Sveikos,
siulau savo sestadienio deserta (nuziureta is ukrainietisko zurnalo)
Labai paprasta ir skanu..
Blynu tortas
Is 500 ml pieno, 3 kiausiniu, 1 st. miltu, 1 valg. s. aliejaus, druskos ir cukraus iskepti lietinius.
Kremui reiks: 300 ml grietineles (man uzteko ir 200 ml), 2 smulkiai supjaustytu kiviu, 150 g cukraus, 3 supjaustytu mandarinu, 1 st. smulkintu graikiniu riesutu.
Grietinele isplakt su cukrum, sudeti vaisius ir riesutus. Pagal skoni idekite vanilinio cukraus, cinamono ir pan. Blynus (kas 3-4 vnt.) pertepti kremu ir palikti saldytuve apie 10 min.
QUOTE(daividija @ 2010 03 27, 14:32)
varskines sraigytes su baltymu kremu
2 tryniai,
250 g varskes,
250 g margarino,
1 a.s. sodos,gesintos actu,
2,5 - 3 stiklines miltu,
2baltymai,
1 stikline cukraus,
Baltymus gerai isplakame,po biski suberdami cukru.
Tesla iskociojame plonai,aptepame isplaktais baltymais9as dar uzbarsciau aguonu),susukame vyniotini ir supjaustome riekelemis.
Sudedame i kepimo popieriumi isklotas skardas ir kepame 30-40min 200C.
labai skanus trapus sausainiukai.
2 tryniai,
250 g varskes,
250 g margarino,
1 a.s. sodos,gesintos actu,
2,5 - 3 stiklines miltu,
2baltymai,
1 stikline cukraus,
Baltymus gerai isplakame,po biski suberdami cukru.
Tesla iskociojame plonai,aptepame isplaktais baltymais9as dar uzbarsciau aguonu),susukame vyniotini ir supjaustome riekelemis.
Sudedame i kepimo popieriumi isklotas skardas ir kepame 30-40min 200C.
labai skanus trapus sausainiukai.
cia man labiau panasu i bulkutes, o sakykit jos istikruju trapios nes vidus matos lygtai pasmeges?
QUOTE(GITALE @ 2010 03 27, 17:40)
cia man labiau panasu i bulkutes, o sakykit jos istikruju trapios nes vidus matos lygtai pasmeges?
Jos trapios,as dar karsta perlauziau todel taip ir atrodo..
Mergaites, gal zinote kaip pasigaminti kazka panasaus i nuga? kaip buna sokoladukuose "snicers" arba "mars" . noreciau torui panaudoti sluoksniui kokiam
Mergaites, kurios kepat Hermana, ateikit i atskira temute, as sukuriau, : Pyragas Hermanas ir pasidalinkim visos patirtim, nes as turiu dar pilna klausimu, o cia tikrai, tema saldumynai su nuotraukom..
varskes pyragas su aguonomis
Tesla:
250g miltu,
75g cukraus,
ziubsnelis druskos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiausinis,
125g salto sviesto,.
Aguonu masei:
1,5-2 stiklines aguonu,cukraus pagal skoni.
varskes masei:
4 kiausiniai,
150g cukraus,
75g sviesto,
750g riebokos varskes,
1v.s. tarkuotos citrinos zieveles,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo(40g0.
1a.s.cukraus pudros.
Is miltu,cukraus,sviesto ir kiausinio uzminkyti tesla ir padeti 30min i saldytuva.
Forma istepti riebalais ir ja iskloti tesla,uzkeliant bortelius.
Aguonas uzpilti vandeniu ir pavirti 15-20min.Nukosti ir sumalti per mesmale kartu su cukrumi(pagal skoni).
Ikaitinti orkaite 175C.
Aguonas paskleisti ant teslos.
2 trynius atskirti nuo baltymu.Baltymus isplakti iki standumo palaipsniui suberiant 75g cukraus.
Sviesta issukti su citrinos zievele,vaniliniu cukrumi ir 75g cukraus.Sudeti kiausinius ir 2 trynius.Imaisyti varske ir pudingo miltelius.Sudeti baltymus,atsargiai imaisyti i tesla.varske uzpilti ant aguonu.Kepti 60 min.
AS naudojau jau gatavas aguonas,kur buna paruostos su cukrumi.
I pyraga dar prismaigsciau keleta spanguoliu(galejau ir daugiau).
Labai skanus pyragas.
Recepta radau cia
Tesla:
250g miltu,
75g cukraus,
ziubsnelis druskos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiausinis,
125g salto sviesto,.
Aguonu masei:
1,5-2 stiklines aguonu,cukraus pagal skoni.
varskes masei:
4 kiausiniai,
150g cukraus,
75g sviesto,
750g riebokos varskes,
1v.s. tarkuotos citrinos zieveles,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo(40g0.
