Ilgai planuotas Drėgnas marcipaninis šokoladainis
Reikės:
300gr.šokolado
250gr.sviesto
5vnt.kiaušinių
300gr.cukraus
3v.š.kakavos
180gr.miltų
200gr.marcipaninės masės
Šokoladą kartu su sviestu ištirpinti garų vonelėje.Kiaušinius gerai išplakti kartu su cukrumi.Kakavos miltelius sumaišyti su miltais.Ištirpintą šokoladą supilti į kiaušinių masę.Įmaišyti miltus.Į kepimo popieriumi išklotą formą supilame masę.Iš marcipaninų suformuoti rutuliukus ir susmaigstyti vienodais atstumais į tešlą.Kepti 180 laipsnių temperatūroje, ne ilgiau 30 minučiu .Valgyti visiškai atvėsusį.Skanaus!
Receptas iš beatosvirtuvės su mažais mano pakeitimais
receptą rasite čia:
labas skanumynu kepejos
noriu pagirt jusu plikytus pyragaicius, vos ne kas dien kepu..niam niam kaip skanu
noriu pagirt jusu plikytus pyragaicius, vos ne kas dien kepu..niam niam kaip skanu
QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 16:39)
O pagal koki receptuka kepat? Kazkaip cia neteko matyt jo.. Arba praleidau netycia
pagal tamstos sita
ir is vis as kaip tylioji skaitytoja,labai skaniu pyragaiciu is jusu prisimokiu sir prisiziurejus prisikepu..saunuoles moterytes
QUOTE(Bleirinka @ 2010 03 21, 18:52)
pagal tamstos sita
ir is vis as kaip tylioji skaitytoja,labai skaniu pyragaiciu is jusu prisimokiu sir prisiziurejus prisikepu..saunuoles moterytes
ir is vis as kaip tylioji skaitytoja,labai skaniu pyragaiciu is jusu prisimokiu sir prisiziurejus prisikepu..saunuoles moterytes
Nu geras Maniau koki recepta nauja plikytu pyragaiciu suzinosiu Tai dziugu girdet, kad pyragaiciai patinka ir svarbiausia - pavyksta, kas su plikyta tesla ne toks daznas atvejis
Siaip tai, Bleirinka, prasom irgi pasirodyt su nuotraukom, ka kepat Juk smalsu ir mums pamatyt
QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 17:06)
Nu geras Maniau koki recepta nauja plikytu pyragaiciu suzinosiu Tai dziugu girdet, kad pyragaiciai patinka ir svarbiausia - pavyksta, kas su plikyta tesla ne toks daznas atvejis
Siaip tai, Bleirinka, prasom irgi pasirodyt su nuotraukom, ka kepat Juk smalsu ir mums pamatyt
Siaip tai, Bleirinka, prasom irgi pasirodyt su nuotraukom, ka kepat Juk smalsu ir mums pamatyt
savo nekuriu,tik sukurtus perdirbineju,nemegstu laikytis normu is manes puoseja is vis beviltiska,kept sugebu-puost ne
cia karemeliniai plikyti sausainiai pagal Nova
kiek kepiau,tiek gavos
dar noriu paklaust,noreciau idaryti juok viduj kokiu kremu-koki rekomenduotumet?
QUOTE(Bleirinka @ 2010 03 21, 19:20)
savo nekuriu,tik sukurtus perdirbineju,nemegstu laikytis normu is manes puoseja is vis beviltiska,kept sugebu-puost ne
Tai kad visi mes "perdirbinejam" receptus Retai kas jau taip pats is galvos recepta raso. O ir pradinio recepto saltinio turbut nerasi, kas pats pirmas sugalvojo. Randi kazka, kartais taip pat darai, kartais kazka savaip pakeiti.
O puost tiesiog bandyt reikia, ir laikui begant iseis viskas Tiesiog igudimo reikia.
