Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

Ar galit kas nors padeti 4u.gif Kazkada buvau radusi labai skanu sokoladini biskvita,darbo prie jo buvo gana daug,kiek pamenu kiausiniu baltymus ir trynius reikejo plakti atskirai,o daugiau nieko nebepamenu blush2.gif Aciu
Jau radau,idejus ta nuostabu pagrinda RiMami smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jautri styga: 11 kovo 2010 - 15:39
Tortas "Jogurtinis žemuoginis musas" (iš tinklapio kuking.net, su kai keliais pakeitimais) Super purus ir skanus tortas!

user posted image

Biskvitui:

3 kiaušiniai
30 gr. miltų
30 gr. krakmolo
50 gr. cukraus
1 a.š. kepimo miltelių

Kremui:

450 ml grietinėlės
450 ml žemuogių jogurto (aš ėmiau "Smilga" jogurtą su žemuogių gabaliukais)
150 g cukraus
30 g želatinos
1 pakelio žemuoginės želė

Visų pirma pasigaminame žemuoginę želė pagal ant pakelio nurodytas instrukcijas. Pastatome sustingti.

Biskvito kepimas. Baltymus išplakame iki putų, suberiame cukrų ir plakame iki standumo. Tuomet po vieną įmaišome trynius. Išsukame iki vientisos masės. Miltus sumaišome su krakmolu ir kepimo milteliais. Persijojame ir beriame į kiaušinių masę. Labai svarbus dalykas - maišome viską viena kryptimi, tuomet tešla gaus deguonies, ir biskvitas iškeps minkštas ir porėtas. Pilame tešlą į 26 cm. torto formą ir kepame 190 C 12-15 min. Iškepusį biskvitą atvėsiname.

Kremo ruošimas. Želatiną užpilame 100 ml šalto virinto vandens ir pastatome išbrinkti. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Supilame jogurtą ir atsargiai, kad nesukristų grietinėlė, plakame iki vientisos masės. Ant viryklės ištirpiname išbrinkusią želatiną, atvėsiname ir plona srovele supilame į kremą. Viską gerai išmaišome.
Imame jau sustingusią žemuoginę želė, supjaustme nedideliais kubeliais, ir sumaišome juos su kremu.

Torto surinkimas. Ant lėkštės, kurioje patieksime tortą, dedame biskvitą. Apjuosiame jį torto formos žiedu. Supilame ant viršaus kremą, išlyginame paviršių ir statome 3-4 valandoms į šaldytuvą. Sustingusį tortą papuošiame plakta grietinėle, želė gabaliukais arba vaisiais. Skanaus!

P.S. Super skanus ir gaivus tortukas! Vasarą į kremą galima dėti šviežių vaisių, o žiemą įmaišyti kokios nors uogienės smile.gif Bet kadangi norėjau gaivesnio torto, tai dėjau vaisinės želė gabaliukus.


Atsakyti
O jau koks mielas wub.gif Taip dabar noreciau gabaliuko doh.gif
Atsakyti
QUOTE(mergyte83 @ 2010 03 04, 10:57)
Vaisinu visas varskes spurgytemis pagal Beata

Reikes:
500 gr. varskes
2 kiausiniai
2 kiausiniu tryniai
5 v.s. cukraus
1 a. s. vanilinio cukraus
ziupsnelio druskos
1 v.s. degtines
1 a.s.  kepimo milteliu
apie 200 g. miltu


kepiau ir as sias spurgytes su nedideliais pakeitimais (produktu santykiu), ir kaip matyt pas mane apvalios, dejau daugiau miltu - super thumbup.gif labai skanios spurgytes
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nerytė: 12 kovo 2010 - 16:19
Neryte,grožis wub.gif


O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu
user posted image
Reikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens

Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių

Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.

Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktąReikės:
1 1/2 puodelio miltų
1v.š.cukraus
1a.š. druskos
1a.š.kepimo miltelių
150gr.sviesto
4v.š.šalto vandens

Ryžių masei reikės:
1/2 puodelio ryžių
3 puodelių vandens
3 puodelių pieno
50gr. sviesto
1/2 puodelio cukraus
1 a.š. druskos
1/2 puodelio kokosų drožlių
3 kiaušinių
1a.š. vanilės ekstrakto
2a.š. citrinos žievelių

Miltus,cukrų ir kepimo miltelius išmaišome.Sudedame sviestą ir gerai išsukame.Supilame vandenį ir išminkome.Tešlą dedame 1 valandai į šaldytuvą.

Ryžius pilame į verdantį vandenį ir pamaišant verdame 15min. Pilame pieną,dedame cukrų,druską ir verdame dar 25 min.Atvėsiname masę .Dedame kokosą,vanilės ekstraktą,citrinos žievelę ir paeiliui isukame kiaušinius.

Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje. ir paeiliui isukame kiaušinius.

Iškočiojame tešlą,tiesiame į formelę ,supilame ryžių masę ir kepame 35min.190-200 laipsnių karštumo orkaitėje.

O čia nuo tešlos atraižėlių suformavau gabalėlius ,aptepiau kiaušinio baltymu,apibarsčiau kokosu , cukrumi ir kepiau kartu su tarta,tik trumpiau.
Gavosi skanūs sausainėliai prie arbatos.
user posted image
Receptėlis va čia
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 12 kovo 2010 - 17:43
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 12, 17:26)
Neryte,grožis  wub.gif

O aš šian kepiau ,va ka :
Kokosinė ryžių tarta su citrinos prieskoniu

aciu 4u.gif

tarta graziai atrodo, tik galejo ir viduriukas pasimatyt smile.gif sausaineliai puikus rolleyes.gif is pradziu pagalvojau, kad smulkintais riesutais barstyta wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Nerytė @ 2010 03 12, 19:48)
aciu 4u.gif

tarta graziai atrodo, tik galejo ir viduriukas pasimatyt smile.gif sausaineliai puikus rolleyes.gif  is pradziu pagalvojau, kad smulkintais riesutais barstyta wub.gif

Dėkui už gerą žodį,pasinaudojau patarimu ir idėjau nuotrauką su tartos viduriuku 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 12, 19:34)
Dėkui už gerą žodį,pasinaudojau patarimu ir idėjau nuotrauką su tartos viduriuku 4u.gif

Dabar kitas reikalas thumbup.gif Labai truko tokios nuotraukos bigsmile.gif O kaip skonis g.gif Ar nesinori ryziu sutrinti bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laurindre @ 2010 03 12, 21:00)
Dabar kitas reikalas thumbup.gif Labai truko tokios nuotraukos bigsmile.gif O kaip skonis g.gif Ar nesinori ryziu sutrinti bigsmile.gif

ryžiai nemažai laiko virė ir patežo,tai nelabai kas ir jautėsi.aš juos su mikseriu plakiau..namiškiai net nesuprato,kad ryžiai,pamanė,kad varškė su kokosu lotuliukas.gif
Atsakyti
Obuoliniai pyragaičiai essen.gif essen.gif
Viską darėm kaip sakant „iš akies“, tai ir proporcijos iš akies biggrin.gif

Tešlai reikės:
250g kepinių margarino
250g grietinės
2 kiaušinių
miltų

Margariną sutarkuoti ir sumaišyti su maždaug 2 stiklinėm miltų, sumušti kiaušinius, sudėti grietinę, gerai išmaišyti. Tada dėti miltų tiek, kad būtų galima kočioti tešlą. Dedam į šaldytuvą, kol pasidarysim obuolius.

Įdarui reikės:
5-6 vidutinių obuolių
šiek tiek citrinos sulčių
cukraus
cinamono

Obuolius nulupti, perpjauti į keturias dalis, išpjauti sėklytes. Kiekvieną ketvirtadalį pjauti išilgai į dvi ar tris dalis, gal gautųsi maždaug 1cm storio obuoliukas. Apšlakstyti citrinos sultimis. Apiliti cukrumi, cinamonu, sumaišyti.

Aptepimui:
1 kiaušinis
cukraus
cinamono

Tešlą ištraukti iš šaldytuvo, padalinus į keturias dalis (lengviau kočioti) ir iškočioti maždaug 1mm storio blyną. Supjaustyti gabaliukais, kad būtų galima apvolioti obuolį. Tada dėti obuoliuką, susukti. Vieną pusę pamerkti į kiaušinio plakinį ir tą pačią pusę pavolioti į cukraus ir cinamono mišinį. Dėti į kepimo skardą išklotą kepimo popieriumi. Kepti 180 laipsnių orkaitėje ~30min.

Iš šios normos išeina 2 skardos pyragėlių, arba dukart tiek kiek nuotraukoje.

ploja.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievsius: 12 kovo 2010 - 22:06
QUOTE(Ievsius @ 2010 03 12, 22:04)
Obuoliniai pyragaičiai  essen.gif  essen.gif


jetus, kaip tik galvojau kur tokiu pyragaiciu recepta radus clap.gif daug obuoliu turim, bus proga pamazint bigsmile.gif
Tik kazin ar lengva iskocioti 1 mm storio lakstus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Alexandra.R. @ 2010 03 12, 22:12)
jetus, kaip tik galvojau kur tokiu pyragaiciu recepta radus  clap.gif daug obuoliu turim, bus proga pamazint  bigsmile.gif
Tik kazin ar lengva iskocioti 1 mm storio lakstus  g.gif

kad gal 1 cm, nes ir nepanašu,kad buvo 1 mm...
Atsakyti