QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 18:33)
Sveikos mergaites, dariau sian zefyrus pagal Novos recepta:
1 kg. cukraus
25 gr. (2.5 v.š.) želatinos
18 gr (1 v.š.) citrinos rūgšties
6 gr (1 a.š.) vanilinio cukraus
5 gr. (1 a.š.) sodos
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti Skanaus!
Dariau tik is puses normos, kaip pabandymui, bet man labai patiko, niam niam, laukiu MB kol is darbo gris, kad ivertintu..
1 kg. cukraus
25 gr. (2.5 v.š.) želatinos
18 gr (1 v.š.) citrinos rūgšties
6 gr (1 a.š.) vanilinio cukraus
5 gr. (1 a.š.) sodos
Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)
Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti Skanaus!
Dariau tik is puses normos, kaip pabandymui, bet man labai patiko, niam niam, laukiu MB kol is darbo gris, kad ivertintu..
Labai skaniai atrodo, o kur galima nusipirkti puosimo maisu?