QUOTE(Bleirinka @ 2010 03 21, 19:20)
cia karemeliniai plikyti sausainiai pagal Nova
kiek kepiau,tiek gavos
dar noriu paklaust,noreciau idaryti juok viduj kokiu kremu-koki rekomenduotumet?
kiek kepiau,tiek gavos
dar noriu paklaust,noreciau idaryti juok viduj kokiu kremu-koki rekomenduotumet?
Kokie sausainukai grazus Super, tokie issipute, atrodo, kaip idaryti
Kremu ivairiu pasiziurekite stai cia - plikytos teslos temoje:
http://www.supermama...?showtopic=2748
QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 18:02)
O puost tiesiog bandyt reikia, ir laikui begant iseis viskas Tiesiog igudimo reikia.
Kokie sausainukai grazus Super, tokie issipute, atrodo, kaip idaryti
Kremu ivairiu pasiziurekite stai cia - plikytos teslos temoje:
http://www.supermama...?showtopic=2748
Kokie sausainukai grazus Super, tokie issipute, atrodo, kaip idaryti
Kremu ivairiu pasiziurekite stai cia - plikytos teslos temoje:
http://www.supermama...?showtopic=2748
nera laiko kada ismokt puost,nes vos ne kepu su vaiku ant ranku o issipute turbut todel graziai,kad naudojau self rising miltus
einu ieskot kremuku - aciu
Per šį trumpą savaitgalį sugalvojau pabandyti pasidaryti Marshmallows saldainių Ką gi - rezultatas labai patiko
Produktų matavimui naudojamas puodelis - 237 gr.
25 gr. želatinos
2 puodeliai cukraus
1/2 puodelio šalto vandens
1/2 puodelio karšto vandens (bet ne verdančio)
1/2 puodelio kukurūzų arba cukraus sirupo
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušinių baltymai
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
puodelis cukraus pudros saldainių apvoliojimui
Želatiną užpilame 1/2 puodelio turimo šalto vandens. Paliekame 15-20 min., kad išbrinktų.
Kadangi neturėjau kukurūzų sirupo, pakeičiau savo virtu cukraus sirupu, pagal toliau pateikiamą aprašymą. Pusę puodelio cukraus užpilti trečdaliu cukraus kiekio vandens, maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet sirupą užvirinti ir pavirti 10 min. Nugriebti susidariusias putas - ir sirupas paruoštas.
Į puodą pilame cukraus sirupą, cukrų, karštą vandenį ir druską. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet padididame temperatūrą iki 120 C (čia labai praverstų termometras, bet aš išsiverčiau ir be jo, tiesiog padidinau viryklės temperatūrą) ir nemaišydami paverdame dar 12 minučių. Nukeliame nuo ugnies. Sudedame į sirupą išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps. Dar šiltą masę plakame mikseriu, kol ji patrigubės ir taps labai tiršta. Originaliame recepte buvo rašoma, kad išsiplaka per 10 minučių. Bet kadangi aš plakiau iškart visą masę viename dubenyje (o jos daug) - man išsiplakė iki tirštumo ir padidėjo 3 kartus maždaug po 30 min.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su vanilinu. Įmaišome juos į cukraus masę. Atsargiai, bet gerai išplakame viską iki vientisos masės. 24 x 30 cm. kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome dugną ir šonus persijota cukraus pudra, ir supilame Marshmalows masę. Viršų negausiai pabarstome persijota cukraus pudra ir pastatome šaltai maždaug 3 valandoms, o dar geriau - visai nakčiai. Sustingusią masę išverčiame iš formos, supjaustome juostelėmis, o juosteles vieno kąsnio kvadratėliais. Apvoliojame juos iš visų pusių cukraus pudroje. Skanaus
P.S. Aš masės neplakiau iki labai labai standžios (manoji buvo tirštos grietinės konsistencijos), todėl saldainiai išėjo tokie oriniai ir purūs, kad tiesiog tirpo burnoje tiesiogine ta žodžio prasme Bet jei norite kietesnių - plakite ilgiau, kol masė taps labai standi. Saldainiai labai skanūs. Primena šviežius zefyrus...
