Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(Fea @ 2010 02 20, 13:21)
o kokios formos vaflinej cia kepet vaflius? apvalioj ar kvadratinej? rolleyes.gif

aš kepiau paprastoj tarybinej senoj vaflinėj,

mamkaa blink.gif deja nemačiau šito žurnalo, mano teta jau senokai tokius krepšelius kepdavo tai iš jos ta mintis kylo paįvairint tuos senuosius skaniuosius vaflius..
Atsakyti
niu tai gi as ir nesakau, kad is zurnalo ta idejai paemei, as tik norejau parodyti recepta is zurnalo ir tiek (nors toks ten ir receptas, is pokelio), kad ir su kitokiu idaru galima daryti.
Atsakyti
Sweikos... Dariau Nekepta surio torta, nerealiai skanus dalykas, ir paprastas daryti... Tk kai kuriems sveciams buvo per riebus... tai norejau paklausti, jei pajamciau 2xgrietineles ir 250 g (vietoj 500 g) maskarpones, ar gautusi?
Papildyta:
Gaminau pagal Nova recepta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(irmulia @ 2010 02 18, 12:19)
Mano sūrio pyragas  biggrin.gif gamintas pagal pasiūlytą Nova receptuką kiek pakoreguota

Nekeptas Mascarpone sūrio pyragas su karamelizuotais migdolais
user posted image

Teko isbandyti bigsmile.gif Labai,labai skanu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Renatukx @ 2010 02 21, 16:33)
Sweikos... Dariau Nekepta surio torta, nerealiai skanus dalykas, ir paprastas daryti...  Tk kai kuriems sveciams buvo per riebus... tai norejau paklausti, jei pajamciau 2xgrietineles ir 250 g (vietoj 500 g) maskarpones, ar gautusi?
Papildyta:
Gaminau pagal Nova recepta smile.gif


Manau gautusi, tik deciau truputi daugiau zelatinos, nes grietinele minkstesne uz maskarpone smile.gif

Labai smagu girdeti, kad patiko receptas drinks_cheers.gif
Atsakyti
šian kepiau spurgaspagal aguonėlės receptą

user posted image

labai skanios (purutės ir lengvos), tik tingėjau įdarą dėti į vidų, tai vos kelias spurgytes įdariau žemuogių uogiene, o kitos liko tuščiavidurės, bet ir taip nuostabu thumbup.gif
beje, dariau iš dvigubos normos bei naudojau šviežias mieles (viską dėjau daugmaž iš akies rolleyes.gif prisilaikydama recepto)
Atsakyti
Noriu paklausti,

Vakar gaminau Tiramisu deserta (nuotraukos nebus, nes gavosi pliurze, bet uztai labai skani smile.gif ) Na tikrai dievisko skonio! Tik va man iskilo klausimas - ka duoda baltymai? Nes zurnale praktiskai toks pats receptas kaip CIA, tik be baltymu, tai be ju ir dariau. Bet nuotraukoj ten parodyta toks pjaustomas desertas, kas man atrodo neimanoma, nes i si skanesta ieina mascarpone ir kiausiniai.
Atsakyti
Kepiau Pyraga su abrikosu idaru (pagal Sonatinos recepta su savo pakoregavimais). Dievisko skonio pyragas...

user posted image

Biskvitas

5 kiaušiniai
150 gr. cukraus
1 a. š. vanilinio cukraus
75 gr. miltų
75 gr. krakmolo
1 a. š. kepimo miltelių

Įdaras

250 ml jogurto be priedų
400 gr. konservuotų abrikosų
3 a. š. želatinos
cukraus pagal skonį
200 ml riebios grietinėlės
5 v. š. abrikosų džemo
pistacijų, arba kitų riešutų papuošimui

Baltymus nedideliu greičiu plakti, kol pradės putoti, tada toliau plakant suberti pusę cukraus (palaipsniui, po 1 – 2 šaukštus). Padidinti greitį ir plakti iki standumo. Trynius išplakti su likusiu cukrumi ir vanilinu iki šviesiai gelsvos, purios masės. Miltus, krakmolą ir kepimo miltelius persijoti į trynius, sudėti 1/3 baltymų ir atsargiai išmaišyti, kad nebūtų miltų gumuliukų. Atsargiai įmaišyti likusius baltymus ir viską išmaišyti iki vientisos masės.

Orkaitės skardą (manosios išmatavimai 32 x 35 cm.) iškloti kepimo popieriumi, supilti ant jo tešlą, tolygiai paskirstyti. Kepti iki 200° C įkaitintoje orkaitėje 12 – 15 min. Iškepusį biskvitą apversti, nuimti popierių, ant kurio kepė, ir atvėsinti. Perpjauti per pusę į 2 dalis.

