Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(stonjur1 @ 2010 02 06, 23:35)
drinks_cheers.gif  labai gera idėja


man irgi patiko, zavu, kad taip paprasta, bet tikrai kad grazu paziureti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 02 06, 22:49)
Nu ir zadetos fotkes tos bulkikes.Tiesa, jei kepsit ir vandeni matuosit su paprasta stikline, normalia, tai pilkit truputi daugiau nei puse, nes as i tokia placia pyliau, tai normalioj stiklinej reiktu daugiau nei puses.Tai va toki pagaliuka suformavau is sviesto, petrusku, druskos, krapu ir apvoliojau i svalios suri tarkuota, paskui dejau i pailgai iskociota tesla ir virsuj gerai uzsandarinau, na ir kepimas, kaip ir pirma karta.

Srove, dekui uz idaryto batono receptuka, bus butinai isbandytas. g.gif Pas mane taip graziai koreta nesigavo, manau, kad arba per mazai kartu miltus persijojau arba blogai isminkiau. Stengiaus minkyti visas 15min, bet darbas ne is lengvuju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Esprit @ 2010 02 07, 08:23)
Srove, dekui uz idaryto batono receptuka, bus butinai isbandytas.  g.gif Pas mane taip graziai koreta nesigavo, manau, kad arba per mazai kartu miltus persijojau  arba blogai isminkiau. Stengiaus minkyti visas 15min, bet darbas ne is lengvuju  rolleyes.gif



Maniskiai kepa , bet t.p. tokie purus nesigaus. Ir minkesi sunkiai,itariu ,kad per mazai vandens pyliau. nes apie joki papildoma miltu dadejima negalejo buti ne kalbos, tada is viso sausa mase but gavisis. Na as primeciau ,kad stikline standartine tai 250ml. Miltu dejau dvigubai, vandens pyliau 300ml. bet vis tiek nesigavo tokia tesla kokia turetu buti. Srove , prasau ,kada kepsi vel batonus , pamatuok mililitrais ,kiek vandens pili. 4u.gif
Atsakyti
Musu pusryciai, lietiniai su desrelemis mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(pukiena @ 2010 02 07, 12:49)
Musu pusryciai, lietiniai su desrelemis  mirksiukas.gif


thumbup.gif Labai gražiai patiekta ax.gif
Atsakyti

Srove, užintrigavai su tokiais gražiais batončikais............


Atsakyti
maniskiai batonai jau irgi kyla.. ziuresim kas ten gausis bigsmile.gif

vandens man ir pasirode mazoka, o gal mano stiklines labai mazos smile.gif tai as dapyliau gerokai ant tu 350 gr miltu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatina @ 2010 02 07, 13:07)
Srove, užintrigavai su tokiais gražiais batončikais............


o man jie nesigavo verysad.gif cray.gif Nesuorantu , kame saknys g.gif na gavosi tokios keturios beisbolo lazdos , zmogu galima uzmusti. ne suvalkiete , bet vis tiek gaila ismesti , dar padziovinsiu ir trupiniams sumalsiu. Kita karta bandysiu daugiau vandens pilti
Atsakyti
QUOTE(aguonele @ 2010 02 06, 23:11)
o kitas kas man i galva sove: nera Lietuvoj tokio sviesto?



Nemaciau tokio schmoll.gif , bet juk nelabai sunku ir paciai pasidaryti, gal ne taip skanu, bet gal tu E maziau 4u.gif

QUOTE(Renata123 @ 2010 02 06, 23:54)
Noriu paklaust, o kokius cia kopustus naudojot, t.y. sviezius ar raugintus, ar tokius ir tokius pamaisytus?
tai kiek mazdaug sviesto sunaudojote?



Kopustai rauginti, o sviestuko apie 100gr. dviems batoneliams, kepiau tris is tos normos, dejau i du, tik surio galejau daugiau, nebut reikalo pagadines. 4u.gif

QUOTE(pukiena @ 2010 02 07, 00:56)
O kas per avokadu padazas?



Prieskoniai taip vadinas AVOKADO. 4u.gif

QUOTE(Esprit @ 2010 02 07, 09:23)
manau, kad arba per mazai kartu miltus persijojau  arba blogai isminkiau. Stengiaus minkyti visas 15min, bet darbas ne is lengvuju  rolleyes.gif



QUOTE(amorosa @ 2010 02 07, 12:34)
Maniskiai kepa , bet t.p. tokie purus nesigaus. Ir minkesi sunkiai,itariu ,kad per mazai vandens pyliau. nes apie joki papildoma miltu dadejima negalejo buti ne kalbos, tada is viso sausa mase but gavisis.  Na as primeciau ,kad stikline standartine tai 250ml. Miltu dejau dvigubai, vandens pyliau 300ml. bet vis tiek nesigavo tokia tesla kokia turetu buti. Srove , prasau ,kada kepsi vel batonus , pamatuok mililitrais ,kiek vandens pili.



