Įkraunama...
Įkraunama...

Receptai su nuotraukomis

user posted image

Maroccan Chicken, Olive and Preserved Lemon Tagine - Marokietiskas vistienos troskinys
Tagine pavadinimas kiles ne tik nuo ilgai ant mazos ugnies gaminamo patiekalo, bet ir specialaus indo, kuriame jis gaminamas. Jis pagamintas is storo metalo ir dangtis atrodo lyg apverstas piltuvelis. Zinoma, as tagine puodo neturiu, bet pats Jamie Oliver sako, kad tinka betkoks storo dugno puodas. Tai as taip ir padariau. Pirmiausiai pamarinuojam vistiena su siais prieskoniais:
1 kupinu sauksteliu kalendros seklu
1 nubrauktas sausktelis kumino
1 kupinas saukstelis malto imbiero
2 saukstai alyvuogiu aliejaus
Druskos ir pipiru
Visus pries konius sumaisyti su aliejumi ir itrinti i vistos gabaliukus ( apie 1,5kg pjaustytos vistos). Uzdengiam ir pamarinuojam valanda arba galite ir per nakti.
Tada reikia:
1 pankolis
2 svogunu
4 skilteliu cesnako
2 sudytu citrinu
Saujele kalendros ( as naudojau petrazoles)
80 gr juodu ir zaliu alyvuogiu
Ziupsnelio safrano
500ml vistienos sultinio
Kai jau mesa paruosta, tai dedame alieju i puoda, tada sudedame vistienos gabaliukus ir apkepame apie 5-10 minuciu. Veliau sudedame smulkintus cesnakus, svogunus ir pankoli. Pakepiname 2-3 minutes. Pagaliau sudedame alyvuoges, kalendra, citrinas, safrana, vistienos sultini ir pamaise uzdengiame puoda, pamaziname ugni ir troskiname 1-1½valandos, kol mesa bus minkstutele. Pateikti su kuskusu arba ryziais. As pateikiau su bulguro pilaf. Skanaus!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Koruklu: 30 balandžio 2010 - 16:55
Koruklu, visai nesunkiai atrodo, bet toks vaizdas kad ta mese neiskepusi rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rastika @ 2010 04 30, 20:20)
Koruklu, visai nesunkiai atrodo, bet toks vaizdas kad ta mese neiskepusi rolleyes.gif


Na vistienos krutinele be odos ar gali atrodyti apskrudusi? Juk cia troskinys, ko tiketis.
Atsakyti
QUOTE(Koruklu @ 2010 04 30, 17:51)
Maroccan Chicken, Olive and Preserved Lemon Tagine - Marokietiskas vistienos troskinys


Aš valgiau tadžiną Maroke, tai man čia visai nepanašu į tokį. tongue.gif

Va, kaip jis turėtų atrodyti:

user posted image

user posted image

Kažkas panašaus į čenachus. ax.gif

P.S. Ir nemačiau nei vieno tadžino su ryžiais ar kuskusu, vien tik mėsa ir daržovės, vaisiai, riešutai... Ten apskritai kuskusas visai atskiras patiekalas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo micefee: 30 balandžio 2010 - 20:00
Nu nepradekit cia gincytis! Sis receptas yra Jamie Oliver Maroco virtuves interpretacija. Yra ir su aviena ir su jautiena ir su vistiena. O jei kam kazkas nepatinka, tai tiesiog negaminkite ir tiek! Mano vyras pirstus laizesi!
Atsakyti
Aš nesiginčyju, kad neskanu, tik sakau, kad čia visai ne tadžinas... blush2.gif
Atsakyti
ir vėl receptas iš rusiško forumo..nebežinau iš kurio doh.gif turiu tik lapą atspausdintą
Lavašo pyragas
user posted image
nemažam pyragui (24-26 cm formai ar giliai keptuvei):
3 didelių lavašo lapų (tokių plonesnių)
100 ml neriebios grietinėlės
1 kiaušinis
100-150 g sūrio (originale parmezanas.aš dėjau Dvaro)