1a.s.cukraus pudros.
Is miltu,cukraus,sviesto ir kiausinio uzminkyti tesla ir padeti 30min i saldytuva.
Forma istepti riebalais ir ja iskloti tesla,uzkeliant bortelius.
Aguonas uzpilti vandeniu ir pavirti 15-20min.Nukosti ir sumalti per mesmale kartu su cukrumi(pagal skoni).
Ikaitinti orkaite 175C.
Aguonas paskleisti ant teslos.
2 trynius atskirti nuo baltymu.Baltymus isplakti iki standumo palaipsniui suberiant 75g cukraus.
Sviesta issukti su citrinos zievele,vaniliniu cukrumi ir 75g cukraus.Sudeti kiausinius ir 2 trynius.Imaisyti varske ir pudingo miltelius.Sudeti baltymus,atsargiai imaisyti i tesla.varske uzpilti ant aguonu.Kepti 60 min.
AS naudojau jau gatavas aguonas,kur buna paruostos su cukrumi.
I pyraga dar prismaigsciau keleta spanguoliu(galejau ir daugiau).
Labai skanus pyragas.
Recepta radau cia
QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 19:39)
varskes pyragas su aguonomis
Daividija, ar turi sazineeeeeesssss
Super atrodo MB butu bais dekingas uz toki pyraga, nes dievina varske
Sveikos esu nekokia kepėja, na bet bandysiu šian kepti kažkurios forumietės kokosinius keksiukus Skaitau receptą ir nesuprantu "sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos masės". Tai čia kaip? sviestą išlydyti ir tada plakti?
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą bet tikrai nesuprantu
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą bet tikrai nesuprantu
QUOTE(poesy @ 2010 03 30, 10:19)
Sveikos esu nekokia kepėja, na bet bandysiu šian kepti kažkurios forumietės kokosinius keksiukus Skaitau receptą ir nesuprantu "sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos masės". Tai čia kaip? sviestą išlydyti ir tada plakti?
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą bet tikrai nesuprantu
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą bet tikrai nesuprantu
sudedi į vieną bliūda sviestą ir cukrų ir suki...suki... turi pasidaryti tokia minkšta masė. Jei neparašyta, tai nieko lydyt ir nereikia
QUOTE(vredna @ 2010 03 30, 10:34)
sudedi į vieną bliūda sviestą ir cukrų ir suki...suki... turi pasidaryti tokia minkšta masė. Jei neparašyta, tai nieko lydyt ir nereikia
Aišku, dėkui
Vaišinkitės
Receptas šis: (kažkurios forumietės, tik kokosų likerį pakeičiau į viskį ir dariau iš trečdalio produktų) Labai skanūs keksiukai, tik man truputėlį per riebūs.
400g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 400g miltų, 4 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, apie 100ml kokosinio likerio (aš pyliau viskį), 200g susmulinto šokolado.
Sviestą su cukrum išplakti, supilti likerį, įmušti kiaušinius, išplakti, sudėti miltus, druską kepimo miltelius ir išmaišyti, suberti smulkintą šokoladą , pamaišyti ir kepti apie 30min 200 C orkaitėje
Receptas šis: (kažkurios forumietės, tik kokosų likerį pakeičiau į viskį ir dariau iš trečdalio produktų) Labai skanūs keksiukai, tik man truputėlį per riebūs.
400g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 400g miltų, 4 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, apie 100ml kokosinio likerio (aš pyliau viskį), 200g susmulinto šokolado.
Sviestą su cukrum išplakti, supilti likerį, įmušti kiaušinius, išplakti, sudėti miltus, druską kepimo miltelius ir išmaišyti, suberti smulkintą šokoladą , pamaišyti ir kepti apie 30min 200 C orkaitėje
poesy, receptas mano buvo
Smagu, kad patiko Aha, riebūs jie, dėl to buvau parašius, kad galima dalį sviesto pienu pakeist Irgi gaunasi skanūs, tik nebe tokie keksiniai
Mano viena kolegė keksus ne iš sviesto keksais neleidžia vadinti
O dėl sviesto, tai teisingai poesy parašė, bet skubant ar tingint galima darbą pasilengvinti išlydant, na bet tai jau bus truputi ''chaltūra''
Smagu, kad patiko Aha, riebūs jie, dėl to buvau parašius, kad galima dalį sviesto pienu pakeist Irgi gaunasi skanūs, tik nebe tokie keksiniai
Mano viena kolegė keksus ne iš sviesto keksais neleidžia vadinti
O dėl sviesto, tai teisingai poesy parašė, bet skubant ar tingint galima darbą pasilengvinti išlydant, na bet tai jau bus truputi ''chaltūra''