QUOTE(svarelis @ 2010 01 26, 12:13)
O kurio momentu jūs apglostot kepaliuką šlapia ranka, kad gražesnis gautųsi? Gal čia įmanoma tik orkaitėj kepant? Kažkaip bijau, kad nesusmegtų po to mano duonelė
duonkepėje palyginu šlapia ranka išėmus mentelę, t.y. prieš didįjį kildinimą.
Kepant orkaitėj - suformavus kepaliuką, manau..
QUOTE(Dianux68 @ 2010 01 26, 18:21)
SOS
Noriu duonkepėje išsiminkyti

tešlą koldūnams (supraskit mane teisingai). Nieku nerandu receptuko. Gelbėkit, nes liksim be koldūnų.
QUOTE(nataliuncik @ 2010 01 26, 18:58)
Teška koldūnams pati paprasčiausia, tai miltai ir vanduo.
QUOTE(J@lanta @ 2010 01 26, 20:46)
aš megėja lipdyti koldūnus, bet niekad dar nesu dariusi su verdančiu vandeniu
Esu koldūnų manjakė

Miltai ir vanduo - neduoda elastingumo tešlos.. Tešla iškočiota traukiasi į pradinę padėtį..sunku sulipdyti, būna kieta.
Tad iš visos savo jau netrumpos ir nemažos patirties pasakysiu, kad kiek bebūčiau lipdžiusi - iš akies ar vadovaudamasi kokiais tai receptais, geresnio recepto, malonesnio rankoms , lipdymo procesui ir, žinia, pilvui, radus nesu., nei kad šis, iš SM, aišku:
2 tryniai
2 saukstai aliejaus
ziupsnelis druskos
mazdaug 2 - 3 stiklines miltu
Šiltas vanduo
Į stiklinę 250 ml dedu du trynius, įpilu du šaukštus aliejaus, žiupsnelį druskos ir pripilu iki pilno šilto vandens. Viską sumaišau. Į dubenį išsijoju miltus (maždaug dvi stiklinės, jeigu reikia, tai po to dar pripilu), juose padarau duobutę ir į ją įpilu vandens-trynių mišinį. Užmaišau minkštą tešlą ir leidžiu jai pagulėti ne mažiau pusvalandžio. Miltai išbrinksta, tešla pasidaro labai elastinga ir smagi
Dar pridėsiu, kad nepanaudotus baltymus panaudoju patepant koldūnų kraštą juos sulipdant, o likusius - įberiu cukraus, kiek rūgštelės ir iškepu morengus.. Nu o jei artimiauią dieną kepu ar minkau ką, supilu ten..
Jungiuos prie tų, kurios kepė duoną, užmiršusios įdėt mielių

Nu ir koks gi mano nustebimas buvo atidarius dangtelį
Vyniotinis su grybais man nelabai patiko.. Net nežinau kodėl. Tris dienas zyziau B, kad parvežtų voveryuškų, ans sumokėjo už jas 13 litų, o iškepiau ir.. nu nevalgiau..
Eilėje - sūrio duona...