Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(pince @ 2010 04 04, 09:54)
Gal galima nuoroda į receptą ax.gif

prasau. 4u.gif
http://www.supermama...?...3498&st=108
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 04 04, 11:45)

Reiks bandyt ir man duonytės išsikepti, nes labai jau thumbup.gif atrodo

O čia mūsų pietų patiekaliukas
MARSELIETIŠKOS VIŠTŲ KEPENĖLĖS

Savo receptų knygelėje užtikau labai seniai užrašytą receptą ir nei karto nemėgintą. Pažymėta prie recepto, kad per televizijos laidą, kurią kadaise vedė Beata, ji pati tai ir gamino. Gal kas ir praleista, ir nevisai atitinka originalą, bet buvo taaaaip skanu thumbup.gif
reikės-vištų kepenėlių (0,5 kg dėjau)
1 raudono svogūno
2-3 skiltelių česnako
druskos, pipirų
dižono garstyčių
salotų lapų
graikiškų riešutų
aliejaus kepimui
Citrinos sulčių

Į keptuvę įpilame aliejaus ir apkepiname susmulkintą svogūną, česnakus, supjaustytas kepenėles, užbarstome druskos, pipirų, įdedame du šaukštus dižono garstyčių, rašosi atrodo, kad dijono g.gif Įspaudžiame citrinos sulčių.
Pakepame ir sudedame ant citrinos sultimis apšlakstytų salotų lapų, bei apibarstome graikiškais riešutais. Skanaus.
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingel: 04 balandžio 2010 - 14:20
PIEMENĖLIŲ APKEPAS

Čia ir vėl Beatos kažkada televizijoj vestos laidos metu gamintas patiekalas, tikslių kiekių nebuvau užsirašius-improzavau.
Maltą mėsą (aš dėjau kalakutieną apie 650 gr) pakepinti su svogūnais, druska ir pipirais bei tarkuotomis morkomis. Dėjau vieną svogūną ir dvi vidutinio dydžio morkas. Įdedame konservuotų savose sultyse pomidorų (dėjau 800 gr. indelį, liko 3 pomidorai).Įpilti nuo pomidorų sultis ir palikti troškintis. Paruošta mėsytė atrodo taip
user posted image
Į kepimo formą sudedame paruoštą mėsytę, ant viršaus bulvių košę ir apibarstome tarkuotu fermentiniu sūriu.
user posted image
Paruoštą apkepą dedame į 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepame 40 min.
user posted image
Skanaus
user posted image
Atsakyti
Netikras zuikis su dziovintomis slyvomis

user posted image

500-600 gr. kalakutienos faršo
1 morka
1 bulvė
1 kiaušinis
10-12 džiovintų slyvų
1 svogūnas
kelios skiltelės česnako
prieskonių mėsai
3 šaukštai aliejaus
2 šaukštai majonezo
30 gr. fermentinio sūrio

Į faršą beriame prieskonių, smulkiai sukapotą česnaką, bulvine tarka sutarkuotą bulvę, išplaktą kiaušinį. Smulkiai supjaustome svogūną, burokine tarką sutarkuojame morką ir kartu apkepiname svieste, kol svogūnai gražiai pagels (galima įberti pipirų, druskos pagal skonį). Svogūnus ir morkas sukrečiame į faršą, taip pat sudedame gerai nuplautas ir per pusę perpjautas slyvas. Viską išmaišome. Tuomet supilame aliejų ir dar kartą išmaišome.

Kekso (ar kitokią) kepimo formą išklojame folija, dedame į ją netikro zuikio masę ir kepame 200 C orkaitėje apie 40 min. Kepant viršų reikėtų pridengti folija, o kepimo pabaigoje atidengti. Iškepusį zuikį aptepame majonezu ir pabarstome tarkuotu fermentiniu sūriu. Dedame į orkaitę dar 5 min. (arba kol išsilydys sūris). Skanaus!

