Įkraunama...
Įkraunama...

Broliai šaunuoliai

Robertas. wub.gif

-Aš nėščia, mes turėsim vaikelį...
-......
-Ką darysim...? Man baisu...
-Būsim jauni tėveliai, o tu- pati geriausia mamytė.Myliu tave...
-Ir aš...

42 savaitės, Kauno II ligoninė.
-Aha, taip taip...judesiai yra?Aha...jaučiat ką nors, sąrėmius kokius?
- Ne.
-Skauda?
-Ne...
-Gerai , renkitės naktinius ...
-Guldysit?Bet...bet aš be daiktų...ir galvojau čia tik apžiūrėsit....ir...
-O ką čia galvot?Tu ką, 10 mėnesių nešiot nori? Renkis, daiktus tau vėliau atveš...

Gimdykla, vakaras.
- Nu kaip laikais, ką sakė? Va daiktai , viską paėmiau.
-Nieko, sakė turi prasidėt bet kada, dar tokia akušerė apžiūrėjo kaip dviejų durų spinta , tai sako pagreitint turėjo.
-Kaip jautiesi?
-Gerai...tik baisoka čia, tuščia, tie aparatai aplink...
-Nebijok, kai reiks aš iškart atvažiuosiu, labanakt mažute....

Rytas...
-Labas rytas, aš šios pamainos gydytoja. Kaip jaučiatės? Matuosim sąrėmius ir tonus. Jaučiat ką nors?
-Ne.
-Kai nubėgs vandenys iškart praneškit sesutei.

-Fiksuoja menkus nereguliarius sąrėmius, tonai geri...lauksim...

-Jaučiat ką nors?
-Ne.

-Jaučiat?
-NE

-O dabar?
-Nieko.

Kitas rytas...
-Labas rytas aš jūsų gydytoja būsiu iki vakaro.kaip jaučiatės, pagal aprašą jūs jau trečia diena gimdot? Kaip čia taip?
-Negimdau, tik paguldė išakrt į gimdyklą.
-Tai negerai, reikia užleist kitom gimdyvėm, o jus į patologinį perkelt. Gal pasidarom echoskopiją ir tada spręsim, gerai?

-Nedidelis tas leliukas....regis bachūras...be nesu tikra...vandenų mažokai...šiaip viskas gerai, nežinau kodėl negimdot. Siūlau negaišt ir paskatint...Jei anksčiau pradėsim tai iki vakaro gal susisuksim.
-Na vistiek reiks, tai nėra ką čia atidėliot....O kaip skatinat?
-Nuleidžiam vandenis.
-O daugiau?Girdėjau kažkokios žvakutės yra....
-Nuleidžiam vandenis.
-......na gerai.....

10val.Vandenys nuleisti, skatinamieji laša.
- Labai prasta spalva, nedaug ....dangalai kieti...Galėjo tas leliukas ir nepramušt pats...gerai padarėm kad nebelaukėm.3cm. Nuskausmini....?
-TAIP.
-Gerai atsiųsiu anesteziologę, nedelskim.

-Na kur tu taip ilgai? Jau prasideda.
-Kamščiai, dar kol darbe išsikrapščiau, visiem pakalbint reikia....Na kaip tu?...

13val.
-Oooo... geri 6 cm.Pailsėkit kol galit .Jei ką kvieskit.

-Duok pagert. Pakviesk kad dar duotų vaistų. Duok pagert. Duok ranką, skauda...Dar vaistų...jau geriau.........žymiai....
-Ji ką užmigo...?Nu geras...o man patikrint reikia .Pakelkit.............8cm.Lipkit ant tos kėdutės , bus greičiau. Vaistukų nebeduosim kad nemiegotumėt man.

-Duok gert.
-Sakė negalima daug....
-Tai tu ir negerk, man duok. Jei ne pati nueisiu prie krano.Ačiū.AAAAAAAA......oiiiiii.

Įjungtas senas magnetofonas, groja ,,Ilgas kelias, gimdykloj prieblanda", romantiška, jei ne tas skausmas....Gydytoja jau sėdi šalia ir kalbina, juokauja, komentuoja, o man tamsiau ir tamsiau ....

18 val.
-Na lipam, pabandysim stumt.
-AAAAA....skauda....negaliu....
-Dar dar dar...ilgiau palaikyk, kvėpuok, kai jausi sąrėmį stumk.NA.Nieko.tu nesistengi.
-Stengiuosi, negaliuuuuu.....AAAA....
-Dar dar dar dar...prastai...reiks pagalbos....

