IPB

Sveiki atvykę, svety ( Prisijungti | Registruotis )


42 Puslapiai: « < 15 16 17 18 19 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

[ Standartinis ] ·

> Bandelės pyragėliai, visokie :)

rugiagele26
post 2010 11 13, 09:18
Paskelbta: #193


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 7869
Prisijungė: 2006 08 19


Apdovanojimų: 0


QUOTE(bukasacka @ 2010 11 13, 08:44)
SOS:kaip verdamas ar daromas kokosinis idaras mielinems bandelems? perverciau dvi temas,niekur nerandu... :mmm
*



Kur nuorodos pirmam puslapy, yra idarai bandelems. Ten galima rasti.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
keistuole
post 2010 11 13, 09:32
Paskelbta: #194


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2940
Prisijungė: 2006 09 21
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:2007 05 15
Antras vaikas:2007 05 15
Trečias vaikas:2008 10 04
Ketvirtas vaikas: 2010 08 06

Apdovanojimų: 0


O kaip padaryt, kad tas įdaras neišbėgtų, pvz uogienė
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
aguonele
post 2010 11 13, 10:24
Paskelbta: #195


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2255
Prisijungė: 2007 06 02
Vieta: Ten, kur man gerai...


Apdovanojimų: 0


QUOTE(keistuole @ 2010 11 13, 09:32)
O kaip padaryt, kad tas įdaras neišbėgtų, pvz uogienė
*


tai ziurint kokia tesla darai :hm mieline tai be problemu, ji gi pakyla ir automatiskai idaras lieka viduje. Darant su kitomis teslomis reikia graziai kampus uzlankstyti :mirksiukas:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
keistuole
post 2010 11 13, 10:58
Paskelbta: #196


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2940
Prisijungė: 2006 09 21
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:2007 05 15
Antras vaikas:2007 05 15
Trečias vaikas:2008 10 04
Ketvirtas vaikas: 2010 08 06

Apdovanojimų: 0


QUOTE(aguonele @ 2010 11 13, 10:24)
tai ziurint kokia tesla darai  :hm  mieline tai be problemu, ji gi pakyla ir automatiskai idaras lieka viduje. Darant su kitomis teslomis reikia graziai kampus uzlankstyti  :mirksiukas:
*



man būtent mielinės visada prakiūra ir uogienė lieka ant skardos :oh
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Nova
post 2010 11 13, 11:26
Paskelbta: #197


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1333
Prisijungė: 2006 03 03
Vieta: Vilnius


Apdovanojimų: 0


Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais

(IMG:http://4.bp.blogspot.com/_DtvauqWRkdU/TN5NBlMVf9I/AAAAAAAABP4/g48kI5X5kqs/s576/160.jpg)

Apie 20 vidutinio dyžio pyragėlių (viena skarda)

Matavimui naudojama stiklinė 200 ml


Tešla:

1 stiklinė miltų
2 v.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
100 gr. sviesto
70 gr. aliejaus
2 kiaušiniai
7-11 gr. sausų mielių pakelis (tų, kurias tereikia sumaišyti su miltais)
apie 5 stiklinės miltų

Įdarui:

Kopūstas
Svogūnas
Morka
1 kiaušinis
mėgstami prieskoniai

kiaušinis bandelių aptepimui (bet galite truputį kiaušinio pasilikti nuo tešlos ar įdaro kiaušinių)

Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).

Kol tešla kyla - ruošiame įdarą. Pakepiname svogūną, morką, galiausiai kopūstus. Paskaniname druska, pipirais, prieskoniais. Atvėsiname, supilame išplaktą kiaušinį, išmaišome. Galite dar dėti kitų daržovių - tai Jūsų fantazijos ir noro reikalas :)

Išimame šiek tiek pakilusią tešlą, dar kartą gerai perminkome, atgnybiame gabalėlį, išminkome jį delne, dedame įdaro, gerai užspaudžiame siūlę ir dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi (siūle į apačią). Paliekame skardoje apie 20 min, kad pakiltų. Pyragėlius aptepame kiaušiniu, jei norime - pabarstome sezamo sėklomis (kmynais ar kt.). Kepame 200 C orkaitėje apie 30 min., arba kol gražiai paruduoja viršus.

