Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(Ledum @ 2010 04 14, 10:04)
Mes irgi buvom sugalvoję nevalgyt kiaulienos. Bet jautiena taip ir neišėjo pakeisti. Man net išpjova neskani išeina.  verysad.gif
Jautieną naudoju tik barščiam ir plovui.  verysad.gif
  O būtų daug sveikiau jautiena. ax.gif


na va kaip skoniais skiriasi, man jautienos išpjova visuomet buvo skaniausia mėsa ax.gif
Atsakyti
QUOTE(keistuole @ 2010 04 14, 10:14)
na va kaip skoniais skiriasi, man jautienos išpjova visuomet buvo skaniausia mėsa  ax.gif


Man labai skanu, tik pati nesugebu skaniai pagamint. verysad.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2010 04 14, 09:20)
Man labai skanu, tik pati nesugebu skaniai pagamint.  verysad.gif  smile.gif

Jautienos išpjova skaniausia ir minkščiausia gaunasi, ją labai trumpai kepant (virti jos tikrai neapsimoka) - gaminant steiką: truputį druskytės, pipiriukų ir pakepti iš kiekvienos pusės po 2-3 min. ir gausis minkštutėlė, burnoje tirpstanti mėsytė 4u.gif o jau kumpį ir kitas dalis, kaip suprantu, geriausia ilgai ilgai virti.
Atsakyti
Apelsinių pipirų yra ThomPhilips, ir šiaip, jų ten įvairiausių. Labai geros šaldymo būdu paruoštos petražolės, svogūnai....nors čia labiau reikėtų rašyti į prieskonių skyrelį doh.gif . Tad galit ieškoti ir ten ax.gif ax.gif
Atsakyti
QUOTE(dziugena @ 2010 04 14, 11:11)
Jautienos išpjova skaniausia ir minkščiausia gaunasi, ją labai trumpai kepant (virti jos tikrai neapsimoka) - gaminant steiką: truputį druskytės, pipiriukų ir pakepti iš kiekvienos pusės po 2-3 min. ir gausis minkštutėlė, burnoje tirpstanti mėsytė  4u.gif  o jau kumpį ir kitas dalis, kaip suprantu, geriausia ilgai ilgai virti.


o dar geriau prieskonius barstyt ant iškeptosios pusės.
Atsakyti
QUOTE(lile @ 2010 04 13, 08:57)
Man is tos pacios prieskoniu serijos labai prigijo bazilikai smile.gif

Man ir apelsininiai pipirai ir bazilikai ir dar karis su mango dieviški iš tos serijos, dar bandysiu čili su kakava, jau senokai nusipirkus, bet vis neišbandau, bet saviatgalį darysiu čili troškinį- bus proga išbandyt thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(aliacoco @ 2010 04 14, 15:05)
Apelsinių pipirų yra ThomPhilips, ir šiaip, jų ten įvairiausių. Labai geros šaldymo būdu paruoštos petražolės, svogūnai....nors čia labiau reikėtų rašyti į prieskonių skyrelį doh.gif . Tad galit ieškoti ir ten ax.gif  ax.gif

O tie prieskoniai (petražolės, svogūnai) užšaldyti? g.gif Kažkaip niekad nemačiau kameros Thomas Phillps, bent jau Kaune, Savanorių pr. arba jau visai akla doh.gif
Atsakyti
user posted image[SIZE=7]vakar gaminauvistienos skrandukus su darzovem.Skrandukus apie 20min.pavirti sudytam vandenyje,imesti lauro lapeliu,pipiru.smulkintus svogunus ir cesnakus pakepinti svieste,kresti tarkuota morka,pjaustyta jauna cukinija ir pora,pilti 200ml sultinio,siek tiek patroskinti.Berti prieskoniu,smulkintus skrandukus ir uzpilti grietinele,dar truputi patroskinti ir patiekti su ryziais.Skanaus!tik nezinau ar pavyks nuotrauka perkelt.
Papildyta:
NU IR NESIGAUNA GAL MAN GALI KAS NORS PADETI g.gif
Atsakyti
Jurga_r, dek per radikal.ru 4u.gif bus lengviau idet arba part.lt 4u.gif smile.gif
Atsakyti
Na kad kalbos eina apie jautiena, as pasidalinsiu keliais versienos receptukais. Man skaniau versiena, nes ji ne tokia kieta gaunas blush2.gif
Taigi Versienos strogavonas 4u.gif
user posted image

450 g versienos mesytes pjaustytos juostelemis
15 g dziovintu baravyku
200 g rudu pievagrybiu
1 svoguna
~ 100 grietineles
1/2 a.s. dijon garstyciu
druskos, pipiru, mesos prieskoniu

Mesyte susipjaustyti juostelemis, pasiprieskoniuoti ir palikti keleta val saldytuve , kad pasimarinuotu.
Baravykus uzsipilti karstu vandeniu ir palikti maziausiai 20 min , kad isbrinktu. Isemus nuvarvinti, susipjaustyti smulkiai o vandenuka persikosti, kad neliktu jokio smelio.

Pievagrybius susipjaustyti stambiai, svoguna - riekelemis.

