Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

Sveikos ax.gif
kazkada maciau cia visos gyret kazkurios imesta koldunu receptuka.. tik as vat nuorodos neissisaugojau.. siandien sumasciau pasigamint o recepto neatrandu doh.gif gal kuri turit ir galetumet imest? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Makra @ 2010 04 27, 16:04)
Elena, as sitaip gaminu lasisos file  mirksiukas.gif
Supjaustau ja mazdaug 2 pirstu storio gabalais per visa file ilgi, apvynioju bekonu (tikslaiu vynioju i parmos kumpi, kur pusiau lasinuku ir pusiau mesytes) ir kepu. Ir patiekiu as ji pagal poreiki - gali buti kaip karstas patiekalas, arba supjaustau vieno kasnio dydziais ir patiekiu kaip salta uzkandi  rolleyes.gif


thumbup.gif
Reiks būtinai išbandyti mirksiukas.gif Tau baliončikas 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vyšnelė @ 2010 04 26, 23:20)
Šį patiekaliukai labai dažnai darau,bet man gaunasi nelabai skanus faršas,kietokas,sausas,sprangus.ką ne taip darau ir patarkit kaip skaniai pakepti farša g.gif ?Labai būsiu dėkinga 4u.gif.

Aš irgi gaminu panašiai, kadangi mes su faršu nemėgstame, tai visada kupį supjaustau mažais gabaliukais, išmaišau supriekoniais ir majonezu, palieku per naktį, mėsa būna minkšta, galima ir neriebią sprandinę supjaustyti.
Atsakyti
QUOTE(Sweety__ @ 2010 04 28, 08:36)
Sveikos  ax.gif
kazkada maciau cia visos gyret kazkurios imesta koldunu receptuka.. tik as vat nuorodos neissisaugojau.. siandien sumasciau pasigamint o recepto neatrandu  doh.gif  gal kuri turit ir galetumet imest?  ax.gif


Cituoju Srove:
Koldunai

I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.



Atsakyti
QUOTE(Vover@ @ 2010 04 28, 16:50)
Cituoju Srove:
Koldunai

I dubeni pilti 300gr. pieno, musti kiausini dideli ir druskos puse saukstelio ir viska sluotele isplakti, iberti 70gr. miltu ir deti ant ugnies ir intensyviai maisant sluotele uzkaitinti, kol visiskai sutirstes, nuimti nuo ugnies, iberti 250gr. miltu ir ismaisyti, versti ant miltuoto pavirsiaus ir minkyti, kol nebekibs prie ranku, vis pasibarstant truputi miltu.Iskocioti, deti norima idara (siuo atveju buvo jautiena ir kiauliena, susmulkinta blenderiu, kiausinis, kepti svogunai svieste, nekeptas svogunas, pipirai, druska, saukstas majonezo-mesos apie 400gr.).Nu kokie sultingi, valgem su grietine perpus plakta su grietinele ir pabarstyta citrinpipiriais.

aciu,, perverciau siandien gal 3 temas ir kazkaip neuzmaciau.. matyt kad ne toj ieskojau doh.gif
Atsakyti
koldunu tesla yra pati skaniausia paprasta,net neina patiketi,kol nepasigamini tik miltai ir vanduo,pvz.2st.miltu ir 1st.vandens,bet vandeni reikia pilti po biskuti,patikekit nieko nereikia daugiau thumbup.gif
Atsakyti
[quote=mmartaa,2010 04 28, 17:09]
koldunu tesla yra pati skaniausia paprasta,net neina patiketi,kol nepasigamini tik miltai ir vanduo,pvz.2st.miltu ir 1st.vandens,bet vandeni reikia pilti po biskuti,patikekit nieko nereikia daugiau thumbup.gif
[/quote

as vandenuka pilu silta,tai tesla visada buna minksta,cia tetos pamokymas,o ji megeja mirksiukas.gif .
Atsakyti
Bet ir saltas vandenukas gerai,tesla gaunasi puri puri! thumbup.gif aisku kad siltas vandenukas nepamaiso schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(mmartaa @ 2010 04 28, 18:52)
Bet ir saltas vandenukas gerai,tesla gaunasi puri puri! thumbup.gif aisku kad siltas vandenukas nepamaiso schmoll.gif

o as trecia varijanta atnesu biggrin.gif mes verdanciu vandeniu miltus koldunam plikinam biggrin.gif
Atsakyti
Kad jau prakalbot apie paprastus patiekalus, įdedu nuotraukytę su šiandienine vakariene -

VARŠKĖČIAI

user posted image

0,5 kg varškės,
6 kiaušiniai,
3-4 šaukštai grietinės,
druskos,
~2 stiklinė miltų,
2-3 šaukštai sviesto,
2-3 džiūvėsėliai.

Varškę arba varškės sūrį ištrinti su šešiais kiaušiniais (įmušti po vieną) ir keliais šaukštais šviežios grietinės, pasūdyti, įberti miltų ir išminkyti purią tešlą. Pabarstyti miltais lentą, iškočioti volelius, paspaudyti, kad būtų plokšti, peilio kriaunomis įspausti rantelius, supjaustyti įstrižai ir sudėti į pasūdytą verdantį vandenį; kai tik iškils, nukošti per kiaurasamtį, nuvarvinti ir patiekti užpylus iki geltonumo pakaitintu sviestu.

Išsamiau apie varškėčius-gražuolius rasite čia.
Atsakyti

user posted image

BULVINIAI-TARKINIAI BLYNAI SU GRŪDĖTA VARSKE IR LAŠIŠA

sutarkuoti tiek bulviu per burokine tarka kiek noresit blynu
imusti kiausini
ideti ziupsneli druskos
sauksta ar du,priklausomai nuo mases,krakmolo
aliejaus kepti

Formuojame saukstu blynus iskart keptuveje,apskrudinam is abieju pusiu.Dedam i lekste, uzdedam sauksteliu ant kiekvieno blyno grudetos varskes ir uztaisom kauburiuka ar rozyte is sudytos ar rukytos lasisos. tongue.gif Niam niam koks skanumelis.
Butinai isbandykit,nenusivilsit. thumbup.gif
Papildyta:
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fortunata: 28 balandžio 2010 - 23:45
QUOTE(Muske @ 2010 04 28, 12:08)
o as trecia varijanta atnesu biggrin.gif mes verdanciu vandeniu miltus koldunam plikinam  biggrin.gif

as irgi taip darau drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti