i | Merginos, visas kilusias diskusijas apie Kuršėnų vyniotinį perkėliau į naują temą: "Kuršėnų" vyniotinis ir kiti, Receptai, nuotraukos |
QUOTE(daividija @ 2010 03 29, 20:39)
varskes pyragas su aguonomis
Daividija, va čia tai širdies smūgis Koks pyragas!!! Pamačiau ir iškart įsimylėjau Aguonos ir varškė viename pyrage, tiesiog tooobula!
Šiandien primakalavau migdolinių sausainių cantuccini. Gavosi 24 vnt 15*4*2 cm dydžio riekelės.
500 ml miltų
4 kiaušiniai
300 gr. cukraus pudros
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
350 gr. migdolų
40 gr. maltų migdolų
cinamono ir vanilinio cukraus.
Migdolus nulupti ir susmulkinti stambiais gabalėliais. Kiaušinius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros. Visus birius produktus, prieskonius ir kepimo miltelius išmaišyti dubenyje, užpilti kiaušinių plakiniu ir gerai išminkyti.Formuoti kepalėlius paliekant nemažai vietos aplink, nes jie išsipučia dvigubai. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusius kepaliukus atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl pašauti į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų.
Aš dedu 340 gr maltų migdolų ir atitinkamai tik 200 gr miltų, dar papildomai įpilu 15 ml šilto vandens baigdama minkyti ir leidžiu tešlai pastovėti apie 15 min. Labai kvapnūs, skanūs sausainiai. Ir sotūs taip pat
Vakare dar manau pagaminsiu džiūvėsėlių variaciją su kakava ir lazdyno riešutais
500 ml miltų
4 kiaušiniai
300 gr. cukraus pudros
2 arb. šaukšteliai kepimo miltelių
350 gr. migdolų
40 gr. maltų migdolų
cinamono ir vanilinio cukraus.
Migdolus nulupti ir susmulkinti stambiais gabalėliais. Kiaušinius suplakti su 2 šaukštais cukraus pudros. Visus birius produktus, prieskonius ir kepimo miltelius išmaišyti dubenyje, užpilti kiaušinių plakiniu ir gerai išminkyti.Formuoti kepalėlius paliekant nemažai vietos aplink, nes jie išsipučia dvigubai. Kepti įkaitintoje iki 180 laipsnių orkaitėje apie 30 min. Iškepusius kepaliukus atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl pašauti į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų.
Aš dedu 340 gr maltų migdolų ir atitinkamai tik 200 gr miltų, dar papildomai įpilu 15 ml šilto vandens baigdama minkyti ir leidžiu tešlai pastovėti apie 15 min. Labai kvapnūs, skanūs sausainiai. Ir sotūs taip pat
Vakare dar manau pagaminsiu džiūvėsėlių variaciją su kakava ir lazdyno riešutais
QUOTE(axioma @ 2010 03 31, 10:33)
Šiandien primakalavau migdolinių sausainių cantuccini. Gavosi 24 vnt 15*4*2 cm
Liuks,megstu tokius pagrauzt..
Sveikos..
Noriu pasidalinti receptuku savo pyrago,gavosi tikrai skanus...
JOGURTINIS-KAKAVINIS PYRAGAS
Reikes:
500g jogurto, 4 kiausiniai, 400g cukraus, 1arb.saukst. vanilinio cukraus, 175g sviesto, 1pak.kepimo milteliu, 500g miltu, puses citrinos suciu (arba 1arb.saukst. citrinu rugsties), 50gr kakavos (as naudojau sokoladine Mix-fix), 1pak.tirpios kavos (naudojau 3-1 jakobs), 50gr dziovintu slyvu tyreles (galima naudoti bet kokia tyrele vaisine, as naudojau kokia turejau).
Paruosimas:
I jogurta imusti kiausinius,iberti 200g cukraus ir vanilina. Sviesta istirpinti puode,siek tiek atausinti ir supilti i jogurto mase.Maisyti kol cukrus istirps.
Kepimo miltelius sumaisyti su miltais ir sijoti viska i jogurto mase bei gerai ismaisyti.Forma istepti aliejumi ir pabarstyti miltais,pilti tesla ir kepti 45-50 min 175 C orkaiteje.
I puoda pilti 500ml vandens,suberti likusi cukru ir neuzdengta sirupa virti 5min ant silpnos ugnies.Supilti citrinu sultis (arba citrinu rugsti) ir sirupa atausinti.
Iskepusi pyraga istraukti is orkaites,po poros minuciu nuolat ji lieti sirupu kol pyragas ji visa sugers (liekite ne iskart visa sirupa bet po truputi),tada atausinti pyraga neisimta is formos, aptepti virsu tyrele,tada berti kakava truputi dar apslakstyti sirupu,ir graziai suberti tirpia balta kava. (As dar naudojau papuosimui sausus pusrycius OHO tokius zverelius,kaip dekoracija). Tada supjaustome ir isdeliojame kur i dubeneli ar ant serveteliu. (as naudojau popierines karpytas serveteles)
Pyragas iseina toks slapias ir tikrai skanus,pabandykit.
SKANAUS!
Noriu pasidalinti receptuku savo pyrago,gavosi tikrai skanus...
JOGURTINIS-KAKAVINIS PYRAGAS
Reikes:
500g jogurto, 4 kiausiniai, 400g cukraus, 1arb.saukst. vanilinio cukraus, 175g sviesto, 1pak.kepimo milteliu, 500g miltu, puses citrinos suciu (arba 1arb.saukst. citrinu rugsties), 50gr kakavos (as naudojau sokoladine Mix-fix), 1pak.tirpios kavos (naudojau 3-1 jakobs), 50gr dziovintu slyvu tyreles (galima naudoti bet kokia tyrele vaisine, as naudojau kokia turejau).
Paruosimas:
I jogurta imusti kiausinius,iberti 200g cukraus ir vanilina. Sviesta istirpinti puode,siek tiek atausinti ir supilti i jogurto mase.Maisyti kol cukrus istirps.
Kepimo miltelius sumaisyti su miltais ir sijoti viska i jogurto mase bei gerai ismaisyti.Forma istepti aliejumi ir pabarstyti miltais,pilti tesla ir kepti 45-50 min 175 C orkaiteje.
I puoda pilti 500ml vandens,suberti likusi cukru ir neuzdengta sirupa virti 5min ant silpnos ugnies.Supilti citrinu sultis (arba citrinu rugsti) ir sirupa atausinti.
Iskepusi pyraga istraukti is orkaites,po poros minuciu nuolat ji lieti sirupu kol pyragas ji visa sugers (liekite ne iskart visa sirupa bet po truputi),tada atausinti pyraga neisimta is formos, aptepti virsu tyrele,tada berti kakava truputi dar apslakstyti sirupu,ir graziai suberti tirpia balta kava. (As dar naudojau papuosimui sausus pusrycius OHO tokius zverelius,kaip dekoracija). Tada supjaustome ir isdeliojame kur i dubeneli ar ant serveteliu. (as naudojau popierines karpytas serveteles)
Pyragas iseina toks slapias ir tikrai skanus,pabandykit.
SKANAUS!
Dar vienas vakarykštis kepinys, kakaviniai džiuvėsėliai su lazdyno riešutais.
400 ml miltų
100 ml kakavos
400 gr. cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
4 dideli kiaušiniai
50 ml vandens.
300 gr. nuluptų pasmulkintų lazdyno riešutų
Birius produktus permaišyti, kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, supilti į mišinį ir minkyti, supilti vandenį ir dar katą gerai perminkyti. Formuoti kelapiukus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusius atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl atgal į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų.
Kitą kartą dėsiu 200 ml miltų ir 200 ml maltų lazdyno riešutų, nes dabartinis variantas nors ir skanus, bet man trūksta trapumo ( kaip kad migdoliniuose), dar prieš pašaunant į orkaitę gausiai apibarstysiu perliniu cukrumi, turėtų būti gražu ir daugiau saldumo, nes man kaip labai saldaus mėgėjai tai to trūko, teko apibarstyti pudra Šie džiūvėsėliai dar labiau iškilo palyginus su migdoliniais, praktiškai visą 40*40 cm blėtą užėmė. Manau tiesiog šiaip pasmaguriavimui užtenka daryti iš pusės normos.
400 ml miltų
100 ml kakavos
400 gr. cukraus pudros
2 a.š. kepimo miltelių
vanilinio cukraus
4 dideli kiaušiniai
50 ml vandens.
300 gr. nuluptų pasmulkintų lazdyno riešutų
Birius produktus permaišyti, kiaušinius išplakti su 2 šaukštais cukraus pudros, supilti į mišinį ir minkyti, supilti vandenį ir dar katą gerai perminkyti. Formuoti kelapiukus ir kepti 180 laipsnių orkaitėje apie pusvalandį. Iškepusius atvėsinti, supjaustyti riekelėmis ir vėl atgal į orkaitę, kad išdžiūtų ir apskrustų.
