Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

As tai jau seniai norejau tos grilines, tai kas karta vis uzsimindavau vyrui. Gerai, kad jis palaiko mano virtuvinius eksperimentus, tai nepriestarauja. Si karta prikom Ikea, labai patiko, kad rankena uzsilenkia ir isplovus galima graziai ideti i orkaite, viskas puikiai telpa.

Na dar vienas receptas, bet jau be grilio ir tinka vegetarams.

user posted image

Corallini makaroniukai su cukinija ir saldziarugsciu pomidoru padazu! Corallini makaroniukai, tai mazi burbuliukai, lyg butu kas spageti makaronus sukarpes. Turkijoje ant pakelio buvo uzrasyta - Kuskusas, bet, kadangi zinau kaip atrodo ir kokio skonio yra kuskusas, tai tikrai zinau, kad tai visai kita rusis makaronu. Man jie patinka vien todel, kad kai juos valgai, tai jauciasi lyg kokie mazi perliukai butu burnoje. Labai skanu! O padazui sunaudojau jau uzsigulejusias cukinijas. Receptas tikrai paprastas ir manau tiks tiek su kuskusu, tiek su kitokiais makaronais, jei jau corallini nerastumet.

Reikia:

3 mazu cukiniju ( dar be seklu)
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
1 lauro lapo
ciobrelio
8 cesnako skilteliu ( taip daug, bet labai jau cia tinka)
3 v.s. acto
½ a.s. cukraus
geras ziupsnelis druskos ir juoduju pipiru
200 ml pomidoru padazo arba 1 v.s. pomidoru pastos ir vandens

200gr makaroniuku

Cukinija supjaustyti kvadrateliais ir deti i keptuve su siek tiek aliejaus. Maisant troskinti apie 6-7 minutes, kol siek tiek suminksteja. Tada ideti druskosi pipiru, lauro lapa, acta, cukru, cioreli ir pomidoru padaza. Sumazinti ugni ir letai troskinti apie 5 minutes. Jei reikia ipilti virinto vandens. Cesnaka susmulkinti ir sudeti pacioje pabaigoje.
Isvirti makaronus - apie 5 minutes ir pateikti su padazu. Is pat pradziu pateikiau atskirai, bet supratau, kad labai tinka sumaisyti su darzovem. Labai skanu!!! Jei norisi, tai dar galite kokio surio uztarkuoti!

Atsakyti
user posted image

Grybu, baklazanu ir fetos surio uzkandele arba kaip man visas patiekalas!

Kadangi nusipirkau griline keptuve, tai vis norisi ja naudoti, todel siandienos mano patiekalas keptas ant tos keptuves. Siaip cia ner ka per daug pasakoti, bet svarbiausia fetos suri uzdeti dar ant karstu grybu, nes tada jis truputeli labiau suminksteja ir siaip man skaniau!

Reikia:

6 grybu galvuciu
1 ilgas baklazanas
druskos
pipiru
50 gr fetos
raudonelio
1 citrinos
2 v.s. alyvuogiu aliejaus
petrazoliu arba salotu lapu
1-2 pomidoru

Grybus svariai nuplauname, isimame kota, nupjauname galvutes krastus, t.y. kad uzdejus ant griliaus is visu pusiu krastai liestu griliu. Taip pat supjaustome baklazanus riekelemis, visas darzoves dedame ant karsto griliaus, su teptuku aptepame siek tiek aliejaus. Kepame apie 5-7 minutes kol apkeps is abieju pusiu. Tada i lekste dedame petrazoles, riekele kepto baklazano, tada dedame grybo galvute, fetos surio gabaleli. I viduri dedame kepta pomidoro pusele. Atskirai sumaisome citrinos sultis su siek tiek aliejaus, iberiam druskos, pipiru, raudonelio. Gerai isplakame ir apslakstome visa geri ant lekstes. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 17 kovo 2010 - 14:25
cafe del mar, noriu tavo steiko essen.gif

Koruklu, uzkandele thumbup.gif
Atsakyti

Koruklu,
genialu,kas paprasta wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo cafe del mar: 17 kovo 2010 - 15:10
O aš šiandien bandžiau kažkurios mamytės rekomenduotas sraiges tai gavosi kietos ir sausos g.gif
Atsakyti
Koruklu-labai grazios ir skanios foto wub.gif

