IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


50 Puslapiai: < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !, 20 T E M A !

Vaidosee
post 2009 11 16, 12:46
Paskelbta: #13


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 561
Prisijungė: 2008 04 01

Pirmas vaikas:Mergele -2008 08 26

Apdovanojimų: 0


Merginos prasau pagalbos,vakar ziurejau l.ryto televizija,gaila isijungiau nelaiku,rode Bilo laida apie kulinarija,zodziu labai istrigo pyrageliai su vaisiais ir varskes kremu,gal kas matete,is ko gaminama tesla biskvitui ir kaip pagaminti ta varskes mase?(ieskojau video internete,neradau)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Laimuske
post 2009 11 16, 12:56
Paskelbta: #14


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 619
Prisijungė: 2008 11 10
Vieta: Kaunas


Apdovanojimų: 0


QUOTE(Vaidosee @ 2009 11 16, 13:46)
Merginos prasau pagalbos,vakar ziurejau l.ryto televizija,gaila isijungiau nelaiku,rode Bilo laida apie kulinarija,zodziu labai istrigo pyrageliai su vaisiais ir varskes kremu,gal kas matete,is ko gaminama tesla biskvitui ir kaip pagaminti ta varskes mase?(ieskojau video internete,neradau)
*



Kiek pamenu tai ten sake lyg ne varske o kreminis kazkoks suris. O teslos deja nepamenu :ax:
Papildyta:
QUOTE(Laimuske @ 2009 11 16, 13:54)
Kiek pamenu tai ten sake lyg ne varske o kreminis kazkoks suris. O teslos deja nepamenu  :ax:
*


Nu bijau pameluot is tikro. Pamenu jog atskirai plake kiausiniu baltymus su cukrumi ir trynius su cukrumi. Paskui lyg i trynius dejo miltus ir tada jau imaise baltymus. Kiekiu tikrai nzn. Man labiausiai patiko ta dalisk ur atskyre dali teslos ir sumaise su kakava.

Balta tesla pyle i skarda, islygino, ant virsaus ta kakavine visaip istepliojo (zodziu ne kazin kaip pasakoju bet man buvo grazu).
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
daividija
post 2009 11 16, 14:05
Paskelbta: #15


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2629
Prisijungė: 2006 12 18

Pirmas vaikas:Pasiseke-DU! 2007 01 12
Antras vaikas:Tie patys DU! 2007 01 12
Trečias vaikas:Uzteks tu Dvieju!!
Ketvirtas vaikas: O jei vel Du?

Apdovanojimų: 0


vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai :rolleyes:
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
• 1/2 puodelio pieno
• 1/2 puodelio vandens
• 100g sviesto,
• 1/4 a.s cukraus,
• 1/4 a.s druskos,
• 1 puodelis miltu,
• 5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.

I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia :hm

Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.

Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.

Tuo metu gaminate plikyta krema.

Kremas!
• 2 puodeliia pieno,
• 1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
• 6 kiausiniu tryniia,
• 1/2 cukraus,
• 1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
• 3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.

Sokoladine glazura
• 1/3 puoduko riebios grietineles,
• 100g juodo sokolado,
• 4 v.s.sviesto,
• 7 v.s.sokoladinio padazo.

Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.

Sokoladinis padazas
• 130g juodo sokolado,
• 1 puodukas vandens,
• 1/2 puoduko riebios grietineles
• 1/3 puoduko cukraus.

Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.

AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
(IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w235/daividija/kulinarija/IMG_1423.jpg)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
sann
post 2009 11 16, 14:20
Paskelbta: #16


Ištikimas dalyvis
****

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 201
Prisijungė: 2009 11 14


Apdovanojimų: 0


QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 15:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai :rolleyes:
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.
• 1/2 puodelio pieno
• 1/2 puodelio vandens
• 100g sviesto,
• 1/4 a.s cukraus,
• 1/4 a.s druskos,
• 1 puodelis miltu,
• 5 kambario temperaturos kiausiniai.
Puodeli emiau dideli,kur geriu arbata.