Produktų matavimui naudojamas puodelis - 237 gr.
25 gr. želatinos
2 puodeliai cukraus
1/2 puodelio šalto vandens
1/2 puodelio karšto vandens (bet ne verdančio)
1/2 puodelio kukurūzų arba cukraus sirupo
1/4 arbatinio šaukštelio druskos
2 kiaušinių baltymai
1 arbatinis šaukštelis vanilinio cukraus
puodelis cukraus pudros saldainių apvoliojimui
Želatiną užpilame 1/2 puodelio turimo šalto vandens. Paliekame 15-20 min., kad išbrinktų.
Kadangi neturėjau kukurūzų sirupo, pakeičiau savo virtu cukraus sirupu, pagal toliau pateikiamą aprašymą. Pusę puodelio cukraus užpilti trečdaliu cukraus kiekio vandens, maišant kaitinti ant vidutinės ugnies, kol cukrus ištirps. Tuomet sirupą užvirinti ir pavirti 10 min. Nugriebti susidariusias putas - ir sirupas paruoštas.
Į puodą pilame cukraus sirupą, cukrų, karštą vandenį ir druską. Maišydami kaitiname ant vidutinės ugnies, kol ištirps cukrus. Tuomet padididame temperatūrą iki 120 C (čia labai praverstų termometras, bet aš išsiverčiau ir be jo, tiesiog padidinau viryklės temperatūrą) ir nemaišydami paverdame dar 12 minučių. Nukeliame nuo ugnies. Sudedame į sirupą išbrinkusią želatiną ir maišome, kol ištirps. Dar šiltą masę plakame mikseriu, kol ji patrigubės ir taps labai tiršta. Originaliame recepte buvo rašoma, kad išsiplaka per 10 minučių. Bet kadangi aš plakiau iškart visą masę viename dubenyje (o jos daug) - man išsiplakė iki tirštumo ir padidėjo 3 kartus maždaug po 30 min.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinio baltymus su vanilinu. Įmaišome juos į cukraus masę. Atsargiai, bet gerai išplakame viską iki vientisos masės. 24 x 30 cm. kepimo formą ištepame aliejumi, pabarstome dugną ir šonus persijota cukraus pudra, ir supilame Marshmalows masę. Viršų negausiai pabarstome persijota cukraus pudra ir pastatome šaltai maždaug 3 valandoms, o dar geriau - visai nakčiai. Sustingusią masę išverčiame iš formos, supjaustome juostelėmis, o juosteles vieno kąsnio kvadratėliais. Apvoliojame juos iš visų pusių cukraus pudroje. Skanaus
P.S. Aš masės neplakiau iki labai labai standžios (manoji buvo tirštos grietinės konsistencijos), todėl saldainiai išėjo tokie oriniai ir purūs, kad tiesiog tirpo burnoje tiesiogine ta žodžio prasme Bet jei norite kietesnių - plakite ilgiau, kol masė taps labai standi. Saldainiai labai skanūs. Primena šviežius zefyrus...
QUOTE(Nova @ 2010 03 21, 21:15)
Per šį trumpą savaitgalį sugalvojau pabandyti pasidaryti Marshmallows saldainių Ką gi - rezultatas labai patiko
Taip ir norisi prigriebti.Puiku
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 21, 21:20)
Taip ir norisi prigriebti.Puiku
cafe del mar, aciu Saldainiu isejo tiek daug, kad tikrai galeciau pavaisinti
obuoliniai pyragiukai
pagal šito recepto motyvus
galima kepti ir vieną pyragą,ir atsikirus pyragaičius-kaip kam patinka.aš kepiau 20 cm formoje paragavimui....mums buvo be galo skanu tešlos sluoksnis pas manę plonesnis,nei pas autorę,nes dariau iš likučio (maždaug 1/3 visos normos).
parašysiu visą normą 26 cm formai pagal savę
tešla:
200 g minkšto sviesto išplakti su
1 v.š. cukraus.įplakti
1 trynį.sumaišyti su
270 g miltų.išminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą
obuolių tyrė:
galima naudoti pirktinę,tik neskystą.aš dariau pati.