Akyse tamsu, aplink daugybė veidų. Vyrai, moterys, studentė, dar kažkas...JIS...Ryški šviesa į mane. Stambus vyras pažiūri, pakraipo galvą, jie tarpusavy šnibždasi ir man tai nepatinka. Stambusis uždeda dilbį ant pilvo ir liepia stumt.Ir pats stumia. Griebiu vyro ranką, gaunu per nagus ir mano rankos grąžinamos ten kur turėtų būti- ant laikiklių kurių tą akimirką nekenčiau labiausiai pasaulyje.
-Noriu gert, duokit pagert.
-Dabar negalima, dabar dirbk. Penktas pats iššoks , o dabar turi stumt.
-AAA....kaip skauda...
-Stumk taip stipriai kad neskaudėtų, jei skauda reiškia stumi per silpnai.NAGI.
-AARRRRRrghhhhhh................

-veeeee....viaaaaaa.....meeeeeeeee....
-Koks berniukas, pažiūrėkit tik...
-Kirpot?
-Taip.
-Daug?
-Daug.
-...........Ar sveikas ...?kur jis ?nematau, nematau..., užstoja....jie....
-Va, va, pažiūrėk- mūsų sūnelis, koks mažas, gražus....kaip tu....plaukučiai kokie...Myliu tave...

-Priimkit ant krūtinės.
-Koks šiltas ir mažas...žiūri....ar sveikas?
-Taip taip...viskas gerai...
- Nuimkit...aš drebu...labai....numesiu...nuimkit....

user posted imageuser posted image
18val 40min. gimė 53 cm,. 3300 g. tamsiaplaukis, mėlynakis Lietuvos pilietis Robertas .Apgar 8\9, gimdymo trukmė 8val.40 min.

Augustas. wub.gif

-Aš vėl nėščia.
-...bet...kaip....?
-Pati nežinau....Bet visko būna...ką darysim?
-Nežinau............teks gimdyt, nu ką....
-Kaip nors....
-Gal bus mergaitė?...

30 savaičių , rytas po kalėdų. 7.30 val.(šventėm pas anytą, kitam mieste, nieko neurėjau, tik dokumentus).
-A...kas yra?Ko vaikštai?...nesimiega...?
-...kelkis.regis teks važiuot į ligoninę.
-Kas yra? Negąsdink.
-...man atrodo vandenys bėga.
-Tu ką ? Dar anksti.
-Aš gal geriau žinau kas čia? ne maža mergaitė.Renkis.
- Gerai.Bet...tik...aš po vakar, dar galiu įpūst ....
-Tegu tik pabando, nesenai moteris prie mašinos pagimdė, manau nedrįs ....akis iškabinčiau .
-Kur važiuosim?
-Nežinau....Skaičiau kad Antakalnin daug kas važiuoja, daugiau nežinau kur ir kaip...nepagalvojau kad prireiks.
-Aš Antakalny gimiau.
-Žinau, išminčiau tu. Nu greičiau, kiek galiu laukt...krapštosi kaip boba....skubėt reikia, priešlaikinis gi. Paimam sulčių, rankšluostį...nežinau...paskui man ko reiks atveši. Spėju jau negrįšiu....

-Ar čia gimdymus priimat?
-Ne, čia kitas skyrius, važiuokit ten, pasukit ten, bus tas anas....

-Ar čia akušerijos skyrius?
-Ne, iš kitos pusės kieme , privažiuokit, ten pro tokias duris eikit. Bus parašyta....

-Labas rytas, man 30 savaičių...vandenys bėga....mes iš Kauno...bet ...Kalėdos....nieko nepasiėmiau....ten susitarus buvau....nežinau....kas
-Ramiai, tai dar galit važiuot, tik valanda kelio, tikrai spėsit.
-Kad gal ačiū aš nerizikuosiu. Lauke minus 15, mašinoj šalta...Slidu....
-Na kaip norit, tada pildom viską....duokit dokumentus.O kodėl įrašų nėra? Ką nesilankėt? Kur Echo? Tyrimai?
-Na dar tik 30 savaičių, su echo neskubėjo, turimai yra, bet dar nekartojau....nesurašyta viskas- ginė pildė pas save ir neperkėlė dar....ji taip kas kelis kartus padaro. Nežinojo kad taip bus...va...
-Labai negerai...Gulkit, sąrėmiai yra?
-Taip, mašinoj nuo šalčio kas 5 minutes nugaros apačia pradėjo skaudėt, turbūt dėl įsitempimo. Ir dabar jaučiu, kas 5-3, labai silpnai, kaip per mmm maudžia.
-Eikit į tą kabinetą , jus apžiūrės daktaras.