Įdarai (padaryti 3 skirtingus..arba kaip norite tongue.gif ,galima gi ir su vienu ..)
variantų galima sugalvoti nemažai: ir su kiaušiniais+svogūnų laiškai+sūris,ir troškintos daržovės (tik beveik be skysčio), ir dar ko tik širdis geidžia tongue.gif
mano buvo tokie:
1.apie 300 g neriebaus faršo ,pakepinto su svogūnu ir gale įdėjau šaukštą grietinės
2.apie 300 g pievagrybių,pakepintų su svogūnu ir skiltele česnako.kepimo gale 1 v.š. grietinės
3.apie 200 g šaldytų špinatų.pašildžiau su šlakeliu pieno,įdėjau pakepintų svogūnų.pakaitinau kol skystis išgaravo,tada pyliau 20-30 ml grietinėlės.truputį ataušus įdėjau šaukštą džiuvesėlių,kad nebūtų labai skysta
kiekvieną įdarą papreskoniuojam pagal skonį:druska,pipirai,žolelės.tik žiūrėkit,kad derėtų vieni prie kitų
Gamybos procesas:
kiekvieną lavašo lapą aptepti plonu sluoksniu įdaru ir pabarstyti sūriu (turimą sūri smulkiai patarkuoti ir padalinti į 3 dalis).susukti stanžiai vyniotinius.apvalią formą arba gilią ketuvę aptepti truputį aliejumi,sudėti susuktus lavašus (aš dėjau kaip sraigę).kiaušinį suplakti su 100 ml grietinėlės,papreskoniuoti,aptepti pyrago viršu ir likusią dalim apipilti visą pyragą.kepti 200 C apie 20 min (aš kepiau 220 apie 30,nes orkaitė nelabai).kol gražiai apskrus.ištraukti ir apversti ant lekštės.leisti truputį atvėsti ir valgyti thumbup.gif pyragas labai sotus,bet ir skanus thumbup.gif MB labiausiai patiko sluoksnis su mėsa lotuliukas.gif man visi 3 thumbup.gif
ka tik iškepęs
user posted image
Atsakyti
Larissa, labai skaniai atrodo.
Ar daug darbo iš tiesų yra ir ar nelabai riebu? Ačiū.
Atsakyti
QUOTE(Agrefa @ 2010 05 01, 06:19)
Larissa, labai skaniai atrodo.
Ar daug darbo iš tiesų yra ir ar nelabai riebu? Ačiū.

nepasakyčiau,kad labai daug darbo g.gif vienu metu visus trys įdarus dariau.paskui susukau ir įkišau į orkaitę g.gif nu,ne pats greičiausiai padaromas patiekalas,bet už tai nesunkiai tongue.gif
o dėl riebumo jau čia kaip pati darysi..aš viską apkepinau ant lašo aliejaus..grietinę naudojam jogurtinę,10 proc. riebumo,grietinėlę 13 proc. g.gif faršas liesas buvo.man nebuvo riebu schmoll.gif
Atsakyti
user posted image

Sioks toks burgeris!
Tikiuosi neuzpulsit ir neapibarsit, uz toki pavadinima, kas cia per burgeris, juk paprasciausias kotletas! Gal ir taip, bet jei idejus ji tarp bandukiu, gautusi graziausias burgeris. Mano vyras aisku ji isiviniojo i lavasa, tai gal pavadinti 'durumu'? Bet ne, burgeris graziausiai skamba, o pateikti galite kaip norite, su bulviu kose ar tik su pjaustytu pomidoru ir cili pipiru, bei kruva krapu ( labai as jau juos megstu!). O stai ir receptas, kuris paprastas paprasciausias:

400gr kalakutienos farso
1 svogunas, nuluptas, supjaustytas ir apkepintas ant aliejaus
2 saukstai maltu duonos dziuveseliu
druskos
pipiru
ciobrelio ( galit dar mairuno ideti, nes jis tikrai puikiai cia tiktu)
cili pipiriuku ( jei turite priklausomybe astriam maistui, nes as turiu!)
2 saukstai majonezo
aliejaus
darzoviu pateikimui

Farsa sumaisome su kepintais svogunais, dziuveseliais, majonezu, ciobreliu, cili, druska ir pipirais, tada suformuojame 4 burgerius. Dedame i saldytuva 20 minuciu ( na kad dziuveseliai ismirktu!) Ikaitiname griliu arba keptuve, siektiek patepame aliejumi ir kepame burgerius - 5 minutes ant kiekvieno sono.
Pateikiame taip kaip norime. As sau pasiteikiau su pomidoru, cili pipiru, krapais, siek tiek kecupo ir majonezo ant virsaus, svoguno keli ziedai ir pipiru. Skanaus savaitgalio!
Atsakyti
Aš labai atsiprašau, Koruklu, bet ir man pasirodė mėsytė kaip žalia kad butų. Bet čia matyt fotikas taip rodo. O burgeris tai labai skaniai atrodo doh.gif Minėjai, kad kepi ant grilio... Elektrinio ar lauke ant ugnies?

Aš idedu savo vakarienę. Tiksliau tai buvo MB vakarienė.
user posted image
Nieko ypatingo, bulvės ir šoninė. Bet labai svarbu tinkamai paruošti bulves. Aš jas švariai nuploviau,perpjoviau išilgai pusiau, sudėjau i dubenį, užpyliau bulviu prieskoniais, ispaudziau 3 skilteles česnako, apšlakščiau alyvuogių aliejumi ir uždengusi įkisau į šaldytuvą pasimarinuoti. Likus keliom valandom iki kepimu ištraukiu bulves ir įdedu 3-4 saukstus majonezo ir vėl palieku marinuotis. Jei nusprendžiu kepti jas pietum, tai pamarinuoju iš ryto. Kadangi turiu daug naminio kumpio su lasinukais arba šoninės, tai riekelę jos uždedu ant bulvės ir persmeigiu smeigtuku. Jei soninės riekelė būtų didesnė, galima apsukti bulvę. Skanaus. 4u.gif
Atsakyti
O as labai pykstu... lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif

As kepu ant grilio plokstes, kuria dedu ant paprastos dujines, ant dvieju ugniu.
Atsakyti