Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

QUOTE(mmartaa @ 2010 04 28, 17:09)
koldunu tesla yra pati skaniausia paprasta,net neina patiketi,kol nepasigamini tik miltai ir vanduo,pvz.2st.miltu ir 1st.vandens,bet vandeni reikia pilti po biskuti,patikekit nieko nereikia daugiau thumbup.gif

zinau as irgi sita receptuka, bet si karta norejau kazka kita isbandyti mirksiukas.gif ir pavyko tikrai labai skaniai bigsmile.gif
Atsakyti
Sweety__, tu darei su plikyta tešla ir tau is pat pirmo gavosi? blink.gif sveikinu tada first.gif nes man ta plikyta tešla nesigavo blush2.gif
Papildyta:
eina sau net apsilaižiau pamačiusi Fortūnos bulvinius blynus, bet va neturiu bulnių tarkavimo masinos blush2.gif bet kaip skaniai atrodo wub.gif
va princiupesa tavo patiekaliuką išbandysiu pentadieni bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rastika: 29 balandžio 2010 - 08:14
QUOTE(Fortunata @ 2010 04 29, 00:47)
BULVINIAI-TARKINIAI BLYNAI SU GRŪDĖTA VARSKE IR LAŠIŠA

sutarkuoti tiek bulviu per burokine tarka kiek noresit blynu
imusti kiausini
ideti ziupsneli druskos
sauksta ar du,priklausomai nuo mases,krakmolo
aliejaus kepti

QUOTE(Rastika @ 2010 04 29, 09:13)
eina sau net apsilaižiau pamačiusi Fortūnos bulvinius blynus, bet va neturiu bulnių tarkavimo masinos  blush2.gif   bet kaip skaniai atrodo  wub.gif



Tai, kad cia bulviu tarkavimo masinos ir nereik biggrin.gif tereik tureti burokine tarka mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo kenguriukas: 29 balandžio 2010 - 08:39
QUOTE(Rastika @ 2010 04 29, 09:13)
Sweety__, tu darei su plikyta tešla ir tau is pat pirmo gavosi? blink.gif  sveikinu tada first.gif  nes man ta plikyta tešla nesigavo  blush2.gif

gavosi, tik pabijojau miltu padaugint, tai siek tiek per minksti gavosi ir keli pasileido beverdant, bet skonis vis tiek labai geras, todel kita karta miltu desiu siek tiek daugiau nei tai dariau dabar biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Fortunata @ 2010 04 28, 23:47)

BULVINIAI-TARKINIAI BLYNAI SU GRŪDĖTA VARSKE IR LAŠIŠA

user posted image


Gal turit kokia ideja kuom pakeisti lasisa, kad butu ne maziau skanu? biggrin.gif
Atsakyti
reikės kept bulvinius blynus drinks_cheers.gif thumbup.gif
Atsakyti
user posted image

Krevetem idaryta astri zuvis su vermiseliais pagal 'Jamie Does'

S zuvies receptas taip pat buvo rodytas pirmojoje Jamie Oliver 'Jamie Does' laidoje apie Maroka, tai buvo tikrai lengva viska atkartoti, na o kai gavau jo nauja knyga, tai tapo dar lengviau. ax.gif biggrin.gif Tik as naudojau Juodosios juros lasisa ir pacioje pabaigoje dar krapu uzdejau, nes tiesiog krapai ir lasisa yra tikrai geri draugai. Jei sugalvosite isbandyti si recepta, tai pirmiausia paziurekite parduotuvese ( na deja, greiciausiai Lietuvoje nerasite!) sudytu citrinu. Bet tai ne beda, nes paziurejus ta laida, as ta pacia diena visa citrinu stiklaini uzsisudziau ir va po dvieju savaiciu as jau gaminu! O uzsudyti citrinas lengva – reikia ipjauti i 4 dalis citrinas ( ne perpjauti), i kiekviena citrina ideti sauksta juros druskos ( viso apie 200gr), keleto lauro lapu, keleta pipiro grudeliu, ir 2 pagaliuku cinamono. Taigi apdruskintas citrinas sudedame i pasterizuota stiklaini ir apdedame lauro lapais, pipirais ir cinamonu, tada dar uzpilame likusia druska ir kokiu 3-4 citrinu sultimis. Citrinas gerai paspausti, kad is ju dar daugiau sulciu susidarytu, kai jau sultis dengia, ant virsaus uzpilti siek tiek alyvuogiu aliejaus, kad nepatektu oro. Ir palikti kur nors tamsiau keliom savaitem. Sako, kad po menesio jau galima valgyti ( na as po daugiau nei 2 savaiciu panaudojau viena) ir issilaiko iki puses metu.

