Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(regna @ 2010 01 26, 13:10)



Sumazinkit nuotraukas doh.gif
Atsakyti
Labai atsiprasau uz tokio didelio dydzio nuotrauka pamirsau tiesiog sumazinti. blush2.gif
Bandau pasitaisyti dabar.
Atsakyti
QUOTE(Nova @ 2010 01 26, 00:50)
Vištiena baltame česnakiniame padaže su sūriu

Turiu klausimeli, o ant ko reiketu kepti-ta prasme folijoje ar siaip? nes manau per 40 min. tas grietines majonezo padazas turetu pradet svilt doh.gif
Atsakyti
Picos ax.gif

1 pakeli sausu mieliu, 1 st silto vandens, 1 arb.sauksteli cukraus ir druskos. Palikti pusvalandziui, kad mieles aktyvuotusi.

2 stiklines miltu, 2 saukstus aliejaus ir mieliu misini sumaisyti ir minkyti, jei lips prie ranku ideti dar siek tiek miltu, bet ne daugiau nei puse stiklines miltu! Palikti tesla pakilti apie 1 val.

3 gavosi, tai viena - dariau su pomidoru padazu, misko grybais ir suriu, antrą- pomidorų padažas, grietinė, grybai , dešra, marinuoti agurkėliai ir sūris, ir trečia - su baltu padažu - tai tik dešra, agurkai, alyvuogės ir sūris. Į padažą daug česnako prispaudžiau, picos prieskonių ir baziliko. Niam skanu thumbup.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Puma84 @ 2010 01 26, 13:46)
Turiu klausimeli, o ant ko reiketu kepti-ta prasme folijoje ar siaip? nes manau per 40 min. tas grietines majonezo padazas turetu pradet svilt doh.gif


As kepiau kepimo inde. Karts nuo karto atidarydavau ir apipildavau vistiena padaziuku nuo dugno. Kepimo laikas siaip individualus, nuo orkaites priklauso. Tai tiesog kepant paziureti galima, gal jau iskepe smile.gif
Atsakyti
sveikos 4u.gif nežinau ar į temą čia paklausiu,bet gal žinote kokias jūros gėrybes reikia naudoti gaminant risotto su jūros gėrybėm?šaldytas ar tas iš stiklainėlių?šaldytos lyg ir logiškiau būtų,bet norėtus būt užtikrintai... ax.gif
Atsakyti
dar prasau patarimu :

turiu klausimeli... blush2.gif

kai buna parasyta pvz i sriuba ideti lydyta sureli be priedu, tai as suprantu kad tai tas daiktas kur tepames ant duonos, buna su kumpiu, grybais, kartais mirkome kepta duona smile.gif

bet........kadangi nemegstu saldumynu ir gyvenima nesu kepusi pyragu ar tortu, tiesiog nekelia jie man apetito, gal del to neismanau, bet va vienoje receptu knygoje pamaciau - torto virsuj : balto sokolado ir lydyto surelio be priedu blink.gif

negi cia tas pats surelis??????????????
kaip jis derinasi su sokoladu ar desertu?

ot durnas jauciu klausimas biggrin.gif


QUOTE(Masiania* @ 2010 01 25, 23:11)
Ten turbut paprastas varskes surelis buvo turimas omeny mirksiukas.gif

argi.. blush2.gif hm..na gal dar kas zinos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Adilaila @ 2010 01 26, 19:05)
dar prasau patarimu :

turiu klausimeli... blush2.gif

kai buna parasyta pvz i sriuba ideti lydyta sureli be priedu, tai as suprantu kad tai tas daiktas kur tepames ant duonos, buna su kumpiu, grybais, kartais mirkome kepta duona smile.gif

bet........kadangi nemegstu saldumynu ir gyvenima nesu kepusi pyragu ar tortu, tiesiog nekelia jie man apetito,  gal del to neismanau, bet va vienoje receptu knygoje pamaciau - torto virsuj : balto sokolado ir lydyto surelio be priedu  blink.gif

negi cia tas pats surelis??????????????
kaip jis derinasi su sokoladu ar desertu?