P.S. Pyragėliai išėjo super minkšti ir skanūs... Valgyti juos reikėtų šiltus, bet ir šalti skanūs :)
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
bukasacka
post 2010 11 13, 14:07
Paskelbta: #198


Senbuvis
*****

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 680
Prisijungė: 2008 09 18

Pirmas vaikas:Eglute 2008-03-01
Antras vaikas:planuose :)

Apdovanojimų: 0


QUOTE(keistuole @ 2010 11 13, 11:58)
man būtent mielinės visada prakiūra ir uogienė lieka ant skardos  :oh
*



man irgi tas pats :verysad: kad ir kokias formuociau,vistiek viskas isbega...
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
rasyte_
post 2010 11 13, 17:24
Paskelbta: #199


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1577
Prisijungė: 2005 07 19

Pirmas vaikas:M...
Antras vaikas:E...
Trečias vaikas:Bus...

Apdovanojimų: 1


QUOTE(bukasacka @ 2010 11 13, 14:07)
man irgi tas pats  :verysad:  kad ir kokias formuociau,vistiek viskas isbega...
*


Musu namuose gamintos uogienes kepiniams nlb tinkamos :mmm
Geriausia kepimui naudoti dzemus, yra pardese, ant stiklainio buna uzrasyta dzemas kepiniams :mirksiukas:
O jei naudoti namu gamybos, tada gal padetu krakmolas :hm

Nova - noriu bandeliuuuuu :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ruciake
post 2010 11 13, 23:25
Paskelbta: #200


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 133
Prisijungė: 2007 08 02
Vieta: Prienai

Pirmas vaikas:Gytis 2002 11 07
Antras vaikas:Marius 2008 09 21

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Nova @ 2010 11 13, 11:26)
Greito paruošimo pyragėliai su kopūstais


Pieną, druską, cukrų, sviestą pašildome ant viryklės, kol ištirpsta sviestas. Tuomet supilti aliejų, išmaišyti. Šiek tiek atvėsinti (bet ne iki galo) ir supilti išplaktus kiaušinius, gerai išmaišyti. Miltus sumaišyti su mielėmis, į juos supilti skystą mišinį, užminkyti tešlą. Tešla turi būti elastinga, minkšta, bet nelipti prie rankų. Jei limpa - įberkite dar truputį miltų, bet kuo jų mažiau, tuo minkštesni bus pyragėliai. Kol ruošime įdarą - tešlą dedame į dubenį, uždengiame ir statome į šaldytuvą apie 30-40 min., kad pakiltų (pakyla nelabai daug, tad nesistebėkite, taip turi būti).


Labas vakarėlis,
šiaip aš - ne blondinė :lotuliukas: , bet tikrai pirmą kartą išgirdau, kad mielinę bandelių tešlą reikia dėti į ŠALDYTUVĄ, kad ji ten pakiltų :hm Prie šildytuvo dėčiau, ant radiatoriaus - irgi dėčiau, netgi dėčiau ant puodo su šiltu vandeniu prie šaldytuvo, na bet kad į šaldytuvą - niekad nesugalvočiau :mmm :unsure:
Paaiškinkit kas nors man, nemokančiai elgtis su mieline tešla, ar tikrai pagal šį Novos receptą kepant bandeles, tešlą reikia kildinti šaldytuve? Kame čia bajeris? Ir tikrai mielinė tešla pakyla šaltai stovėdama? :hm
Čia aš nesikabinėju, jei ką, tiesiog noriu išsiaiškint ir sužinot daugiau apie mielinę tešlą, nes reikia gi susikaupt ir prisiruošt vieną kartą kokių bandelių šeimynai iškept :geda2:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
keistuole
post 2010 11 13, 23:52
Paskelbta: #201


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2940
Prisijungė: 2006 09 21
Vieta: Vilnius

