*Sauluzhe*
- 150 g sviesto
- 4 kiausiniai
- 1 stikline cukraus
- 1 stikline mineralinio vandens
- miltu
O tai kiek tu miltu?
is akies tesla tokia pas mane skysta buvo, bet cia piklauso ir nuo kepimo masinos...
QUOTE(Sauluzhe @ 2010 03 02, 11:02)
is akies tesla tokia pas mane skysta buvo, bet cia piklauso ir nuo kepimo masinos...
Na pas man ta kepimo masina tai caro ruriko laiku, dar rusu prisiminimai Na reiks bandyt tada is akies
ir pas mane ta sena sena tai skysta - kad nuo sauksto teketu
man vienam vafliui 2 saukstu teslos reikejo
man vienam vafliui 2 saukstu teslos reikejo
Reikės:
3 kiaušinių
100g. cukraus
1 pok. vanilinio cukraus
250g mascarpone sūrio
250g biskvitinių sausainių
1/2 puodelio stiprios tirpios kavos
1v.š.brendžio
kakavos miltelių pabarstymui
Pirmiausia pasidarome puodelį tirpios kavos su brendžiu ir paliekame,kad atvėstų.Kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų ir išplakame kartu su cukrumi ir vaniliniu cukrumi.Plakame tol, kol neliks cukraus gabalėlių ir masė taps balta.Į trynių masę dedame mascarponės sūrį ir gerai išmaišome.Kiaušinių baltymus išplakame iki standžių putų ir atsargiai įmaišome į trynių ir mascarponės masę.
Į indą dedame sausainiukus ir apšlakstome su kava .Ant sausainių tepame išmaišytą masę ,vėl dedame sausainius ir ant viršaus užtepę masę apibarstome kakava ir dedame į šaldytuvą.Laikome 3-4 val.Skanaus.
o kokie čia sausainiai, čia kaip tiramisu tie lady fingers?
QUOTE(grange @ 2010 03 03, 01:45)
o kokie čia sausainiai, čia kaip tiramisu tie lady fingers?
taip,tik be cukraus.Vakar ieskojau Iki parduotuvej biskvitiniu pirsteliu,bet radau tik tokius.Na ziuresim kas gausis
QUOTE(Nova @ 2010 02 07, 10:46)
Savaitgalį dariau Šokoladinį vaflių tortą (pagal Sonatinos receptą, bet šį tą koregavau). Tortas išėjo pasakiškai skanus..
[
[
QUOTE(aguonele @ 2010 02 07, 13:20)
as ir darius si esu laaaabai skanu, tik as tepiau apvalainus vafliuku lakstus ... na tiesiai imi ir valgai
isbandziau,tikrai patiko,traskus gavosi,dejau apelsinini sokolada,tai dar ir skonis toks idomus..
Bananu duonele
Ingredientai:
290 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 arb. š. cinamono
140 g rudojo cukraus
50 g lydyto ir ataušinto sviesto
125 ml pieno
2 lengvai išplakti kiaušiniai
3 sutrinti bananai
1.Orkatę įkaitinti iki 180C. Formą ištepti riebalais, bei šonus iškloti kepimo popieriumi
2.Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3.Suberti cukrų, viduryje padaryti duobutę ir į ją supilti pieną, kiaušinius, sudėti sviestą ir bananų tyrę. Gerai išmaišyti.
4.Bananų masę sumaišyti su miltų mase ir viską sukrėsti į formą.
5.Kepti 45-50 min. Ar iškepęs patikrinti su dantų kraštuku ( jei įsmeigus į storiausią vie
tą jis lieka švarus, reiškia pyragas iškepė).
Keletą minučių aušinti formoje, o po to iškrėsti į serviravimo lėkštę.
Ingredientai:
290 g miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
1 arb. š. cinamono
140 g rudojo cukraus
50 g lydyto ir ataušinto sviesto
125 ml pieno
2 lengvai išplakti kiaušiniai
3 sutrinti bananai
1.Orkatę įkaitinti iki 180C. Formą ištepti riebalais, bei šonus iškloti kepimo popieriumi
2.Sumaišyti miltus, kepimo miltelius, druską ir cinamoną.
3.Suberti cukrų, viduryje padaryti duobutę ir į ją supilti pieną, kiaušinius, sudėti sviestą ir bananų tyrę. Gerai išmaišyti.
4.Bananų masę sumaišyti su miltų mase ir viską sukrėsti į formą.
5.Kepti 45-50 min. Ar iškepęs patikrinti su dantų kraštuku ( jei įsmeigus į storiausią vie
tą jis lieka švarus, reiškia pyragas iškepė).
Keletą minučių aušinti formoje, o po to iškrėsti į serviravimo lėkštę.
Vaisinu visas varskes spurgytemis pagal Beata
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
Varske su cukrumi, druska ir kiausiniais istrinti (as sublenderiavau, kad neliktu gumuliuku), tada imaisom degtine, kepimo miltelius ir miltus (juos reikia persijoti). (Turi gautis nelabai kieta tesla). Spurgas formuoti dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba. Su vienu pakabinti teslos, tada perdeti ant kito saukstelio ir formuojam ovalios formos spurgytes. Tikrai abai paprasta, as dar saukstelius pries tai i vandeni pamerkiau. Jei spurgas norite formuoti su rankomis, reikes ideti daugiau miltu. Kepame ikaitintame aliejuje, kol paruduoja. Isemusias spurgas sudeti ant popierinio ranksluoscio, kad nuvarvetu riebalai. Valgyti apibarstytas su cukraus pudra. Skanaus!
Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s. kepimo milteliu
apie 200 g. miltu
Varske su cukrumi, druska ir kiausiniais istrinti (as sublenderiavau, kad neliktu gumuliuku), tada imaisom degtine, kepimo miltelius ir miltus (juos reikia persijoti). (Turi gautis nelabai kieta tesla). Spurgas formuoti dvieju arbatiniu sauksteliu pagalba. Su vienu pakabinti teslos, tada perdeti ant kito saukstelio ir formuojam ovalios formos spurgytes. Tikrai abai paprasta, as dar saukstelius pries tai i vandeni pamerkiau. Jei spurgas norite formuoti su rankomis, reikes ideti daugiau miltu. Kepame ikaitintame aliejuje, kol paruduoja. Isemusias spurgas sudeti ant popierinio ranksluoscio, kad nuvarvetu riebalai. Valgyti apibarstytas su cukraus pudra. Skanaus!
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 04, 09:57)
Vaisinu visas varskes spurgytemis pagal Beata
gerai ,leidziuos vaisinama niu jau nuostabiai skanios atrodo
QUOTE(aguonele @ 2010 03 04, 13:37)
gerai ,leidziuos vaisinama niu jau nuostabiai skanios atrodo
Pačiupsiu ir aš vieną