-Geri 7 cm jau.Manau už valandos gimdysit jei taip toliau........Echo rodo kad vaisius 40 savaičių ir 2-3 dienos.Kaip čia suprast?
-Va kaip Kaune dirba....Nustatyt sunku buvo, nes mmm nebuvo, tai pagal echo, ir tik vieną kartą darė, paskui atidėliojo vis, tai taip ir likau, maniau dar tik 30...data vasario viduriui buvo, būčiau nevažiavus jokių Kalėdų švęst...Nežinom net kas gims, nespėjom...
-Na kaip kas- vaikas....Tarkim aš dabar matau, bet ar jum dabar tai svarbu...?
-....NE....Svarbu kad ne 30 savaičių.
-Nu va...tai nebereiks brandint plaučių....atkenta daug procedūrų...nu bet keistai čia...renkitės, keliaujam į gimdyklą, nuraminkit vyrą- viskas gerai.

- Laba diena, būsiu jūsų akušerė.Kai manęs reiks pakvieskit būsiu ten...

9 val.gimdykla.Supuosi ant kamuolio su naktiniais ir batais, šlepečių neturėjau....Šypsausi...
-Na ko tu toks liūdnas?Turi mane linksmint, o ne aš tave.
-Bijau, galvojau dar turim laiko...
-Anksčiau ar vėliau....svarbu viskas gerai...o jau buvau prisigalvojus kaip du mėnesius su neišnešiotuku čia gulėsiu...Bet šįkart tu vardą galvosi.

10 val.
-Kaip jaučiatės?Atrodot lyg negimdanti....
-Labai gerai, beveik neskauda, sąrėmiai kas 3-4 minutes.
-7cm.
-Ką ?Tie patys?
-Dar palaukim, jau nebevaikščiokit, gulėkit čia, matuosim tonus. Pagal aprašą turim vadovautis kad 30 savaičių, todėl reikia atsargumo.
- Gerai.

11.30.Daktaras
-7 cm.Pašalinsim dangalus , jie kartais trukdo galvutei stumtis, taip bus greičiau.Vyras išeis trumpam....Ir kateteriuko reikia.
- O kam?Lašinsit?
-Nesvarbu, pas mus tokia tvarka- paskui jei prireiks bus sunkiau įvest....

12 val.
-AA....oi....duok ranką.
12.03
-oi oi oi...jau vis stipriau...skaičiuok tik.
12.10
-Gal norit duosiu atpalaiduojančių raumenis?Galėsit pailsėt.Skausmo nenuims bet....
-TAIP...duokitttttt....
12.20
-AAAAA.....kaip skauda...kodėl....
-Laikykis, dar truputį, tuoj praeis....
-Nepraeinaaaaaa.....Kviesk akušerę- kakūūūū noriuuuuuuuuuuuu.....

-Gulkit ant nugaros, greitai gretai, nuleiskit užpakalį.
- Negaliu, raumenis traukia, skaudaaaa....
-Masažuokit jai kojas....Stumk.Dar dar dar dar .....silpnai, kitą kart ilgiau.
-Gerai...Aaa...rrrr..ggg.hhhhh.......nebegaliu, oro trūksta.Tik nekirpkit.
-Tai stumk stumk....
-Nekirpkit.
-Jei gerai stumsi per du tris kartus bus viskas, o jei nei tai žaisim čia dar 20 minučių, ir tada kirpsiu.Aišku?
-.......AAAAA>...................r.r.rrr.r.r...r.rr...................AAA......r.r......gggghhhh.........

-Viskas....sveikinu....koks puikus.....berniukas...tėveli kirpsit virkštelę?
-Aaa, aš,oi ...gal jūs geriau mokat..........
-Kodėl ne mergaitė...?
-Na nežinau, čia jau vyrą kaltinkit, ne mane.
-Sveikas?
-Iš pažiūros taip, o dėl genetinių ligų po mėnesio bus aišku.
-O ...kaip......ten...
-Keli apibrozdinimai, daktaras tuoj ateis sukabins. Viskas gerai....Štai, paimkit vaiką tėveli.
-Koks mažučiukas....gražutis....
-Šitas į tave panašus gal bus.
-Myliu tave....