P.S. Labai skanus netikras zuikis! Puikus patiekalas Velykų stalui. Tinka valgyti ir karštą su bulvėmis, ir šaltą, kaip užkandį.
Atsakyti
Niekur nerandu to ryžių popieriaus doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 04 06, 07:57)
Niekur nerandu to ryžių popieriaus doh.gif

iki parduotuveje tikrai maciau smile.gif kaina berods 5.99 smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Kettim @ 2010 04 04, 11:45)

labai panašią ir aš kepu,tik su pilno grūdo miltais,saulėgražom ir kmynais wub.gif nereali duona thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiedra @ 2010 04 06, 07:57)
Niekur nerandu to ryžių popieriaus doh.gif

aš irgi neradau (Alytuj) niekur,tai kepiau paprastai,orkaitėje. Skanu buvo thumbup.gif ,ačiū Srovei 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Larissa @ 2010 04 06, 11:14)
labai panašią ir aš kepu,tik su pilno grūdo miltais,saulėgražom ir kmynais  wub.gif nereali duona  thumbup.gif


Larissa, jei nesunku, parasykite prasau kaip jus kepate saviske duonele.
Atsakyti
QUOTE(noriu zinoti @ 2010 04 06, 15:56)
Larissa, jei nesunku, parasykite prasau kaip jus kepate saviske duonele.


P.S. Oi, persiprasau doh.gif Taigi nuoroda yra, o as nepamaciau. Ziopli pagavau...
Atsakyti
Sveikos, gal nelabai į temą parašiau, bet kadangi matau čia jus aktyviai bendraujančias tai noriu paklausti, gal kas bandėte užšaldyti mėsos suktinį. Turiu nemažą namie darytą kiaulienos karką ir matau kad visos nesuvalgysim, o išmesti tai nesinori, tai ir pagalvojau gal verta užšaldyti, mažum nieko blogo neatsitiks. Kaip jūs manote?
Atsakyti
Šiandien dariau vištieną ant grill keptuvės

Receptas

user posted image

Sunaudojau:

1 pilną vištienos krūtinėlę
Šiek tiek druskos, pipirų,džiovinto baziliko bei prieskonių vištienai
4 v.š. balzamiko acto

6 nedideles bulves
Jūros druskos ir miltų bulvėms

Maišytų salotų maišelį
Kelis arbatinius šaukštelis koncervuotų kukurūzų
Agurko riekutes
1 pomidorą
Žiupsnelį krapų bei šviežių petražolių
Padažo salotoms


Pirmiausiai pasiruošiau bulves: jas nuploviau, pavioliojau jas druskos ir miltų mišinyje ir keliavo į orkaitę maždagu 40min.apie 180 laipsnių, nes bulvės nedidelės, užtruko greičiau.
Kai jau bulvės beveik iškepė, pasiruošiau vištieną:
Krūtinėlę pjoviau per pusę, ir tada tuos gabaliukus perpjoviau išilgai per pusę. Juos išmušau, barsčiau druska, pipirais, džiovintu baziliku, vištienos prieskoniais, palikau šiek tiek pastovėti (apie 5 min).
Įkaitinau grill keptuvę, sudėjau vištieną ir apkepinau iš abiejų pusių, maždaug 6-7 minutes. Baigiant kepti ant kiekvieno gabaliuko užpyliau po šaukštelį balzamiko acto.
Pasiruošiau salotas, šį kart viskas buvo jau pakelyje, tai salotas dėjau į lėkštę, supajsučiau agurko ir pomidoro, bei kukurūzų užbarsčiau, ir po kelis šaukštelius salotų padažo (alyvuogių aliejus, citrinų sultys ir garstyčios).
Ir viskas smile.gif
Ant bulvių perpjovus dėjom mažiuką gabaliuką sviesto, ir valgėm su cottage cheese (grūdėta varške?)
SKanu smile.gif

bet ką noriu paklaust, tokiai vištienai, kokius prieskonius skaniausia naudot? gal kas išbandėt kokių įdomesnių variantų?
Atsakyti