O dabar jau zuvies receptas:
100gr vermiseliu
2 cukiniju
2 pomidoru
Maza saujele smulkintu kalendru
1 sudytos citrinos
ziupsnelio kumino
1 saukstelis saldzios paprikos milteliu
1 saustelis malto imbiero milteliu
2 arbatinius saukstelius harissos arba cilli padazo
Druskos ir pipiru
500-600gr zuvies
Alyvuogiu aliejaus
Saujele kreveciu

Taigi isverdam vermiselius, bet jie dar turi buti kietoki, tada nuplauname valdeniu ir atvesiname. Sutarkuojame cukinija, supjaustome pomidorus, citrina, sudedame kumino ziupsneli, paprikos milteliu, imbiero miltelius, tada sudedame vermiselius ir gerai viska ismaisome. I skarda dedame du trecdalius vermiseliu mases.
Zuvi ipjauname abiejuose pusese, tada apiberiame druska, pipirais, dar siek tiek kumino, paprikos, imbiero, imaisome harissa su aliejumi. Gerai itriname zuvi ir tada dedame ant vermiseliu 'lovos' skardoje, tada likusius vermiselius sumaisome su krevetem ir sudedame i zuvies vidu. As tada apdejau krapu sakelem ir apslaksciau aliejumi. Dedame i ikaitinta orkaite ( 200C) ir kepam apie 25-35 minutes, na tai priklausys kokio dydzio zuvis. Pateikti zuvi su vermiseliu idaru ir zaliom salotom. Skanaus! O tai tikrai skanu!
Papildyta:
QUOTE(moonlight @ 2010 04 29, 12:51)
Gal turit kokia ideja kuom pakeisti lasisa, kad butu ne maziau skanu? biggrin.gif


Galit pakeisti rukyta skumbre arba silke!
Atsakyti
QUOTE(kenguriukas @ 2010 04 29, 09:39)
Tai, kad cia bulviu tarkavimo masinos ir nereik  biggrin.gif tereik tureti burokine tarka  mirksiukas.gif  [/color]

neįsižiūrėjau geriau blush2.gif bus isbandyta tongue.gif

Sweety_ šaunuolė tu man tai niekas nesigavo ir sakiau daugiau nebandysiu, nemoku matyt aš ten minkyti doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Deissy @ 2010 04 22, 20:51)
Sveikutes  dar karteli mirksiukas.gif
vakarienei gaminau Makaronai su faršo ir pamidorų padažu(troskinukas)
user posted image
Reikia:
Makaronu apie 500 g.
Farso apie 300 g.
4-6 vnt pievagrybiai.
Apie 100-150 ml pomidoru padazo.
3 dideli pamidorai.
1 paprika ir svogunas.
druskos, pipiru, prieskoniu pagal skoni.