Mesa per du kartus apkepti gerai ikaitusioje keptuve, kol issiskirs sultys ir ji igaus grazia spalva. Neissigasti, kad pridegs! gerai maisant to neatsitiks o mesyte bus tikrai sultinga. Atsideti i sona ( geriausia isukti i folga). Kelis lasus alyvuogiu aliejaus pilti i keptuve, sudeti svogunus ir troskinti kol jie suminkstes. Tada suberti pjaustytus baravykus bei pievagrybius, pakepinti kelias min. Supilti nuo baravyku likusi vandeni ir leisti 10 min troskintis. Supilti grietinele, paskaninti kuo tik sirdis geidzia, nepamirsti ideti garstyciu ir bei mesytes kartu su issiskyrusiomis sultimis. Uzbarstyti jei po ranka yra svieziomis zolelemis, uzvirti ir patiekti

Svediski versienos suktinukai 4u.gif

user posted image

500 g versienos farso ( maliaus pati)

3 normalaus dydzio virtu bulviu ( ~150 g)

3 v.s. dziuveseliu

1/3 puodelio grietineles

2 v.s. vandens

1 v.s. krakmolo

1 kiausinio

1 svoguno

svoguno, druskos, pipiru, farso prieskoniu

svieziu zoleliu ( as dejau petrazoliu ir krapu)

Idarui : poro arba svieziu svoguno laisku

Svoguna susismulkinti ir pakepinti slakelyje sviesto kol jie suminkstes ir taps skaidrus. Leisti atvesti.

Farsa susimaisyti i vienalyte mase su praaususiu svogunu, sutrintomis bulvemis, kiausiniu, dziuveseliais, krakmolu, vandeniu, zolelemis bei paprieskoniuoti. Maistinele plevele pasistiesti ant stalo. Sudrekinti jos pavirsiu ir paskleisti farsa. Ant virsaus vel uzdeti maistine plevele ir iskocioti mase plonai staciakampio formos. Turi gautis +/- 16 mazu staciakampeliu. Ant kiekvieno deti pjaustyto poro ar svoguno laisku ir atsargiai susukti. Keptuveje ikaitinti pusiau alyvuogiu alieju su sviestu ir atsargiai apkepti iki grazaus rudumo ( bet aisku turi viskas iskepti). Isemus atsideti o keptuveje pasidaryti padaziuka: likusius riebaliukus uzbarstyti geru saukstu miltu, kepant pamaisyti vis. Uzpilti grietinele bei vandeniu, paskaninti. Sudeti suktinukus, uzspausti kelias cesnako skilteles ir kelias min uzdengus patroskinti wink.gif

na ir paskutinis eterio tersimas Astriai troskinta versiena 4u.gif

user posted image
~ 600 g versienos mesytes (man rodos pas mane buvo is kumpio)

2 didesniu morku

2 svogunu

2-3 cesnako skilteliu

1 - 2 rozmarino sakeliu

druskos, pipiru, 1 a.s. cili pastos ( sambal oelek)

4-5 v.s. koncentruotos pomidoru pastos

svieziu zoleliu ( as turejau tik svoguno laisku)

Mesyte susipjaustyti mazais gabaleliais, morkas -juostelemis, svogunus bei cesnakus stambiais gabaleliais.

Mesyte galima arba sausoje , bet gerai ikaitintoje keptuveje kepti arba kaip as sykart dariau, tai gerai ikaitusiame aliejuje nuo dziovintu pomidoru per tris kartus kepiau wink.gif Tada susideti atgal mesyte i keptuve, suberti svogunus bei cesnaka ir dar viena kita min pakepinti. Ispausti pomidoru pasta, uzpilti 1/2 puodelio verdancio vandens, padruskinti bei pipirinti, imaisyti cili pasta bei idejus rozmarino sakeles leisti ant silpnos ugnies troskintis vis pamaisant. Po 10 min isemiau rozmarino sakele, idejau morkas ir leidau toliau troskintis kol mesyte buvo minksta. Na uztrunka gal kokia 15-20 min. Paskaninti jei dar truksta ko, imaisyti sviezias zoleles ir patiekti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo aguonele: 15 balandžio 2010 - 19:37
Sveikos, mergytės, suzaveta Jusu patiekalais wub.gif visoms po 4u.gif
Patiekaliukas "isvalyk saldytuva" biggrin.gif
Naudojau: sloksniuota tesla, kubeliais pjaustyta namini kumpi, vakaryksciai virta vistiena, svoguna(pamarinavau kaip prie saslyku-actas, druska, cukrus, vanduo). Padazas: marinuoti pomidorai, cesnako 2 skilteles, bazilikas aliejuje ir rozmarino lapelis (viskas sublenderiuota). Teslos lakstai supjaustyti pailgom juostelem, patepta padazu, ir sudeta mesyte su marinuotais svoguniukais. Pries baigiant kepti pabarstyta smulkiai tarkuotu suriuku. mirksiukas.gif Padazo vietoje is principo galima naudoti keciupa, bet as jo neturejau tuo metu, tai pagaminau savo ax.gif Skanaus 4u.gif
user posted image
Atsakyti

Taigi vagi, eilinė laukinė vakarienė biggrin.gif


Meniuu: kepta višta, trinta kmynais ir čiobreliais beigi česnakiuku aliejuje su jūros druska, o iškepusi {20 min 225 lapisniu, 50 min - 180 laipsnių} kartu su mandarinais, obuoliais {pakrūtiaiskais kiniškais, ant jų guldyta per priekį perpjauta višta}, paprika ir česnakiukai {ant daržovių - kapoti, ant vištos - trinti}. Kažkur pasimetė ir trys virtos bulvikės.

Salotėlės - ryžiai, avokadas, obuolys, bananas, majonezas, sumak prieskonis.

user posted image

Desertėliui - žalia arbata su obuolių sultimis ir kavos pyragiuku su riešutais ir juodaisiai serbentais.
user posted image
Atsakyti
[quote=aguonele,2010 04 15, 20:35]
Na kad kalbos eina apie jautiena, as pasidalinsiu keliais versienos receptukais. Man skaniau versiena, nes ji ne tokia kieta gaunas blush2.gif
4u.gif Veršiena niam niam smile.gif Antrąjį receptuką greičiausiu laiku išbandysiu.
Atsakyti