Bulviu kukuliai su svogunu padazu ir el. grilineje kepta sprandine.
400gr.virtu saltu bulviu sutarkuoti burokine tarka, ikulti kiausini, ideti 150gr. bulviu krakmolo, druskos ir isminkyti.Padaryti 7-8 kukulius, deti i verdanti vandeni(pasudyta) ir virti 15min.Padazui pakepti du pusziedziais pjaustytus svogunus ant trupucio sviesto, kai pagels, ipilti grietineles, uzvirti.
Spandine buvo istrinta trupuciu malto cesnako, imbiero, pipiru, druskos, aliejaus misiniu, siek tiek palaikyta ir trumpai pakepta-apie 15 min.

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2010 03 16, 15:41)
Corallini makaroniukai su cukinija ir saldziarugsciu pomidoru padazu!

skaniai atrodo 4u.gif ,mano vaikas vis praso isvirti rutulines koses,as tuos makaroniukus isverdu piene,o veliau uzbarstau sukriuko
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dijanele: 17 kovo 2010 - 21:34
QUOTE(Srove @ 2010 03 17, 19:07)
Koruklu-labai grazios ir skanios foto wub.gif

Bulviu kukuliai su svogunu padazu ir el. grilineje kepta sprandine.


mmmm.... kaip skanu, kaip noreciau wub.gif
Atsakyti
Na cepelinu nemegstu, bet tuos kukulius tai mielai isbandyciau! Atrodo tai tikrai skaniai. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2010 03 18, 10:59)
Na  cepelinu nemegstu, bet tuos kukulius tai mielai isbandyciau! Atrodo tai tikrai skaniai.  thumbup.gif


Pirma karta, kai pavaisino tais kukuliais su kepta mesa ir ananasais, keistai man pasirode rolleyes.gif , bet patiko, tai dabar tankiai juos gaminu, ypac, kai lieka virtu bulviu ir valgom juos su viskuo.
Auksutis- 4u.gif

Gal kuriai patiks ryziniai blyniukai, labai purus tokie.
1. 200gr.gerai isvirtu ir nuvarvintu basmati ryziu
2. 2kiausiniu tryniai, arbatinis saukstelis cukraus (su kaupu) du valgomi saukstai miltu(su nedideliu kaupu) 80gr. varskes-cukru issukti su tryniais, po to su varske ir miltais, viska ismaisyti su ryziais.
3. 2 saltus kiausinio baltymus isplakti mikseriu su trupuciu druskos iki standumo ir juos sumaisyti su pries tai pagaminta mase.
Kepiau ant alyvu aliejaus, dejau storokai, nes greit iskepa ir storesni skanesni.
user posted image
user posted image


Atsakyti
QUOTE(Srove @ 2010 03 18, 11:54)
Pirma karta, kai pavaisino tais kukuliais su kepta mesa ir ananasais,  keistai man pasirode rolleyes.gif , bet patiko, tai dabar tankiai juos gaminu, ypac, kai lieka virtu bulviu ir valgom juos su viskuo.
Auksutis- 4u.gif

Gal kuriai patiks ryziniai blyniukai, labai purus tokie.


ojegis wub.gif , sie ir bus isbandyti thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Poru, morku ir ryziu troskinys!
Turku virtuveje yra nemazai patiekalu, kur poras esmine arba viena is pagrindiniu patiekalo daliu! Taigi si karta vel lengvas vegetariskas patiekalas! Jei jau tikrai norisi mesos, labai tiks keli gabaleliai vistienos!

Reikia:

2 poru
4 morku
4 saukstu ryziu
rozmarino
raudonelio
aliejaus
1 a.s. pomidoru pastos
1 apelsino tarkuota zievele ir sultys
petrazoles
druska ir pipirai

Porus su morkom nuplauname ir supjaustome. Ikaitiname keptuve su aliejumi, sudedame darzoves, apiberiame druska ir pipirais, bei kepame apie 5 minutes. Tada uzpilame vandens, tiek kad apsemtu darzoves. Sudeda ryzius, raudoneli ir troskinam 10 minuciu. Pagaliau sudedame pomidoru pasta, apelsino sultis ir tarkuota zievele. Pamaisome ir patroskiname dar 2-3 minutes. Pateikiame apibarste smulkintom petrazolem. Skanaus!
Atsakyti