Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Sveikutės,

šiandien pietums gaminau patiekalą be pavadinimo arba gal tiesiog pavadinčiau mėsos ir daržovių troškinys, tiesiog čia kas galvon šauna, tą dedu smile.gif

Šiandien dienos produktai tokie:
Kiaulienos sprandinė, raudona, geltona paprikos, čili pipiras, morkos, svogūnas, grietinė, pomidorų padažas, druska, pipirai, aliejus.

Aliejuje apkepinu gabaliukais supjaustytą mėsytę, sudedu supjaustytas paprikas, čili pipirą, per burokinę tarką tarkuotas morkas, griežinėliais pjaustytą svogūną ir troškinu uždengus, patroškinu apie 20 min. arba tiksliau kai daržovės išsitroškina, įberiu pipirų šiek tiek, druskos, išmaišau, sudedau grietinės kelis šaukštus, pomidorų padažą, išmaišau ir išjungiu.

Bulves nuskutu, supjaustau į keturias dalis, apiberiu pipirais, druska, šviežiais krapais ir išmaišau, užpilu aliejaus ir vėl išmaišau, dedu į kepimo indą ir į orkaitę.

Salotoms: aisbergo salota, pomidorai, agurkai, konservuoti kukurūzai, aliejaus. Aisbergo salotą suplėšau, agurkus, pomidorus supjaustau, suberiu kukurūzus, užpilu šiek tiek aliejaus ir viską išmaišau.

Labai skaniai gaunasi smile.gif
user posted image
Atsakyti
QUOTE(gadget3 @ 2010 01 20, 19:10)
Mano mažoji pirmučiausia ir sudorojo tuos kukurūziukus  mirksiukas.gif


o kur tuos kukuruzus perkat?lyg ir nesu užmačius jų prekybcentriuose... o gal tiesiog neieškojau ir todėl nemačiau... g.gif :
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2010 01 21, 00:15)
o kur tuos kukuruzus perkat?lyg ir nesu užmačius jų prekybcentriuose... o gal tiesiog neieškojau ir todėl nemačiau... g.gif  :

yra yr įvairiuose prekybcentriuose, dažnai šaldytuvuose prie daržovių. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šiandienos pietūs
Apkepti papreskoniuoti kalakutienos krūtinėlės gabaliukai, baigiant kepti į keptuvę įdėti kelis šaukštus kinietiško pomidorų padažo. Priedai virti ryžiai, morkos su česnakais. Labai greitai ir skanu.
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ulė @ 2010 01 20, 19:31)


Ule, ačiū!
pas portugalus,ispanus tokių visada bliūūdai būna. dėkui,bandysim 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Elena @ 2010 01 06, 14:41)

Galvojau ką čia atsinešti įkurtuvėms...ir sugalvojau...bulvės  smile.gif


Kepiau siandien - skanu bigsmile.gif Aciu uz pasiulyta recepta mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(nerez @ 2010 01 21, 00:15)
o kur tuos kukuruzus perkat?lyg ir nesu užmačius jų prekybcentriuose... o gal tiesiog neieškojau ir todėl nemačiau... g.gif  :


kaip S.N.A.S sakė - prie šaldytų daržovių. Bet būna ir konservuotų, šalia visokių agurkėlių.


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2010 01 21, 23:43)
kaip S.N.A.S sakė - prie šaldytų daržovių. Bet būna ir konservuotų, šalia visokių agurkėlių.

S.N.A.S sakė ne šaldikliuose, o šaldytuvuose šalia kitu įmantresnių daržovių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(S.N.A.S @ 2010 01 22, 11:20)
S.N.A.S sakė ne šaldikliuose, o šaldytuvuose šalia kitu įmantresnių daržovių 4u.gif


na va. o ten tai ir pati pažiūrėsiu,nes nemarinuotų ir nešaldytų kaip ir likau nebandžius matyt 4u.gif


Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2010 01 22, 16:38)
na va. o ten tai ir pati pažiūrėsiu,nes nemarinuotų ir nešaldytų kaip ir likau nebandžius matyt 4u.gif

maciau vakar kaip tik rimi yra. bet gal 5 kukuruziukai 5lt kainuoja 4u.gif
Atsakyti
user posted image

tai du patiekalai ir padazas vienoje leksteje.Valgem viska kartu nors aisku galima ir atskirai.(kaip garnyrai prie mesos ar zuvies patiekalu)Siuos receptus radau zurnale zmones ir siek tiek pakoregavau pagal save.
1.Darzoviu troskinys.
2-3saukstai aliejaus,1 saukstelis garstyciu seklu,3bulves,1/3ziedinio kopusto,15juoduju alyvuogiu,druskos,3 saukstai grietines,saujele smulkintu petrazoliu ar /ir kalendru

I keptuve pilame aliejaus,suberiam garstycias,kepiname kol pradeda sprogineti.I keptuve dedame kubeliais ar juostelem pjaustytas bulves,siek tiek apkepam sudedam smulkinta ziedini kopusta,apkepame,ipilame puodeli karsto vandens kad issitroskintu,suberiam alyvuoges.Padruskinam,sudedam grietine,ismaisom,isjungiam ugny,apibarstome smulkintom petrazolem ar kalendrom.

2.Masala ryziai
2 puodeliai basmati ar kitokiu ryziu,vandens,druskos,aliejaus,1saukstelis kmynu,1/2 saukstelio maltos kalendros,50g anakardzio riesutu,1 morka,100g zaliuju zirneliu,santa marija ryziu prieskoniu,ciberzoles.

Ryzius uzpilam vandeniu,palaikom,po 15-20 min suberiam i kostuva kad nuvarvetu.Uzviriname vandeni,pasudome.Keptuveje pakepiname kmynus,iberiame kalendros,anakardzio riesutu ir apkepiname ant silpnos ugnies.Sudedam kubeliais supjaustyta morka,apkepiname,suberiam nuvarvejusius ryzius,ir nuolat maisydami kepiname minute dvi,mase supilame i verdanti vandeni ir uzdengiame puoda,verdame 15-18min,suberiam santa marijos ryziu prieskonius ir ciberzole.Pabaigoi suberiam zalius zirnelius.

3.Agurku raita
1/2 saukstelio kmynu,1 vidutinis agurkas,druskos,maltu juodu pipiru,150g naturalaus jogurto.svieziu petrazoliu ar krapu.

Agurka sutarkavau per burokine tarka,ipyliau prieskonius ,pjaustytus krapus ir jogurta
Atsakyti
Ryžių mėsos troškinys


user posted image

palyginus greitai pagaminamas, ir be galo skanus! Rudieji ryžiai duoda visai kitokį skonį nei balti. (bent jau mums)

Reikės:

Apie 500 g. jautienos
1 svogūno
2 morkų
Stiklinės rudujų ryžių (galima ir paprastus aišku)
Trijų v.š. šaldytų žirnelių
1 v.š. aštraus pomidorų padažo
2 v.š. pomidorų tyrės
Truputis buljono
Druskos, pipirų, kt. džiovintų prieskonių

Ryžius laikiau pamerktus apie 2 va. prieš verdant. Tada paviriau apie 10 min. (rudiesiems ryžiams išvirti reikia apie 30min.).
Supjausčiau smulkiai svogūną, sutarkavau morką, ir pakepiau ant keptuvės, kai beveik iškepė, dėjau kečupą ir pomidorų tyrę. Baigus kepti sudėjau į dubenį. Tada toj pačioj keptuvėj, tik išvalytoj, gerai įkaitinau, ir sudėjau smulkiais gabaliukais pjaustytą mėsą. Jokių riebalų. Nejudinant palikau, kol išskyrė sultis, tada pamaišiau, bėriau druskos, pipirų, džiovintų petražolių. Ir dar pakepinau, kol išgaruos vanduo ir mėsa paliko minkšta.
Ėmiau stiklinį indą, ant dugno dėjau ryžius, ant viršaus kepintas morkas, nemaišant, sudėjau mėsą, ant viršaus užbėriau žirnelius.
Buljoną ištirpinau stiklinėję vandens (arba daugiau, reikia kad pilnai apsemtų ryžius) ir pyliau ant mėsos, gerai pajudinant, kad subėgtų iki dugno. Ir į orkaitę dar pusvalandžiui, uždengus dangtį. Viskas išsitroškino, ryžiai suminkštėjo. Prieš dedant į lėkštę pačiam inde šiek tiek pamaišiau, kad morkos ir ryžiai persimaišytų su mėsa.
Skanaus!
Atsakyti