Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(Ievsius @ 2010 03 08, 16:04)
Sakė visi. Ir meduoliai, ir sviestiniai.  g.gif  Na, klausiau ar deda viską pagal receptą? Sakė viską daro taip, kaip parašyta. Ir sakykim aš kepu meduoliukus - man išeina, o jai - susilieja.

gal sviestas dėl to kaltas? g.gif Kažkada čia kalbėjo merginos kad išskysta sausainiai ar tai dėl ne kambario temperatūros sviesto ar tai dėl riebumo sviesto.
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 08, 17:04)
Sakė visi. Ir meduoliai, ir sviestiniai.  g.gif  Na, klausiau ar deda viską pagal receptą? Sakė viską daro taip, kaip parašyta. Ir sakykim aš kepu meduoliukus - man išeina, o jai - susilieja.


Jei visi, tada tikriausiai su orkaites temperatura kazkas.
Atsakyti
Na ačiū už atsakymus. Aš ir taip maniau, kad su orkaite negerai kažkas. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 08, 15:55)
Niekas nežino atsakymo?  unsure.gif

Man sausainiai pasidarė skrados formos,nes dėjau į šaltą orkaitę. Tada jis tyžo, sausainiai leidos ir gavos gražus blynas.
Atsakyti
Labukas, turiu problema: neturiu svarstykliu ir visad dedu ingredientus is akies. Dabar ruosiuosi kepti mielines bandeles ir bijau "sugadinti" taip aklai miltus pildama blush2.gif Gal galite man aparasyti kiek mazdaug yra 100g cukraus? Cia puodelis?
Atsakyti
QUOTE(werte @ 2010 03 08, 18:22)
Labukas, turiu problema: neturiu svarstykliu ir visad dedu ingredientus is akies.  Dabar ruosiuosi kepti mielines bandeles ir bijau "sugadinti" taip aklai miltus pildama  blush2.gif Gal galite man aparasyti kiek mazdaug yra 100g cukraus? Cia puodelis?



100 g. cukraus yra maždaug pusė stiklinės. Na su miltais tai pasistenkit jau tiksliai numatuoti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(davija @ 2010 03 07, 13:48)
Aš noriu žagarėlių, bet vis neatrandu sau tinkamo recepto doh.gif


Savo kompe esu issisaugojus viena receptuka is SM platybiu (tik nepasizymejau kurios jis forumietes) tongue.gif Gal patiks ir tau rolleyes.gif

Varškiniai žagarėliai

200 g. varškės
2-3 kiaušiniai
pusė stiklinės cukraus
1 nubrauktas a.š. kepimo miltelių
miltų iki kočiojamos tešlos

Išplakiau kiaušinius su cukrumi, sudėjau varškę, viską gerai išmaišiau. Subėriau kepimo miltelius ir po truputį dėjau miltus, kol tešla nebekibo prie rankų. Labai svarbu nepadauginti miltų, nes tuomet žagarėliai bus kieti. Iškočiojau 3-4 mm storio lakštą , pjausčiau maždaug 1,5- 2 cm pločio ir 10 cm ilgio juostelėmis (kuo platesnės juostelės, tuo bus minkštesni žagarėliai), juostelių viduriukusuose padariau įpjovas ir išnėriau juosteles (na, turbūt tikrai žinote kaip tai daroma smile.gif) Žagarėlius viriau gerai įkaitintame aliejuje kol gražiai pagelto. Iškeptus barsčiau cukraus pudra. Kepiau iš dvigubos normos, gavosi didelis kalnas kvapnių minkštų žagarėlių.
Atsakyti
QUOTE(Pinta @ 2010 03 07, 13:48)
Sveikos
tikrai labai skaniai atrodo Kuršėnų vyniotinis, reiks išbandyt kada.
O aš šiandien draugutės laukdama prikepiau sausainiukų prie kavos

Tešlai:
100 g sviesto
1 trynys
1 stiklinė miltų

Balta masė:
1 baltymas
1 stiklinė cukraus

Iš miltų, trynio ir tarkuoto sviesto išminkyti tešlą, iškočioti ir išspausti apskritimus.
Baltymą gerai išplakti iki stovinčių baltų putų, plakant sudėti cukrų.
Su kulinariniu švirkštu ar maišeliu baltymus užšvirkšti ant tešlos apskritimų.
Kepti ne labai aukštoje temperatūroje (apie 150-180C) apie 20-30min. Laiko tiksliai nežinau, reikia žiūrėti kol tešla pagels gražiai
Skanaus


superiniai sausaineliai thumbup.gif
Atsakyti
Mergaites gal kuri turit recepta pyrago kur dedasi manu kruopos, obuoliai, cukrus, sviestas.....
Atsakyti
Noriu morku pyragao essen.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisanta @ 2010 03 04, 18:51)
Nekeptas pyragas..
Pasak dukros Rafaelo skonio...

Paprasta ir lenga...
user posted image

Tik papuošti galima gražiau, bet čia namų vartojimo....

•  Kondensuotas pienas, skardinė, 1 vienetas
•  Kokosas, pienas, skardinė, 1 vienetas
•  Kiaušiniai, tryniai, 3 vienetai
•  Kukurūzų miltai, 1 šaukštas
•  Sausainiai, 300 gramų, kad butų trapesni, aš naudoju krekerius Saulutė iš Maximos....
•  Pienas, 1 stiklinė
•  Kokosas, drožlės, 2 saujos
Gaminimas:
Trynius, kukurūzų miltus,  pieną bei kondensuotą pieną sudėti į virimo indą ir  išmaišyti, pakaitinti ant  maišant, kol sutirštės. Sausainius  pamirkyti piene ir išdėlioti  (geriau platesnio) dugną, tada pilti sluoksnį išvirto kremo, vėl sluoksnį sausainių ir  kol baigsite  ir kremą. Torčiuko paviršių apibarstyti kokoso drožlėmis. Dėti į šaldytuvą.
Mano pastebėjimai.

1. Paprasto pieno nenaudojau. Nes tada visai šlapias būtų pyragas. Sausainiai suminkštėjo ir nuo kremo...
2. Dėjau apie 3 Š. kukurūzų miltų, kad labiau sutirštėtų... Nes man nuo vieno nieko nesutirštėjo...

Skanaus 4u.gif

pienas ten rasosi dukart. pakomentuokit, ar ir i kondesuota pilat paprasto pieno?

Atsakyti
Sveikos, noriu issikepti bandeles, bet pagal recepta reikia 40gr., o namie turiu tik sausu mieliu. Tai klausimas kiek reikia sausu mieliu, vietoj 40 gr. svieziu? blush2.gif

aciu 4u.gif
Atsakyti