I puoda supilti piena,vandeni,sviesta,druska ir cukru.
Uzvirinti,kol istirps sviestas.
tada supilti miltus ir greitai maisyti,kol miltai susoks i gumula.Dar tesla pakaitinti (maisant)kokias 2 min,kad taptu sausa,recepte rase,kad butent tada pyrageliai gerai issipucia :hm

Tesla truputi atvesinti ir tada musti po viena kiausinius,po kiekvieno kiausinio gerai mikseriu isplakant,man uzteko 4 kiausiniu,svarbiausia nepadaryti per skystos teslos,tada pyrageliai nelaikys formos.

Tesla konditeriniu maiseliu isspausti nat kepimo popieriumi istiestos skardos,forma kokia norite,apvalius,pailgus,as si karta norejau nemazu ir pailgu. Ir deti i gerai ikaitinta!!! 220C orkaite.Pakepate 10min,pyrageliai issipucia,tada sumazinate temperatura iki 150C ir dar kepate kokias 20min,as nezinau,bet man atrodo uztruko ilgiau,pyrageliai turi buti kieti,pabarskinus,girdetis tustuma.Jei matote,kad ruduoja per daug(vidus gali buti neiskepes),dar sumazinate temperatura.

Tuo metu gaminate plikyta krema.

Kremas!
• 2 puodeliia pieno,
• 1 lazdele vaniles,perpjauta ir peiliu isimtos seklytes,
• 6 kiausiniu tryniia,
• 1/2 cukraus,
• 1/3 puodelio kukuruzu krakmolo,
• 3 1/2 v.s. ,minksto sviesto.
Piena supilame i puoda,sudedame ten vanile ir imetame ta lazdele ir paviriname ant letos ugnies 10min,ka dpoiena sigautu vaniles skoni.Jei lazdeles neturite,naudokite vanilini cukru,tada ji dekite i pabaiga kreno paruosimo ir pieno virinti nereikia.
Puode sumaisome trynius,krakmola ir cukru.Uzpilame trupuciu karsto pieno,ismaisome,tada supilame likusi piena ir ant letos ugnies viriname,kol kremas sutirstes.Krema idedame i dideli inda su saltu vandeniu ir atvesiname.kai kremas taps vos vos siltas,iplakame sviesta,idedame vanilini cukru,jie nenaudosime vaniles lazdeles(nors su ja kremas gaunasi ypac skanus).
Iskeptus pravesusius pyragelius perpjauname,pridedame kremo,suvoziame ir patepame sokoladine glazura.

Sokoladine glazura
• 1/3 puoduko riebios grietineles,
• 100g juodo sokolado,
• 4 v.s.sviesto,
• 7 v.s.sokoladinio padazo.

Grietinele uzbvirinti,sudeti sokolada ir ismaisyti,kol sokoladas istirps,tada sudeti sviesta ir sokoladini padaza.
Glazura atsaldyti iki kambario temperaturos ir ja aptepti pyragelius.
galima apibarstyti kapotais kepintais lazdyno riesutais.

Sokoladinis padazas
• 130g juodo sokolado,
• 1 puodukas vandens,
• 1/2 puoduko riebios grietineles
• 1/3 puoduko cukraus.

Viska sudeti i puoda ir pavirinti,kol padazas sutirstes,tai gali uztrukti 10min.maisyti,kad neprisviltu.

AS kremo dariau is 4 kiausiniu tryniu,atitinkamai sumazinau kitu produktu kieki,ir kremo buvo kiap tik,truputi netgi per daug,taigi is pilnos normos gautusi gan nemazai.
(IMG:http://i177.photobucket.com/albums/w235/daividija/kulinarija/IMG_1423.jpg)
*



Sveikutes. Siulau labai labai skanu pyraga, kuri radau Mama lt.
Snikerinis pyragas

| Autorius: miegelis

Trumpai

Stebuklingas rezultatas iš paprasčiausių ingredientų :)
Paruošimas

Jeigu neturi riešutų sviesto, galima kavamale sumalti 100g žemės riešutų (prieš malant juos paskrudinti keptuvėje ar orkaitėje) ir sumaišyti su 50 g. tirpinto sviesto, galutinis pyrago rezultatas gaunasi toks pat :) kokoso drožlių irgi galite nedėti, jei neturite po ranka.

