Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai-5

Ar galėtumėte kas imesti nuorodėlę, kur rasti receptą rudo biskvito su manų košės įdaru receptą, kai ieškojau kitokios info, kažkur buvau radusi neišsisaugojau, o dabar ieškau ir nerandu unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sandr_e: 01 kovo 2010 - 20:01
Tortas „Rafaelo“. Pjūvis
http://www.ipix.lt/desc/61079828/ essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Sandr_e @ 2010 03 01, 21:00)
Ar galėtumėte kas imesti nuorodėlę, kur rasti receptą rudo biskvito su manų košės įdaru receptą, kai ieškojau kitokios info, kažkur buvau radusi neišsisaugojau, o dabar ieškau ir nerandu unsure.gif


tiksliai sio recepto neturiu nusikopinus bet turiu manu pertepimus, gal pravers...

Jums prireiks :
Pienas 1 l
Manų kruopos 8 šaukštai
Sviestas 200 g
Cukrus

Veiksmai :
Užkaitinti pieną, lėtai supilti manų kruopas ir cukrų, virti (20 min) ant mažos ugnies visą laiką maišant. Kai manų košė truputį pravėsta supilti sviestą (ištirpintą), viską gerai išmaišyti, ir kai visiškai atvėsta pertepti lakštus. Geriausia susitepti ir palaikyti šaldytuve kelias valandas.

- - - - - - - - - - - - - -

Gal pasirodys keista, bet labai skanus pertepimas pyragui yra iš manų košės:

1. Išvirti potirštę košę
2. Sukant šaukštu įtrinti pusę pakelio sviesto
3. Įmaišyti tarkuotą citriną (visą su žievele)
4. Sudėti smulkiai kapotus graikiškus riešutus.

Ash verdu ish 0,5 l pieno ir dedu 1 shaukshta manu ir dar truputuka, tada verdu tol, kol nepasidarys reikiamo tirshtumo. o sviesto imu truputi daugiau - 150g. Man toks geriausiai tepasi, bet pati ishbandysi, gal tau kitaip patiks....
Atsakyti
QUOTE(linette @ 2010 03 01, 17:58)
aš lapus kepiau vieną dieną sutepiau kitą valgėm dar kitą , manau , kad lapus ir prieš porą dienų iškept gali , man šitas  napoleonas labai patiko toks neper riebus nu pasaka , dar kitą kepiau tai kremas per riebus man gavos o šitas liuksiškas  thumbup.gif



QUOTE(Oksiukas @ 2010 03 01, 18:21)
Labas vakaras, Napaleoną darysiu šeštadieniui, tai šiandien jau lakštus išsikepiau,(ir visada kepu taip kad nesusidėtų vena dienai) o tepsiu penktadienį, na tortas tiesiog tirpsta burnoje smile.gif ne per riebus ir ne per sladus, toks sakyčiau saldžiarūgštis smile.gif


Ačiū už greitus atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Agniuk@s ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Oksiukas @ 2010 03 01, 19:21)
Labas vakaras, Napaleoną darysiu šeštadieniui, tai šiandien jau lakštus išsikepiau,(ir visada kepu taip kad nesusidėtų vena dienai) o tepsiu penktadienį, na tortas tiesiog tirpsta burnoje smile.gif ne per riebus ir ne per sladus, toks sakyčiau saldžiarūgštis smile.gif



aš kai jį dariau, asseni man liepė būtinai prieš 2 dienas jau jį sutepus būt, kad pastovėtų jis. tai vat, lakštus bet kada galima kept, tikrai nieko nenutiks. o ir sutepti ne iš vakaro būtinai prieš porą dienų.
Atsakyti
Norejau paklausti is kokio kiekio sviesto jus darote sviestini krema kad pasidengtu 26 cm tortas? g.gif Nes kiek maciau nuotraukose jis buna toks lygys ir sonai pilnai padengti , o as kai padarau man vis jo pritruksta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(emiga @ 2010 02 28, 22:26)
Iskepiau tortuka vyno vabalams  ax.gif  biggrin.gif  radau pas rusaites ...

  SOKOLADINIS SU VYSNIOMIS,SOKOLADINIU MUSU IR RAUDONU VYNU

Biskvitui:[forma 24-26cm.]