Kitą kartą dėsiu 200 ml miltų ir 200 ml maltų lazdyno riešutų, nes dabartinis variantas nors ir skanus, bet man trūksta trapumo ( kaip kad migdoliniuose), dar prieš pašaunant į orkaitę gausiai apibarstysiu perliniu cukrumi, turėtų būti gražu ir daugiau saldumo, nes man kaip labai saldaus mėgėjai tai to trūko, teko apibarstyti pudra Šie džiūvėsėliai dar labiau iškilo palyginus su migdoliniais, praktiškai visą 40*40 cm blėtą užėmė. Manau tiesiog šiaip pasmaguriavimui užtenka daryti iš pusės normos.
[quote=kristinaaa,2010 04 01, 10:21]
[quote=daividija,2010 03 29, 19:39]
varskes pyragas su aguonomis
o kokio skersmens formai pyragas?
[/quote]
kepiau 26cm formoj.
[quote=daividija,2010 03 29, 19:39]
varskes pyragas su aguonomis
o kokio skersmens formai pyragas?
[/quote]
kepiau 26cm formoj.
Kepiau pagal Cipciuko receptą ir turiu pasakyti, kad labai greitai ir skaniai man gavosi 12 didesnių kesiukų.
" KEKSIUKAI SU APELSINAIS "
175 G. margarino EVE
100 g. cukraus
3 kiausiniai
175 g. miltu
30 g krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
vieno apelsino tarkuota cedra
1 pakelis vanilino .
Sviesta issukti , i ji suberti cukru , vanilina , zievele ir sukant imusti po viena kiausini ( ne visus is karto ).
Suberti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ( is anksto sumaisytus) , gerai ismaisyti .
Pilti i turima ar norima formele , jeigu silikonine tepti nereikia , issauna kaip kulkos tongue.gif
Kepti 175 jei mazos formeles , ir 200 C . jei didele , tol , kol pagaliukas bus sausas.
Isspausti nutarkuota apelsina , keksa subadyti pagaliuku , ir ant mazu uzpilti po arbatini sauksteli sulciu , o ant didelio visas sultis visose vietose .
Maziuku keksiuku man gavosi 36 vienetai blink.gif
Sitas receptas , tai tik puse normos , jei kepsite dideli , reiktu daryti is dvigubos normos .
" KEKSIUKAI SU APELSINAIS "
175 G. margarino EVE
100 g. cukraus
3 kiausiniai
175 g. miltu
30 g krakmolo
1 pakelis kepimo milteliu
vieno apelsino tarkuota cedra
1 pakelis vanilino .
Sviesta issukti , i ji suberti cukru , vanilina , zievele ir sukant imusti po viena kiausini ( ne visus is karto ).
Suberti miltus , krakmola ir kepimo miltelius ( is anksto sumaisytus) , gerai ismaisyti .
Pilti i turima ar norima formele , jeigu silikonine tepti nereikia , issauna kaip kulkos tongue.gif
Kepti 175 jei mazos formeles , ir 200 C . jei didele , tol , kol pagaliukas bus sausas.
Isspausti nutarkuota apelsina , keksa subadyti pagaliuku , ir ant mazu uzpilti po arbatini sauksteli sulciu , o ant didelio visas sultis visose vietose .
Maziuku keksiuku man gavosi 36 vienetai blink.gif
Sitas receptas , tai tik puse normos , jei kepsite dideli , reiktu daryti is dvigubos normos .
gal tiks velykinis - sokoladinis kiausinis
istirpintas dvieju rusiu karunos koretas sokoladas
viduje riesutai
istirpintas dvieju rusiu karunos koretas sokoladas
viduje riesutai
QUOTE(Deresa @ 2010 04 01, 22:17)
gal tiks velykinis - sokoladinis kiausinis
istirpintas dvieju rusiu karunos koretas sokoladas
viduje riesutai
istirpintas dvieju rusiu karunos koretas sokoladas
viduje riesutai
kaip daret, supylet i kiausinio luksta? o ar gerai po to nusilupo, nu del to kad kiausinio viduj ten ta plevele tokia yra, neprilipo ptie sokolADO?
QUOTE(GITALE @ 2010 04 01, 20:20)
kaip daret, supylet i kiausinio luksta? o ar gerai po to nusilupo, nu del to kad kiausinio viduj ten ta plevele tokia yra, neprilipo ptie sokolADO?
cia ne kiausinio lukste, o formelese
sitas kiausinis yra didesnis uz vistos
i puseles supyliau istirpinta sokolada ir paskui suspaudziau
arba galima nesuspausti, bus pusiniai kiausiniai