2 didelius obuolius stambiai sutarkuoti.
1 v.š. sviesto ištirpinti puode.įmesti obuolius
cukraus pagal skonį.virti ant nedidelies ugnies,kol suminkštės obuoliai ir išgaruos skystis.
įdėti cinamono.pilnai ataušinti
varškės kremas:
350 g varškės pertrinti ir gerai išsukti (arba sublenderiuoti) su
3 tryniais
3-4 v.š. cukraus (pagal skonį)
2-3 v.š. grietinės
2 v.š. krakmolo
trupučiu vanilinio cukraus
viršutinis sluoksnis:
4 baltymus išplakti iki standžių putu po truputi supilant
4 v.š. cukraus
formą tolygiai iškloti tešla (bortelių daryti nereikia.tik pagrindą).ant jo obuolių tyrę,varškės kremą ir ir išplaktus baltymus.aš viską apibarsčiau smulkintais migdolais ir jų lapeliais.
kepti 180 C temperatūroje.autorė laiko nenurodo.maniškiš iškepė per 40 min.
būtinai pilnai ataušinti.man asmeniškai labiau patiko pastovėjęs šaldytuve tada ypatingai gardus pasidaro pagrindas ir varškės sluoksnis.
skanaus
pagal šito recepto motyvus
galima kepti ir vieną pyragą,ir atsikirus pyragaičius-kaip kam patinka.aš kepiau 20 cm formoje paragavimui....mums buvo be galo skanu tešlos sluoksnis pas manę plonesnis,nei pas autorę,nes dariau iš likučio (maždaug 1/3 visos normos).
parašysiu visą normą 26 cm formai pagal savę
tešla:
200 g minkšto sviesto išplakti su
1 v.š. cukraus.įplakti
1 trynį.sumaišyti su
270 g miltų.išminkyti tešlą ir padėti pusvalandžiui į šaldytuvą
obuolių tyrė:
galima naudoti pirktinę,tik neskystą.aš dariau pati.
2 didelius obuolius stambiai sutarkuoti.
1 v.š. sviesto ištirpinti puode.įmesti obuolius
cukraus pagal skonį.virti ant nedidelies ugnies,kol suminkštės obuoliai ir išgaruos skystis.
įdėti cinamono.pilnai ataušinti
varškės kremas:
350 g varškės pertrinti ir gerai išsukti (arba sublenderiuoti) su
3 tryniais
3-4 v.š. cukraus (pagal skonį)
2-3 v.š. grietinės
2 v.š. krakmolo
trupučiu vanilinio cukraus
viršutinis sluoksnis:
4 baltymus išplakti iki standžių putu po truputi supilant
4 v.š. cukraus
formą tolygiai iškloti tešla (bortelių daryti nereikia.tik pagrindą).ant jo obuolių tyrę,varškės kremą ir ir išplaktus baltymus.aš viską apibarsčiau smulkintais migdolais ir jų lapeliais.
kepti 180 C temperatūroje.autorė laiko nenurodo.maniškiš iškepė per 40 min.
būtinai pilnai ataušinti.man asmeniškai labiau patiko pastovėjęs šaldytuve tada ypatingai gardus pasidaro pagrindas ir varškės sluoksnis.
skanaus
QUOTE(Larissa @ 2010 03 22, 11:48)
super
Vaisinuosi kol dar yra
Gaila varskes neturiu, taip skaniai atrodo, jog regis net toks nelengvas/ilgas gamybos procesas negasdina