Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

QUOTE(Aissstute @ 2010 03 25, 18:33)
Sveikos mergaites, dariau sian zefyrus pagal Novos recepta:

1 kg. cukraus
25 gr. (2.5 v.š.) želatinos
18 gr (1 v.š.) citrinos rūgšties
6 gr (1 a.š.) vanilinio cukraus
5 gr. (1 a.š.) sodos

Iš nurodyto kiekio produkto išeina apie 90 zefyrų (2-3 cm. skersmens)

Želatiną užpilti 100 ml. šalto virinto vandens ir palikti brinkti 2 valandas. Tuo pat metu cukrų užpilti 200 ml šalto virinto vandens ir taip pat palikti 2 valandoms. Praėjus 2 valandoms cukrų supilti į puodą ir maišant užviriname, ir nuo užvirimo pradžios dar paverdame 7-8 min. Nukelti puodą nuo viryklės, supilti želatiną ir mikseriu plakti 10 min. (plakti minimaliu greičiu; geriausia "1"). Tada suberti citrinos rūgštį ir vėl plakti 5 min. Galiausiai suberti vanilinį cukrų, sodą ir dar plakti 5 min. Gausime tirštą masę. Ją palikti pastovėti 10 min. Sudėti masę į kulinarinį švirkštą ir ant kepimo popieriaus išspausti 2-3 cm. skersmens zefyrus. 3-4 valandas palaikyti šaldytuve ir galima valgyti smile.gif Skanaus!

Dariau tik is puses normos, kaip pabandymui, bet man labai patiko, niam niam, laukiu MB kol is darbo gris, kad ivertintu.. ax.gif

Labai skaniai atrodo, o kur galima nusipirkti puosimo maisu?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 29 kovo 2010 - 18:12
Kokosinio skonio keksiukai su šokolado gabaliukais user posted image

user posted image

Iš tokio kiekio man gavosi 22 keksiukai.

400 g sviesto
200 g cukraus (kas mėgstat labai saldžiai siūlyčiau dėti kokiais 100 g daugiau wink.gif)
4 kiaušiniai
400 g miltų
4 a. š. kepimo miltelių
½ a.š. druskos
1 a.š. vanilinio cukraus arba keli lašai kvapniosios esencijos
Apie 100 ml kokosinio likerio
200 g susmulkinto juodojo šokolado

Sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos masės, palaipsniui lėtai plakant supilti likerį (nes taškosi), įmušti kiaušinius, išplakti viską iki vientisos masės. Dalimis berti iš anksto pasiruoštą, persijotą miltų/ kepimo miltelių/ druskos mišinį. Gerai išmaišyti. Suberti smulkintą šokoladą, permaišyti.
Kepti apie 30 min iki 200 C įkaitintoje orkaitėje arba kol gražiai paruduos.

P.S. Galima vietoj 400 g sviesto dėti 300 g sviesto + 100 ml pieno - irgi gaunasi labai skanūs, bet šitie tokie tikrai keksiniai, tirpstantys burnoj, bet užtat kalorijų bomba user posted image
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 03 26, 18:57)
Kokosinio skonio keksiukai su šokolado gabaliukais user posted image



Owly, paaiškink man, kodėl pas tave labai gražiai dėkliukas atrodo? Aš kai kepiau, tai man jis labai prilipo prie keksiuko ir spalva dėkliuko nesimatė. gal reikia nuimti, kur kepiau, ir į naują dėkliuką įdėti?
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 26, 18:03)
Owly, paaiškink man, kodėl pas tave labai gražiai dėkliukas atrodo? Aš kai kepiau, tai man jis labai prilipo prie keksiuko ir spalva dėkliuko nesimatė. gal reikia nuimti, kur kepiau, ir į naują dėkliuką įdėti?

Iš kepimo patirties pasidariau tokią išvadą, kad kuo liesesnė tešla tuo labiau prilimpa verysad.gif (Didelį keksą kepant, tai tas kepimo popierius geresnis kažkoks būna ir niekas nelimpa, o mažiukai nelabai kokybiški šioj vietoj sad.gif) Kadangi čia buvo grynai sviestinė tešla, tai praktiškai nei kiek neprilipo, gal tik koks trupinėlis thumbup.gif Jeigu prilimpa ir negražiai atrodo, o nori svečius vaišinti, tai aišku galima perdėti ir į kitą popieriuką mirksiukas.gif Bet mano šis keksiukas, tai fotografuotas tame pačiame, kuriame ir kepė smile.gif

O spalva gali nesimatyti, kai tešla būna skystesnė ir peršlampa popieriukai smile.gif Arba gal dar dėl per aukštos kepimo temperatūros galėtų taip būti unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 26, 20:19)
o puošei kuo nors?

Galima papuosti padarant torta-medzio rasta.Yra papuosimu temoj.
http://www.supermama...?...&p=23337468

Kazkas klause del Kursenu kremo.Jei naudosit sausa paprasta dar geriau,kai buna tokia granuliuota vakume,o ne desertine varske,tai tikrai kremas nebus skystas.Jei lieka kremo tai as pertepu sausainius is pokeliu pacius pigiausius,palaikau geriausia per nakti ir seima sukerta labai skaniai. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo GITANA.B: 26 kovo 2010 - 21:18
QUOTE(Owly @ 2010 03 26, 21:44)


O spalva gali nesimatyti, kai tešla būna skystesnė ir peršlampa popieriukai  smile.gif  Arba gal dar dėl per aukštos kepimo temperatūros galėtų taip būti  unsure.gif

dėkui 4u.gif tai reikės pagal tavo receptą pabandyti. Ir dar-man gal prilipo, nes aš dėjau popierėlį į keksiuko formą-skardą.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 26, 21:53)
dėkui 4u.gif tai reikės pagal tavo receptą pabandyti. Ir dar-man gal prilipo, nes aš dėjau popierėlį į keksiuko formą-skardą.

Tai aš irgi dedu popierėlius į panašią kepimo formą ax.gif
user posted image

Kadangi vieną turiu 12 vnt, kitą 10 vnt, dėl to ir keksiukai gaunasi 22, nors laisvai ir 24 gautųsi, arba 12 iš pusės normos ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Owly @ 2010 03 26, 23:15)
Tai aš irgi dedu popierėlius į panašią kepimo formą  ax.gif


mano ir panaši smile.gif
Atsakyti
o klausykit, apie mokrų pyragą, jaučiasi kad morkos ten yra? nu man kaž-kaip keistai, bet vis gundaus g.gif skanus šiaip?
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2010 03 27, 00:01)
o klausykit, apie mokrų pyragą, jaučiasi kad morkos ten yra? nu man kaž-kaip keistai, bet vis gundaus  g.gif  skanus šiaip?

aš šian dar vieną kepiau,tikrai labai,labai skanus..na o morkos gal šiek tiek ir jaučiasi,bet skaniai jaučiasi-tikrai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2010 03 26, 20:53)
dėkui 4u.gif tai reikės pagal tavo receptą pabandyti. Ir dar-man gal prilipo, nes aš dėjau popierėlį į keksiuko formą-skardą.

viskas gerai,merginos,tikrieji kesiukai ir keksai juk ir turi buti prilipe prie popierelio,jie juk graziai nusilupa,o ne puse keksiuko mirksiukas.gif As irgi taip kepu,kitaip ir neiskepsi neidejus i skarda,jie nelaiko graziai formos.

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo emiga: 27 kovo 2010 - 10:22
varskines sraigytes su baltymu kremu
2 tryniai,
250 g varskes,
250 g margarino,
1 a.s. sodos,gesintos actu,
2,5 - 3 stiklines miltu,

2baltymai,
1 stikline cukraus,

Baltymus gerai isplakame,po biski suberdami cukru.
Tesla iskociojame plonai,aptepame isplaktais baltymais9as dar uzbarsciau aguonu),susukame vyniotini ir supjaustome riekelemis.
Sudedame i kepimo popieriumi isklotas skardas ir kepame 30-40min 200C.

labai skanus trapus sausainiukai.
user posted image




Atsakyti