma veikla (būrelio, studijos ir kt. užsiėmimas), kurio metu ugdomos tam tikros srities kompetencijos.

II. REIKALAVIMAI RENGINIŲ IR NEFORMALIOJO ŠVIETIMO VEIKLOS ORGANIZAVIMUI

5. Mokyklų tarybos, mokinių savivaldos institucijos kasmet mokslo metų pradžioje apsvarsto ir priima sprendimą dėl atvykstančių paslaugų teikėjų pramoginių renginių organizavimo poreikio ir dažnumo per mėnesį, moksleivių tėvų lėšomis mokamos NŠ veiklos pasiūlos tikslingumo įstaigoje. Šie sprendimai priimami įvertinant įstaigos veiklos tikslus, mokinių krepšelio lėšomis vykdomos pažintinės veiklos programą, mokyklos neformaliojo švietimo veiklos galimybes, mokinių amžių, poreikius, laisvalaikio bei jų tėvų (globėjų) finansines galimybes ir t. t.
6. Mokyklų tarybos, mokinių savivaldos institucijos priimdamos sprendimus dėl kultūrinio mokinių prusinimo pasiūlos formų įstaigoje pirmenybę teikia Kauno mieste esančių muziejų, teatrų, koncertų lankymui ir kt. pažintinei veiklai, kurios dalis gali būti finansuojama ir mokinio krepšelio lėšomis. Jeigu miesto muziejų, teatrų ir kt. programų pasiūla yra nepakankama ar netenkina mokinių poreikių, gali būti planuojama ir į įstaigas atvykstančių paslaugų teikėjų programų pasiūla.
7. Teikėjas, siekiantis mokyklose organizuoti pramoginius renginius, privalo gauti Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus Paslaugų teikėjų savivaldybės švietimo įstaigose organizuojamų renginių pritarimų teikimo komisijos (toliau – Komisijos) pritarimą. (Punktas netaikomas mokamą NŠ veiklą įstaigose vykdantiems Teikėjams).
8. Teikėjas Komisijai ne vėliau kaip prieš 20 dienų iki planuojamos veiklos pateikia:
8.1. prašymą dėl pramoginio renginio organizavimo mokyklose;
8.2. renginio programą (scenarijų, aprašymą, anotaciją);
8.3. dokumentą, leidžiantį teikti kultūros, švietimo paslaugas (licenciją, patentą, verslo liudijimą, įstatus ir kt.);
8.4. kompetenciją patvirtinantį dokumentą;
9. Teikėjo prašyme turi būti nurodyta:
9.1. įmonės pavadinimas, kodas, (fiziniams asmenims - vykdytojo vardas, pavardė);
9.2. adresas, telefono numeris, el. paštas;
9.3. numatomo renginio pavadinimas, pobūdis;
9.4. mokinių, kuriems jis skiriamas, amžius;
9.5. planuojamų pasirodymų skaičius, trukmė;
9.6. renginio kaina vienam mokiniui;
9.7. už renginį atsakingo asmens vardas, pavardė, telefono numeris;
9.8. bent vienos mokyklos, kurioje jau buvo rodyta programa, pavadinimas.
10. Šiuos dokumentus, su prašyme įrašytu Komisijos pritarimu renginio vykdymui,
Teikėjas pateikia švietimo įstaigos, kurioje planuojamas vykdyti renginys, vadovui.
11. NŠ veiklos Teikėjai mokyklų vadovams pateikia:
11.1. prašymą išnuomoti patalpas ir vykdyti mokamą NŠ veiklą įstaigoje;
11.2. NŠ veiklos programą;
11.3. dokumentą, leidžiantį teikti švietimo paslaugas (licenciją, patentą, verslo liudijimą ir kt.);
11.4. NŠ kompetenciją darbui su mokiniais patvirtinantį dokumentą;
12. Mokyklų vadovai, atsižvelgdami į Teikėjų pateiktus dokumentus, Komisijos pritarimą (pramoginiams renginiams), tvarkos 4-5 punktų reikalavimus, sprendžia dėl konkretaus renginio ar NŠ veiklos organizavimo tikslingumo įstaigoje.
13. Komerciniai pramoginiai renginiai ar NŠ veikla gali būti vykdoma tik pasibaigus pamokų laikui, ikimokyklinėse įstaigose – pasibaigus grupės darbo laikui.
14. Nekomerciniai pramoginiai renginiai, kurių programa atitinka ar papildo bendrojo ar ikimokyklinio ugdymo turinį, gali būti vykdomi integruojant juos į ugdymo procesą, atitinkamų pamokų laiką (ikimokyklinėse įstaigose - ugdomąją veiklą).
15. NŠ veiklos vykdymui mokykla ir Teikėjas sudaro patalpų nuomos sutartį.
16. Teikėjas negali vykdyti komercinių renginių ir mokamos neformaliojo švietimo veiklos toje įstaigoje, kurioje pats dirba.
17. Mokyklos aktų ir sporto salės renginių, mokamos NŠ veiklos vykdymui gali būti naudojamos laiku, kai nevyksta pačios mokyklos ar sporto mokyklos organizuojama NŠ veikla.
18. Vykdydamas komercinius pramoginius renginius, Teikėjas privalo sudaryti sąlygas juose nemokamai dalyvauti socialiai remtiniems vaikams.
19. Teikėjas pats organizuoja pinigų rinkliavas už komercinį renginį, NŠ veiklą.
20. Teikėjų komerciniai renginiai ir NŠ veikla apmokama tėvų, rėmėjų lėšomis.
21. Mokyklos vadovas atsako už visas mokykloje vykdomas veiklas.

