Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis, 20 TEMA !

QUOTE(Domi95 @ 2009 11 30, 21:12)
Nevisada, kruopas reikia palikti, kad išbrinktų, viskas nuo recepto priklauso, aš kepu varškės apkepa, kuriame tikrai nereikia brikinti mano krupų  schmoll.gif



kokia užvirė diskusija dėl tų manų biggrin.gif manau tiesa koks pyrago originalas galėtų pasakyt( galbūt) tik ta juri jį čia įdėjo.Bet smagu kad visos dalinamės patirtim.

O dėl varškės apkepo tai tikrai pritariu,kad nereik palikt manų brinkint drinks_cheers.gif .Nežinau, kepu dažnai jį - ir niekad gyvenime nesu brinkinusi manų kruopų varškės apkepui, neįsivaizduoju šio proceso g.gif .Kai kepu su ryžiais(mums irgi labai skanu) tada jau ryžius apverdu šiek tiek.
Bet čia kaip ir dėl skonio - nesiginčijama, taip ir - kiek šeimininkių tiek nuomonių.Bet smagu kad galim dalintis gerąja (o kartais ir nelabai) patirtim.Kiekviena galim atsirinkti.....
Atsakyti
QUOTE(vidal @ 2009 12 01, 10:00)


O dėl varškės apkepo tai tikrai pritariu,kad  nereik palikt manų brinkint  drinks_cheers.gif .Nežinau, kepu dažnai jį - ir niekad gyvenime nesu brinkinusi manų kruopų varškės apkepui, neįsivaizduoju šio proceso g.gif .Kai kepu su ryžiais(mums irgi labai  skanu) tada jau ryžius apverdu šiek tiek.


na apkepui as manus pirmiausia uzpilu peinu ir palaikau gal 5min. va ir visas brinkinimas smile.gif ax.gif
Atsakyti
labukas!!!!
darau tortuka,kuriame daug zele lotuliukas.gif ar galiu ji puost plakta grietinele?? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*B.A* @ 2009 12 01, 11:20)
labukas!!!!
darau tortuka,kuriame daug zele  lotuliukas.gif ar galiu ji puost plakta grietinele??  g.gif



Gali
Atsakyti
QUOTE(MeGu @ 2009 12 01, 11:53)

ACIU
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Na, gavau prasyma-pageidavima torto receptui, tad rasau ji cia ax.gif
Bazinis receptas buvo sis Sokoladini biskvita kepiau pagal duota recepta (taciau man jis nelabai patiko, tikrai yra skanesniu). Kadangi torta dariau nemaza (skarda kazkur 25*40 staciakampe), tai kepiau du biskvitus sokoladinius. I antraji dejau vienu kiausiniu daugiau, tad ir viso kito atitinkamai mirksiukas.gif Siaip taip perpjoviau paskui abu biskvitus per puse doh.gif Balta biskvita kepiau pagal savo receptuka (tiesa, kepiau ji is 5 kiausiniu + atitinkamai kiti produktai) , sudaryta remiantis bent keliais kitais receptais (beje jis labai panasus i Miseles abrikosinio torto biskvita, kuris man labai patinka blush2.gif ):
4 kiausiniai (dideli)
50 g sviesto
75 ml pieno
100 g grietines
130 - 150 g cukraus (ziurint kaip megstate)
225 g miltu
1 a.s. kepimo milteliu
ziupsnelis druskos

Nedideliame puode kaitinti pieną su sviestu beveik iki virimo. Imaisyti i misini grietine.
Išplakti mikseriu kiaušinius ir cukrų, kol masė padidės tris kartus (jos konsistencija turi būti kaip tiršto kremo). Tai užtruks maždaug 8-10 min.
Miltus persijoti su kepimo milteliais ir druska.
Suberti miltus į išplaktus kiaušinius, atsargiai išmaišant lopetėle iš apačios į viršų.
Įdėti keletą šaukštų tešlos į šiltą pieną ir išmaišyti. Supilti masę į pagrindinę tešlą, išmaišyti.
Sudėti tešlą į skardą, išlyginti ir kepti apie 10–15 min (jei staciakampeje formoje, kur biskvitas pasiskirstes ploniau mirksiukas.gif ) Iškepusio biskvito paviršius bus auksinės spalvos.