13.00 val. gimė 53 cm., 3200 g. žydraakis bernužėlis įspūdinga šukuosena, kurį mama pavadino Augustu.Apgar 10\10 , gimdymo trukmė 5val.

wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gintarė:): 25 lapkričio 2009 - 00:42
Idomiai papasakota istorija smile.gif
Aukit dideli ir stiprus 4u.gif thumbup.gif Bet broliukams sesutes ir teveliams dukrytes vis tiek reikia mirksiukas.gif Tai lauksim istorijos tesinio 4u.gif mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū, greit parašiau ir pamiršau kad antro gimdymo finale vis klausiau kiek cm, man sako matau galvytę, o aš vis tai kiek cm?taigi sakau galvytę matau(nedašunta man kad jau pilnas škias), ir dar apie epidūrą kažką sapaliojau, nors puikiai žinau kad nuo 6 cm neduoda, o aš su 7 atvažiavau biggrin.gif
ir dar per stūmimą rėkiau ant akušerės kad ištrauktų pirštus iš ten nes nemalonu labai, o ji sako tai vaikas jau lenda, bet gerai jaučiau kad laikė, turbūt tą procedūrą kur nuo plyšimo apsaugo darė. biggrin.gif doh.gif Žodžiu efekto būsenoj tokių nesamonių pridarau ir labai pakomanduot mėgstu, pasiderėt(lyg gimdymas tam tiktų) doh.gif
Atsakyti
Oi, nu negaliu, prisižvengiau thumbup.gif biggrin.gif . Labai labai liuks istorija ir kažkaip tikrai įdomiai buvo, kad 10 savaičių įmanoma apsirikt g.gif Neteko tokio čiūdo girdėt biggrin.gif .
Atsakyti
Sauni istorija 4u.gif
Atsakyti
sveikinimai 4u.gif
Tikrai labai idomiai nupasakotos istorijos thumbup.gif
Na bet ir gyd. aplaidumas, kad nesugebejo teisingai apskaiciuoti nestumo laiko doh.gif
Atsakyti
Super papasakotos istorijos biggrin.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Bozena83 @ 2009 11 25, 11:54)
sveikinimai 4u.gif
Tikrai labai idomiai nupasakotos istorijos thumbup.gif
Na bet ir gyd. aplaidumas, kad nesugebejo teisingai apskaiciuoti nestumo laiko doh.gif

Ačiū visoms. 4u.gif
Labai nenorėjo su manim terliotis- vis atkalbinėjo nuo patikslinamojo echo- tipo taigi kenkia, kam tau švitinti?...spėsim dar...o paskui ai tai jau vėlu- iki 18 savaičių reikėjo, dabar nieko tau nepasakysiu....
Grįžusi namo iškart pakeičiau ne tik daktares bet ir į kitą polikliniką užsirašiau su visa šeima. tongue.gif Po naujų metų man skambina senoji ginekologė- tai ko neateini, tiek laiko nebuvai...?sakau vaikas jau gimė.ta blink.gif tai kaip jūs?sakau gerai, gimė 40 savaičių, sveikas, normalus, visus duomenis susakiau, ta tik apšalus šelmiškai besišypsodama sau viską susirašė, o aš džiaugiausi tą juoką girdėdama paskutinį kartą .... ax.gif
Atsakyti
smile.gif+2009 11 25, 01:22-->
QUOTE(Gintarėsmile.gif @ 2009 11 25, 01:22)
-Labas rytas, man 30 savaičių...vandenys bėga....mes iš Kauno...bet .
-Echo rodo kad vaisius 40 savaičių ir 2-3 dienos.

doh.gif doh.gif doh.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
neisivaizduoju kaip gali gine ant 10 savaiciu nugrybaut doh.gif na taigi judesiai galu gale jauciasi mamytei doh.gif tai, ka ji i kortele ir irashe pvz"pirmus judesius pajuto 8 savaiciu"? lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Labai puikus pasakojimo stilius - nuostabios istorijos thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif

4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Casual: 25 lapkričio 2009 - 13:21
tikrai idomiai? su tom savaitem. o kaip i dekreta tada?
is vienos puses neblogai. galvoji, kad kad dar 10 liko, o pasirodo kad jau laikas.
is kitos puses na ir aplaidumas, juk skiriasi moters fiziologija ir savijauta 30 ir 40savaiciu. g.gif
bet svarbiausia, kad jums viskas gerai. thumbup.gif
Atsakyti
Na buvo keblumų...užtai ir nebesirodau ten...Nepadaviau matyt laiku į lapą užta ir išsikalinėjo kaip galėjo.... doh.gif Ateinu, sakau nu padarykit man echo...ai, tai man iki darbo pabaigos tik valanda liko, tai ką aš jungsiu dabar tą aparatą?tai aišku geriau kavos išgers doh.gif Taip kokius tris kart važiavom su vyru ir nieko, tada nusprendžiau eit mokamai, bet šventės....galvojau spėsiu....ir nespėjau biggrin.gif
Užtai dabar turiu superines medikes thumbup.gif
Atsakyti
na tikrai įdomiai čia biggrin.gif
Atsakyti