Želatiną išbrinkinti 6 v. š. šalto vandens.
Įdarui abrikosus sudėti į sietelį ir nusunkti sirupą. Pusę abrikosų sutrinti blenderiu, likusius supjaustyti nedideliais kubeliais. Trintus ir pjaustytus abrikosus sumaišyti su jogurtu. Įberti cukraus pagal skonį, galima įpilti abrikosų likerio ar citrinų sulčių.

Išbrinkintą želatiną ištirpinti ant mažos ugnies. Ir plona srovele supilti į abrikosų ir jogurto masę, išmaišyti ir pastatyti į trumpam šaldytuvą. Grietinėlę išplakti iki standumo ir atsargiai įmaišyti į pradedančią stingti abrikosų masę.

Imti per pusę perpjauto biskvito dyžio formą (aš dėjau į 18 x 24 cm. kepimo formą, tik teko truputį apipjauti biskvitą - buvo per didelis) iškloti kepimo popieriumi (popierius turi buti ir ant sienelių, nes pilsime kremą). Dėti vieną biskvito lakštą, supilti kremą ir ant viršaus uždėti antrą lakštą. Kelias valandas stingdyti šaldytuve, kol sustings kremas.

Abrikosų džemą pašildyti, kad truputį suskystėtų (galima 1-2 min. mikrobangėje nedideliu galingumu) ir juo aptepti pyrago viršų. Pabarstyti susmulkintais riešutais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nova: 21 vasario 2010 - 17:41
QUOTE(Nova @ 2010 02 21, 17:39)
Kepiau Pyraga su abrikosu idaru  (pagal Sonatinos recepta su savo pakoregavimais). Dievisko skonio pyragas...




Niam niam, kaip skaniai atrodo!!!
Atsakyti
Panna-cotta su čili, šokoladu ir juodaisiais serbentais
user posted image
Receptas:
200 ml. grietinėlės
200 ml. pieno
cukraus,kas kaip mėgsta(aš dėjau kelis v. šaukštus)
4 a. šaukšteliai želatinos
žiupsnelio vanilinio cukraus

šokoladiniam sluoksniui:

50gr. juodojo šokolado

10gr. sviesto

10gr. grietinėlės

keletos smulkintų graikiškų riešutų

žiupsnelio malto čili

juodūjų serbentų sluoksniui:

100gr. uogienės

2a.š. želatinos

Pirmiausia gaminame šokoladinį sluoksnį.

Ištirpiname vandens vonelėje sviestą,šokoladą ir grietinėlę.Sumaišome su graikiškais riešutais ir čili.Sudedame į stiklinius indelius,kad atvėstų.

Dabar gaminame grietinėlės sluolsnį.

Želatina užpilame šaltu vandeniu ir išmirkiname apie 10 min. Grietinėlę kartu su pienu , cukrumi bei vaniliniu cukrumi pakaitinam iki užvirimo, nuimam nuo ugnies ir jame ištirpiname želatiną. Viską gerai išmaišome ir truputį atvėsus supilstome ant šokoladinio sluoksnio.

Ir pagaliau gaminame uogienės sluoksnį.

Viskas paprasta.Želatina išbrinkiname,uogienę truputį pakaitiname ,nukeliame nuo ugnies ir įmaišomei želatiną.Kai truputį atvės,užpilame ant grietinėlės sluoksnio.

Paliekame kambario temperatūroje, kad visiškai atvėstų ir vėliau dedame į šaldytuvą 3 val., kad gerai sustingtų. Skanaus wink.gif
Receptėlis čia:
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 21 vasario 2010 - 19:49
Aciu Nova uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rugiagele26 @ 2010 02 21, 16:37)
Noriu paklausti,

Vakar gaminau Tiramisu deserta (nuotraukos nebus, nes gavosi pliurze, bet uztai labai skani smile.gif ) Na tikrai dievisko skonio! Tik va man iskilo klausimas - ka duoda baltymai? Nes zurnale praktiskai toks pats receptas kaip CIA, tik be baltymu, tai be ju ir dariau. Bet nuotraukoj ten parodyta toks pjaustomas desertas, kas man atrodo neimanoma, nes i si skanesta ieina mascarpone ir kiausiniai.

tai vat kaiušinių baltymai ir duoda gal tą. na man ir jis gavos ganėtinai standus, ne tai kad šaukštu kabint... mirksiukas.gif
Atsakyti