Pirmas vaikas:2007 05 15
Antras vaikas:2007 05 15
Trečias vaikas:2008 10 04
Ketvirtas vaikas: 2010 08 06

Apdovanojimų: 0


QUOTE(Ruciake @ 2010 11 13, 23:25)
Labas vakarėlis,
šiaip aš - ne blondinė :lotuliukas: , bet tikrai pirmą kartą išgirdau, kad mielinę bandelių tešlą reikia dėti į ŠALDYTUVĄ, kad ji ten pakiltų :hm Prie šildytuvo dėčiau, ant radiatoriaus - irgi dėčiau, netgi dėčiau ant puodo su šiltu vandeniu prie šaldytuvo, na bet kad į šaldytuvą - niekad nesugalvočiau :mmm  :unsure: 
Paaiškinkit kas nors man, nemokančiai elgtis su mieline tešla, ar tikrai pagal šį Novos receptą kepant bandeles, tešlą reikia kildinti šaldytuve? Kame čia bajeris? Ir tikrai mielinė tešla pakyla šaltai stovėdama?    :hm
Čia aš nesikabinėju, jei ką, tiesiog noriu išsiaiškint ir sužinot daugiau apie mielinę tešlą, nes reikia gi susikaupt ir prisiruošt vieną kartą kokių bandelių šeimynai iškept :geda2:
*



esu ne kartą mačius receptą, kur reik dėt mielinę tešlą į šaldytuvą, bet teoriškai tai nežinau, kodėl taip.
Beje kažkada dariau elementarias mielinės tešlos bandeles su dešrelėm (pagal šiltai kildinamą tešlą) ir atliko man tos tešlos. Tai kažkaip nesugalvojau, ką man su ja daryt ir įdėjau į šaldytuvą. Kitą dieną radau dvigubai daugiau :D
Šiaip tai mielės dirba ir šaltai, tik žymiai lėčiau.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
rasyte_
post 2010 11 14, 08:58
Paskelbta: #202


Ekstra senbuvis
******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 1577
Prisijungė: 2005 07 19

Pirmas vaikas:M...
Antras vaikas:E...
Trečias vaikas:Bus...

Apdovanojimų: 1


Man zymiai skanesni kepiniai buna, kuriu tesla buvo kildinama saldytuve :super
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
aguonele
post 2010 11 14, 10:42
Paskelbta: #203


Super senbuvis
*******

Grupė: Senbuviai
Žinutės: 2255
Prisijungė: 2007 06 02
Vieta: Ten, kur man gerai...


Apdovanojimų: 0


QUOTE(Ruciake @ 2010 11 13, 23:25)
šiaip aš - ne blondinė :lotuliukas:
*


negaliu sio dalyko vertinti :lotuliukas: bet kepiniai gaunas daug geresni ir puresni jei tesla buna kildinama saldytuve :mirksiukas: Siaip as kildinu tesla ilgiau saldytuve nei tai daryciau kambario temp. Bet imu ir zymiai maziau mieliu.
O saldytuve tai gi temperatura nuo 2-8° silumos. Minusine nera :lotuliukas: mieliu bakterijos ir dauginos silumoj, tik saldytuve jos tai daro leciau.
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post
Ruciake
post 2010 11 14, 22:47
Paskelbta: #204


Patyręs dalyvis
***

Grupė: Dalyviai
Žinutės: 133
Prisijungė: 2007 08 02
Vieta: Prienai

Pirmas vaikas:Gytis 2002 11 07
Antras vaikas:Marius 2008 09 21

Apdovanojimų: 0


Ačiū už paaiškinimą :protas , dabar ir aš jau būsiu gudri :didis: :hihihi:
User is offlineProfile CardPM
Go to the top of the page
+Quote Post

42 Puslapiai: « < 15 16 17 18 19 > » 
Reply to this topicTopic OptionsStart new topic
Vartotojų skaito šią temą: 1 (Svečių: 1)
Narių: 0
 



Lo-Fi versija Dabar: 2014 04 19, 01:54

Atsakomybės apribojimas