Pertepimui naudojau dziovintus abrikosus ir slyvas, bei balto ir pienisko sokolado putesius. Dziovintus vaisus (slyvu dejau apie 200 g, abrikosu gal 300-350 blush2.gif )uzpyliau verdanciu vandeniu ir pamirkiau koki pusvalandi. Tada juos tiesiog sublenderiavau (atskirai, zinoma smile.gif ) Sokolado putesius dariau pagal auksciau duota nuoroda, tik kitomis proporcijomis:
150 g balto sokolado
400 g grietineles
apie 9-10 g zelatinos
tas pats padaryta buvo su pienisku sokoladu mirksiukas.gif
Beje, su putesiais reikia greitai suktis, nes stingsta greit, tad darykite (bent jau zelatina idekite) tik pries pat pertepant torta. Jei bijote, kad bus per daug standus, dekite kiek maziau zelatinos, arba gal net jos visai nedekit, nes jei grietinele issiplaka labai gerai - nebutina. Maniske sikart plakesi labai prastai ir dar seimyna miegojo, tad negalejau ilgai triuksmauti doh.gif

Surinkimas:
Dedate biskvita (baltus reiketu kiek sulaistyti, sokoladinius jei labai ploni sluoksniai nebutina, jei storesni - irgi truputi reiketu), plonas sluoksnis abrikosu arba slyvu "ruosinio" biggrin.gif (nesvarbu kuri desite pirma ar paskutini, cia jau kaip jums skaniau). Mano turimu vaisiu ruosinio uzteko trims sluoksniams - du abrikosu, vienas slyvu. Ant vaisiu ruosinio tepate putesius, vel biskvitas ir tt. Kadangi pas mane is viso buvo net 6 sluoksniai biskvito, putesiu man zinokit, buvo mazokai unsure.gif Visiems kitiems viskas labai gerai buvo, bet as megstu daugiau kremo, tad galima dar laisvai ideti viena indeli grietineles. Tiesa, nepamirskit, kad cia buvo tikrai didelis tortas, viso gavosi virs 4 kg su apdengimu, pacio torto tikrai ne maziau 3.5 kg, tad jei darysit mazesni, visko reikia irgi maziau mirksiukas.gif
O kaip atrode tortas, galite paziureti cia blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(urgit@ @ 2009 11 30, 13:35)
Nu kazin, o kodel manes nesuzavejo tas japoniskas pyragas  g.gif
As ir ji vakar kepiau, sian valgau, nu nezinau, stebuklo neradau jame  g.gif
Mano pastebejimas, jei dedat manu kose virta, tai ja reikia deti manau i margarino - cukraus - kaiusiniu mase ir gerai isplakti su mikseriu. Nes as dejau jau kaip parasyta receptre po baltymu, tai neisimaise ji gerai, nes virta. Antra, kvapus ir kepimo milteliu deti pries dedant baltymus, baltymus deti ant pacio pacio galo ir juos tik gerai ir atsargiai sumaisyti su mase, neplakti.
Reiks pabandyti dar karta kada kepti, gal geriau gausis  g.gif



QUOTE(Schino @ 2009 11 30, 15:36)
Bet tikrai idomiai  g.gif  seip recepte parasyta tiesiog 8 saukstai manu, o ten moteros diskutavo, kad isvirta kose, man irgi pasirode idomiai, kad isvirta, nes sunkiai gan issimaiso, o as pirma issiviriau, o kol visa kita pasiruosiau, tai man ta manu kose sustengo taip tariant, tai kol ja imaisiau, nu zodziu pasimeciau dabar as  visai..unsure.gif

nu merginos pasisakysiu tongue.gif
as dejau kose,kaip ir parasyta recepte ir nieko nekeiciau ir viskas gavosi super..
kadangi niekada neverdu labai tirstos manu koses,gal del to ir labai puikiai issimaise,o su sausais manais tai manyciau kaip tik nesamone pagal mane,nes siaip ta manu kose manyciau ir sulipina ta pyraga siek tiek...
o recepte ir parasyta manu koses mirksiukas.gif

ir visi cia receptai superiniai,nes kiek esu kepusi ka nors ,viskas labai skanu,tik beleika paskui favoritus issirinkti mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vilimute: 01 gruodžio 2009 - 14:24
atnešu naują išbandytą receptą tongue.gif rastą vėl gi kuking.ru forume ax.gif
temoje apie tradicinius ukrainietiškus saldumynus "pliacki" ( aš ne prie ko lotuliukas.gif tai ne keiksmažodis,o pavadinimas jų toks).iš esmės tai įvairiausi stačiakampiai pyragai,kuriuos kepa, supjausto porcijomis,kaip pyragaičius ir pateikia per šventes .originalas čia
mano išbandytas,pažodžiui išvertus,vadinasi "Virtas varškėtis"
nepraeikit pro šalį mirksiukas.gif jis yra tikrai įdomesnis,negu mums įprasti varškėčiai thumbup.gif
tešla:
100 g minkšto sviesto
100 g cukraus
1 kiaušinis
1,5 v.š medaus
1,5 a.š. kepimo miltelių
3 v.š. grietinės
350 g miltų

