Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(Nervita @ 2010 02 27, 18:40)
ax.gif  na vis del to isbandziau baklava tongue.gif ... na zinokit, skanu bigsmile.gif



aš dėl šio saldėsio smile.gif Nervita jį kepė iš spring rolls tešlos, kurios būna pirkti IKInėse, 40 vnt lapukų 20*20cm kainuoja 12 Lt. šiandien aš jos nusipirkau ir pabandžiau orkaitėje kepti suktinukus su karamelizuotais obuoliais, tai išties gavosi š... nors tepiau sąžiningai sviestu visvien gavosi kieti kaip puspadžiai ir skonis schmoll.gif nors phyllo ir šios tešlos sudėtis panaši bet jos tikrai skirtingos, spring rollsu tešla storesnė, elestinga ir tokia lyg su oro burbuliukais mažulyčiais, o phyllo ypatingai plona, lygutėlė ir "jautri", tik neatsargiai paimk ir jau plyšta doh.gif na ir galiausiai galutins rezultatas labai skiriasi, taip kad nerekomenduoju rollsu tešlos išvis orkaitėje kepti ( virti aliejuje tai ji super thumbup.gif ). O phyllo tešlos pakolkas yra pirkti tik Vilniuje, prizmoje ir 11 lapelių maždaug 40*55(60) cm kainuoja 15 Lt. man iš pakuotės išeina 2 normalaus dydžio štrudeliai smile.gif
Atsakyti
Šios dienos kūrinys:

user posted image


4 kiaušiniai
300g cukraus
stiklinė grietinės (galima nedėti, bet tada bus sausesnis)
150g sviesto
300g miltų
nugesintos sodos šaukštelis
300g varškės
Atsakyti
Nova, as noriu ryt daryti tavo zefyrus, bet as neturiu citrinos rugsties, o galeciau kazin citrinos sultis naudot, ar nelabai?
Atsakyti
Spurgos 4u.gif
250 gr varškės
2-3 kiaušiniai
6 valg šaukštai cukraus
1 arb šaukštelis kepimo miltelių
truputį druskos
vanilinio cukraus pagal skonį
250 gr. miltų

Visus ingridientus gerai išmaišome.Rankas sudrėkiname vandeniu ir formuojame spurgas.
Verdame aliejuje.
Apibarstome cukraus pudra.
Jei spurgas apvoliosite manų kruopose,gausis su tokia traškia plutele...o atrodys kaip riešutai (tik reikia mažiukus daryti)...


user posted image
Atsakyti
Elena, ar netraukė spurgos aliejaus?
Atsakyti
Drėgnas morkų pyragas
user posted image
Reikia:
2 st.morkų
1st. cukraus
1 1/5 st.miltų
1/5st.alyvuogių aliejaus
1a.š.kepimo miltelių
1a.š.cinamono
1 saujos migdolų riešutų.


Sutarkuoti morkas,sumaišyti su cukrumi ir palikti 1 val.pastovėti ,kol ištirps cukrus.,Į masę sudėti miltus sumaišytus su kepimo milteliais ir cinamonu,įpilti aliejų.Sudėti riešutus.Viską sumaišyti iki vientisos masės.Dėti į kepimo formą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 40min. 180 C orkaitėje.Gavosi labai skanus ir drėgnas morkų pyragas.Skanaus!!!
Labai ačiū žaidimų aikštelei už skanų receptėlį !
Atsakyti
Skaniai atrodo morku pyragas, as ji irgi esu susiplanavusi kepti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(cafe del mar @ 2010 03 25, 11:10)
Drėgnas morkų pyragas

o morkas kažkaip nusukt reikia ar ne?
Atsakyti
QUOTE(vredna @ 2010 03 25, 13:59)
o morkas kažkaip nusukt reikia ar ne?

Aš nenusunkiau ax.gif
Atsakyti
Dievazi skanus tas varskes pyragas bigsmile.gif paskui idesiu foto. Tik as grietineles ipyliau i varske, ir ziuriu, kad skysta, tai dar manu iberiau smile.gif nieko blogo nenutiko.

O Hermanas, Hubertas, Vatikano duona tas pats biesas biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Burtininke @ 2010 03 25, 10:15)

Elena, o kokio dydžio skardoj kepėt  4u.gif



Na dabar galvoju koks ten dydis...tokia apvali nelabai didelė blush2.gif Vakare pamatuosiu gal blush2.gif


QUOTE(diasaja @ 2010 03 25, 10:30)
Elena, ar netraukė spurgos aliejaus?



Iškepusias sudėjau ant popierinių rankšluosčių 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mergaites, dariau sian zefyrus pagal Novos recepta:

1 kg. cukraus
25 gr. (2.5 v.š.) želatinos
18 gr (1 v.š.) citrinos rūgšties
6 gr (1 a.š.) vanilinio cukraus
5 gr. (1 a.š.) sodos

Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)

Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti smile.gif Skanaus!
user posted image
user posted image
Dariau tik is puses normos, kaip pabandymui, bet man labai patiko, niam niam, laukiu MB kol is darbo gris, kad ivertintu.. ax.gif
Atsakyti