240 ml miltu

240ml cukraus

80 ml kakavos,mano buvo tamsioji.

1 arb.s. sodos su kaupu

2/3 arb.s. kepimo milteliu

1/4  arb.s. druskos

1kiausinis kambario temp.

90ml. pieno
90ml. vandens
4,5 valg.s augalinio aliejaus

1/2 vaniles ekstrakto
1 arb.s. cinamono

MUSAS

200ml. grietineles
100g. pienisko sokolado

Kremas
0,5 litro sauso raudono vyno
80-100 gr. cukraus

6-7 lapeliai zelatinos[as dejau biria pagal nurodyma 1litrui,mano naudotoji zel.buvo 7saukstai]
400ml. grietineles

vysniu 200g.{as dejau avietes sviezias,nes neturejau vysniu-puikiai tiko  ax.gif }

Biskvito gamyba:
mikserio inde lelai sumaisyti miltus,kakava,cukru,soda,kepimo miltelis,druska ir cinamona.Sudeti i miltu misini kiausini,piena,alieju,vandeni,vaniles ekstrakta ie letai ismaisyti.Tesla gana skysta.Sudeti iforma padengta kepimo popieriumi ir kepti 25-30 min.[as tikrinau ,nes orkaites skirtingos] Atsaldyti ant tinklelio,perpjausti i 2dalis .Viena dali ideti i forma isimamu dugnu.As  dar sulaisciau vandens ir cukraus sirupu,ko orig.recepte nebuvo.

MUSAS

istirpinti sokolada vandens vonelej ir atsaldyti iki kambario temp.Isplakti grietinele ir atidziai ismaisyti su kololadu.Dejau musa i kond. maiseli ir ratais dengiau biskvita i tarpus supildama avietes[vysnias originale] Is virsaus dedame kita biskvito dali ir prispaudziame.Visas toks pusgaminis pas mane nakvojo saldytuve,o tik ryte dejau krema.Recepte daroma iskart.

KREMAS

Zelatina uzmerkti saltame vandenyje,as uzpyliau gal 50-70gr.ant kaupinu 7saukstu.Kol brinks zelatina,ipilti i puoda 100=150ml. vyno,sudeti cukru ir uzkaitinti kol cukrus istirps.Nuimti nuo ugnies,sudeti isbrinkusia zelatina ar lapelius

intensyviai maisyti kol istirps, istirpus supilti likusi vyna[jei vyna uzvirinsit neliks alkoholio,o tik aromatas,cia kaip kas nori]Deti pravesusi skysti saldytuvan, vos pradejus stingti dalimis sudeti isplakta grietinele.As 1/3 grietineles sudejau i salta skysti bet dar nestingstanti ,o jau i tikia mase tik gerokai apstingusia i maisiau likusia.Gavosi labai purus kremas. Viska deti ant  antro biskvito [as sulaisciau]Duoti sustingt.Man netilpo kremas,tai dariau is kep.popieriaus pratesima.
KAIP PADARYTI TOKIAIS SONAIS TORTA

Atsakyti
QUOTE(my2008 @ 2010 03 02, 16:02)
KAIP PADARYTI TOKIAIS SONAIS TORTA

Tokiomis konditerinemis sukomis apibraukiu aplinkui...gal kas ir kitaip sugalvoja g.gif

user posted image
Atsakyti
Labas, norejau jusu paklausti vieno klausimelio ax.gif Jei siandien padaryciau Rafaelo svajone, o valgytu ji tik sestadieni. Ar ne per ilgai jis man stovetu? Ar nesugestu?
Atsakyti
aš tai nedaryčiau šiandien tai tikrai rafaelo. nu bet čia mano nuomonė, nes jis tada tikrai bus per šlapias. ryt vakare daryk, tada manau gerai bus. nors aš tai maždaug prieš parą darau.
bet šiandien tikrai nedaryk
Atsakyti
QUOTE(zuliaska @ 2010 03 03, 15:16)
aš tai nedaryčiau šiandien tai tikrai rafaelo. nu bet čia mano nuomonė, nes jis tada tikrai bus per šlapias. ryt vakare daryk, tada manau gerai bus. nors aš tai maždaug prieš parą darau.
bet šiandien tikrai nedaryk

rolleyes.gif aciu
Atsakyti