Įkraunama...
Įkraunama...

Saldūs receptai su nuotraukomis - 21 TEMA!

Sveikos,
siulau savo sestadienio deserta (nuziureta is ukrainietisko zurnalo) smile.gif
Labai paprasta ir skanu..

Blynu tortas

Is 500 ml pieno, 3 kiausiniu, 1 st. miltu, 1 valg. s. aliejaus, druskos ir cukraus iskepti lietinius.

Kremui reiks: 300 ml grietineles (man uzteko ir 200 ml), 2 smulkiai supjaustytu kiviu, 150 g cukraus, 3 supjaustytu mandarinu, 1 st. smulkintu graikiniu riesutu.

Grietinele isplakt su cukrum, sudeti vaisius ir riesutus. Pagal skoni idekite vanilinio cukraus, cinamono ir pan. Blynus (kas 3-4 vnt.) pertepti kremu ir palikti saldytuve apie 10 min.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 03 27, 14:32)
varskines sraigytes su baltymu kremu
2 tryniai,
250 g varskes,
250 g margarino,
1 a.s. sodos,gesintos actu,
2,5 - 3 stiklines miltu,

2baltymai,
1 stikline cukraus,

Baltymus gerai isplakame,po biski suberdami cukru.
Tesla iskociojame plonai,aptepame isplaktais baltymais9as dar uzbarsciau aguonu),susukame vyniotini ir supjaustome riekelemis.
Sudedame i kepimo popieriumi isklotas skardas ir kepame 30-40min 200C.

labai skanus trapus sausainiukai.




cia man labiau panasu i bulkutes, o sakykit jos istikruju trapios nes vidus matos lygtai pasmeges?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo irmulia: 29 kovo 2010 - 19:01
QUOTE(GITALE @ 2010 03 27, 17:40)
cia man labiau panasu i bulkutes, o sakykit jos istikruju trapios nes vidus matos lygtai pasmeges?

Jos trapios,as dar karsta perlauziau todel taip ir atrodo..
Atsakyti
Mergaites, gal zinote kaip pasigaminti kazka panasaus i nuga? kaip buna sokoladukuose "snicers" arba "mars" . noreciau torui panaudoti sluoksniui kokiam blush2.gif
Atsakyti
Mergaites, kurios kepat Hermana, ateikit i atskira temute, as sukuriau, : Pyragas Hermanas ir pasidalinkim visos patirtim, nes as turiu dar pilna klausimu, o cia tikrai, tema saldumynai su nuotraukom..
Atsakyti
varskes pyragas su aguonomis
Tesla:
250g miltu,
75g cukraus,
ziubsnelis druskos,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 kiausinis,
125g salto sviesto,.

Aguonu masei:
1,5-2 stiklines aguonu,cukraus pagal skoni.

varskes masei:
4 kiausiniai,
150g cukraus,
75g sviesto,
750g riebokos varskes,
1v.s. tarkuotos citrinos zieveles,
1 pakelis vanilinio cukraus,
1 pakelis vanilinio pudingo(40g0.
1a.s.cukraus pudros.
Is miltu,cukraus,sviesto ir kiausinio uzminkyti tesla ir padeti 30min i saldytuva.

Forma istepti riebalais ir ja iskloti tesla,uzkeliant bortelius.
Aguonas uzpilti vandeniu ir pavirti 15-20min.Nukosti ir sumalti per mesmale kartu su cukrumi(pagal skoni).

Ikaitinti orkaite 175C.
Aguonas paskleisti ant teslos.
2 trynius atskirti nuo baltymu.Baltymus isplakti iki standumo palaipsniui suberiant 75g cukraus.
Sviesta issukti su citrinos zievele,vaniliniu cukrumi ir 75g cukraus.Sudeti kiausinius ir 2 trynius.Imaisyti varske ir pudingo miltelius.Sudeti baltymus,atsargiai imaisyti i tesla.varske uzpilti ant aguonu.Kepti 60 min.
user posted image

AS naudojau jau gatavas aguonas,kur buna paruostos su cukrumi.
I pyraga dar prismaigsciau keleta spanguoliu(galejau ir daugiau).
Labai skanus pyragas.
Recepta radau cia
Atsakyti
QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 19:39)
varskes pyragas su aguonomis


Daividija, ar turi sazineeeeeesssss g.gif doh.gif
Super atrodo thumbup.gif MB butu bais dekingas uz toki pyraga, nes dievina varske thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif esu nekokia kepėja, na bet bandysiu šian kepti kažkurios forumietės kokosinius keksiukus bigsmile.gif Skaitau receptą ir nesuprantu "sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos masės". Tai čia kaip? sviestą išlydyti ir tada plakti? g.gif
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą lotuliukas.gif bet tikrai nesuprantu doh.gif
Atsakyti
QUOTE(poesy @ 2010 03 30, 10:19)
Sveikos  4u.gif esu nekokia kepėja, na bet bandysiu šian kepti kažkurios forumietės kokosinius keksiukus  bigsmile.gif  Skaitau receptą ir nesuprantu "sviestą su cukrumi išplakti iki vientisos masės". Tai čia kaip? sviestą išlydyti ir tada plakti?  g.gif 
Atleiskit už tokį nemokšišką klausimą  lotuliukas.gif  bet tikrai nesuprantu  doh.gif

sudedi į vieną bliūda sviestą ir cukrų ir suki...suki... turi pasidaryti tokia minkšta masė. Jei neparašyta, tai nieko lydyt ir nereikia

Atsakyti
QUOTE(vredna @ 2010 03 30, 10:34)
sudedi į vieną bliūda sviestą ir cukrų ir suki...suki... turi pasidaryti tokia minkšta masė. Jei neparašyta, tai nieko lydyt ir nereikia


Aišku, dėkui 4u.gif
Atsakyti
Vaišinkitės smile.gif
user posted image

Receptas šis: (kažkurios forumietės, tik kokosų likerį pakeičiau į viskį ir dariau iš trečdalio produktų) Labai skanūs keksiukai, tik man truputėlį per riebūs.
400g sviesto, 200g cukraus, 4 kiaušiniai, 400g miltų, 4 a.š. kepimo miltelių, žiupsnelis druskos, apie 100ml kokosinio likerio (aš pyliau viskį), 200g susmulinto šokolado.
Sviestą su cukrum išplakti, supilti likerį, įmušti kiaušinius, išplakti, sudėti miltus, druską kepimo miltelius ir išmaišyti, suberti smulkintą šokoladą , pamaišyti ir kepti apie 30min 200 C orkaitėje mirksiukas.gif
Atsakyti
poesy, receptas mano buvo 4u.gif

Smagu, kad patiko 4u.gif Aha, riebūs jie, dėl to buvau parašius, kad galima dalį sviesto pienu pakeist wink.gif Irgi gaunasi skanūs, tik nebe tokie keksiniai smile.gif

Mano viena kolegė keksus ne iš sviesto keksais neleidžia vadinti lotuliukas.gif

O dėl sviesto, tai teisingai poesy parašė, bet skubant ar tingint galima darbą pasilengvinti išlydant, na bet tai jau bus truputi ''chaltūra'' rolleyes.gif
Atsakyti