O gaminam taip. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Sausainius sutrupinkite (truputį smulkiau negu kad tinginiui, aš trupinu paprastai – sudedu sausainius į maišelį, kelis kartus per jį pervarau su kočėlu ir sausainiai gražiai sutrupėję) ir sumaišykite su riešutų sviestu. Aš dar mėgstu į sausainių masę įpilti porą šaukštų brendžio ar romo. Galutinis rezultatas šiame etapape būna gana birus, tame viskas gerai, nes pyragui drėgmės suteiks kondensuotas pienas.

Daugmaž 20 x 30 cm dydžio skardą išklokite kepimo popieriumi (būtinai išklokite ir kraštus, antraip po visko turėsite gražaus darbelio). Suberkite sausainių masę į skardą, išlyginkite ir šiek tiek šaukštu paspauskite. Ant sausainių užpilkite kondensuotą pieną ir jį paskirstykite daugmaž lygiai. Ant viršaus užberkite kokoso drožles ir mažais gabalėliais susmulkintą šokoladą. Kepkite 20-25 minutes - kol lengvai paruduos. Išėmę iš orkaitės leiskite porą valandų pastovėti šaltai, o tada jau supjaustykite į kvadratėlius ir stenkitės nepraryti liežuvio :)

Skanaus!
Įvertinkite:

Porcijos
Jums reikės
100 gr
juodojo šokolado
100 gr
baltojo šokolado
4 šaukštai
kokoso drožlių
1 ind
kondensuoto pieno su cukrumi
100 gr
riešutų sviesto
280 gr
selgos migdolinių sausainių
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
mazuliux
post 2009 11 16, 14:32
Paskelbta: #17


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 732
Prisijungė: 2006 09 29
Vieta: Ipswich, UK

Pirmas vaikas:Lukas 2006 07 14
Antras vaikas:Dominykas 2011 07 13

Apdovanojimų: 0


QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 13:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,nors siai[ niekada nesilaikau proporciju,bet si karta dariau viska pagal recepta.gavosi laaabai skanus pyrageliai :rolleyes:
Jei ka domina parasysiu,nors plikytiniu tikrai yra nemazai...
Plikyti pyragaiciai su plikytu vaniliniu kremu.

Jezau, Daividija, kokius skonius cia parodei :bigsmile: As kaip megstu plikytinius :wub: O klausyk, jie pastoveje suminksteja? nes man patinka tokie minksti kur buna, ne sausi, barskantys kaip rasei :lotuliukas: Arba jauciu dar siltus reikia i maiseli ideti :hm Kazka lyg Cipciukas buvo minejusi seniai :unsure:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
daividija
post 2009 11 16, 14:43
Paskelbta: #18


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2629
Prisijungė: 2006 12 18

Pirmas vaikas:Pasiseke-DU! 2007 01 12
Antras vaikas:Tie patys DU! 2007 01 12
Trečias vaikas:Uzteks tu Dvieju!!
Ketvirtas vaikas: O jei vel Du?

Apdovanojimų: 0


QUOTE(mazuliux @ 2009 11 16, 12:32)
Jezau, Daividija, kokius skonius cia parodei  :bigsmile: As kaip megstu plikytinius  :wub: O klausyk, jie pastoveje suminksteja? nes man patinka tokie minksti kur buna, ne sausi, barskantys kaip rasei  :lotuliukas: Arba jauciu dar siltus reikia i maiseli ideti  :hm Kazka lyg Cipciukas buvo minejusi seniai  :unsure:
*


Jie suminksteja nuo kremo,as padejau i saldytuva,tai siandien jie minksti.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
aguonele
post 2009 11 16, 15:41
Paskelbta: #19


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2255
Prisijungė: 2007 06 02
Vieta: Ten, kur man gerai...


Apdovanojimų: 0


QUOTE(daividija @ 2009 11 16, 13:05)
vakar kepiau plikytus pyragaicius,
*


dievuleliau kaip skaniai atrodo :sokas: bet medali tau reikia duoti, kiek darbo cia prie ju palikai :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
*B.A*
post 2009 11 16, 15:55
Paskelbta: #20


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 13357
Prisijungė: 2007 04 06
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:Šaulys
Antras vaikas:Mergelė

Apdovanojimų: 0


Obuolių pyragas "Šarlotė" :good:
(IMG:http://s41.radikal.ru/i093/0911/aa/1a91bec5823d.jpg)