iš duotų produktų išminkyti nekietą tešlą,suvynioti į plevelę (iškart padalinau į 3 dalis,nes lakštai bus 3) ir palaikyti šaldytuve 1 val.
kai tešla atšąlo ,padalinti ją į 3 dalis (jei to nepadarėt ankščiau) ir iškepti 3 lakštus (aš kepiau 26 cm skersmens apvalioje formoje ).180 C temperatūroje kol gražiai pagels (mano orkaitėje 1 lakštas kepė 20 minučių.su ventiliatoriumi bus tikrai greičiau,manau )
kremas:
0,5 kg minkštos,riebios varškės (patarčiau pertrinti)
100 g sviesto (išlydičiau,nors neparašyta recepte.bet sumaišyti bus lengviau)
150 g cukraus (dėjau 100g.pilna norma man būtų per saldu)
2 v.š krakmolo
1 kiaušinis
viską išmaišyti puode.virti ant silpnos ugnies,pastoviai maišant.kremas iš pradžių suskystės,paskui pradės tirštėti.man gavosi beveik grietinės tirštumo.
karštu (!) kremu pertepti lakštus ir būtinai palikti bent kelioms valandoms kambario temperatūroje.kieti lakštai persigers ir taps minkšti wub.gif aš padariau klaidą ir kambaryje palaikiau tik 2 val doh.gif paskui išnešiau į balkoną.(pabijojau per naktį palikti doh.gif ).kitą vakarą pyragas buvo skanus,bet sausokas.praktiškai nurašiau jį ir likusią pusę atidaviau sesei.ji palaikė pyragą per naktį kambario temperatūroje ir pasakė man,kad padariau didžiulę klaidą ,atiduodamą viską jai.nes pastovėjęs jis tapo laaaaabai skanus wub.gif
išvirtas kremas labai panašus į varškės sūrelių masę,todėl nuspręndžiau aptepti jį šokoladniu glajumi tongue.gif apibarstytas mikrobangėje karamelizuotais riešutais (receptas saldumynų temoje.tik pirmą kartą dariau su medum,o čia jau su cukrum,kaip priklauso.rezultatas absoliučiai kitoks,bet toks pat skanus wub.gif )
nuotraukos nekokios.pyragas kur kas skanesnis,negu atrodo lotuliukas.gif
user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Larissa: 01 gruodžio 2009 - 15:30
QUOTE(Fea @ 2009 12 01, 10:04)
na apkepui as manus pirmiausia uzpilu peinu ir palaikau gal 5min. va ir visas brinkinimas smile.gif  ax.gif


Butent ! drinks_cheers.gif

Beje, del to pyrago biggrin.gif gavau zinute is forumietes, kuri ir idejo ta skanuji pyraga bigsmile.gif del tu manu: nera pasirodo kaip po didelio skirtumo happy.gif
Atsakyti
Labas vakaras kepiau ir as vakar ta pyraga japonini ir dejau sausus manus ir gavosi super thumbup.gif gaila kad neturiu kaip nufotkinti ax.gif
Atsakyti
SAUSDAINIAI happy.gif

user posted image

user posted image

receptas:

susmulkinau ir sutryniau su mikseriu 3 pakius paprastų "Cukrinių" pigiausių sausainių. (šiek tiek daugoka, tad siūlau jums 2/2,5 malt wink.gif). suplakiau 300ml plakamos "Margės" grietinėlės. įdėjau porą žiupsnelių vanilinio cukraus, pora trejetą šaukštų valgomųjų cukraus, lašelį romo aromatizatoriaus, ir šaukštą maskarponės sūrio. viską dar paplakiau kad būtų vientisa masė. tada visą tą košę sumečiau į susmulkintus sausainius, ir minkiau kol gavosi kaip tešla kokia smile.gif o po to linksmasis darbas: gnaibai ir darai rutuliukus ir juos dedi ant kepimo popiergalio.aš gavau jų 60 iš trijų pokų sausainių smile.gif kai baigsit terliones su tešla, imamės "juodo" darbo - šokolado smile.gif supjaustykite o vėliau ir susmulkinkite su mikseriu 2 juodas šokolado plyteles ir 1 balto šokolado plytelę. viską sukratom į puoda, ir "verdam" ant trečdalio ugnies visąlaik maišydami. neužmirškit, šokoladas gražiai lydos 48 laipsnių temperatūroj! kai šokoladas pataps vientisa masė, nukeliam puoda, ir po vieną rutuliuką su dviem šaukštais apvilgom šokoladu ir dedam ant kepimo popieriaus. kai baigiam, susmulkinam 0,5 plytelės balto šokolado ir ištirpinam (žinoma kitame puode). tada visus rutuliukus apšlakstome smile.gif tada! aš dar kol šokoladas džiūvo apibarsčiau tais rutuliukais. o jūs kaip norit wink.gif sekmės, jei kas bedarys. aš 4 valandas užtrukau. 2 valandas kol rutuliukus suformavau blush2.gif
Atsakyti
Atrodo labai skaniai wub.gif
Atsakyti