ot durnas jauciu klausimas biggrin.gif
argi.. blush2.gif  hm..na gal dar kas zinos smile.gif


Visai nedurnas biggrin.gif klausimas, juk tas lydytas surelis gaminamas is varskes, visai nesunkiai pasigamina namie, as seniau esu torta kepusi su tokiu savos gamybos sureliu, o varske ir sokoladas visai neblogai dera(juk tie saldus su varske sureliai irgi yra su sokoladu, tik tiek, kad varske nekaitinta, o jei pakaitinsi virs garu, ji issilydys ir taps tuo paciu sureliu).
O cia va Forelles bloge panasaus surelio receptas ir be desimt E ir konservantu, kur buna pardese.

200-250 g varškės 1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š. grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.

Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Šaltinis: N.Marcinkevičienė „Metai už stalo. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai“

Varske turi buti geros kokybes, ta pliurze is pokeliu rolleyes.gif nelabai tinka, reikia sausos. 4u.gif

Atsakyti
QUOTE(regna @ 2010 01 26, 11:10)

Recepto nerasysiu nes,paprasta,bet labai jau patiko derinys.
Pangasija su kuskus ir morku salotom.


tai o kam tada ta foto čia reikalinga, receptų su nuotraukomis temoje? ax.gif
dėk į kitą, kur tik pasisako /parodo ką šiandien gamino ax.gif
Atsakyti
QUOTE(aikstinga @ 2010 01 26, 14:30)
sveikos 4u.gif  nežinau ar į temą čia paklausiu,bet gal žinote kokias jūros gėrybes reikia naudoti gaminant risotto su jūros gėrybėm?šaldytas ar tas iš stiklainėlių?šaldytos lyg ir logiškiau būtų,bet norėtus būt užtikrintai... ax.gif


As manau jokio skirtumo, ziurint, kaip tuose stiklaineliuose jos konservuotos, kokiu deta priedu ir prieskoniu, aisku su svieziom butu dar geriau, sviezus produktas juk su niekuo nesulyginamas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 01 26, 18:35)
Visai nedurnas biggrin.gif  klausimas, juk tas lydytas surelis gaminamas is varskes, visai nesunkiai pasigamina namie, as seniau esu torta kepusi su tokiu savos gamybos sureliu, o varske ir sokoladas visai neblogai dera(juk tie saldus su varske sureliai irgi yra su sokoladu, tik tiek, kad varske nekaitinta, o jei pakaitinsi virs garu, ji issilydys ir taps tuo paciu sureliu).
O cia va Forelles bloge panasaus surelio receptas ir be desimt E ir konservantu, kur buna pardese.

200-250 g varškės 1 nubrauktas a.š. sodos;
1 ½ -2 v.š.  grietinės;
1 kiaušinio trynys;
druskos pagal skonį.

Ant varškės užberti sodą, gerai išmaišyti ir palikti 10-15 minučių (aš vis ateidavau pamaišyti). Trynį išplakti su grietine. Viską sudėti į puodą ar keptuvę, pakaisti ant nedidelės ugnies ir nuolat maišyti, kol varškė išsilydys. Užvirus, ugnį išjungti, supilstyti į indelius ir atšaldyti.
Šaltinis: N.Marcinkevičienė „Metai už stalo. Kalendorinių švenčių ir sezoniniai valgiai“

Varske turi buti geros kokybes, ta pliurze is pokeliu rolleyes.gif nelabai tinka, reikia sausos. 4u.gif

aukstasis pilotazas blush2.gif
aciu 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 01 26, 20:39)
tai o kam tada ta foto čia reikalinga, receptų su nuotraukomis temoje?  ax.gif
dėk į kitą, kur tik pasisako /parodo ką šiandien gamino  ax.gif

drinks_cheers.gif na, tikrai jau... Toks vaizdas, kad dedama cia todel, kad tema populiari...

Man, pvz , labai butu buve idomu suzinoti, kaip ruostas kukskusas, nes dariau 1 karta, nesigavo, net bandyt nebenoriu... blush2.gif
Atsakyti