4 kiaušiniai,
1 stiklinė cukraus,
2 stiklinės miltų,
1 arbatinis šaukštelis kepimo miltelių,
10-12 obuolių,
1 pakelis cinamono

Kiaušinius išplakti su cukrumi iki baltumo. Įberti kepimo miltelių. Po truputį, maišant berti miltus. Atskirame inde supjaustyti skiltelėmis nuluptus ir nuvalytus obuolius, juos apibarstyti cinamonu ir keliais šaukšteliais cukraus. Obuolius sumaišyti su tešla. Gali pasirodyti, kad obuolių, palyginus su tešla, yra labai daug, bet taip ir turi būti. Plokščią skardą iškloti kepimo popieriumi ar folija, ją patepti aliejumi ir tolygiai paskirstyti tešlą. Kepti 200 C temperatūroje apie 40 min., kol pyrago paviršius gražiai paruduos.

Šią žinutę redagavo *B.A*: 2009 11 16, 15:55
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Eneira7
post 2009 11 16, 18:05
Paskelbta: #21


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 102
Prisijungė: 2009 02 19
Vieta: Kaunas


Apdovanojimų: 0


Sveikos mergaitės. Neseniai atradau saldumynų temą ir svajoju apie "rafaelo svajonę". Gyvenu ne Lietuvoje ir grietinėlės standiklio niekur neradau :( Kuo jį būtų galima pakeisti? Gal želatina? Tik kiek jos naudoti vietoje standiklio? Iš anksto ačiū :4u:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
daividija
post 2009 11 16, 18:34
Paskelbta: #22


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2629
Prisijungė: 2006 12 18

Pirmas vaikas:Pasiseke-DU! 2007 01 12
Antras vaikas:Tie patys DU! 2007 01 12
Trečias vaikas:Uzteks tu Dvieju!!
Ketvirtas vaikas: O jei vel Du?

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Eneira7 @ 2009 11 16, 16:05)
Sveikos mergaitės. Neseniai atradau saldumynų temą ir svajoju apie "rafaelo svajonę". Gyvenu ne Lietuvoje ir grietinėlės standiklio niekur neradau :(  Kuo jį būtų galima pakeisti? Gal želatina? Tik kiek jos naudoti vietoje standiklio? Iš anksto ačiū  :4u:
*


gali jo is viso nenaudoti,as niekada nededu,grietinele gerai issiplaka :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
davija
post 2009 11 16, 22:33
Paskelbta: #23


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 3238
Prisijungė: 2004 11 09
Vieta: Šiauliai

Pirmas vaikas:dičkė
Antras vaikas:mažė

Apdovanojimų: 0


Kalbant apie sūrius :off :geda2: mergaitės ar matėt, kad Lietuviai jau gamina Mascarpone ir Riccota :bigsmile: Tai daro Vilkyškių pieninė ir mascarponės kaina 190g 2,99lt Norfoj o, Rimi 3,80 :oh Tai jei tas sūris normalus, o kaina jau nebloga visai, galės dažniau mascarpone papiktnaudžiaut :bigsmile: :geda2:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
RiMami
post 2009 11 17, 02:50
Paskelbta: #24


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1578
Prisijungė: 2008 07 13
Vieta: Molėtai

Pirmas vaikas:sūnus 1992 03
Antras vaikas:sūnus 1994 05
Trečias vaikas:dukra 2003 06

Apdovanojimų: 0


Daividija, ogi kas mane ir atnešė tokiu metu į šitą temą :bigsmile: jetus marija koooookių pyragiukų prikepus :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile: jau taaaaaip skaniai atrodo noooooriu negaliu (IMG:http://s16.rimg.info/5b80ca3bc2c13446edea74ebc1223e3a.gif)

davija, vo čia tai naujiena :blink: :blink: :blink: reiks nuvaryt apsižiūrėt į Norfą būtinai ir kaina baikis tokia :bigsmile: Ačiū už informaciją :4u: ruošiuos ir daividijos čia duotą receptuką išmėgint ale vis rankos nedaeina :geda2:

Šią žinutę redagavo RiMami: 2009 11 17, 02:52
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

50 Puslapiai: < 1 2 3 4 > » 
Closed TopicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 11 01, 13:46

Atsakomybės apribojimas