Dar miltai miltams nelygu, o vandens manau galima ir daugiau ipilti, reikalo nepagadins, issiverti ant miltuoto pavirsiaus ir dasidedi miltuku kiek truksta, bet siaip miltai nuo minkymo ir laiko burksta ir jei labai kieta mase, aisku ir bulkikes bus ne tokios purios, siaip kada kepu mielinius gaminius visada dedu miltu maziau, nei reikalauja receptas ir minkau ilgiau, kad ir skystoka gaunas, paskui beminkant tikrai sutirsteja ir nebelimpa prie ranku, tesla pradeda darytis tokia minksta puri, nesunkiai minkoma. 4u.gif
Pamatuosiu, kai kepsiu tiksliai.

QUOTE(pukiena @ 2010 02 07, 13:49)
Musu pusryciai, lietiniai su desrelemis  mirksiukas.gif


Nu grazuciai wub.gif

Papildyta:
QUOTE(amorosa @ 2010 02 07, 14:14)
o man jie nesigavo  verysad.gif  cray.gif Nesuorantu , kame saknys  g.gif na gavosi tokios keturios beisbolo lazdos , zmogu galima uzmusti. ne suvalkiete , bet vis tiek gaila ismesti , dar padziovinsiu ir trupiniams sumalsiu. Kita karta bandysiu daugiau vandens pilti

unsure.gif kaip gaila, bet nenusimink, gausis tikrai, pilk daugiau vandens, dek maziau miltu, turi iseiti, o gal blogai pakilo? Kai kisai orkaiten, buvo bent dvigubai pakile?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Srove: 07 vasario 2010 - 13:27
QUOTE(Eimy @ 2010 02 07, 12:53)
thumbup.gif  Labai gražiai patiekta  ax.gif

dekui blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Srove @ 2010 02 07, 13:24)
Prieskoniai taip vadinas AVOKADO. 4u.gif
---
grazuciai wub.gif

Kai ne Lt gyveni, tai ir nezinai ax.gif
---
reikia gi kazkaip vaika sugundyti hihihi.gif
Atsakyti
Sveikutės. Labai puikūs visi patiekalai-todėl stengiuosi šią temą skaityti pavalgiusi biggrin.gif Labai noriu pasigaminti sraigytes iš mėsos, bet neberandu.Tikrai ieškojau, bet..nepavyksta..Gal kuri pagelbėtumėt? Pažadu-receptą nusikopijuosiu, kad nebetrukdyčiau pioneer.gif
Atsakyti
Sveikos, batonininkės biggrin.gif

Pavasario laukiu. Prisimenu vasarą, Estiją, žuvienę. Prisiminimus derinu su šaltytuvo turiniu.

Išėjo tokia Lašiša su daržovėm kiaušinio ir grietinėlės apkepe :

user posted image

Reikia (4-5 porcijoms):
1 kietoko avokado
4 bulvių
2 saliero stiebų
1 didelio svogūno
2 nedidelių cukinijų
100 g sviesto
druskos, pipirų

3-4 lašišos kepsniukų
citrinpipirių, 1/2 citrinos sulčių, alyvų aliejaus

2 didelių kiaušinių
100 ml grietinėlės


agurko, pomidorų, ridikėlių
alyvų aliejaus
druskos, pipirų, sumak

Stambai tarka tarkuotas bulves ir avokadą kepinu svieste. Vėliau sudedu smulkintus saliero stiebus, svogūną bei nuluptas ir plonai supjaustytas cukinijas. Pasūdau, papipirinu.
Palieku ant silpnos ugnies.

Iš vakaro aliejuje, citrinos sultyse ir prieskoniuose pamirkusią lašišą nukaulinu ir smulkiai supjaustau.

Du kiaušinius išplaku šluotele ir dar paplaku, supylusi grietinėlę {riebią}.

Daržoves sudedu į stiklinį indą, tinkamą kepti orkaitėje. Užpilu pasūdytą ir papipirintą kiaušinių ir grietinėlės plakinį, išmaišau.

Viršų apdėlioju lašišos gabaliukais, pašlakstau mirkaliuku {aromatingiau}.

Indą uždengiu, šaunu 25-30 min. į 195 laipsnių orkaitę.

Pateikiau su agurkų, pomidorų ir ridikėlių salotomis, užpiltomis aliejaus ir druskos/pipirų padažu. Visą patiekalą pabarsčiau rūgštelėjančiu sumak.

Skanaus.
Atsakyti