Farsa apkepinti keptuveje su savo miegiamiais prieskoniais. Aliejaus pyliau apie sauksta ir kepiau ant silpnos ugnies.
Poto apkepti atskirai svoguna, kubeliais pjaustyta paprika,griezineliais pjaustytus grybus. Jokio papildomo aliejaus nepyliau, kepiau ant silpnos ugnies, kol issiskyre sultys. Apkepinus, sudeti farsa, pamidorus (nuplikytus ir smulkiai supjaustytus kubeliais), supilti pomidoru padaza, pagardinti druska, pipirais ir viska gerai ismaisyti ir dar uzdengus dangciu patroskinti.
Gavosi tikrai nemazai sio troskinuko-padazo. Skanu ir su ryziais.
Receptukas is Moters savaidgalio virtuves, tik mano truputi pakoreguotas  ax.gif

Vakar dariau, patiko thumbup.gif
Atsakyti
Risotto su vištiena ir voveraitėm
Mano skaniausia vakarienė essen.gif

user posted image

user posted image

4 asmenims
1 litras vištienos arba daržovių sultinio
1-2 valg. šaukštai alyvuogių aliejaus
2 skiltelės kapoto česnako
1 smulkiai kubeliais pjaustytas svogūnas
250 g ryžių (geriausiai tinka arborio ar carnaroli, aš dėjau paprastus)
100 ml sauso balto vyno
2 šaukštai sviesto
0.75l šaldytų voveraičių (tinka ir šviežios, bet kur dabar jų rasi? hihihi.gif)
vištienos krūtinėlė
tarkuoto Parmezano arba Džiugo
druskos
pipirų

Puode užvirinti sultinį, išjungti ir laikyti šiltai. Keptuvėje ištirpinti 2 valg. š. sviesto ir jam įkaitus pakepinti voveraites bei supaustytą gabaliukais vištieną.
Kitoje keptuvėje arba puode (aš dariau puode) įkaitinti alyv. aliejų, pakepinti kubeliais pjaustytą svogūną ir kapotą česnaką kol svogūnas suminkštės (maždaug 3 min). Suberti ryžius ir nuolat maišant pakaitinti 2-3 min kol ryžiai taps skaidrūs. Šio proceso metu ryžiai į save sugeria visą svogūnų/česnako aromatą. Supilti vyną ir maišyti tol, kol šis išgaruos.
Įpilti porą samčių sultinio ir nuolat atsargiai bei palengva maišyti kol ryžiai sugers sultinį. Nuo šio momento ryžius reikia maišyti kas 2-3 minutes pastoviai įpilant sultinio, kad juos apsemtų. Naują sultinio samtį stenkitės pilti tik kai prieš tai buvęs susigėrė į ryžius. Tai truks apie 15-20 minučių kol ryžiai visiškai išvirs. Pildami sultinį po truputį dėkite druskos/pipirų pagal skonį. Likus porai minučių iki ryžių virimo pabaigos sudėti pakepintus grybus ir vištieną bei tarkuotą sūrį. Skanaus!

P.S. Be vištienos ir voveraičių šis risotto receptas yra bazinis, t.y. pagaminus tokį patiekalą į jį papildomai rekomenduojama dėti pupelių ir kumpio arba grybų ir petražolių - tiesiog to, kas užsiliko šaldytuve. Kiekvieną kartą galima varijuoti vis kitaip. thumbup.gif
P.P.S. Kartu su svogūnu bei česnaku galima pakepinti salierą - aš to nedariau. Sako, kad jis duoda ryžiams šakninių daržovių saldumą.
P.P.P.S. Jei naudojate ne naminį sultinį, o kubeliais, neprikraukite per daug druskos!!!
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 04 29, 09:13)
va princiupesa tavo patiekaliuką  išbandysiu pentadieni  bigsmile.gif


O jei liks daug varškėčių smile.gif, siūlau juos pakepinti Vakar pati pabandžiau - tai liuks ir vaizdelis geras, ir skonis wink.gif

user posted image
Atsakyti
Labas, micefee tavo receptukas labai skaniai atrodo reiks pabandyt thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ugne27: 30 balandžio 2010 - 08:35