III. TEIKĖJŲ PRAŠYMŲ NAGRINĖJIMAS

22. Komisijos, nagrinėjančios Teikėjų prašymus dėl pramoginių renginių organizavimo mokyklose, sudėtį tvirtina Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjas.
23. Komisiją sudaro Švietimo ir ugdymo skyriaus specialistai, ugdymo įstaigų vadovai, neformaliojo švietimo veiklos organizatoriai. Komisijos narių skaičius yra nelyginis.
24. Komisijai vadovauja komisijos pirmininkas, jeigu jo nėra – komisijos pirmininko pavaduotojas.
25. Komisijos posėdžių protokolus rašo komisijos sekretorius. Jis rengia komisijos posėdžio dienotvarkę, ruošia medžiagą posėdžiams, registruoja interesantų prašymus, tvarko pateiktus dokumentus.
26. Komisijos sprendimai priimami atviru balsavimu posėdyje dalyvaujančių komisijos narių balsų dauguma.
27. Komisijos posėdis teisėtas, jei jame dalyvauja daugiau kaip pusė visų komisijos narių.
28. Komisija gali įpareigoti Teikėjus pateikti kitus dokumentus, reikalingus jos sprendimui pagrįsti.
29. Komisija ne vėliau kaip per 20 dienų nuo prašymo gavimo dienos juos išnagrinėja priimdama sprendimus dėl pritarimo (nepritarimo) renginio organizavimui Kauno savivaldybės švietimo įstaigose.
30. Komisijos sprendimas užrašomas Teikėjų prašyme. Sprendimą pasirašo komisijos pirmininkas. Jis patvirtinamas Kauno miesto savivaldybės administracijos Švietimo ir ugdymo skyriaus antspaudu.
31. Komisija neprivalo svarstyti prašymų, arba atideda jų svarstymą artimiausiam komisijos posėdžiui, jei teikėjai nepateikia visų reikalingų dokumentų arba juos pateikia pavėluotai.
32. Pritarimas teikiamas tik konkrečios renginio programos vykdymui.
33. Renginiai, kurių vykdymui ugdymo įstaigose nepritariama:
33.1. žemo meninio lygio;
33.2 neturintys ugdomojo poveikio, formuojantys neigiamas emocijas;
33.3. neatitinkantys vaikų ir jaunimo amžiaus tarpsnių psichologijos;
33.4. demonstruojantys smurtą, pornografiją, alkoholio, tabako, narkotinių ir svaiginamųjų medžiagų vartojimą;
33.5. savo pobūdžiu kenksmingi mokinių sveikatai;
33.6. pažeidžiantys dorovės normas;
33.7. kainos viršija mokinių finansines galimybes;
33.8. gauti neigiami mokyklų atsiliepimai apie Teikėjų renginius, jų meninį, atlikimo lygį.
34. Tvarkoje neaptartus pramoginių renginių ir NŠ veiklos organizavimo atvejus mokyklos derina su Švietimo ir ugdymo skyriaus Neformaliojo švietimo poskyrio vedėja.

________________________

Atsakyti
Pabandžiau surasti šį dokumentą. Deja, nuoroda "Švietimo ir ugdymo skyriaus vedėjo įsakymai" neaktyvi: http://svietimaskult....php?2588405906
Kažin, ką dar slepia gerb. A.Bagdonas? g.gif Ir kam tai naudinga?

Dėl šio dokumento.
Manau, rimti renginių, būrelių organizatoriai galėtų įvykdyti reikalavimus, bet jau būreliai po 18 val... doh.gif Neatsiras nei tėvų, norinčių būrelių tokiu laiku, nei vaikų, pajėgiančių dalyvauti tuose būreliuose. Tėvai turėtų organizuotis ir protestuoti, nes šis 13 punktas prasilenkia su sveiku protu. stupid.gif
Atsakyti
QUOTE(klopedija @ 2011 10 30, 19:57)

Dėl šio dokumento.
Manau, rimti renginių, būrelių organizatoriai galėtų įvykdyti reikalavimus, bet jau būreliai po 18 val...  doh.gif  Neatsiras nei tėvų, norinčių būrelių tokiu laiku, nei vaikų, pajėgiančių dalyvauti tuose būreliuose. Tėvai turėtų organizuotis ir protestuoti, nes šis 13 punktas prasilenkia su sveiku protu. stupid.gif

O jei grupė savaitinė ir jos darbo laikas 24 val. per parą, tai būreliai išvis nepriklausytų.
Dar viena nesąmonė, kažin tik kam naudinga g.gif
Maniškės net vakarienės nelieka, nes man nepatogu - darbas baigiasi anksčiau, vadinasi, tokiu atveju liktų be jokio papildomo ugdymo darželyje...
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2011 10 31, 10:53)
O jei grupė savaitinė ir jos darbo laikas 24 val. per parą, tai būreliai išvis nepriklausytų.
Dar viena nesąmonė, kažin tik kam naudinga g.gif
Maniškės net vakarienės nelieka, nes man nepatogu - darbas baigiasi anksčiau, vadinasi, tokiu atveju liktų be jokio papildomo ugdymo darželyje...
Taip.
Atsakyti
Skaitom 14 punktą : 14. Nekomerciniai pramoginiai renginiai, kurių programa atitinka ar papildo bendrojo ar ikimokyklinio ugdymo turinį, gali būti vykdomi integruojant juos į ugdymo procesą, atitinkamų pamokų laiką (ikimokyklinėse įstaigose - ugdomąją veiklą).

Ar daug tokių būrelių, kurie neatitinka ugdymo turinio? Na gal kokie kovų menų, o visos dailės, šokiai, sportas, keramika ir pan juk "atitinka ar papildo ugdymo turinį", vadinasi gali vykti ugdomosios veiklos metu.
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 10 31, 23:26)
Skaitom 14 punktą : 14. Nekomerciniai pramoginiai renginiai, kurių programa atitinka ar papildo bendrojo ar ikimokyklinio ugdymo turinį, gali būti vykdomi integruojant juos į ugdymo procesą, atitinkamų pamokų laiką (ikimokyklinėse įstaigose - ugdomąją veiklą).

Ar daug tokių būrelių, kurie neatitinka ugdymo turinio? Na gal kokie kovų menų, o visos dailės, šokiai, sportas, keramika ir pan juk "atitinka ar papildo ugdymo turinį", vadinasi gali vykti ugdomosios veiklos metu.
Aš čia paryškinčiau žodį "nekomerciniai". Kas gi norės dirbti dykai? g.gif
Nekomerciniai renginiai būtų Užgavėnės, Kaziuko mugė, Velykų šventė, kai auklėtojos pačios organizuoja ir vaidina.
Net Kalėdų senelio, teks atsisakyti, nebent kas iš tėvų sutiks pavaidinti.
Atsakyti
Didžioji dauguma būrelių vadovų turi reikiamą išsilavinimą, verslo liudijimus. Jie puikiai paruošia vaikus atitinkamoj srity. Nekompetentingų vadovų pačios įstaigos labai greitai atsisako.
Man užkliuvo dar vienas punktas:
15. NŠ veiklos vykdymui mokykla ir Teikėjas sudaro patalpų nuomos sutartį.Nieko nekalbama apie tai, kaip vyks nuomos apskaita, kur nutekės pinigai... ar tik ne švietimo skyriaus darbuotojų premijoms? g.gif
Atsakyti
Ar apie šitą įstatymą informuoti kaip nors darželių tėvai? Susirašinėjam su viena mama, pasirodo niekas nieko nežino. Tai jeigu tylėsim, tai ir turėsim tokią veiklą.
Mūsų darželyje vakar būrelio nebuvo,kaip supratom dėl tos priežasties.
Atsakyti
http://kauno.diena.l...me-387149/psl-1
Dar vienas bajeris, šį kartą pasiūlymas iš labai populiaraus darželio direktorės. doh.gif Žiūrėkim, kad vėl nevirstų įsakymu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(ernoja @ 2011 11 04, 20:27)
Ar apie šitą įstatymą informuoti kaip nors darželių tėvai? Susirašinėjam su viena mama, pasirodo niekas nieko nežino. Tai jeigu tylėsim, tai ir turėsim tokią veiklą.
Mūsų darželyje vakar būrelio nebuvo,kaip supratom dėl tos priežasties.

Aš žinojau, kad planuoja uždraust visus būrelius, bet kad jau priėmė įstatyma, tai nežinojau. Nesamonė schmoll.gif
Atsakyti
13. Komerciniai pramoginiai renginiai ar NŠ veikla gali būti vykdoma tik pasibaigus pamokų laikui, ikimokyklinėse įstaigose – pasibaigus grupės darbo laikui.

tai į šią savoką įeina ir visi spektakliai? Na,kad jie pas mus darželyje vyksta per dažnai-tai faktas,bet kad jų visai neliks,tai gaila.Kas jau po darbų norės likti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violencija: 05 lapkričio 2011 - 10:24